U to vrijeme se pojavio i Princ koji je svašta smiksa.
Ma ja sam ti to postavila zbog "slobodne asocijacije" na Krug a evo ovo iz moje srednje kad je Princ bio aktuelan iako mi je tih godina ista bila daleko ispred hronološki što je ovo izbacio tada.
Znam da opet mašim temu no eto ne zamjeri(te) što.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 17-11-23 at 20:55.
No pasaran!
Znas pricu kad je Josipa Lisac pocela i zavrsila koncert sa nekim njenim jazz/blues novotarijama,pa su je pitali
"Krasno,krasno,a di' je magla!?"
Tako i za Princa,evo i ja masih topic,izvinjavan se,ali kad udaras,udri po 'sridi'...
Purple Rain mi je omiljena.
A KoЯN je bio brutalan tada.Ja sam numeru Blind voljela da slušam.Ko u našu srednju nije čuo za KoЯN-a taj pojma o pojmu imao nije.
Namjerno sam napisala naziv benda i original da ne pomisliš da sam naivna.
No pasaran!
1994 ja sam tad na faks krenuo,taj Korn mi je dobro poznat ali vidis nesto mi se nikad nije primio (mada je ova stvar ono i dobra...
Tad sam bio u totalnoj zestini,slabo mi je to bilo,izmedju ostalog moj ti je neki najblazi trip tada bio :
Doobra ali za mene ovaj nastup jos bolji (evolucija jbg. sve bolje od boljega cast je svirati za Ozzy Osborna)...
Imena koja sviraju,mislim sta reci :
Zakk Wylde – guitars
Robert Trujillo – bass (Metallica)
Mike Bordin – drums (Faith no More)
John Sinclair – keyboards (The Cult)
Last edited by Nk beer; 18-11-23 at 17:12.
A HendriX najbolji gitarista svih vremena.
No pasaran!
...
Batuška i njihov najbolji album Liturgija. Ali ne daju popovi Spc.
Što je najjače, nastupili su već u Beograd 1. oktobra.
E sad, postoje dva benda Batuška, valjda su glavnog čoeka još odavno šutnuli pa je taj formirao bend sa istim imenom i nastupaju sa istim numerama.
"Originalni" Batuška ima pjevača sa boljim glasom,valjda, a "Faketuška" ima bolju podršku i bubnjara.
Znači,plač.
A što čine popovi neđe mislim da se provuklo nešto ka satane za gitarom.Lol.
Nisu ih oštetili imaju druge turneje no bruka sad bije glas kako su ljudi u crnom odložili koncert ljudi u crnom.Volim parodiju.
Zar se ne kaže good as hell..u to ime.
https://youtube.com/shorts/BUWQmOMM6Tc?feature=shared
Meni gitara nije išla najbolje jer su gitare napravljene za dešnjake.
No pasaran!
Imaš lijevu gitaru.
Ja je u ruke nijesam uzeo ima 10 godina. Vjerovatno su žice korozirale.
Imam Cort z42 i marshal pojačalo od 30w.
Thanks to nisam znala no meni je "karijera" sa gitarom završena još u osnovnu kad sam vježbala na akustičnu.Taman ko ti odavno mi je eksponat sjećam se od profe sam je uzela.Nego, istražujući ovaj slučaj te si naveo grupa se neđe valjda sukobila sa ruskom strujom pravoslavlja zabranjivali su ih i u Rusiji.U svakom slučaju inkvizitorski baš.
Evo jedna dobra stvar.
No pasaran!
Sukob u Batuški je od 2018, nevezano za crkvu. Nijesam ni ja znao do skoro, šou. Liturgiju sam odavno skinuo i ona mi se vrti godinama a za novije stvari se nijeasm interesovao.
Pjevač,koji je ujedno i bio vlasnik neke male izdavačke kuće, je preoteo bend od osnivača,glavnog frajera, i licencirao ga na svoj ime.
Pošto je projekat koncipiran da ljudi u bendu budu anonimni,trebalo je dosta vremena ovome drugome mučeniku da dokaže da je on zapravo kreator svega.
Poslije par godina i jedni i drugi izdaju album a fanovi prepoznaju ko je pravi bend konačno.
Mada,pjevač koji je preoteo bend ima glas moćan.
------
Slušali smo Type IV,kojemu je prethodio doktorat Type III.
Kad bi mogao ovaj Lars iz Sijetla 1989.e da se prebači u ove nove koncerte Metalike, i da se vrate tadašnje cijene ulaznica...Koliko sam navikao na ovo, u stvari koliko sam puta gledao uživo krivo bi mi bilo da JH ne uradi ono ka da se prcne u venu kad reče "Shoot in!" Nego, jednom nam je bio pismeni iz engleskog u gimnaziju kad sam ojdio i ja napišem, samo se toga sjećam, Otherwise man become nothing but harvester of sorrow (ili tako nešto slično), nije bilo interneta, a nije ni profesorica Metaliku slušala sigurno. Htio sam i ovo infanticide da ubačim ali previše bi bilo.
If there's two things that I hate-
It's havin' to cook, and tryin' to date...
Popovi SPC imaju dobar ukus za metal, što reći. Ovo je kazna za uši, crkveno pojanje plus det metal, dvije stvari koje ni pojedinačno ne mogu slušat ali kontroverza je tu i prilika za napredne progresivne umove da ustanu i reču koju i izraze zaprepašćenost. Slušajte nešto da valja
...i još KoЯn....nOu metal
đe je ta moć koja je satkana u metalu
Last edited by Raulio; 20-11-23 at 01:33.
If there's two things that I hate-
It's havin' to cook, and tryin' to date...
Nije death nego black.
Priznajem da su Mejdeni institucija,ali kad već prozivaš -zar se moramo držati tih prežvakanih stvari,a ne puštiti nešto novije od njih,progresivnije:
Zaprepašćenost polazi od toga da popovi (bilo u Rusiji bilo i u Srbiji obje su sekularne države) određuju što će se održati a što ne.I kad imaju tako dobar ukus kako im uši trpe toliko folk smeća sve ove godine ka Sesili može biti ona polugola i krst oko vrata vjernica vrhunska.
Ne znam što je u pozadini samo to zabranjivanje od strane nekoga ko nema ti što da se pita,dovodi do sljedećeg pitanja a što će i koju grupu sljedeću zabraniti?Inkvizitori.
No pasaran!
Easy like Sunday morning
Par mnogo dobrih stvari od benda Empyrium (funeral/folk/doom metal)
Ih,tek smo zagrebli black metal scenu.
Sjajan epic/abm band Sojourner.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks