Čini mi se da je ranije bio ovaj thread, ako se ne varam.
Nadam se da mi nije zabranjeno da otvorim ovu temu?
Printable View
Čini mi se da je ranije bio ovaj thread, ako se ne varam.
Nadam se da mi nije zabranjeno da otvorim ovu temu?
Ja ponekad poslušam Sulejmana Bugarija. Dobar je. Ima dobar pristup omladini i uci ih univerzalno dobrim stvarima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prenosenje znanja nikad nije do ucitelja vec do onih koji znanje treba da prime. Tako je i sa djecom. Mozes im neko osnovno vaspitanje dati al sve ostalo je u Bozijim rukama. Pravi put je zaebata stvar i zavisi iskljucivo od nas, a ne od ucitelja, roditelja, gurua, duhovnika… Učitelja ima dosta al nema ucenika. Najljepse od svega je da za “pravi put” nikad nije kasno. Ne znam kolko sam ubo odgovor na ono sto si htio reci a vezano je za Bugarija [emoji846]
A pravi put je ? Islam ?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Sve što te radi je “pravi put” [emoji3]. Svaki put koji te vodi na cilj je dobar i pravi. I islamu tu pripada zasluzeno mjesto. Da li ces ga slijediti ili pak nesto drugo to je opet tvoj izbor zar ne? ovo je tema o islamu i da prepustimo kolegama koji su u njemu da govore vise od nas koji nismo.
Svako ima pravo da na ovaj ili onaj način dođe do neke istine, ili ti pravog puta. Islam (kao i neke druge religije i duhovni pravci) zaslužuje poštovanje za neke stvari koje je popularizovao, čak iako nisi pripadnik te vjere. Čist primjer ću dati, u Islamu se odavno još iz doba kad ljudi nisu bili baš tako čisti, praktikovalo da budeš čist kako duhom figurativno tako i tijelom bukvalno, postoji obred čišćenja tijlea pred svaku molitvu itd. da sad ne nabrajam. Danas u 21-om vijeku se svi mi kupamo, peremo zube, shvatamo tu bitnost higijene u svakodnevnom životu, onaj ko to ne radi taj se smatra budalom. Drugi primjer bi bio za post, 2011 kada se medicinski dokazalo da dug post regeneriše ćelije i pojačava imunitet svi su počeli da praktikuju taj takozvani intermitet fasting, pravljenje dugih pauza između obroka itd., do tog momenta su većina nemuslimana smatrala praznom rabotom, a sada kada se ispostavilo da je to zdarvo većina njih koji praktikuju zdrav stil života su počeli da praktikuju neki oblik posta, i doktori to sada isto preporučuju. Meni je žao što ljudi u kompletu podcjenjuju Islam, jer on ima dosta nekih dimenzija koje čovjeka oplemenjuju kako duhovno tako i fizički.
Prije islama su i hriscanstvo i judeizam propovijedali da ne mozes imati ciste misli ako ti je cisto tijelo... cak to te mjere da se moralo prati i posle svake nuzde (da prostite)...
Kako i sam islam u dijelu "nasljedjuje" te religije onda su i obicaji preneseni... i dobri su, nije ih s goreg ni danas postovati
Nego, ako ti nije tesko, ajde meni nevjerniku objasni, ili uputi u literaturu, kako biti dobar komsija muslimanima...
Ne samo u dijelu cestitanja praznika vec i toga sta su obicaji muslimana koji se ne podudaraju pravoslavnima (njih znam, vaspitavan sam u tome duhu dok ne spoznah razum) i sta se moze smatrati uvrdljivima (a da nije namjera) itd
Po mom skromonm mišljenju, to sve zavisi od čovjeka do čovjeka kako on to tumači, meni lično možeš kako god oćeš da čestitaš samo ako nisi uvrjedljiv i zlonamjeran. Ali nažalost ima dosta ograničenih ljudi, koji će se uvrijedit na tako neku čestitku. Ima sigurno i onih koji te ne posmatraju uopšte kao osobu vrijednu poštovanja, samo zbog toga što nisi musliman. I to nije samo u Islamu tako, nego ima toga u svim religijama nažalost. Dosta ljudi ima krivu sliku da ako si vjernik da možeš da budeš loša osoba, ako si vjernik moraš biti dobra osoba, u suprotnom si obični glumac. Ja čestitam vjerske praznike samo ljudima koji su mi dobri prijatelji i prvim komšijama koje poznajem dobro, upravo iz tog razloga da se ne bih našao u tu neku nelagodnu sitaciju dje me neko diže na sprdnju i ispadam budala samo zbog toga što sam imao dobru namjeru da nekome čestitam praznik. To mi se nažalost desilo par puta, jednom sam jednom drugu čestitao hrišćanski praznik, a on zna da sam ja musliman, i rekao mi je i tebi isto i nasmijao se, ono provokatorski :), tako da sam tu naučio jednu finu lekciju po pitanju toga.
Evo jedna lijpa Surica:
https://youtu.be/m_47v5-7l9s
jasno sve. ja ove sto ti nazivas glumcima zovem prepaid vjernicima :D po potrebi su vjernici, ali u sustini ne zive bez po onim principama koji im odgovaraju i kad im odgovaraju... mimo toga su najgori nevjernici, ali prilicno glasno tvrde suprotno... ima tih "vjernika" koji misle da je to ok iako je pravilo da grijeh laznih vjernika "smrdi" vise od grijeha nevjernika.
vise sam mislio u odnosu sa ljudima koje znas (komsije, prijatelji, kolege)... nema tu zle namjere - religija je nesto licno na sta svak ima pravo i ja to postujem, volim popricati sa ljudima o njihovim vidjenjima i razmijeniti misljenja (ko je dorastao razgovoru - ima ljudi koji se odmah ljute i staju u neki neprirodan gard).
sa druge strane licno iskreno ne volim kad ljudi paradiraju svojom religijom okolo i namecu je drugima ubjedjujuci ih da je to jedina prava i jedini ispravan nacin zivota - malo je nepristojno nametati svoje izbore drugima. na kraju krajeva, svijet ima oko 3000 bozanstava, u odnosu na sagovornika ja se ne molim samo jednom vise od njih :D
ja sam, kao sto pomenuh, vaspitavan u pravoslavnome duhu i ljudi cesto naprave pretpostavku da sma vjernik pa mi cestitaju praznike... kulturno zahvalim i nastavim dalje, ne ljutim se kao neki :) *znam isto ljudima druge vjere da odgovorim sa "hvala, takodje", ali uvijek propraceno obrazlozenjem (da ne bude zabune :))
isto tako su mi ko zna koliko puta u sred podgorice ljudi (najcesce stranci) nazvali na ulici selam, valjda imam nekih crta lica uz bradu koja ih "prevari" :D ja se salim da je to zbog kuchkoga porijekla ;D
p.s. nemoj kuci sad da me napanu :D
Dobar je. Ima dobar pristup omladini i uci ih univerzalno dobrim stvarima
drift boss
Danci pale Kur’an. Istovremeno je u toku debta da li zakonom zabraniti to. Glavni motiv je strah od paljenja ambasada po svijetu. Nasilje. Tako cujem. Danci, islam, vjerske slobode, muslimani… ko je tu u pravu?
Sent आत्मन:
Ne pale Danci nego budale, demokratija....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Trebalo bi zabranit. Ljudi koji pale svete knjige iz cista mira su za psihjatriju.
Tačnije treba se jasno reći o kojoj grupi se radi - ultranacionalno-desničarska grupa Danish Patriot.
Ne pale Danci nego jedna marginalizovana grupica krajnje desnice.
ne pale danci,ali dozvoljavaju-cudno pise voda
da ne udjem u off Biblija,tora ...su proucavane verifikovane da kazem, dok je tu kuran i dalje nedostupan svako kriticko misljenje teza osvrt naucnika o kuranu samo je uzrokovao smrt tog covjeka....
Uđoh u "bazu podataka" ovih Danskih ultraša-desničara pa da dodam još jedan bitan podatak oko ovog njihovog "čina" to su radili ispred ambasade.
Foto: Demonstranti iz Danskih Patriota demonstriraju ispred iračke ambasade u Kopenhagenu.
Da li je to krivično djelo?Po svoj prilici bi trebalo da bude jer po prirodi stvari je širenje mržnje,netrpeljivosti itd.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7c30bb3048.jpg
Šta reći o ovoj temi osim da je sasvim jasno da se radi o agentima provokatorima, tajnih službi Danske, Švedske i ostalih. Koji usljed masovnih nedavnih migracija imaju za cilj da ublaže radikalni islamski sentiment modernih muslimana u EU, ali istovremeno i da "izluftiraju" desničarske pokrete koji su u naglom porastu u EU. Uključujući i njemački AFD.
Dakle, neka vrsta psihološke operacije. Što je sasvim u redu, s nekog gledališta... Jer Kur'an se nekako smatrao nedodirljivim od Charlie Hebdo. Došao je prosto trenutak, ma koliko bizaran, da se pojedine grupe asimiliraju u zapadni sistem funkcionisanja. Ja sam bio u Švedskoj i znam kakvi su migranti. Bože spasi. Da dođu nama ovdje u CG u tom broju... Pitao bih vas...
A evo sam potičem iz muslimanske porodice.
Ako je po Islamu samo 1 sat nepravde kod Allaha teži nego 60 godina grijeha kroz kocku, drogu, svinjetinu, alkohol i *****nje pa ko ti garantuje da ćeš sa 60 godina namaza i posta popravit taj 1 sat nepravde ili slikanjem u džamiji da te narod vidi i kaže kako si “pravi vjernik”? #islam #Allah
Ma ništa Allahu nije teško... Elohim - Stvoritelj, na aramejskom, hebrejskom, možda trebate pročitati Kur'an na aramejskom. Tada priča Islama dobiva novi zaokret. Tu teoriju su brojni islamski lingvisti i teolozi odbacili kao neosnovanu. Jer radilo revizionistički se o tome da je Kur'an i Hadis dosta izmijenjen tokom dinastije Omajada i Abasida, a da aramejski prevod objašnjava neke interesantne stvari.
Pojma nemam koliko je išta od toga tačno. Intrigantno je, jer cijeli sure u Kur'anu na aramejskom dobivaju sasvim drugo značenje.
Npr. Hurije, dženetske žene u Islamu, na aramejskom su zapravo Grožđe koje će se nalaziti u Raju/džennetu. Ne žene.
Khatam, na aramejskom, u suri al-Ahzab se odnosi na svjedoka, ili pečat svih proroka, kao poslanika Muhammeda svjedoka...ali svjedoka svih prethodnih poslanika prije njega, a ne pečat poslanika. Ili zadnjeg od poslanika.
Naravno, za sve ovo je potrebno duboko poznavati oko 8 jezika.
Narrated Abu Huraira:
Allah's Messenger (ﷺ) said, "If a husband calls his wife to his bed (i.e. to have sexual relation) and she refuses and causes him to sleep in anger, the angels will curse her till morning."
حَدَّثَنَا مُسَدَّدٌ، حَدَّثَنَا أَبُو عَوَانَةَ، عَنِ الأَعْمَشِ، عَنْ أَبِي حَازِمٍ، عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ ـ رضى الله عنه ـ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم " إِذَا دَعَا الرَّجُلُ امْرَأَتَهُ إِلَى فِرَاشِهِ فَأَبَتْ، فَبَاتَ غَضْبَانَ عَلَيْهَا، لَعَنَتْهَا الْمَلاَئِكَةُ حَتَّى تُصْبِحَ ". تَابَعَهُ شُعْبَةُ وَأَبُو حَمْزَةَ وَابْنُ دَاوُدَ وَأَبُو مُعَاوِيَةَ عَنِ الأَعْمَشِ.
Reference : Sahih al-Bukhari 3237
In-book reference : Book 59, Hadith 48
Što je lijep arapski za nas ljevoruke jer se piše s lijeva na desno.
A mjesec tako lijepo zovu to sam neđe pročitala.No ajde Networkmaster ođe da ne morališeš muslimanima ja da ti rečem koja sam protivnica svake zvanične religije.
Skalaj s tim prozivačinama jer meni je ođe jedan prijetio misleći da sam muslimanka što napadam svu zatucanost religije a posebno monoteističkih poput islama i hrišćanstva đe žena je niko i ništa.
Što bi Njegoš reka gleda majmun sebe u zrcalo.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ba83a14a9c.jpg
Kod Islama čovjek treba pročitati Mesneviju, npr. da bi shvatio neke dublje stvari o Islamu i šta je to Islam. Ili Mekkanska otkrovenja, Ibn Arabija. Omar Hajjamove ili Hafiz Shirazijeve rubaije i poeme. Čovjek treba znati da je Islam svojim hardcore definitivnim, tako divno uslovio mnoge čarobne ljude da se u toj fanatičnosti okrenu njegovom misticizmu, pa čak i otvorenoj blasfemiji u nekim trenucima. Ali u tako elegantnoj noti, u tako sofisticirani mozaik ljudi, derviških redova, tarikata i raznih drugih pravaca.
Nešto slično nalazimo kod jevrejske Kabbale i hrišćanskog misticizma i asketizma. Pa svo troje i jesu nastali jedno na drugo. Naročito u Španiji do jednog trenutka.
Jedna od zaljubljenica je rekla: “Kada bi me isjekao na komade to bi mi samo povećalo ljubav prema Tebi”, tj. to ne bi uzrokovalo pomanjkanje naše ljubavi. To je rekla jedna od zaljubljenih žena. Neki kažu da je to rekla čuvena Rabija El-Adevija r.a. koja je stanjem i stupnjem nadmašila muškarce. Ona je, Allah njome bio zadovoljan, ljubav raščlanila i podijelila i to je jedan od najzačudnijih načina interpretacije ljubavi.
Volim Te dvostrukom ljubavi
Ljubavlju iz želje i ljubavlju jer si Ti toga dostojan
Što se tiče ljubavi iz želje, to je da sam spominjanjem Tebe
Preokupirana i odvraćena od svega drugog
A što se tiče one ljubavi po kojoj si Ti dostojan
To je zato što si uklonio zastore da Te vidim
Hvala ni za ovu ni za onu ljubav ne pripada meni
Nego Tebi pripada hvala i za jednu i za drugu.
Druga zaljubljenica, sluškinja Ataba El-Katiba, je rekla:
“O Ti kojeg srca vole, koga ja imam osim Tebe
Smiluj se danas posjetiocu koji Ti je došao.
Ti si ono što ja tražim i želim i čemu se radujem
Srce odbija da voli nekoga izuzev Tebe.
O moja željo, o moj Gospodine, O Ti na kog se oslanjam
Odužila mi se čežnja, kad će biti susret s Tobom.
Ja ne tražim Džennete da bi u njima uživala
Ali ih tražim zbog toga da bih Te vidjela”
U vezi sa ovim svojstvom zaljubljenih ja sam rekao:
“Svejedno mi je hoćeš li mi dati da uživam ili ćeš me staviti na patnje,
jer se ljubav prema Tebi niti smanjuje niti povećava.
Moja ljubav prema Tebi je da volim ono što Ti izabereš
A Tvoja ljubav prema meni je poput Tvog stvaranja, uvijek nova”
///
Ibn Arabi, Mekkanska otkrovenja
Nema moralisanja svaka zena je prokleta od andjela do ujutru koja ne zaspe sa muskarcem koji je doziva.... sto od andjela sto od coeka :)
Početkom 7. stoljeća postojao je trgovac po imenu
Mohammeda u gradu Meki na jugozapadu Arapskog poluotoka. Oko
oko njega su živjeli beduini koji su istodobno imali mnogo poganskih bogova
štovani, ali i Židovi i kršćani. U dobi od možda 40
Prije godina, Mohammed je počeo odbacivati idole pogana. Imao je
čuo za učenja vlasnika knjige (čita li i piše li
mogao je kontroverzan), poznavao je arapske kultove i imao ih je
vlastite inspiracije. Mohammed je izašao u javnost i razgovarao o njemu
Allah, jedini Bog koji je stvorio zemlju, koji je najmlađi
Neka dan dođe na svijet i sudit će nad mrtvima
htjeti. Publika nije bila baš oduševljena takvim izgledima, neki
naljutio se i počeo prijetiti Mohammedu. Nakon nekog vremena
poslanik je morao napustiti Mekku i sa svojim vjernicima do oko 400
Bježite kilometre sjeverno od Medine. Ovaj "odlazak" (arapski:
"Hidžra") datirana je u 622. godinu i označava početak
Islamski kalendar.
U godinama koje su slijedile, Mohammed je uvijek iznova imao inspiraciju, on
postupno pretvorio cijelu Medinu; njegovi su sljedbenici čuli njegove izreke
do, naučili su to napamet i prenosili jedni drugima.
Vjerojatno su već radili prve bilješke. Kad je on sam
Osjećajući se dovoljno moćnim, Mohammed je započeo oružane pohode u
poduzeti susjedne regije. Na kraju je to čak i uspio
Uzimajući svoj neposlušni rodni grad Meku, važan
Prestižni uspjeh za mladi pokret jer je bio u Meki
tajanstvena Kaaba, koju su pogani već poštovali, a sada je to postala
Allahovo svetište je prenamijenjeno. 632 Mohammed je umro u Medini.
Iznenada i neočekivano.
Zamke tradicije
Bila je to katastrofa za mladu zajednicu. Vojska
Proširenje je napredovalo: dvije susjedne velike sile,
Perzija i Bizant, prije su se desetljećima međusobno isključivali
ratova i teško je mogao upoznati strastvene ratnike iz pustinje
suprotstaviti se nečemu. Ali u svakoj su bitci padali Mohammedovi sljedbenici
prvi sat. Oni koji su „hvaljeni“ ili njegovi najbliži
Kreis je čuo kako su postupno izumirali i s njima
također je postojao rizik od gubitka znanja o Muhammedovoj poruci. Lijepo
prvi je počeo saznavati i o raznim izrekama i njihovim značenjima
borba. U nekom trenutku jedan od Mohammedovih nasljednika, halifa,
dali uputu da se saberu sve izreke proroka koji
usmeno i pismeno, a korišteni su kao vezivni i
da zapiše poveznu knjigu. Ovo je bio sat rođenja Kurana.
Vjerojatno je pao, kako uči muslimanska tradicija, u
Posjedovanje trećeg kalifa Osmana (644-656). U to vrijeme treba biti središnji
odredio konačno uređivanje svetog teksta;
Poslanikove izreke u optjecaju sastavljene su u 114 sura
i poredano po dužini, počevši od najduže sure (izuzetak je
kratko otvaranje sure). Uzorci knjiga tada su bili u svim dijelovima
širenja arapskog carstva poslano i umnoženo,
i time je spašeno naslijeđe Muhammeda. Zasada je dobro.
Kur'an upućuje židove i kršćane da slijede uputu koja im je dana u Tori/Zakonu i Indžilu/Evanđelju:
Sura 5:43 „A kako će tebe uzeti sucem, a kod njih je Tewrat, u njemu sud Allahov? Zatim se okreću poslije toga, a nisu takvi vjernici.“ (Mlivo)
Taj ajet je zanimljiv zato što obeshrabruje židove (i vjerojatno kršćane) da dolaze Muhamedu da ga pitaju za uputu jer imaju Toru koja sadrži Allahove upute!
Sura 5:46-47 „I poslali smo tragovima njihovim Isaa, sina Merjemina, potvrđujući ono ispred njega od Tewrata. I dali smo mu Indžil, u kojem je uputa i svjetlost i potvrda za ono prije njega od Tewrata, i uputa i pouka bogobojaznima. I neka sljedbenici Indžila sude onim šta je Allah u njemu objavio. A ko ne sudi onim šta je objavio Allah - pa ti takvi su grješnici.“ (Mlivo)
Ovdje je kršćanima rečeno da se posavjetuju sa Evanđeljem jer je vodstvo i svjetlo. Dakle, ti stihovi u osnovi govore kršćanima i židovima da im nije potreban Muhamedov Kur'an, jer oni imaju sve što im treba u Zakonu i Evanđelju.
Kur'an nastavlja pa kaže Muhamedu da sudi prema objavi koja mu je dana:
Sura 5:48-49 „A objavili smo tebi Knjigu s Istinom, potvrđujući ono prije nje od Knjige, i čuvarom nad tim. Zato sudi među njima onim šta je objavio Allah i ne slijedi strasti njihove umjesto onog šta ti je došlo od Istine. Svakom od vas smo načinili zakon i put. A da je htio Allah, sigurno bi vas učinio ummom jednom. Međutim, (hoće) da vas iskuša u onom šta vam je dao. Zato se natječite u dobrim djelima. Allahu je povratak svih vas, pa će vas obavijestiti o onom u čemu ste se razilazili. I da sudiš među njima onim šta je objavio Allah, i ne slijedi strasti njihove, i čuvaj ih se da te ne zavedu od dijela onog šta ti je Allah objavio. Pa ako se okrenu, tad znaj da Allah želi da ih pogodi zbog izvjesnih grijeha njihovih. A uistinu, mnogi od ljudi su grješnici.“ (Mlivo)
Reference iznad izrazito govore da je Allah postavio za svakoga specifičan zakon (šerijat) i put, jer njegova svrha nije takva da svi ljudi budu ujedinjeni u jedno. To govori da je svaka skupina ljudi primila zakone koji su sadržavali velike razlike između se, tako da nijedan put koji je Allah dao nije identičan jedan s drugim, i to je jedan od razloga zašto su nacije postale podijeljenje.
Muhamedu je samom zapovijeđeno da se posavjetuje sa prošlim Pismima ako sumnja u istinitost Kur'ana:
Sura 10:94 „Pa ako si u sumnji o onom šta ti objavljujemo, tad pitaj one koji čitaju Knjigu (objavljenu) prije tebe. Doista, tebi dolazi Istina od Gospodara tvog, zato nikako ne budi od sumnjivaca;“ (Mlivo)
To govori da je Biblija iznad Kur'ana, i s toga Biblija mora odrediti da li je Kur'an istina ili nije, koji dijelovi Kur'ana se mogu prihvatiti, a koji su laž itd. To znači da svaki put kada je Muhamed proturječio zabranama i instrukcijama Biblije, Kur'an mora biti odbačen.
Evo sažetak svih problema koji nastaju time što Kur'an uči:
1. Židovima je rečeno da ne dolaze Muhamedu po odluku, nego da slijede odluke Allaha u Tori.
2. Židovima i kršćanima je zapovjeđeno da slijede upute svojih Pisama, Tore i Evanđelja.
3. Biblija određuje da li je Kur'an istinit ili nije.
4. Muhamed mora suditi židove i kršćane koristeći Kur'an koji je bio poslan da potvrdi i zaštiti prošla Pisma.
5. Židovima i kršćanima je zapovijeđeno da slijede upute Kur'ana.
6. Kur'an ne uspijeva potvrditi prošle objave, Toru i Evanđelje, jer im besramno proturječi u mnogim učenjima.
7. To donosi probleme kršćanima i židovima pošto Kur'an zapovijeda da oni slijede vodstvo i uputu svojih Pisama, što ne mogu učiniti ako žele slijediti Kur'an.
8. To znači da kršćani ili židovi moraju ili odbaciti Kur'an kad god proturječi Bibliji, ili odbaciti Bibliju kad god proturječi Kur'anu.
9. A opet, odbaciti Kur'an da bi se držali Biblije znači ići protiv zapovijedi Kur'ana da ga slijede.
10. U isto vrijeme, odbaciti Biblju da bi se držali Kur'ana znači ići protiv zapovijedi Kur'ana da slijede Bibliju.
Nije nikakvo moralisanje. Žena treba da poštuje muža. :cool:
Bolescina..[emoji2961][emoji2961][emoji2961]
Xaxa nema to veze sa sadržajem iz nekakve knjige zvane kuran,ili biblija meni su obje beznačajne.
Više ima veze sa tvojim namjerama a vidim da si počeo i arapski da ubacuješ kako bi ti se dalo na značaj kako je ipak ovo nešto bolje.
Sve monoteističke religije su na iste fore i fazone,a viđi kako ono oko prokletsva i te gluposti to samo marva može da se straši od proklinjanja nekakvih popova/hodža dodaj po izboru.
Ili da mu isti obećavaju nekakva carstva nebeska,određuju moralne i ostale recepte za život.
A čovjek kad umre,nema to je to,kraj.
Naravno da "duhovne vođe" koriste najjači strah u čovjeka strah od smrti ne bi li ga držali na uzici i klepali mu pare provjeren recept.Ka što neki muškarci koriste te knjige da pokažu kako su oni ipak dominanti naspram tog inferiornog bića (kako piše u te knjige) žene pa im savremena civilizacija izgleda ka pakao.
A što čine ove ženturače.
Najjači su crnogorci po pitanju feminizma. Ženturače. :D
U svakoj religiji stoji da zena treba da postuje muskarca!
Čak i kad je baLjega jel i to stoji?Viđi kako da pronađeš na forum policu sa vicevima.Poštovanje treba zaslužiti bilo ko da je u pitanju.Reputacija se gradi godinama a može se srušiti samo..za jedan dan.
I nema tog popa/hodže dodaj po izboru da može nekoj fukari skinuti nepočinstva.
Ipso Facto ti je to NetworkMaster.