Ruter komšiji budali ili nije upaljen DHCP na njega. Ti ne dobijaš adresu i samim tim nemaš izlaz na net.
Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2 i9502
Kosmija ima ADSL, i hvatam wireless od njega. E sad imam sledeci problem, tacnije 2 problema. Preko laptop se konektujem, ali cesto mi izbaci zuti trougao i pise limited access. I onda tako stoji, restartujem, brisem, ali nista, dodje opet posle nekog vremena. Jacina signala je 3 crtice.
Drugi problem mi je sa kompjuterom. Jacina signala odlicna, konektuje se, tu ne prijavljuje nikakvu gresku, ali nista nece da otvori.
Odavno sam van ove price, pa ako vam treba kakva dodatna informacija, pitajte.
Ruter komšiji budali ili nije upaljen DHCP na njega. Ti ne dobijaš adresu i samim tim nemaš izlaz na net.
Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2 i9502
Mozda mu je ruter zabagovao, izvuci/obori komsiji osigurace od struje na tren pa ih vrati ili ga zamoli da resetuje ruter, pa javi ima li promena
Narucivanje i dostava stvari iz Srbije : http://goo.gl/wn4Ix
Zahvaljujem. Probacu.
Restartovan rooter, upaljen DHCP, na komp radi na laptop-u nece. Nekada bude, a nekada pise limited network.
Pomaze li sta sc?
Ugasi set as metered connection
Bilo je ugaseno, isti slucaj, nego sad upalio cackajuci.
otvori cmd i kucaj "ipconfig" bez navodnika daj ss
Ajd uradi sledece pa opet daj ss
ping 8.8.8.8
pa kad zavrsi ukucaj
ping google.com
Sad sam konektovan preko mobilnog interneta, pa ima li to kakve veze?
Ima.. Pokusavam da vidim da li je problem do tebe ili do rutera.
Diskonektuj se sa mobilnog, izvadi adapter skroz, pa pokusaj ono sto sam ti gore napisao.
Ti ruteri znaju da ubaguju, i treba im obicni restart (to ne radis osiguracima kao sto su ti gore rekli nego otvoris ga na 192.168.1.254 i kliknes reboot (NE RESET NEGO REBOOT!))
Provjeravao sam da li je povezan na ruter kako treba, i stvarno jeste. Sad me interesuje DNS, tj da li uopste ima interneta
Ok, mada sa kompa bez problema se konektujem i sve radi, ali sa preko laptop-a cesto imam prekide.
Sad mi ovo prikazuje:
SSID: camo
Protocol: 802.11n
Security type: WPA2-Personal
IPv4 address: 192.168.1.3
IPv4 DNS Servers: 192.168.1.254
Manufacturer: Qualcomm Atheros Communications Inc.
Description: Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
Driver version: 3.0.1.155
Ako ti cesto radi pa ne radi to nema sto drugo da bude bez prekid u signalu.. Moze jacina signala da bude dobra ali kvalitet da bude los. Promijeni kanal na 1, 6 ili 9 (sad ti je 99% na 6, stavi ga na 1, komsija nece ni primjetiti)
Kako mijenjam kanal?
otvoris u browseru 192.168.1.254, user iptv pass iptv, nadji wireless channel i postavi na 1/6/9 (ako ne bude odgovaralo igraj se sa ostalim, nemoj ici preko 11 jer mozda izgubis konekciju bez dodatnih podesavanja
Last edited by siux; 10-08-14 at 17:01.
Da ne otvaram novu temu, a pitanje je vezano za wireless.
Postoji li mogucnost, ogranicenje wi-fi signala? Imam wireless u lokalu, koji koriste gosti, ali s obzirom da ga koriste i "komsije", cesto puta se desi da se ja ne mogu prikacit. Problem resavam, tako sto restartujem modem, promjenim sifru povremeno, ali to bude kratkorocno rjesenje.
Sa ovim koji dobiješ od t-com može, ali mukotrpno...
Najbolje kupi odvojen AP, na njega se ubaci neki open software i onda ograničiš..
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy S4 x2
Ż\_(ツ )_/Ż
@Niksicanin22 ,
To ti je dobro kako ti sad radi. Koristis zte skart ot Pcoma.A preko kompa se kacish koristeci LAN kabal pretpostavljam? Taj zte zna da radi ,pa odjednom umre prenos podataka, a da te ne otkachi sa WiFi mreze.
@Nacky,
Nadji u podesavanjima rutera emitujucu snagu i stavi na 50% pa prodji telefonom po lokalu , do svakog stola. Vidi koliko je jak signal/radi li surf?.
Idi do komsije/a i vidi da li radi surf sa tog mjesta.Ako radi smanji malo snagu. Igraj se dok u lokalu ima ,a kod komsije nema.
(Uzmi komad metala i stavi ga iza antene od rutera da blokiras signal izmedju komsija i rutera,ako su isti na kontra stranu od stolova/musterija.Ako ne valja makni
Preporučuješ mu to a taj ruter nema tu opciju..
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy S4 x2
Ż\_(ツ )_/Ż
Nikome nista ja ne preporucujem.
Ne znam ja koji Nacky ruter ima. U slucaju da je kako ti kazes, zte u pitanju onda kad nabavi ruter sa tom opcijom neka proba.
U pitanju je Cisco ruter. Inace to mi je od brata lokal, pa da ne komplikujem bzvz, napisah u prvom licu.
Pokusat cu sjutra, da vidim dal ima tu opciju i koji je model. Inace, u krugu 100 metara, moze se uhvatit signal, a trebalo bi da moze 36 klijenata zakacit.
Hvala na predlozima, javljam sta i kako
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks