39.75 februar, prosli je februar bio 39.25...
4 đece maloLetne, 2 invertor klime, kuva se svaki dan. Masine se pale iskljucivo iza 23 sata i neđeljom. Bojler po potrebi (nedavno sam mijenjao bojler ali nijesam uzeo bez neki Ariston obicni)... Sve sijalice su led. Stan u zgradi od 3 sprata, mi smo na drugom. Novogradnja od prije 5 godina. To je to od inputa... Drugih vecih potrosaca nemamo...
![]()
Last edited by Ben Dover; 12-03-23 at 06:49.
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Upali u toku dana "mašine", rešo, toster pa da vidimo koliko bi ti došlo.
Ovo je ka` Izet kad je mjere štednje sprovodio![]()
Nije mi jasno kako u stanu dje je 4-5-6 ljudi se pali bojler po potrebi? Ja dok sam živio sam tako sam radio, ali dje je više ljudi…
Dodješ doma, oćeš da se istuširaš a ono nema vode nego čekaj pola sata/sat da zagrije
Inače mi sad dolazi 70€ (januar/februar), stan 80m2
Nista specijalno se ne koristi, klima invertor, malo šporet i bojler radi non-stop![]()
75€ januar i februar. Dvije inverter klime od kojih jedna non stop, uljni radijator u dječiji sobu uveče, mašina za suđe svaki dan, veš mašina svaki dan (često i dva puta), bojler non stop, kuva se... Svi potrošači su A+/A++, sva rasvjeta je LED.
Dvoje odraslih i beba. Novogradnja, 50 kvadrata. Ne štedi se sekunde jedne.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Last edited by guvarana; 12-03-23 at 21:09.
Those about to rock, we salute you!
Kupiš veći bojler.
Na kraju se više isplati.
Mislim (tj. znam) da je veoma teško u periodu od 7 ujutru do 23 uveče potrošiti 120litara vruće vode.
Klima se sama pali u 15h. Svaki radni dan u radi do 8 ujutru.
Ostalo se pali po potrebi, zaista nema štednje ali nema ni glupiranja.
Sigirno ne usisavam poslije 23 uveče nego oko 19h. Takođe sigirno neću jesti lednu hranu nego ću je zagrijati/spremiti.
Samo organizacija i ništa više.
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Last edited by Bugi; 12-03-23 at 21:28.
I kod mene je organizacija ali račun od 30€ ni ljeti ne viđeh.
A ne palimo klimu ni zimi ni ljeti.
Evo ja sam solo pa su mi racuni vise nego duplo od vas sa 4 djece. To mislim bukvalno...
Ne znam... A jos i pazim kako trosim... Ne gledam stvarno kad palim masinu jer ih i onako ne upalim previse i nikad ne gasim bojler, istina... Ali pazim npr da mi ne rade 2 klime simultano
Ja sam zaključio čitajući postove na forum.cdm.me da je jedno od ove dvije stvari pa ili je
1) EPCG me tetoši jer sam partijski vojnik i računi su mi umanjeni
2) Kradem struju
Jednostavno ne mogu da provalim jesam li 1 ili 2, pa hoćete li mi pomoći?
Meni (kuća u Podgorici sa dobrom izolacijom) nikad ne dođem ispod 30 eura. Ali nikad. Zimi grijanje i topla voda centralno-peć na pelet. Hlađenje inverter klima (multisplit) koja stvarno dosta radi ali imam solar za zagrijavanje tople vode tako da ni ljeti na taj dio ne trošim. I sad da mi neko objasni kako meni evo januar i februar dolazi račun po 34e? Nemam toliko malu decu da bi mašina radila po cijeli dan. I tada kad rade mašine za pranje veša i sudova rade posle 23h. Hrana se stvarno sprema svakodnevno ali svejedno. Mislim ne obraćam preveliku pažnju na to hoće li mi doći račun manji za 10e nego mi nevjerovatno.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Nikoga ovđe ne prozivam da krade nit bi to činio.
Ko krade njihova stvar.
Nego mi nije jasno kako dođe nekome manji račun ko se na klimu grije od onoga ko se na drva grije???
Od sada radim x2.
Lakše mi je tako.
Tim objektima sto im racuni dolaze po 30e su uglavnom oni dje ima 1-2osobe koje rade, nemaju djecu, ne kuvaju rucak...
Kad budu imali djecu, pa budu kuvali svaki dan, pa kupali djecu, a pri tome trosili trenutno 3-4kw snage, jer ce zimi raditi grijalica u kupatilo, klima u dnevnu/djeciju, fen i bojler....
Kad budu svaki dan palili masinu za ves, masinu za sudje, mali bojler...
Nek se tad jave koliki ce im bit racun..
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
Nemam djecu, razveden sam. Solo sam i ne primam nikoga u stalni copor... s
Struja mi je 95e januar, 79e feb. Da imsm 4 djece bila bi mi 400 vjerovatno![]()
Meni je tu oko 30e svaki mjesec. Nije mi jasno zubizaretta što činiš to pa ti je tolika struja...
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Nista vala posebno bez ako mi se neko prikljucio na brojilo![]()
Ne stedim ali se ni ne rasipam. Trudim se da ne rade 2 klime istovremeno i to uspijevam u 90% slucajeva... Bojler je na 'on' i kad sam na godisnji odmor sto se kaze, kuvam paste i jela sto se brzo spremaju ponekad, perem masina koiko mi treba mjesecno i ne smatram da ih je puno... Tako nekako...
Pa kako onda toliki račun?
I ja isto tako pa mi je 3 puta manji. Neko ti se nakačio, pa plaćaš i za njega.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
To što ti rade ili ne rade dvije klime ima uticaja na potrošnju 10%.
Ako dvije rade brže zagriju/ohlade i onda stanu da potrošenjom.
Recimo jedna zarije za 60 minuta .
Dvije će za 35 minuta.
Nešto drugo ti vuče struju.
racuni za mart na provjeru preko sms.
71e. zadovoljan
COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks