Postovani,
postoji li topic na ocu temu, ako nema bilo bi interesantno cuti koju ribolovacku pricu.
mjesta, pribor, nacin, foto ulova itd.
Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk
Printable View
Postovani,
postoji li topic na ocu temu, ako nema bilo bi interesantno cuti koju ribolovacku pricu.
mjesta, pribor, nacin, foto ulova itd.
Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk
Postovani,
vrcem se u CG uskoro,nakon mnooogo godina.Kupujem kucu-stan na nasem moru,jedini uslov je da ima privez ili pontu za camac.Ponudu, za iste netrebam,jer sam vec u toku...
Kad dodjem, dvije nedjelje,trebaju mi imformacije-dje je najbolje sa obale ?
Dva vrhunska stapa i masine uvijek nosim sa sobom na godisnji,i uvijek imam iste probleme-placam prepirem se,ali idemo zajedno.
Ajte primorci,bar onako!
Pridruzujem se pitanju, jos sa obale ne upecah nista :mad:
Osim sitnis sa ponte u Petrovcu
Ako neko ima predlog bilo bi humano da podlijeli sa nama :)
-------₩-------
Evo bas sad napisah nedje u vezi pecanja na moru, mada nema mnogo topica ili ima ali ih ne mogu nac... U subotu smo bili do Petrovca (ja i brat) da se malo podsjetimo ranijih dana, trenutno je zabran na jezeru a bas nam se pecalo. Mada smo bili camcem do ostrva preko puta pristanista i bas smo se lijepo napecali, nekih 5-6 kila ribe, bukve mediteranke (one krupnije), ukljate, shparici, shkarpine i 4 shiruna bas lijepa (zavrsili istu noc na rostilj). Otisli smo bas rano da probamo na tunu ali slaba vajda, poslije smo se usidrili pored ostrva i tu ostali do 9 navece. E, ne rekoh da smo koristili svjezu lignju i gambora, mada je na lignju bolje jer se ne skida tako cesto sa udice.
Je li to kombinacija hljeba i lignji?
Cuo sam da idu na ploce (Budva) i da pecaju sa obale trupce (nesto kao palamida) sa silukonkom varalicom .
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
ne, bez hljeba samo parce lignje na udicu, a u onu malu zicanu cuvarku smo ubacili staroga hljeba i 4-5 sardela (kupili u mex) zavezali na konop od sidra 2 metra iznad da pravi onaj takozvani "BRUM" i poslije 10 minuta odma smo poceli da vadimo.
Nijesam do sad gledao brum :)
dobra fora
Ide li plovak ili bez
JBG tako sam buo da to zovu BRUM, a ja volim stavit plovak jer pecam na 10 metara, a kad ne stavim nego na dubinu bas cesto zapinje za dno i kidaju se udice da poludim...
To sto ja nijesam cuo za BRUM nije cudo, freshak sam morski ribolovac
Cuvarka za ribu obicna ili to je sistem drugi
Attachment 107825
Ovo je za brum
Pecanje sa obale
Ja sam pecao cesto u Bar kod svetionika.Pa u Budvu ponekad Petrovac al' nije mi se nesto svidjelo posebno . Sa obicnom trsljakom od 6.5m hvatalo se finih orada, skakavica, ukljat, spar i bukvica ponajvise :)
Pecanje ili ribanje na moru?
Send from Tapatalk
Pecanje ili ribanje .... Relax je najvaznija stvar, pa onda ulov
:)
Sirun/snjur....
Dje su ulovljeni i sta si koristio za mamac?
Varalica, Pula ;) nije CG
Pecanje u proputovanju
peca li ko oradu,na koji sistem,koji mamac,koje mjesto???
Pecaju oradu poslije trajekta nekih 500 m max 1 km prema HN na sir budjavi i morskog crva
Uglavnom blizu uzgajalista skoljki
Varalice niz 5-6 kom (bijele zute svjetlucaju)povezanih
Imas ih u riboshopove kostaju oko 1.5-2 e
Na dnu stavi jedno 40 grama olova
I cimas gore dolje pri samom dnu
Sa barke smo vadili po 3-4 od jednom
http://img850.imageshack.us/img850/6624/homemade.jpg
nesto poput ovoga?
To !
imaju neki sedefasti sto sijaju
Mada ako oce oce
Samo pogledaj udice kakve su
Meni se skinulo 4-5 siruna
Poslije pogledam jad od udica
Ovo koristim na jezero za Fragu (kublu) , to je morska riba koja nedje oko juna Bojanom ulazi u jezero i tu ostaje 3-4 mjeseca, sa ovim smo je grdili, znali smo po kantu veliku da napunimo za sat-dva, imao sam nekoliko naprava kod sebe kad smo bili zadnji put na moru i bas sam probao ali nista, vjerovatno boja nije valjala, inace su im "krilca" srebrna i iznad na mjesu glave zelena kuglica, a udice su provjereno dobre. Moracu uzet neke upadljivije boje da probam za more.
dje na jezeru
mozda kod mosta
ne kod nego SA mosta dok se moglo i dok nijesu cerali, a i u Ponare ali je tamo milina, zabacis u Moracu dolje ravno-pijesak bez grancice i polako vuces po dnu, zakacis po 3-4 komada zajedno, milina. Kupujem 2-3 komada ovih sistema ali sto sarenijih, raznih boja i ako bude lijepo u nedjelju moram se spustit do mora da probam, mada sam nesto gledao po internetu neki (da kazem) noviji sistem kod nas, Hrvati ubise ribu na to, ali necu nista pricat dok ne probam.
ima li neko da prodaje BIBI crva,zive rakove,puza volak...?
i ako ima neko da konkretno predlozi neko mjesto gdje bi mogla da se peca Orada i slicne ribe,ovo sto ste gore pomenuli vec znam,pa ako moze detaljnije malo.
Neki momci iz Tivta (Alen i Denis valjda) hvataju morske crve za pecanje i prodaju, e jbg nemam pojma kako da dodjes do njih, a ono mjesto kod uzgajivacnice muslji (prije Bijele) je top za oradu jer je ima toliko da ljudima prave stetu ogromnu (ovima sa musljama) tako da ne brane da se lovi, meni je licno pegla vozit do tamo iz Pg. a mjesto je odlicno. Nemam pojma sta te detaljnije interesuje, pitaj i ja cu ti reci (ako znam).
probacu kublu da upecam kod/sa mosta na skadarsko
pa javlj
u Tivat ima neki stariji covjek koji lovi rakove (kanjoce )male u onaj mulj na kraj aerodromske piste. drug i ja pojma nemam kako dodjosmo do njega i uzesmo nesto malo mamaca za 5-6 ojra i uputi nas on na 2-3 mjesta kroz boku i samo nek je zdravo i on i mjesta i kanjoce. kad popizdismo pokupismo malo racica sa stijena uz obalu i na onaj potez od lepetana do veriga gdje god stadosmo po neka orada mada ne velike no one porcijasice padose.
evo nesto automatizovana varijanta :)
https://www.facebook.com/video/video...27811477260354
Mislio sam da mi objasnis tacno neko mjesto dje se moze iskulirat i upecat koja orada a da nisam na ulicu kao oni kod uzgajalista,nego nedje dje se moze postavit stolica i da nam niko ne smeta,ako me razumijes...
Stavljas li sistem sa kliznim olovom ili fiksnim,jedna ili dvije udice,koji ti se mamac najbolje pokazao?