Opet mi nisu ocitali struju,no stavili kao da nisam trosila nista,. Pa ce mi za januar biti u stvari dva racuna u jednom.
Ne bih lijena, pa sam posla da reklamiram. Nece mene spasiti 13% koje bih imala da su normalno ocitali, no smanjili na 500kW i sad hoce i ovako da zeznu gradjane.
A ona na salteru nesposobna, pita koleginicu treba li pecat, a na potvrdi stoji MP.![]()
Last edited by the_lady_marianna; 11-01-23 at 14:19.
I ona rabota ako je 20cm bijele boje ili 20cm crne boje,trebalo bi da je ista,ali ona crna se svima čini veća
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Psihološki ili ne na 22-23c si zimi u stanu si ušuškan i lagan dok ljeti na toj temperaturi kijavica, grlo, temperatura... Dakle organizam trpi tako da zajebite vi placebo i psihologiju.![]()
I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.
60€.
Ovo je štelovanje klasično.
Klimu ne palimo, na drva se grijemo.
Nešto nije ok, definitivno.
Ok je sve,evo veli ovaj tuljan...
https://www.dan.co.me/vijesti/ekonom...ikcije-5155722
Naglašavam da EPCG utiče tek na dio računa za utrošenu električnu energiju (stavke u vezi sa aktivnom energijom), dok je određivanje cijena u ostalim segmentima (mrežne usluge i slično) izvan naših ingerencija
No mi mislimo da nije ok,da trebamo placat samo struju kad stigne rachun za struju,a to nije samo struja...tako!
...
80€, lopovluk
You'll Never Smoke Alone..
Pozdrav, da nije neko od ekipe popunjavao formular za prijavu štete?
Prilikom udara groma juče u jutarnjim satima mi je otišao kompletan PC računar.
Sad me zanima u ovom dijelu formulara "Marka/Tip/Model/serijski broj/godina proizvodnje/knjigovodstvena vrijednost/nabavna vrijednost", podatke tipa model, marka, serijski broj i godina proizvodnje mogu navesti, ali kako da navedem knjigovodstvenu i nabavnu vrijednost za svaku komponentu posebno, pošto svakako nemam račune za njih?
Sent from my M2012K11G using Tapatalk
Koliko se sjecam, ako ti je komp star par mjeseci, vrijedi upola manje(ili čak 30%) od kupovne vrijednosti. Za starije uređaje to je tek smiješno kako obračunaju, nekad miš malo bolji ne možeš uzeti za tu nadoknadu a kamoli komp popravit.
A stvar je u tome što su komponente nadograđivane vremenom, svakako su sve starije od pola godine, plus mi je još nedoumica moram li da imam fiskalne račune za njih, i kako to sve ide.. PC nije jeftin, 800-900eura vrijede sve komponente.
A svakako sam pretpostavio da neće full refund, naša posla.
Sent from my M2012K11G using Tapatalk
Last edited by mickoza1; 23-01-23 at 20:17.
Nije, nije, cini ti se. Mi se u kucu na centralno grijemo(drva) cijelu zimu, klima se upali po mozda 2 sata dnevno ako i toliko, od ostalih uredjaja samo bojler novi radi koji trosi 15e na mjesec dana(izmjerena potrosnja uredjajem), masina za ves potrosi za jedno pranje od sat vremena 0.3kw, na najduzi program od 3 sata potrosi 0.7kw(sve je izmjereno ne pricam napamet), masina za susenje isto ne trosi puno i ona se upali jednom u 3-4 dana, od ostalih uredjaja, tv i extra tv, kompjuter,frizider i zamrzivac(i ovo je izmjereno nije bez par eura mjesecno) i sijalice, i racun nam je dosao 125e za decembar, rijetko kad je ispod 100, prije 2 ljeta nismo bili kuci 25 dana Jula, racun dosao 90e, avgust svi kuci, klima hladi ne gasi se, masine i sporet, klima se nisu gasili, racun 80e. Ali ovaj mjesec 125e? bas se sprdaju sa nama i ne mozes im to dokazat, oni dodju pogledaju sat, kazu sat u u redu i ne zanima ih nista drugo, dzabe im ista pricas. Izgleda da je tacna info da naplacuju kako im dune i po zonama.Zivim u momisice, kolege na stari aerodrom sto zive u velike stanove i griju se po 10 sati na klime i radijatore dnevno, pokazu mi racune po 30-40e mjesecno.
Kada sve već mjeriš, što ne staviš mjerač kod sklopke. Onda lako i Možeš da dokažeš.
Do tada teško mogu da vjerujem da frižider i zamrzivač troše par eura mjesečno..
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Nemam takav mjerac, imam watt meter, koji se ukljuci samo u uticnicu, u njega normalno ukljucis uredjaj i on ti pokazuje koliko trenutno trosi, koliko na odredjeni period kilovata, koliko je najvise snage u nekom trenutku povukao i koliko je najmanje. Evo zbog tebe sam opet ukljucio da mjeri produzni na koji je frizider pa cu ti javit koliko ce evo npr za 7 dana da potrosi. Kazem ti sve kroz kucu je ispitano, da mi bukvalno dodje da ih kupim 10 i sve sto se pali kuci na duzi period da ukljucim na mjesec dana i da mi izracuna uredjaj po uredjaj koliko je potrosioKako objasnjavas ovo kad nismo kuci dodje visok racun kao da smo tu, i kad smo kuci svi dodje isti ako ne i manji? Njima sam sve objasnio, oni dodju pogledaju sat i kazu ispravan je i ne zanima ih dalje nista. Na kraju krajeva, koja je slucajnost da se desavalo da stigne racun za neki mjesec identican kao isti mjesec prosle godine? ista potrosnja vise i nize tarife, bukvalno u kilovat? Sad su izmijenili aplikaciju pa ne mogu vise da vidim bez zadnjih godinu dana racune, ranije je moglo od 2013 ili 2014 svaki racun da se vidi.
Je.bi ga živiš u Momišiće što bi ti račun kao da živiš na Stari/Konik.
Ako je brojilo ispravno kao što tvrde, onda treba da provjeriš instalaciju i uređaje u domaćinstvu.
To vjerujem da su ti rekli
Radi se o relativno standardanom kvaru, da zbog neispravne instalacije/uređaja, brojilo vrti kao mutavo.
Distribuciju ne zanima ništa 'posle' brojila. Posle brojila to je tvoje, privatno.
Zato dođu provjere brojilo i ako je ispravno, za njih je priča završena. Tvoje je kakva ti je instalacija/uređaji.
><
Meni nije jasno kako su prethodnih godina računi bili 30-40 a sad 50 najmanji, 60 standardno.
Klimu ne palimo.
Isti uređaji isto sve.
A ljetos mjesec i po radili kupatilo i došlo za 2 mjeseca 99€ ( nijesu stanje očitavali za prvi mjesec)
Meni za novembar 61 euro, za decembar 94 eura, kako i sto ne znam, klima radila mozda malo vise nego u novembru, sve ostalo isto.
Prosle godine mislim da je za decembar bilo 105eura, a racunalo nam je samo visoku tarifu, ove godine manja potrosnja za nekih 20% plus 1/3 potrosnje je u nizu tarifu i racun manji za 10eura.
Ja mislim da se oni sprdaju sa nama.
![]()
Možda imaju random generator instaliran na računaru na kojem štampaju račune
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
To mi je sve jasno i ne bunim se sto je njihovo do sata, to je realna stvar. Eto ako neko sa foruma ima da preporuci nekog elektricara koji bi umio da na neki nacin sve ispita, eventualno nadje gresku, rado bih platio. Kuca jeste starija ali su uredjaji svi novi i ne trose puno(provjereno)
P.S.
Bugi, evo 48 sati je proslo od kad sam upalio mjerenje potrosnje na uticnicu dje je ukljucen produzni u koji su 2 frizidera(novi kombinovani, i stari koji sluzi samo kao zamrzivac) i potroseno je 7.4kw i najvise struje sto je ova uticnica povukla za taj period je 258.2W
Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
067-733-723
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks