Bio sam ja i dosao sam prije 15 dana ...
Samo cu ti kratko odgovoriti na ovo drugo pitanje...potrebna ti je srednja pomorska skola(to ti ne treba nista),moras da polozis osnovne brevete,moras da polozis test u Tivat u MSC agenciju ako ces da ides na njihovu kompaniju i to je to..e sad sto se tice ove srednje skole,ja sam mlatio tamo 4 godine i putovao svaki dan po sat ipo vremena do skole,sad ti to sve ne treba,zasto-zato sto su sad uveli kurseve i ti bukvalno za tih 5-6 mjeseci koliko traje kurs zavrsis posao za koji sam ja mlatio 4 pune godine...tako da danas drug zavrsi 3 godine kuvara (ladi damu i nista ne uci)i podje i zavrsi kurs i ode na brod i bude isto sto sam i ja
ali zato treba da se kesira ja mislim 2000 ili 2500 eura...osnovne brevete polozis za oko 300 eura sa svim potrebnim dokumentima i ljekarskim...i ides kao kadet ili asistent u makinu,zavisi oces li na palubu ili makinu..moras da odradis kadeturu 12 mjeseci i onda polazes klasu za treceg oficira koja nama gore na palubi nije tako jeftina valjda je oko 3000 eura,a u makinu je oko 1000 do 1500 eura...onda ides 99.9 % opet kao kadet ali radi posao treceg oficira sa tim sto ti je plata oko 2500 eura...a kao kadetu ti je prvih 6 mjeseci 700 dolara a drugih 1400 dolara...ovo pricam sve vezano za mediterana na koje sam poceo plovit...eto tako
Bookmarks