Originally Posted by Nije bitno...
VW auta imaju najbolji odnos kvaliteta i cijene, a raspon cijena Pheatona u npr. Hrvatskoj je od 60 000 do 110 000...S-klasa ide od 80 000 do 180 000 - ne bih bas rekao da je to beznacajno, ni za EU.
Ajde da izuzmemo cijenu kao faktor, i da gledamo auto iz perspektive iz koje bi mi kao mladi momci trebali da gledamo na auta...znaci da nam na uporednom testu nije persudno koje auto ima pravilniji otvor prtljaznika, koliko CO2 auto emituje, i slicne stvari na koje nikad covjek nece paznju obratit, a koje ipak nose bodove na testovima. Koji onda argument ima Golf protiv Audija A3? A-klase? Osim prostora za noge pozadi(skidam kapu!) - sta nudi Passat protiv BMW-a 3 i C-klase? Koju je inovaciju Pheaton uveo, kao perjanica VW-ove ponude, sta je to donio pa da se kaze "WOW", kao kad npr. S-klasa nabaci vazdusno ogibljenje, zmigavce na retrovizorima, hladjenje i masazu u sjedistima, ili DISTRONIC i PRE-SAFE?! Sto se mene tice, VW je dobar izbor jer nudi dosta muzike za malo novca, ali tim autima fali karaktera, i mislim da se skoro nece desit da pored mene prodje VW koji bi me dovoljno odusevio da bi ga pozelio u garazi(ispred zgrade :D ) prije no konkurentsko auto iz "velike njemacke trojke".