Moze li se prec granica iz CG u Albaniju, BiH i Srbiju (i nazad) sa autom koje nije prevedeno na vozaca (mene), ali postoji kupoprodajni ugovor?
Printable View
Moze li se prec granica iz CG u Albaniju, BiH i Srbiju (i nazad) sa autom koje nije prevedeno na vozaca (mene), ali postoji kupoprodajni ugovor?
ako imas punomoc,da.za albaniju ti treba zeleni karton.
Hvala
preko granice ako ides sa autom koje nije na tebe ti treba zuti karton... to je medjuanrodno priznati dokument + sto za albaniju treba i zeleni....
Nemam tačne informacije u vezi sa ovim. Ali trebalo bi da dobijete mišljenje od stručnjaka. Hvala. pozdravi: Concealed Carry Bag
Treba li zeleni karton za Makedoniju i Kosovo?
Mislim da treba - ako se u medjuvremenu nesto nije promijenilo - https://www.nbocg.me/obavjestenje-uk...lenog-kartona/
Za Kosovo ne, za Makedoniju da.
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Za putovanje u preostale zemlje članice Sistema zelene karte koje nisu u tzv. Podsistemu registarskih oznaka (Albanija, Sjeverna Makedonija, Turska, Bjelorusija, Rusija, Ukrajina, Moldavija, Tunis, Maroko, Azerbejdžan, Iran I Izrael) će vozilima sa crnogorskim registarskim oznakama i dalje biti potreban zeleni karton kao dokaz o osiguranju I isti će biti kontrolisan od strane nadležnih organa pomenutih zemalja.
E sprdnje za 10 dana mi istice registracija i moram uzet zeleni karton....
Ili ne moraš ići u te zemlje .
Odluka ne na tebi [emoji1787]
Poslato sa pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ili castiti nekog 5-10e
Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
da je srece,zeleni karton bi bio 2-3e ,ne bi nas klepale ove osiguravajuce kuce
mozda nije odgovarajuca tema, ali jedno pitanje - planiram put kroz Bosnu, Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, a imam m+s gume: jesu li svuda dozvoljene (vjerovatno jesu) i koliko su bezbjedne ako me snijeg uhvati, ima li neko iskustva
U Srbiji nisu.
Btw bio sam do Rumunije,niko nije trazio ni punomocje ni zuti karton..
Ali bolje imati za svaki slucaj
Od Podgorice do Dubrovnika. Kuda najbolje;
Nk - Trebinje ili ?
cujem da je haos tivat - hn.
mislio sam za prvi maj krenut tu oko 7:30am
Ima onaj granični prelaz kod Njivica tamo barem a kad sam bila nikad nije gužva za razliku od drugog prelaza čak.Preko NK imaju ipak dvije granice.
Možda neko iz Novog bolje zna stanje kod Njivica.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
obavezno na tb,na brgatu više ni nk tablama ne prave problem,put je odličan do vilusa,posle toga do ilinog okej,posle toga do uja podnošljiv,kod njih su putevi savršeni.
Ici ce mo put Nk Trebinje - hr.
hvala
Hvala drug na info vjr će značiti ljudima kojima je polazna tačka Novi jer ritajp reče da ima neko grdilo u saobraćaj do samog Novog zbog dionice od Tivta.
Sasvim slučajno sam jednog ljeta za taj prelaz doznala a tada je bio gotovo mizeran da ga umalo nisam i prošla.Još ono uzeh renta kar kao da odem do Hrvatske u sred sezone a debeli brijeg katastrofa od kolone.Niko bukvalno nije bio od turista neka dvojica kućica vele kud ćeš ti reko jeste vi graničnici. [emoji1787] Jedino mi je bilo nezgodno nakon hrvatskog prelaza onaj nagli uspon ali poslije vožnja laganica kroz neka sela. :)
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Hahahah da da tako je, lijepo je sa ove "druge" strane i do prevlake se moze spustiti i uzivati na pjeni od mora sto se kaze.
Nasa granica malo jadna kao i uvijek, kad se ide za Hrv onda moras izlazit jer je kucica sa desne strane u slucaju da nemas suvozaca/icu :)
Uh zna i ona nekad da bude fulirana. E to je tek muka.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Samo gledajte kamere, ja pogledam Vitaljinu i debeli brije pa odlucim. Mada su ugasili kamere na Vitaljinu, mislim da tamo narod poludje od auta.
Za Uskrs sam dosla na Debeli brijeg, kolona di pumpe, okrenem se i an Vitaljinu, samo dva auta.
Dje god krenete, problem su nase granice.
Isli smo na Korculu pa preko Trebinja, na Ilijino brdo. Katastrofa!! Ne znam sta se desilo, bili smo cetvro auto cekali smo pola sata. Uzme papire, zatvori kucicu i cao. Jos mi nije jasno sto je bilo.
Bosanci i Hrvati vazda sve lagano.
uvijek je nasa strana problem....
sad za praznike na scepan polje.... samo nasa strana pravi guzvu....narocito na ulaz u CG...to je pakao koliko su spori
Danas lagano sat vremena na Debeli Brijeg pri ulasku. Pogledao sam kamere na HAK nidje nikog, nase kamere ugasili. Radi jedna kucica, jedva nekako. Nije mi se dalo da idem preko konfina jer je put uzasan. Hrvatima su svi putevi van magistralnog oko Dubrovnika ocaj.
Bukvlano uvijek samo nasa granica problem. I ulaz i izlaz
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ni meni nije taj put los, uglavnom idem tuda. Mislim nije nesto savrsen ali ni preko D. Brijega nije previse bolji.
Ima caka za Debeli Brijeg, kada sa googla kliknes ne rade kamere, ali idi na stranicu dje su sve kamere pa klikni Debeli brijeg i to je to, radi, mada jadno :D
P.S. Juce Hrvatima poslah mail da ne rade kamere na Vitaljini. Odmah su odgovorili da ce rijesiti i evo danas sve radi.
Sinu od dvije godine ističe pasoš 02.08.2025, oće li mi pravit problem Hrvati, sjutra treba da putujemo, e pakla ovoga sad tek to viđesmo...
Idemo 4 dana, smješteni u hotelu, da štampam rezervacije ?
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Zvaću ambasadu sjutra ali bojim se mrka kapa.
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Mi smo za mladjeg isto tako u zadnje primjetili kad su bili uskrsnji praznici i to slucajno kad smo trebali poslat podatke bookingu.
Mislim da nemas brige, i da ce te pustit, ali isto tako ne vjerujem da od ambasade mozes dobiti taj odgovor, jer nije u njihovoj nadleznosti da znaju / procjene oce li te pustiti. Ja bih nazvao mup hr, odnosno gp karasovici da pitam +385 020/444-050, 444-059, 444-054
Mozda na blef preko Kobile da probas?