Kad smo vec kod rijeka, Moraca blizu svog izvora...
![]()
Ja sam pored Boke zaljubljne au Cijevnu. Kakav je to raj, čistoća, zelenilo, planine. Iako ne volim hladnu vodu ljeti mi j etakav odmor kupanje na Cijevnu pa neka je led.
Kad smo vec kod rijeka, Moraca blizu svog izvora...
![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Gornje Zaostro. Vrijeme je stalo, i zivot u jednom paralelnom univerzumu.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Inace, neko je pitao prije za aplikaciju za obilaske... Toplo preporucujem Wikiloc, u principu lako po mapi mozete pretraziti gdje je neko dodao trek kojom je prosao, eventualno fotografije i opis, kao i detalje oko visinske razlike itd...
Koristim je vec nekoliko godina, ima bas dosta staza kod nas, kao i download offline mapa... Ima free trial, a godisnja pretplata je 10 eura...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Od korone ne prođoh ovom rutom, kako me pukla nostalgija juče.
Prvo u posjetu HE Piva (nerealno kakav inženjerski poduhvat, i to je 95%, ako ne i više, opreme i rada bilo iz bivše Juge). Modernizovali su je maksimalno, ako sam dobro skontao u septembru će zaokružiti sve, kad modernizuju i treću turbinu (upravljanje).
Rade Končar i Litostroj ftw
Šve'cka hidraulika za turbinu, preko 50 godina radi bez greške. Mijenja se brzo, a ova će u muzej.
Bijasmo i u komandnoj sobi, ali nije imalo smisla fotkati jer bijaše 5-6 ljudi na radnim mjestima. Ko je gledao Chernobyl, imao sam isti feeling. I komandna ide u muzej od septembra, sve je automatizovano i prebačeno na upravljanje preko računara.
Na kraju liftom kroz branu do vrha.
Zahvalnica onima koji su svoje živote dali da se jedan ovakav, za CG se može reći monumentalan, projekat realizuje.
Nakon toga svratismo do Plužina na ručak, na kraju ipak Sočica (preporuka za pite od zelja i sira, kao i za pitu sa borovnicama za dezert).
Punih stomaka lagano preko planine, put Žb.
Definitivno u top 3 pogleda u CG.
Mali predah ispod Prutaša.
I na kraju, šlag na tortu, zalazak sunca na Crnom jezeru, uz zvuke gitare.
Sent using Tapatalk
Last edited by MeDo_JE; 12-07-23 at 21:54.
#fakenews
Има ли се шта ићи до Букумирског и Рикавачког језера ради расхлађивања?
Такође има ли ко неко добро мјесто на Морачи за купање а да је изнад Смоковца?
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Ima, naravno.
A za Moraču ti šaljem na pm.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Fotografije su ti odlične a ovaj dio oko Rade Končara tek mi se sviđa.Meni izgleda jezivo kad se pogleda sva ta brana i nevjerovatno kako čovjek zaustavi takvu rijeku.
Posljednji put sam bila na splavarenju u etno selu Grab i isti utisak oko ovog poteza CG.Inače preporuka za isto.
No pasaran!
Prevoj Vratlo, iz Kolasina preko sela Lipova ka Sinjajevini. Na putu ima izvor Ropušica. Kad se izadje na planinu ima par katuna u koje se moze dobro jesti, podruziti i popit po koja![]()
Hotel sa unutrašnjim bazenom na sjeveru? Idealno Kolašin, Žabljak ili ta zona
Sent from my S23 Ultra using Tapatalk
Those about to rock, we salute you!
Bianca ti ima unutrašnji bazen![]()
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Bijah na jednu sahranu juce u Rovca, selo Liješnje. Jos mi rekose da najljepsi dio sela nijesam ni vidio jer je groblje tek na pocetak sela i nijesmo isli dalje, ali ovo sto vidjeh je prosto bozija ljepota. Izvori, potoci dje god se okrenes. Na 1200+ nmv. Raj za planinarenje i lov. Kazu ni 10 zitelja vise nema.
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9B...8%D0%B8%D0%BD)
Kad se ide iz PG skrene se lijevo iza Platija kod Kanjona Mrtvica, prije Medjurjecja. Oko 12km uskog strmog puta do gore.
![]()
Last edited by avet; 14-04-24 at 14:52.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Koga zanima i ima CKB VISA, moze da kupi godisnju kartu za neogranicen broj ulazaka iu sve nacionalne parkove za 6.75eur. Uplacuje se 13 eur a banja refundira 6.75 za prvih 2000 kupaca.
đe,kako?
https://radiokotor.info/clanak/drust...jubileja-ucg/0
Besplatan ulaz u Akvarijumu u Kotoru. Neka i ovdje,moze neko podje.
Sent from my Aber kutija
Izvinjavam se svima što nisma odgovorila ali vidim kolega odgovori. Nisam bila tu za vikend. Nama su sjutri dan odmah vratili pare na karticu.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks