Samo ne znas kako se to radi ili jedes kineza
Meni iskreno nema ribe preko oslica, em sto se ne bakces sa kostima em je po mojem skromnom sjevernjackom misljenju najukusnija.
Meni bukvalno zadnja opcija, oslić mi je dobar za prvu pomoć jedino, ono kad nema ništa od ribe pa ono "aj daj oslića".Uzimah ga baš sad prije neki dan u "Kuvano od srca", kako nisam umio da ocijenim uzeh ga kilo za nas četvoro, tu je došlo grdilo fileta, komforno je moglo šestoro da jede i to da se raznese čini mi se.
Meni brancin top riba, lako za čišćenje
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Ja uzmem kilo za sebe![]()
Ovi fileti bjehu pohovani, meni se čini u kukuruzno brašno ili u što li već, jači bjehu, e jedno 30 ih je došlo u kilo čini mi se![]()
Pođi na LIm i ulovi skobalja ili pastrvu a ne te "specijalitete" iz dubine zamrzivača što tove.
Eeee znalci ste za ribu, vidim jabolje da se vratimo na popeke i gurmansku
Bas je to šteta jer se kod nas moze pojesti dobre ribe sto iz mora sto iz rijeka...ali jbg ljudi nemaju naviku a i skupa je za eksperimentisanje, sto jes jes.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
ja sam stolar, u podznaku shkorpioooni
Papalina![]()
Kad smo već kod ribe
Jegulja je car svih riba (može na žar, može i pečena sa orizom) jedna drača (kost) po sredini i to je to.
Posle nje marinirani krap. Jede se sa kostima (kosti se ne odvajaju) jer je mariniran iliti kuvan 8h u ulju na nisku temperaturu.
Posle krapa suve ukljeve samo da se obrnu u ulje.
I one se jedu sa kostima.
Ostalo nije po mom meraku...
Starim putem nemas nista.
Meni licno samo vaso ( lovacki dom trebaljevo). Ono u grad je vec moderno uredjeno i mislim da im nece bit dozivljaj.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
U Knjaz juče, meza vrh, popeci užas (2 mala dodju, 15€ baš sramota) da su bar ukusni pa ajde..
Usluga loša, konobari zaboravljaju piće….
U ribarsko () prije neki dan teletina vrhunska, paradajz top baš (kažu iz grblja) krompir isto top…
Last edited by stefke; 16-05-25 at 08:54.
Ja sam imao dvije svadbe sad u dvije subote, popeci sa ove druge svadbe su mi se činjeli taman ka da su sa ove prve, podgrijani haos, pileće bijelo nejestivo. Meza što veliš odlična, te sam se skoncetrisa na istu oba puta.
+1 za eko mediteran. Najjaci drobovi u drzavu.
Pojedoh danas taj čuveni sendvič sa piletinom u pizza bar i stvarno je dobar nema priče
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
ja sam stolar, u podznaku shkorpioooni
Iskoristih vrijeme da se pojaca ishrana, Lovacki dom
Prvo plava riba i grdobina.
A ovdje sam se ispartila kod ukljeve. Bijah nevjesta mlada, u neprilici da spremam ručak za cijelu domovinu, pokazala šta znam i umijem, nema šta nema za sofrom, muž zamaha nizom ukljeva - umijem li da ispržim? Dragi, tamo odakle sam, za to niko nije čuo. Sažališe se na mene đever dalji i svekrva takoreći, samo ti donesi šerpu i bijelog luka i ne brini. Nema toga jela koje tako cijene. Ubijeđena sam da taj afinitet mora sa majčinim mlijekom da se posisa. Uh, još kad ih vidim jadne na onoj žici...
I danas kad vide da ih skidam s kostiju, bilo suve bilo na gradele, čudno me gledaju i prevrću očima.
Niksic ili okolina, dje poci na rucak ?
Iz prve ruke znam da sve iz sale,pa i ono što je netaknuto,sa tanjira i iz flaša ide u pomije odnosno u sudoperu.Meni bilo žao gledat,s obzirom koliko ima željnih te hrane,da ne rečem gladnih...no...politika firme,jbg.Tako da može bit samo da je loše bilo,ne i podgrijano/staro
@skostic Vidikovac,na zaobilaznici prema PŽ/ŠA
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 16-05-25 at 21:11.
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Bookmarks