Dajte neka mjesta po Crnoj Gori koja su nezaobilazna za posjetit, za izlete i tako to. Savino oko, jezero kod Plava nedje. Je li bio ko? Vele da se to mora vidjet :)
Printable View
Dajte neka mjesta po Crnoj Gori koja su nezaobilazna za posjetit, za izlete i tako to. Savino oko, jezero kod Plava nedje. Je li bio ko? Vele da se to mora vidjet :)
Mora se vidjeti Kapetanovo jezero, Kanjon Komarnice, Maganicki vrh, Ostroski vrh, stari put Lovcen/ primorje, stari put Zabljak/ Vucje . . .
Dje se god okrenes imas sto vidjet! Crna Gora je ljepota jedna nevidjena, samo sto to mi ne umijemo da cijenimo. Evo ti u postu iznad finih predloga. Biogradsko jezero nemoj preskocit...
Podgorica-Niksic-Pluzine-Trsa-Zabljak-Djurdjevica Tara-Biogradsko jezero - obavezno! To ti je dnevna tura ludilo!
Jaka tura je i Bar/ Petrovac/ Budva/ Kotor/ Risan/starim putem preko Vucja do Niksica/ starim putem preko Glave zete do Podgorice/ putem preko Sutormana do Bara. . .
A dobro, sto se tice tih popularnih tura tu sam od predlozenih skoro sve obisao, lise Nevidia, njega planiram sad cim malo otopli :)
Imas u Pluzine da se provozas camcem do pecine, dje ti spremaju pastrmku...
Put od Pluzina do Zabljaka, preko Trse. Prelijep pogled.
"Momcilov grad" iznad Zabljaka - najjace mjesto za popit kavu. Vidis pola Crne Gore.
Plavsko jezero, Gusinje - Ali Pasini izvori
Od setackih tura bih ti predlozio Stabanska jezera - Pluzine...
Što se Plava tiče, na stranu mane kojih ima, ustat u 7 sati i mir i tišina... priceless... a u daljini samo neđe odjekuje zvuk testere (sjeku drva, spremaju se za zimu).
Alipašini izvori – moram reći da sam bila razočarana (čiste slike sa neta me zavaraše) ali zaista grozno je što se to neodržava već smeća ima po njemu... Doduše putokazi za planinarenje postoje i tu pohvala, ali zaista goli krš i nimalo naivno pješačiti tuda, sve u svemu divan kraj, samo da ljudi to hoće da održavaju.
Ne mogu da shvatim naše građane gore – navodno je skromam grad, nema se za ništa, ali svi odreda imaju skupe telefone, gastrabajterska skupa kola, i ono što mi je posebno zapalo za oko to su kućerine koje su lijepo urađene, ograde od kovanog gvožđa, ali tu niko ne živi. Sa druge strane, groblja malo malo do pašinih izvora ima baš dosta.
Jezero je lijepo međutim zaista šteta da se ne uradi šetalište oko njega, čak su čula sam imali neke ponude, ali narodu našem zine guzica i sve propadne...
Virpazar, Rijeka Crnojevića...
Ada Bojana i Ulcinj...
Plužine i Piva... ista stvar kao i Plav...
Bokokotorski zaliv pa duž njega...
Budva... Bar i Stari Bar...
Cetinje...
U Kolašin na kačamak, pa putem Mateševo prema Podgorici, samo put je loš da znate, ali pogled...
I na stranu zaista smeće koje je Ogromna Naša Mana (nesposobnost uprave 20 i kusur godina da se organizuje, napravi nešto i riješi to pitanje jednom za svagda), krivo mi je jer može bolje, ali zaista ništa i niko mi nikad neće ogaditi ovaj komad zemlje sa kojim se prožimam, koja budi prelijepe emocije u meni zbog svojih različitosti, mirisa, ponora, visina i daljina, i na kraju krajeva ljudi koji kakvi god da su (a na žalost zlotvora – postoje još Ljudi) čine svaki predio ove države živopisnim i različitim.
Moguće da ovog osjećanja ne bi ni bilo, da nas kao male roditelji nisu svaki put kad su imali slobodno, spremili u auto, piknik korpu, loptu, pa gas kroz predijele po primorju, prema Ct.. samo se izgubimo puteljkom pa na neku livadu... Žukva, lovor.. i primjerak neke nove biljke za baštu.
I tako... moj predlog samo se izgubi negdje po CG i uživaćeš. I naravno 10 jaja u ruksak i 2l vode :p
Beograd?
I što vidjeti u Bgd-u, sem Knez Mihajlove, Bulevara, Kalemegdana i lokala ispod Brankovg? Aj da Vas čujem?
Mnogo mjesta u ovako malu drzavu,bas mnogo.Dje te tacno zanima?
Моја спаваћа соба.
Da li je ko išao do Šaskog jezera-ja se spremam bogomi ka da je u Indiji.
Par ljudi mi je pohvalno govorilo o njemu pa rekoh da vidim ima li koji forumaš sa ličnim doživljajem tog kraja domovine :)
nevidio obavezno,nezaboran dozivljaj,prosao ga jednom,extra bilo,pripremam se za jos jednom :)
Stara Crna Gora obavezno:) Strasna tura za izlet. Podgorica-Danilovgrad-Zagarac-Cevo-Markovina-Cuce-Komani-Njegusi-Lovcen-Bajice-Cetinje-Rijeka Crnojevica-Podgorica. Put odlican, pejzazi, i obidjes sva plemena katunske nahije:)
Одличан пут?
Од загарача до чева само што ми се ауто није распао, а и од чева до цетиња је јадњикаво.
Ova mjesta npr:
http://www.popenji.me/index.php?opti...ija-&Itemid=67
Rikavacko jezero.
Dje je to, prijeki?
Hvala za preporuke, jes da sam u CG evo tri'es' i kusur godina :),
ali sam slabo sto od ovoga sto ste pomenuli obisao. Primorac jbg, slabo zalazimo na $ever.... :D
A planiram da se bacim na obilazak lijepe nase, so keep it coming...
Kad ti je nesto tu "ispod nosa", onda ti to nije interesantno valjda...
pogresno sam te izgleda shvattio kod tvog posta, nijesam mislio na isti put kao i ti. ima jos jedan put od trse prema zabljaku preko milogore (:)) i male crne gore do zabljaka. ovaj put prolazi direktno pored momcilovog grada sto me je navelo da mislim da si bio ovim putem i zanimalo me koliki je dio puta neasfaltiran jer znam da ga ima. znam da je popularna ta tura,dodjes do trse ovim tvojim putem, a vratis se ovim mojim :)
Ne znam stvarno kako si to zamislio, ali u Trsu za 30 eura po co'eku da jedes,pijes i spavas dva dana, jos dobijes konja uz to...Sa njim mozes dje oces :)
Ela i obavezno na terasu sjedi (na sunce :D pošto je gore pomet) kad ti donesu vruću domaću pogaču ima da je pojedeš prije teletine i krtole:D
Ko nije bio na Škrčka jezera ka'da nije dolazio u CG :)
Ovo je pominjano na temi a sve se može obić u par dana ;)
Pogled na putu Trsa-Žabljak o kom je bilo riječi:
http://www.srdanovic.me/wp-content/u...m-panorama.jpg
Kapetanovo jezero
http://www.srdanovic.me/wp-content/uploads/wppa/125.jpg
http://www.srdanovic.me/wp-content/uploads/wppa/275.jpg
Bukumirsko
http://www.srdanovic.me/wp-content/uploads/wppa/286.jpg
Kanjon Mrtvice
http://www.srdanovic.me/wp-content/uploads/wppa/216.jpg
Zabojsko jezero
http://www.srdanovic.me/wp-content/uploads/wppa/162.jpg
Rikavačko jezero je jedno od dva jezera planinskog masiva Žijevo, ili Kučkih planina. Do njega se može doć terenskim autom, a do iznad njega i običnim, pa to njega još 15 minuta pješke.
Ide se preko Meduna, Kržanje, Bukumira, Mokre i dolazi do katuna Ljakovića, a može da se dođe i od strane Veruše. U prvom slučaju imaš oko sat ipo vožnje.
Jel neko bio na Trnovackom jezeru, u obliku srca? :) Imate li vise informacija ili savjeta kako je najlakse stici do tamo, u kojim periodima godine je najbolje ici i jel toliko lijepo kao na slikama ? :)
Sto se tice Plava i Gusinja, ja sam inace iz Plava i preporucujem da obidjete prvo Plavsko Jezero :) onda, Hridsko Jezero, Paljeve, Visitor, Bogicevica. Sto se Gusinja tice, Vodopad Grlja, Grebaje, Savino Oko, Alipasni Izvori..
P.S. Jedva cekam da se proljepsa malo vrijeme da obidjem sva ova mjesta biciklom.. ;)
Postoje tri puta, dva su iz Crne Gore i jedan je iz BIH. U slučaju da ideš sa "naše strane", ide se sa Stabanskih jezera i ima dosta puta, posebno ako nosiš dosta stvari na leđima, ,a na jezero je bezveze otić na jedan dan.
Najbolje je do njega doć preko Tjentišta, put Podgorica - Nikšić - Plužine - Šćepan Polje - Foča - Tjentište i onda jedno pola sata lošim putem kroz prašumu do Prijevora koji se nalazi na granici Crna Gora - BIH.
Sa Prijevora ima jedno sat vremena nizbrdo do jezera a jezero je okruženo prelijepim vrhovima, izvorima i super je za kupanje ljeti. Nažalost ima sve više smeća jer je pristupačno sa BIH strane pa se ljeti okupljaju tamo ljudi koji ne vole prirodu.
Зна ли ло има ли на скадарском језеру нека плажа али са зетске стране, и да није предивља, да могу и мања дјеца се купат?
Послато са sm-g950f помоћу Тапатока
Dajte neki info za Skrcka jezera ako ima ko? Odavno su mi ja listi... Sto povezat jos s njima?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk