Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 26 to 50 of 52

Thread: Metode mucenja ljudi

 1. #26
  Join Date
  Dec 2011
  Posts
  1,788
  Rep Power
  35413

  Default

  Evo neke metode koje su se primjenjivale na Golom otoku, nad našim roditeljima, đedovima i prađedovima...

  Japanska kragna.
  To je kad ti oko glave obmotaju nakvašen konopac, pa ga zatežu motkom, koju lagano okreću kao vodenički vitao. Jedan čvor ovog konopca nalazi ti se na slepoočnici, a druga dva na očima. Usled okretanja vitla i stezanja užeta najprije ti prskaju oči. Bol je ogroman i nepodnošljiv i, ne popustiš li, završava se time što ti se lobanja, počevši od slepog oka, krši i slama. To je jedna od najbolnijih sporih vrsta smrti – može se otegnuti koliko se dželatu dopada i bez priznanja se takoreći uopšte ne može podneti. (D. Mihailović)

  Kibla. Noćni sud za malu i veliku nuždu u golootočkim barakama i zatvorskim ćelijama. To je jedna kaca izrađena od tvrdog drveta,zapremine kojih osamdesetak litara, visine oko sedamdeset centimetara. Prečnik dna dvoljno širok da stabilno stoji, a gornji prečnik je toliki da u njega može lako da stane najveća jugoslovenska guzica. Kibla ima dvije ušice koje imaju otvore u koje stavljaju šake dva stara izdajnika koji nose pune kible, prosipaju ih u rupe na klozetima-čučavcima, peru ih i na kraju u cilju higijene i ostalog smrada, sipaju u njih deset-petnaest litara čiste vode (D. Jovanović)
  Osim funkcionalne namjene, služila i za stalna noćna dodatna mučenja nerevidiraca i bojkotovanih. Oni sumorali da dežuraju danju, za vrijeme popodnevnogodmora, i požarče noću u dvosatnim smjenamastojeći sglavom nagnutom iznad kible i s rukama sastavljenimodostrag, udišući smrad njenog sadržaja.
  Jednokratna kazna bila je gnjuranje glave u njen sadržaj. (P. Kostić)

  Podmornica.
  Glava žrtve se zaranja u kiblu ili u bure s morskom vodom. Žrtva mora da pati, ne i da umre. Dželat postupa prema uputstvu: Dlanovima (žrtvi) pokriti lice. Male prste zariti u usta, između obraza i zuba, prstenjacima pritisnuti nozdrve, srednjacima oči, a palce smjestiti u ušne školjke. Onda potapati, paziti da se žrtva ne uguši.


  Presovanje.
  Mučeniku se u ležećem stavu stavlja teška kamena ploča na grudi ili tragač natovaren kamenjem. Proticanjem vremena disanje postaje sve teže i snaga slabi. Pokojni đed mi je priča da je ova metoda bila strašno popularna...


  Špansko plivanje.
  Metod mučenja poznat još iz vremena Inkvizicije. Izbjegavale su ga i najsurovije policije svijeta zato što su ljudi izloženi tom postupku često umirali od srčanogudara. Svežu ti ruke i noge, u usta uvale neku krpu, glavu zabace nazad i kroz nos sipaju mlaz vode. Daviš se kao u najdubljoj vodi. Na Golom otoku Udba je uvela značajnu novinu kojom su izbjegnute nepoželjne i prijevremene smrtne posljedice. Da se žrtva ne bi smrću spasla od daljeg mučenja, ljekar joj je slušao srce i kad god bi ocijenio da može da eksplodira, davao bi rukom znak da prekinu. (P. Kostić)


  Doktor Nikolić govori i o mučenju termokauterizacijom, paljenjem usijanim gvožđem

  dijelova tijela koji su bogati nervnim završecima (dojke, bradavice, polni organi, jezik, uši, šake itd.) i o specijalnim zubarskim bušilicama prilagođenim za mučenje, kao i o postupku prženja očiju sonom kiselinom: u oči se sipa rastvor kiseline, alkohola ili etera, a zatim se oči premažu ljepilom da bi slijepljeni kapci spriječili da rastvor isteče. Čovjek bi zaista pomahnitao od boli i prženja u oku. (P. Kostić)

  Ko je preživio koju od ovih muka, prestao je krivca tražiti među ljudima. Odnos prema drugom ljudskom biću on je apsolvirao na način Dostojevskoga, i ako mu ni retka nije pročitao: čovjek je preširok, trebalo bi ga suziti. Tom preširokom biću nije ni praštao ni nepraštao, kategorije krivnje, kazne i oprosta, za njega, ostale su u nižim sferama ljudske zapitanosti o smislu. Na drugoj adresi, mimo čovjekove, on je tražio odgovor. Poneki bi od takvih, na slobodi, osvitao u svilenoj postelji duboke religioznosti. Drugi opet u luđačkoj košulji teškog, agresivnog, borbenog ateizma. A svi, bezmalo svi, sklapali nježno prijateljstvo sa probranim vrstama najžešćeg alkohola...

  "Druže Tito mi ti se kunemo..."


 2. #27
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  worldwide
  Posts
  25,079
  Rep Power
  38313

  Default

  uvijek popularna ilije cvorovica, ko zna sta bi ja sada radio da me oni tamo nisu poslali .................
  Risk , is what makes life worth living

  Never a failure, always a lesson!

 3. #28
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  wherever whores go
  Posts
  3,167
  Rep Power
  4302

  Default

  Quote Originally Posted by sparco View Post
  Ovo se kod nas vazda zvalo sač, mada nije bilo u obliku bika

  Dodaš malo krtole, spremiš salatu , i ako ne prizna eto ti večera za cijeli bataljon
  Kreč, kolica i mešalica.

 4. #29
  Join Date
  Oct 2009
  Posts
  2,561
  Rep Power
  7283

  Default

  Danas sam cuo za jedan krajnje surov metod.

  Oaj oblik mucenja se sprovodio u vojnoj luci Lora u Splitu. Za vrijeme rata "92 godine, Ko nije upoznat sa ovom tematikom, dovoljno je rec da je ta luka u to vrijeme rata koristena kao logor za srpske zarobljenike.

  Nije mi poznato ime te "discipline" ali u pricipu radilo se o sljedecem.

  Vojnika bi skinuli golog, zasjeli na drvenu stolicu, zavezali im ruke za naslon i prikljucili na radio vezu, ko je sluzio vojsku zna kako taj aparat izgleda( neko taj aparat zove i poljski telefon), stariji tipovi tih aparata su imali kurble, kako bi se punila baterija. Takav jedan aparat je koristen i u luci Lora. S tim sto su se zice, stavljale na intimne dijelove tijela zarobljenika, ne zelim da mnogo da idem u detalje da ne bi pretvorio ovaj thread u nesto gnusno, samo cu reci da su zice uvlacili u penis vojnika, iza usiju i oko vrata. Pri okrecanju kurble, aparat bi se punio i preko zica strujom bi tresli zatvorenika po nekoliko sati. Po svjedocenju koje su ti vojnici davali na sudjenjima, govorii su da su znali tako da ih muce po dva ili vise sati.

  Drugi slucaj je isto iz Lore, malo je blazi ali dovoljno stravican. Zarobljenike bi stavljali u bokseve sa psima, vojska je tad koristila Njemacke ovcare, vojnici iz Bosne koji su dozivjeli ovaj vid torture, govore da bi ih prilikom stavljanja u boks, zavezali i ruke i noge za ogradu boksa, tako da ne mogu da se odbrane, vojnici svjedoce da su ti psi znali i po pola sata besumucno da napadaju i da ih grizu za sve dijelove tijela.

  Postoje i drugi slucajevi sa nasih prostora, koje ne zelim da pominjem jer nisu dokazani.
  Bako, jebeš li što?

 5. #30
  Join Date
  Dec 2010
  Location
  Las Vegas
  Posts
  1,948
  Rep Power
  4207

  Default

  Realno ne zna se sto je gore od cega...ali ovo sa Pacovom,ufff

 6. #31
  Join Date
  May 2009
  Location
  Zabjelo
  Posts
  985
  Rep Power
  450

  Default

  zasto nema aktivnosti na ovoj temi??? Evo da vam preporucim jedan sajt: www.mracnjak.com


  Sent from my iPhone using Tapatalk 2
  067/852-466 & 068/405-403

 7. #32
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Orja luka
  Posts
  5,156
  Rep Power
  559

  Default

  Quote Originally Posted by funestis View Post
  Hmm!

  Moderna verzija takozvana waterboarding (na žalost na našem jeziku još nema prigodnog prevoda).

  Metoda je dobila na notornosti kada se otkrilo da su zatvorenici (osumljičeni pripadnici Al-kaide i Talibana) u Gvantanamu bili izloženi ovoj metodi mučenja.

  Žrtva se imobilizuje i stavlja se krpa preko glave na koji se kasnije sipa voda (na sobnoj temperaturi). Žrtva osjeća jak nadražaj gušenja, povrede su česte kako žrtva pokušava da se oslobodi, a psihološki efekat je ogroman i oporavak osobe mučene ovom metodom može potrajati godinama.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Waterboarding  http://science.howstuffworks.com/water-boarding.htm

  Ovaj klip predstavlja Christopher Hitchens-a koji je isprobao metodu.

  Ja sam mislio da je najgore mučenje "vezivanje za mrca"-izum i Turske, kad vežu čovjeka licem u lice sa mrtvacom, koji je onda raspada tebi u lice.

  Medjutim, ovo sa peškirom, koji mora biti od onih najdebljih ( ne nam zašto) koji se stavi preko glave mučenog, koji leži blago nagnut glavom nadole (da mu voda bolje ulazi u nozdrve) je demonski genijalan pronalazak...izgleda da niko ne može da idrži duže od 2 minuta bez psihičkih oštećenja...nema tu "spacijalno obučen " itsl.-SVI PUCAJU U ROKU OD NAJVIŠE 2 MINUTA!
  Nevjerovatno!

  Pozdrav,
  Last edited by Old Bone; 08-05-13 at 12:59.
  "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

 8. #33
  Join Date
  Apr 2006
  Posts
  10,998
  Rep Power
  79238

  Default

  Ja bih voljela Čika Džoa da povedem na koncert Lepe Brene. Da provjerim nešto, samo.
  Nemam ti kad.

 9. #34
  Join Date
  May 2012
  Location
  in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
  Posts
  5,973
  Rep Power
  11213

  Default

  Ima i jedan vid torture, koji je možda najblaži u odnosu na ove gore prikazane, koji je koristila naša draga narodna milicija.

  Naime, stave ti vojnički šlem, koji je inače bez ikakve postave, samo metal - a onda te mlate pendrekom po istom.
  Na žrtvi se ne može primijetiti nikakva modrica ili otok, ali zato te glava čak nedjeljama boli.

 10. #35
  Join Date
  May 2011
  Posts
  273
  Rep Power
  6796

  Default

  Nekada su crnogorke zakopavali u zemlju pa kamenovali...

 11. #36
  Join Date
  Apr 2006
  Posts
  10,998
  Rep Power
  79238

  Default

  To su urbane legende... Ali znamo koje nisu LEGENDE.
  Nemam ti kad.

 12. #37
  Join Date
  Jan 2004
  Posts
  26,022
  Rep Power
  37642

  Default

  Quote Originally Posted by Swedish_House_Mafia View Post
  Ima i jedan vid torture, koji je možda najblaži u odnosu na ove gore prikazane, koji je koristila naša draga narodna milicija.

  Naime, stave ti vojnički šlem, koji je inače bez ikakve postave, samo metal - a onda te mlate pendrekom po istom.
  Na žrtvi se ne može primijetiti nikakva modrica ili otok, ali zato te glava čak nedjeljama boli.
  Ovo kao ono sa sunđerima po stomaku i butinama pa onda udri


  Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy Note 2 x2
  -> Forma za naručivanje online stvari <-

  Bugi Vugi tapši Raduj se!

 13. #38
  Join Date
  Feb 2004
  Location
  montenegro
  Posts
  10,973
  Rep Power
  92054

  Default

  Pendrek po tabana...
  f6

 14. #39
  Join Date
  May 2012
  Location
  in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
  Posts
  5,973
  Rep Power
  11213

  Default

  Quote Originally Posted by Bugi View Post
  Ovo kao ono sa sunđerima po stomaku i butinama pa onda udri


  Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy Note 2 x2
  Ovo mi je davno ispričao pokojni stric. Možda prije 15-20 god. su tako radili narodni batinaši.

 15. #40
  Join Date
  Oct 2010
  Posts
  3,818
  Rep Power
  47256

  Default

  Temu koju je razvio moj pokojni rodjak koji je radio u UDBU, bio je ozloglasen u Bijelo Polje...
  citat iz njegove price:
  ``Onoga koji se muci primaknemo radnom stolu, noge su mu u polu rasirenom stavu, otvorimo fioku i unutra ubacimo njegove testise i polni organ, zatim ga ispitujemo i svaki put kad kaze da ne zna ili slaze nogom sutnemo otpozadi izedju nejgovih nogu sutnemo fioku iz najace snage i tako mu se nanosi ogroman bol uz efekat iznenadjenja jer ne moze da vidi kad neko krene otpozadi da udari fioku. obicno tada se on onesvijesti, zalijemo ga kantom hladne vode i kad se osvijesti opet isti postupak sve dok ne dobijemo informacije... posle nekoliko ovakvih slucajeva vise nismo morali ni da je sprovodimo jer se proculo po gradu, i kada nekog dovedemo na ispitivanje samo mu zaprijetimo tehnikom ``fioke`` i on se prizna i ispjeva kao ptica....``
  Samo ti...
  U mome srcu si...
  Jedna jedina, nepobjediva -
  Zvezdo ljubavi!

 16. #41
  Join Date
  Jan 2010
  Posts
  4,212
  Rep Power
  10135

  Default

  Lingchi

  Smrt sa 1000 rezova

  Ovo je definitivno , po meni, najgnusnije, fizičko mučenje.
  Kinezi su čak imali i manastir u kojima su obučavani dželati, mučitelji, dovodili svoje vještine gotovo do perfekcije. Da nanose što više rezova i da kidaju djelove tjela a da žrtva poživi što duže.
  Kazna sa kojom su se kažnjavali najteži prestupnici, između ostalog protivnici konfučijevog učenja, masovne ubice, politički nepodobnici, izdajnici, oceubice , za ubistvo učitelja ili poslodavca ...

  Kinezi su imali u zakonu ovu kaznu od 900 godine pa sve do 1905 godine, kada je zadnje mučenje javno izvedeno i zakonom zabranjena.

  Metodično su po žrtvi pravljeni rezovi uslijed čega je dolazilo do amputacije djelova tijela. Komad po komad je kidan i stavljan u korpu, kasnije meso je prodavano u medicinske svrhe, bačano je psima da ga jedu. Nerijetko se ovaj proces izvršavao i na mrtvog prestupnika , zarad skrnavljenja njegovog tijela.

  Kazna se radila na tri nivoa - zarad javnog poniženja, spore smrti i kažnjavanja poslije smrti.

  Oni nesrećni koji su imali veliku krivicu, dobijao je kaznu tkzv. smrt od tri dana, istim principom, tri dana su ga metodično i lagano sjekli. Žrtvama je davat ponekad opijum, da bi mu se ublažila bol i da bi bio pri svijesti što više vremena. Uglavnom su žrve gubile svijest ili umirale poslije nekih 20-ak minuta, mada postoji zabilježeni slučaj osobe koji je kažnjen seciranjem od tri dana, da je pola dana jaukao.

  Jedini čin mislorđa su dobijali od mučitelja, koji su imali za pravo da urade ubod milosrđa, da probodu žrtvu ravno u srce, uglavnom je to milosrđe mučenik dobijao ako je neko podmitio dželate. Nerijetko se davao mito od porodica žrtava koje je prestupnik oštetio, da mučenje bude što duže. Ili ako je prestup bio manji prvi rez bi bio naćinjen rezanjem grla, da bi žrtva omdah umrla.

  Postoje zabilježbe o navodnim žrtvama, koje su rezane veoma dugo vremena, rez po rez dnevno, da su im se određeni djelovi tijela počeli raspadati dok su još bili u životu.

  Uglavnom bi to bila javna pogubljenja, žrtva bi bio vezan za stub i proces bi mogao da počne.  Evo na ovom linku je fotografijama ppropraćeno jedno pogubljenje

  http://www.chinasmack.com/2010/pictu...g-dynasty.html 17. #42
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  MNE PG
  Posts
  1,975
  Rep Power
  112

  Default

  Quote Originally Posted by Swedish_House_Mafia View Post
  Ovo mi je davno ispričao pokojni stric. Možda prije 15-20 god. su tako radili narodni batinaši.
  Naravno ovo je prije njiih izmišpljeno.Naravno jesu samo "narodni batinaši" nili jedini batinaši, zaboravi se Božićna pobuna, zaboeraviše se na hi9ljade ljudi, zaboravi se na stotine sela,...
  Prije 15-20 godina nikom ni po malom prstu.
  Last edited by FORMICA; 08-05-13 at 22:29.

 18. #43
  Join Date
  Sep 2010
  Location
  Bokesko Carstvo
  Posts
  11,506
  Rep Power
  44363

  Default

  je li mučenje i ovo što se radi ovom narodu.....

 19. #44
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Orja luka
  Posts
  5,156
  Rep Power
  559

  Default

  Quote Originally Posted by Swedish_House_Mafia View Post
  Ima i jedan vid torture, koji je možda najblaži u odnosu na ove gore prikazane, koji je koristila naša draga narodna milicija.

  Naime, stave ti vojnički šlem, koji je inače bez ikakve postave, samo metal - a onda te mlate pendrekom po istom.
  Na žrtvi se ne može primijetiti nikakva modrica ili otok, ali zato te glava čak nedjeljama boli.
  Tim nasledjem se koristilo zloglasno II odeljenje SUP BG (za imovinska djela), koje je stavljalo pancir, pa udri bezbol palicama....što je išlo do odbijanj bubrega! Tradicija je čudo !

  Pozdrav,

  PS
  I nije urbana legenda, nego moj predmet krivične prijave ( sa slikama, ljek. uvjerenjima itd), koji je odbačen u osamdesetim...(jok, nego će da ga kazne u ono doba...glupi Bone idealista ).
  Last edited by Old Bone; 09-05-13 at 01:25.
  "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

 20. #45
  Join Date
  May 2009
  Location
  Zabjelo
  Posts
  985
  Rep Power
  450

  Default

  www.mracnjak.com


  Sent from my iPhone using Tapatalk 2
  067/852-466 & 068/405-403

 21. #46
  Join Date
  Nov 2011
  Location
  OFFLINE
  Posts
  5,675
  Rep Power
  11950

  Default

  Tehnika ''Mooda u fioku'' je naveliko poznata... A jbm mu mater, dovoljno je i pomisliti na taj bol i već ti se muči...

 22. #47
  Join Date
  Jan 2011
  Location
  Podgorica
  Posts
  4,158
  Rep Power
  25773

  Default

  Ovi Kinezi definitivno nisu normalni, smučilo mi se sve gledajući one slike..
  If it is important to you, you will find a way. If not, you will find an excuse.

 23. #48
  Join Date
  Mar 2008
  Location
  On the cloud
  Posts
  11,131
  Rep Power
  153265

 24. #49
  Join Date
  Apr 2006
  Posts
  10,998
  Rep Power
  79238

  Default

  Svoje sam obavila kao klinka.. pa onda otplaćivala karmički dug. 9 života za jednu mačku.
  Sad smo u miru, mačke i ja.
  Nemam ti kad.

 25. #50
  Join Date
  Jul 2009
  Posts
  205
  Rep Power
  167

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Kvantitativne metode casovi
  By spiros100t in forum Prodaja / Oglasi
  Replies: 0
  Last Post: 11-08-09, 13:09
 2. Nove metode pusenja?!
  By Sparrow in forum Sex i erotika
  Replies: 63
  Last Post: 15-07-05, 02:50
 3. Dukljanska "tolerancija" preuzima Siptarske metode
  By Njegus in forum Buducnost Crne Gore
  Replies: 40
  Last Post: 21-02-05, 22:24

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •