Aha, okej, ali uglavnom misliš da nije bolje cimati se za ETF diplomu?![]()
Pa da ako ti je namjera da radis u IT-u (a ne da radis posao vezan za energetiku i sl). Mislim da su studenti SPR-a u prednosti jer imaju vise slobodnog vremena za ucenje onogo sto se predaje na fakultetu. E sad sto mnogi to slobodno vrijeme ne iskoriste kako treba to je druga prica...
Sto veli Kaz, mozda je bolje upisati SPR. Kod (vecine) poslodavaca te dvije diplome su izjednacene, a ETF ce ti oduzeti mnogo vremena.
Kad zavrsis ETF diploma ti ne garantuje posao, ka ni SPR diploma. Prednost energetike je sto imas vise sansi da se zaposlis nedje jer uvijek traze inzenjere u tom sektoru.
Mozda je blje upisati nesto lakse i forsirati samostalno usavrsavanje i freelancing nego ici tezom varijantom![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Samo, prvi put čujem da su SPR i ETF na bilo koji način izjednačeni po diplomama, to je kontra od svake druge priče..Hvala u svakom slučaju
![]()
SPR smjer na ETF. Ja sam zavrsio 3 godine + 1 specijalisticka godina, jos samo mi je ostalo da diplomiram, ali svakako se masu tesko zaposlit samo sa diplomom, u principu ona nista ne znaci. Najbitnije je da znas programiranje ili da imas iskustva u drugim stvarima tipa hardware, koje se traze kod IT poslodavaca. Jedino sto ti moze valjat diploma je ako vec imas drzavni posao na koji si upao preko veze, pa bi ti zbog same diplome plata bila malo veca i to ti je to.
Rinpoche.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks