Spisak osoba u samoizolaciji
Previše sam lijepo vaspitan da kažem što me zabolje za to što će u ovom trenuku neka NVO koja je lovac na grantove reći za postavljanje spiska.
Par primjera:
Jedna od meni bliskih osoba je na spisku, zapravo nije još jer spisak nije potpun. U samoizolaciji je već 5 dana. Toliko o tome da se neko naš ili mi lično nalazimo na spisku kako bi reagovali. Normalno, neće nas niko vidjeti napolju u tom periodu i naše će ime nestati sa spiska nakon 15 dana ukoliko ne bude simptoma virusa.
Što bi bilo da se kreten iz Ulcinja nije javno pohvalio na društvenim mrežama o njegovim sprinterskim sposobnostima? Niko ne bi ni znao da krši samoizolaciju.
Osoba operisana u Beogradu je došla u Klinički centar 5 dana nakon dolaska u Podgoricu. Došla na konzilijum potpuno normalno. Doktori u panici, a znate što znači da nam oni pođu u karantin. Njen komentar "Ada što, nijesam iz Milana došla".
E pa, da ne bi bilo takvih kao ona, ili Vujačići koji javno lažu da nije bilo slučajeva u Barseloni prije nego što su se tamo iz meraka zaputili, da ne bi bilo raznih drugih "Vujačića" koji ne vide dalje od svoje guzičice, izađite sad ako vam basta dok ste u samoizolaciji.
Meni je zdravlje ljudi primarno u ovom trenutku, a nadam se da će se uvoditi još represivnije mjere. Vidimo kako je u Italiji kad su ljudi nedisciplinovani.
Slažem se da za priču o ljudskim pravima treba druga tema, čisto da ne idemo debelo u Off topic.
Spisak osoba u samoizolaciji
Quote:
Originally Posted by
Ostoja
Dobro, evo Tivatech kaze, citiram: "Na vladinom sajtu nije bilo MB , jer sam ga pogledao nakon što su ga sinoć postavili, slika je iz neke evidencije koja nije smjela da se objavljuje a onaj ko je objavio je sigurno nadrapao jer zna se ko ima te informacije."
...
Slazem se. Ali ako je to tacno onda je evidencija greskom dosla iz Vlade, pa je cijelo njeno danasnje reagovanje lagarija i propaganda. Ne kaze se "zavjera protiv nas i zdravlja Crne Gore" nego se kaze "izvinite, procureli su nam podaci, ugrozili smo nevine porodice, bice istrage, bice ostavki".
Inace:
"Vlada Crne Gore je u nastupu najvećeg mogućeg bezobrazluka objavila da nikad nije objavila spisak koji sadrži imena i JMBG, kao i da nije bila u njegovom posjedu.
Pa da pitam odakle onda meni takav spisak?
Ko je Snežana Drobnjak koja je autor originalnog fajla (2015 godine, nema veze sa javnim objavljivanjem)?
Ko je Darko Grgurović koji je vršio poslednje izmjene na fajlu prekjuče? Da li je to izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije (EKIP) Darko Grgurović?
Ko laže Vlado? Kako da ti neko vjeruje kada se lažima boriš protiv dezinformacija?
Vlada je svoj demanti objavila sat vremena nakon što sam Srđanu Kusovcu, šefu Vladinog biroa za informisanje u jednom komentaru stavio skrinšot spiska sa JBMG i brojevima telefona!"