Results 1 to 11 of 11

Thread: Na Vašoj lokaciji ne postoje tehničke mogućnosti za uvođenje ADSL-a. Pt. II

  1. #1
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    552
    Rep Power
    0

    Exclamation Na Vašoj lokaciji ne postoje tehničke mogućnosti za uvođenje ADSL-a. Pt. II

    Da nastavim temu stetnoga, posto helpdesc izgleda ne zeli da prima kritike...

    Zivim u maslinama, blizu stetnog, zovnem-narucim ADSL i "strucno lice" mi kaze da imaju tehnicke mogucnosti za postavljanje istog i kaze mi da ce me za par dana kontaktirati da dodju da instaliraju. Posle 7 dana me zovnu i kazu mi da nema tehnickih mogucnosti za uvodjenje. To mi se desava tacno 4-ti put, da dobijem isti odgovor od ljudi iz telekoma, i 4-ti put me cimaju na istu foru. To samo govori o njihovoj strucnosti i preduzimljivosti ICG-a da ponudi adekvatno rjesenje za korisnike koji "nemaju tehnickih mogucnosti" za jace internet solucije.
    Zasto ICG uvodi ADSL tek sad kad su ga oni imali za svoje potrebe i na startu? Koja je fora sa tim? Da li su zeljeli da prvo iscimaju gradjane za prokleti dial-up i da izvuku maximum od 56k tehnologije?
    Prvo je fora bila da ADSL mogu da uvedu samo oni koji imaju ISDN...Takvih peripetija i zapleta nidje nema ka sto su odje sirom rasprostranjeni.
    Mnogo bi dobro bilo da ICG uvede Wireless koji ce mnogo koristiti onima koji imaju "tehnickih problema". Mislim stvarno je sramota i neshvatljivo da u glavnom gradu cg-a nema javne wirless mreze koje su svuda u okruzenju nase zemlje siroko raspostranjene. U BG-u ima nekoliko mreza po citavom gradu...ljudi uzivaju uz wimax. A i ako ga uvedu odje stavice astronomske cijene u pocetku pa ce onda za studente malo spustit reda radi, da ispadne kako su dobri prema mladima....pu!

    Ovim bih putem apelovao na one koji dijele moje misljenje da postuju ovdje i da se smisli neki nacin da se napravi peticija za rijesavanje problema i uvodjenje wirless-a...

    Helpdesc, nemoj ovo brisat nije fora.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    10,581
    Rep Power
    14710

    Default

    Nema sanse da ce ICG preduzeti bilo sto u pravcu uvodjenja WiFi-a, jer ce ih onda uhapsiti kao da prave stetu telekomu

    Shalu na stranu, ali ima istine u ovom dijelu "prave stetu", jer ce uskoro, a vec je, ICG biti/je dio Telekoma, tj. TELEKOM...

    Konkurencije nema ni na vidiku, jer je Telekom gusi sa visokim cijenama medjunarodnih linkova (zakup optickih vodova/kapaciteta da bi ti provideri uopste mogli da "dovedu" Internet do CG).

    Jedina svijetla tacka je Agencija za telekomunikacije... tako da sve peticije ili bilo kakve zahtjeve treba uputiti njima! www.agentel.cg.yu

  3. #3
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    552
    Rep Power
    0

    Default

    Kako bi se to moglo odraditi?
    Daj neki predlog...

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,054
    Rep Power
    103

    Default

    Predhodni topic koji je imao naslov sa istom temom je zakljucan iz drugih razloga (rasprava je otisla u potpuno drugom smjeru).... Ne stoji opaska da helpdesk ne zeli da primi kritike... Uvijek mozete da ga kontaktirate putem pm, ili postavljenem diskusije na dijelu foruma koji je posvecen Internet korisnicima (kao sto ste i uradili).

    Molimo vas da nam posaljete na pm podatke o broju telefona na koji ste se prijavili. Helpdesk ce provjeriti o cemu se radi. Ukoliko budu postojale tehnicke mogucnosti na lokaciji na kojoj se vi nalazite u expresnom roku ce biti instaliran ADSL prikljucak, odnosno rijesen problem.

    Quote Originally Posted by Fantomni
    Da nastavim temu stetnoga, posto helpdesc izgleda ne zeli da prima kritike...

    Zivim u maslinama, blizu stetnog, zovnem-narucim ADSL i "strucno lice" mi kaze da imaju tehnicke mogucnosti za postavljanje istog i kaze mi da ce me za par dana kontaktirati da dodju da instaliraju. Posle 7 dana me zovnu i kazu mi da nema tehnickih mogucnosti za uvodjenje. To mi se desava tacno 4-ti put, da dobijem isti odgovor od ljudi iz telekoma, i 4-ti put me cimaju na istu foru. To samo govori o njihovoj strucnosti i preduzimljivosti ICG-a da ponudi adekvatno rjesenje za korisnike koji "nemaju tehnickih mogucnosti" za jace internet solucije.
    Zasto ICG uvodi ADSL tek sad kad su ga oni imali za svoje potrebe i na startu? Koja je fora sa tim? Da li su zeljeli da prvo iscimaju gradjane za prokleti dial-up i da izvuku maximum od 56k tehnologije?
    Prvo je fora bila da ADSL mogu da uvedu samo oni koji imaju ISDN...Takvih peripetija i zapleta nidje nema ka sto su odje sirom rasprostranjeni.
    Mnogo bi dobro bilo da ICG uvede Wireless koji ce mnogo koristiti onima koji imaju "tehnickih problema". Mislim stvarno je sramota i neshvatljivo da u glavnom gradu cg-a nema javne wirless mreze koje su svuda u okruzenju nase zemlje siroko raspostranjene. U BG-u ima nekoliko mreza po citavom gradu...ljudi uzivaju uz wimax. A i ako ga uvedu odje stavice astronomske cijene u pocetku pa ce onda za studente malo spustit reda radi, da ispadne kako su dobri prema mladima....pu!

    Ovim bih putem apelovao na one koji dijele moje misljenje da postuju ovdje i da se smisli neki nacin da se napravi peticija za rijesavanje problema i uvodjenje wirless-a...

    Helpdesc, nemoj ovo brisat nije fora.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    458
    Rep Power
    15

    Exclamation

    "Telekom mafija" se cesto koristi izraz u inostranstvu za "stari" Telekom biznis. Ni tamo nisu bili bolji, ali kada se trziste liberalizovalo krenulo je u boljem pravcu.

    Primer cena od pre 10tak godina (vazi za CG ~ cene su bile i napolje):

    Link 2Mbps Podgorica-Ljubljana, slicna cena i Madrid-Pariz 50000DEM/mesecno (pedeset hiljada mesecno), dakle bez IP saobracaja, samo digitalni link od 2Mbps.

    Trosak Telekoma na celoj trasi linka, dakle ono sto su placali Slovencima, Hrvatima (tranzit) i svoje troskove vezane za taj link su bili ispod 8000DEM/mesecno.

    Zakljucak izvedite sami. Tada su naplacivali 6x od svih ukupno troskova, sada naplacuju verovatno 3-4x od troskova. Kada bi imali konkurenciju naplacivali bi "normalnih" 50-100%...

    Zeleo sam samo da navedem koliki je to obim, ljudi naravno ne znaju koliki su troskovi, i misle da su daleko veci, samo da "otvorim oci" kolika je rezmera (pljacka) Telekoma. Isto rade i drugi koji su u toj situaciji, i otac TCG (Deutche Telecom) posluje po veoma slicnim principima. Isto je to stari telekom, koji se (tek) priprema za pravu konkurenciju....

  6. #6
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    18,296
    Rep Power
    1274509

    Default

    ista stvar kod mene milion puta sam zvao al ne postoje tehnicke mogucnosti...Ni podgorica nije rijesena a telekom vec proshirio granice uvodjena adsl-a ka $everu...mislim stvarno kad jedan KONIK moze da ima tehnickih mogucnosti,zasto ne bi imale i Masline....Svatam da ima problema al oni su morali bit rijeseni dosad...

  7. #7
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    458
    Rep Power
    15

    Default

    U Srbiji postoji ADSL skoro godinu dana (krenuli su pre CG), nisu pokrili jos ni BG, ostali gradovi jos uvek nemaju ADSL. Zalosno .

  8. #8
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,609
    Rep Power
    159435

    Default

    (Evo da se odazovem pozivu za ukljuchenje u "protest"..)
    I ja sam u Maslinama, s tim shto me nisu zajebavali ima-nema teh. mogucnosti.. Odma su mi rekli nema i to podavno.. mada ne razumijem chemu onda ova silna reklama. a ovamo "nema teh. mogucnosti", je li ovo djeca rade sa ADSL-om, pa je ovo ovako neozbiljno!?

    Izgleda, treba mi, unaprijed, opremu da im platimo, da bi je "struchnjaci" instalirali i uzimali nam pare.. (morash da platish da bi mogao da troshish pare kod nas!!) argh lolol!! Ma neka!?!

    No dobro, ochigledno likovi misle da su jedini tj. da ce zauvjek biti jedini, pa ih zabolje, "imaju tashku sa shifrom, pa mogu da se zajebavaju.." jel tako?!

    E PA, NIJEEE!!

  9. #9
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    4,767
    Rep Power
    269312

    Default

    Ne bih se mnogo nervirao i gurao na vasem mjestu... evo i ja se upravo preko ISDN-a kacim, pored svih ADSL racuna koja placam

    Nema dana od ove zadnje grmljavine da sam imao ADSL cio dan... problemi u centrali, radi se, bice.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    10,581
    Rep Power
    14710

    Default

    Morate da racunate na to da je u nekim djelovima grada losa "last mile" infrastruktura, a to je vrlo tesko popraviti/ zamijeniti

  11. #11
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    458
    Rep Power
    15

    Default

    A mora se racunati i na go*njivi Santis ADSL. Zna se da je on osetljiv na struju kao i Santis ISDN.

    Sad ce neko da kaze da ipak on "drzi" Santis na UPS-u. To NEMA mnogo veze.

    Naime, ne verujem da neko od vas ima ON-LINE UPS kod kuce. Normalan UPS uredjaju daje struju iz mreze, i ako padne previse napon (ili nestane struju) ultra brzo prebaci na "baterije". Online UPSevi GENERISU napon/frekvenciju i stalno je 220v/50Hz, oni su MNOGO skuplji od obicnih UPSeva.

    Dakle, sa obicnim upsevima Santis isto dobija promene u naponu u odredjenim granicama, kako je on osetljiv (citaj, kinezi ustedeli $2) onda se resetuje / zaglupljuje i sl.

    E kad se on resetuje vama zastane net i onda se rebootuje 20-60 sec i onda "proradi" net opet.

    Ovaj Santis ADSL je sjajan softverski, poseduje sve sto nekome treba od ADSL routera/bridgea, ali je problem sto je "osetljiv" .

    I ne mora Santis ADSL da "popije" struju samo kroz struju, moze i kroz paricu / filter kada je grmljavina...

    Nisam strucnjak, al' reko da dodam malo na temu .

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ADSL...DA ili NE
    By EsCaPe in forum Internet
    Replies: 405
    Last Post: 22-09-08, 00:05
  2. Replies: 9
    Last Post: 13-11-05, 21:28
  3. Besplatan ADSL servis do početka septembra
    By helpdesk in forum Internet
    Replies: 34
    Last Post: 18-08-05, 12:03

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •