odlican telefoncek, za moj ukus malo velik (kao Note mi je) , ali definitivno bestbuy
Ajde da ovdje pricamo o ovom sve popularnijem modelu
Za pocetak evo ovaj topik sa Android Srbija gdje je sve fino objasnjeno oko update-a i slicno:
http://forum.androidsrbija.com/viewt...p?f=335&t=4785
www.jaredic.com
˙˙pǝlloɹ sɹǝsnoɹʇ ʎɯ ɟo sɯoʇʇoq ǝɥʇ ǝɹɐʍ plnoɥs ı 'plo ʍoɹƃ ı 'plo ʍoɹƃ ı
odlican telefoncek, za moj ukus malo velik (kao Note mi je) , ali definitivno bestbuy
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Telefon je trenutno najbolji smartphone po testovima autonomije. Meni baterija traje 2-3 dana a ja sam hevijuser. Za jedan dan jos nisam uspio da potrosim bateriju osim kad sam satima igrao neku tezu 3D igricu online. Da napomenem da igrica nije secnula za to vrijeme. Inace tel radi dovoljno fluidno i nema bugova i restartovanja itd. Moj je rutovan i ubacen je najnoviji sw row. Ima 10-12h OST u 2-3 dana koriscenja gdje display nije najveci potrosac nego phone idle. Jedine mane koje bi nekome smetale(meni licno ne smetaju) je sto se tastatura u porukama ne moze rotirati u landscape(moze se rijesiti instalacijom zipa) i sto je senzor za promjenu osvjetljenja displaya (kada je na auto) malo sporija. Tel je stvarno dobar i sto je mana svim ostalim telefonima...baterija...ovdje je stvarno dobra i odusevljen sam telefonom. Mjenjacu ga samo ako dodje neki sa boljom autonomijom jer ebem ti 8core i 13GB rama ako je kao fixni non-stop na punjacu...kad mi pisne 15% baterije znam da bez nekog velikog cackanja(sat i po ost-a ostaje na 15%) i bez interneta mogu bez problema taj dan zavrsiti. Vec je par ljudi uzelo tel na moju preporuku i svi su prezadovoljni. Nije preveliki jer je malo uzi a duzi pa moze relativno i sa jednom rukom da se manevrise osnovno:-)
Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Da dodam da je poslije najnovijeg update (s123) primjetna kvalitetnija mobilna internet konekcija. Nisam heavy user, ali dnevno 40tak porukica, 15-20 minuta poziva, sat do sat i po surfovanja dnevno na wi-fi i 3G, baterija 5 dana izdrži Valjalo bi da ima veću internu memoriju (po meni jedina bitna mana).
Sta pricas to? Nadji neki telefon da ima bolju autonomiju(ako razumijes sta to znaci) po testovima? Koliko imas godina?
Kome treba smartphone (a kome ne treba danas?), ali mu je najbitnije trajanja baterije nema šta dalje da traži.
I ostalim stvarima, kamera, ekran, software je ograničeniji...
Tako je Bugi. Sve ostalo je ok, nekom ne previše zahtjevnom ne treba ništa bolje iako ima boljih specifikacija za slične novce. Al zato baterija...to traje..
taman ću izgleda i ja morati nabavljati jedan p780
Imam jedno negativno iskustvo sa tim Lenovo telefonima, npr Lenovo a760. Mislim iako je quad da ne vrijedi više od 50e, ako taj p780 bude na tom nivou onda ću se debelo razočarat
Sent from my HTC6600LVW using Tapatalk 2
Vidjećeš čim ga uzmeš u ruke razliku u izradi između A i P serije (u korist P serije)
Ja cu da pohvalim Lenovo UI... Malo mi se p780 ucinio pretezak kada sam nabavljao telefon pa sam zato birao s820. Da sam tada imao ova saznanja oko baterije, vjerovatno bih se odlucio za P... U svakom slucaju drago mi je sto se jedan stari/novi brend dokazuje kvalietom na nasem trzistu...
Imam S820 i jako sam zadovoljan telefonom. Malo je manje robustan od p780, elegantniji je. IMa bateriju od 2000mAh i meni moze da izdrzi 2 dana nekog moderate koriscenja. Izuzetno fluidan, sasvim dobra kamera od 13mp. Nedostatak je malo interne memorije koja je dostupna (4gb od ukupno 8) ali i to se da prevazici...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Evo ja poslije dan koristenja prodadoh iPhone 5S. Mislim da to dovoljno govori Jedino sto mi fali sa ajfona za sad je kamera, ova je vrlo prosjecna. Zna li neko neku dobru aplikaciju za panorame napr?
www.jaredic.com
Kamera je solidna i prosjek je u rangu 8Mpixel kamera...bolja nego na samsung note 1 i na htc DHD koje sam imao prije a isto su 8MP. Jeste mana interna memorija ali 16GB ili 32GB karticu i miran si :-)
Mislio sam na memoriju za instalaciju aplikacija. Znam da se može odradit rutovanje i spajanje memorije sa memorijskom karticom, al ipak to ne zna svako i neće svako da se usudi da to radi, posebno ako je uređaj s garancijom.
A ne zezaj...rutovanje je bukvalno jedan klil :-)
Ja mislim da ce cekati iphone 6 sa nesto vecim ekranom :-)
I meni se cini. 4,5/5" ili nista od ajfona
www.jaredic.com
Evo ti ima na forumu nolimit prodaje sa sve garancijom star mjesec...a trebaju mu pare...
Je.. mi se za bateriju. Neka izdrzi cijeli dan pa uvece na punjac. A ekran 5ica treba da ima full hd, sa ovom rezolucijom se ne poklapa ni kamera od 8mp koja je bzv jer treba bolja, procesor je slab, ram prosjecan. Generalno, vidim da ti prodaj ovaj model 225e i da radis sa tel pa mi je jasno zasto ih hvalis. Zaradis 80e na jedan tel, sramota. No neka su ti srecne kad ima ljudi koji se ne razumiju u cijenu.
Generalno, za pare tu do 150e vrijedi da se kupi. Preko, ne. Jer tu kasnije od 220e+ nastupaju tel sa 2gb rama, procesorom na 2.0Ghz, kamera 13mp sa rezolucijom fotografije 4000+, rezolucija ekrana full itd.
Inace? E'o. Ti? Moze.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks