http://img.fifa.com/imgml/flags/s/uru.gif Uruguay - http://img.fifa.com/imgml/flags/s/ned.gif Netherlands
06.07 20:30 Cape Town
Printable View
http://img.fifa.com/imgml/flags/s/uru.gif Uruguay - http://img.fifa.com/imgml/flags/s/ned.gif Netherlands
06.07 20:30 Cape Town
Holandija lagano prolazi dalje.
holandija prolazi, lagano ne znam, ali prolazi...
holandija osvaja sp, sto znaci da prolazi ovdje :)
Stavice njih Urugvaj na muke itekako.Ako se Lugano oporavi bice im strasno tesko probit odbranu,kao i do sad,a ako krenu onoj nesretnoj Holandskoj odbrani da pucaju kontre preko Suareza,Forlana i Kavanija bice veselo.Mislim da razlika u kvalitetu uopste nije toliko na strani Holandije.Urugvaj ima,u najmanju ruku,podjednako dobru odbranu.Napad im nije puno losiji,s obzirom da Holandjani imaju 2 majstora,jednog trakaca i jednu rupetinu naprijed.A Van Bomelu i De Jongu bi se lagano moglo desit da budu potpuno nadtrcani od strane Urugvajaca.Najveca slabost Urugvaja su bekovi.Tu lezi sansa za Holandiju i Robena.
navijam za urugvaj.......
glasah Holandjane :)
na nekom topicu je neko rekao da ce se ponistit kartoni prije 1/2finala. jel to tacno? Bilo bi glupo da Suarez nakon crvenog kartona od sinoc zaigra..
Suarez ne igra protiv holandjana u polufinalu i to je za njega kraj prvenstva, jer Urugvaj do finala nece stizat.
Dosta je Urugvaju i ovo bilo...Samo nek su zdra'o :)
Urugvaj prolazi na penale :D
clapton, ekrem_drndar, El Steka, kaemSe, NajtS ovo je za sad 5 fudbalskih znalaca koji ocigledno su se bavili loptanjem pa znaju da ovi urugvajci nista gori nisu od onih smecara
Glasah za Holandiju jer su mi mili ali nikakva šteta ne bi bila ni da Urugvaj igra finale.
FIFA razmišlja da Suarezu produži suspenziju
i treba.. zasluzio je...
Urugvaj mozhe dalje.Kompletni su,na svakoj poziciji imaju kvalitetno reshenje,a Holandska odbrana nije dobra.Vrijeme je da u odsustvu Suareza Kavani pokazhe shto umije.
EDIT: Navijam za njih,naravno.Iako su one Holandjanke mnogo lijepe:)
ali kazem ti da je sve regularno, dobili su penal nisu ga iskoristili i sta sad. Bio sam kao mlad ucesnik meca gdje je moj tim prosao dalje zahvaljujuci djecaku koji je sakupljao lopte. Naime lopta je isla u gol a on je utrcao i ispucao je (kakav mali kralj);)
salu na stranu, niko im nije kriv sve su imali, suarez je prvo odbranio sa gol linije a zatim i znajuci posledice po sebe udrio loptu rukom i pruzio jos promil sansi svojoj reprezentaciji. Na srecu desilo se sto se desilo i momak je doslovce heroj jer ce ga FIFA mrzna sigurno kaznit dva meca i nece moce da igra malo ili veliko finale.
Holandija lagano do finala :)
Kakav uregay, idemo Nederland! Orange power :D
Svim srcem za Urugvaj!
Ako Holandija osvoji, mislim da Sneijderu ne gine zlatna lopta, jer nakon sto je uzeo sve na klupskom nivou, pobjedom i na Svjetskom prvenstvu ne bi imao konkurencije.
Netherland ftw.
Ovo SP je definitivno pokazalo da nema favorita, svako igra fudbal. Da igra Suarez, možda bi bio i Urugvaj, ovako Holandija.
Netherlands! sudbina je htjela da poslije svega, velesila u JAR osvoji SP. Kakva koincidencija, poslije onakvih generacija konstantno dobri od 1974 pa sve do dan danas toliko toga su dali svetskom futbalu kako na klubskom tako na reprezentativnom nivou. a tako mala zemlja, zaista rijetki fenomen. Svi zajedno za Holandiju jer ko bude navijao protiv njih, navijace protiv pravde, protiv fudbala... to je tako, ne mogu zamislit drugi scenario :mrgreen:
holandija prolazi i osvaja. ;)
Urugvaj osvaja ;);)
Navijam za Holandeze ali mislim da nece proci dalje.
Veliki je pritisak na njih jer su favoriti, dok ce Urugvajci uci u mech potpuno opusteni.
Prolazak Urugvaja na penale.
Ako ce Holandija nastavit da daje golove bez sansi kao protiv Brazila,onda oni prolaze.U suprotnom bice 0-0 :) .
1930,1950,2010
Vamos Uruguay:bravo:
Kako moze neko da navija za ove holandjane uopste? igraju najruzniji fudbal na prvenstvu. tipujem na haubicu forlana i el loca, da im se da malo za ovu dosadnu bezidejnu i nadasve srecnu igru.
hahahaha upravo te pofalih na drugom topicu kad gle cuda... :rolleyes:
a dje holandija druze... reprezentacija koja je preokrenula rezultat brazilu koji je u tom trenutku bio favorit br1 po svemu... mozes kazati sve samo da ne igraju ruzan futbal nikako... znaci praksa je pokazala do sad da igraju za gol vise... uostalom rece neki komentator da ima vec poduze vrijeme da nisu izgubili utakmicu... bice neceg tu :)
sto se forlana tice, moze polako spakovat kofere pa neka buca golove rasingu itd.. :cool:
haha to tako ide. mada sam i odje u pravu. recu ti zasto. da je vitek iole bolji igrac holandjani bi ispali u osmini. nemaju nikakvu igru. to je neko moje misljenje.
Forlan,zasto bi ih pakovao..sjajn igrac , zna i desnom, lijevom, sto god oces. mislim da urugvaj moze do finala.
ja od pocetka navijam za Urugvaj, u meridijan je kvota da urugvaj osvoji na pocetku bila 100 i ja je odigrao, presegace ih Urugvaj, a kako su Robena profesionalno zatvorili Brazilci ziv se nije cuo
Olanda ;)
o ovakvim mecevima iskreno ne moze niko nikoga da presega....ipak je ovo polufinale....