Pa da krenemo ...
Mimezis, Nikolaidis
Printable View
Pa da krenemo ...
Mimezis, Nikolaidis
Bijela Tvrdjava - Orhan Pamuk
/me upravo zavrsava knjigu The Da Vinci Code-Dan Brown.
Svima bi toplo preporucila da procitaju tu knjigu jer je knjiga fenomenalna!!
/me progutala Nikolaidisa za jedno vece - odlicna knjiga...
... i trenutno se citaju misli Dalija (toliko o mojim ispitima :()
Prochitah 'Gordost i predrasude' (opet), kakva relaksacija :D
Trenutno 'chitam' Finansijsko rachunovodstvo :shock:
/me cita Izborne sisteme :cry: :cry: - umrijecu dok se ne zavrsi ovaj januarsko/ februarski rok :cry: :cry:
... /me cita Hansenovu djecu od Spahica
Po meni, ~Hensenova djeca~ mnogo, monog jaca od ~Mimesisa~. Bas me zanima tvoje misljenje, nemoguca.
Uzeh juce da citam ~Tigrastija od tigra~, Ljubice Arsic. I hvaljena i osporavana. Meni se za sada dopada, procitala sam dvije price.
Iako jos nisam zavrsila Hansenovu djecu ... komentar: Nikolaidis me je prijatno iznenadio (nijesam njegov fan, bas naprotiv) pa je utoliko i impresija na knjigu pozitivnija (pretpostavljam). Mimesis mi nedoljivo podsjecao na Balsinu Galeriju, nego sto rece underwater love, nije ni cudo. Ogi ima mnogo mnogo mnogo bolju tehniku, nacin gradjenja price. Nije pitak, nije toliko blizak koliko Brkovic i Nikolaidis - prica nije spustena na taj nivo 'tu kod nas' (opet, ogradicu se jer sam tek negdje na pola... ), sporiji je, detaljniji, ... Da li zato sto sam Galeriju prvu citala, ono ostaje No1, ili je stavrno najbolja... Opet, u prici sa pomenutom forumsicom, lako se nalaze mane, slicnosti, preplitanja, ...
Nikolaidis i Brkovic su mi previse u politickom fazonu. Nikolaidis, too much - i to je ono gdje mi vrijednost njegove knjige pada: suvisan politicki motiv, prenasilan, prenaglasen ...
U zdravom tijelu zdrav duh :), by Njegos :):):):):)
Vraticu se kad zavrsim Hansenovu djecu ...
E pa kad me vec pitas citam po peti put redom sve romane Agate Kristi....
Na danasnji dan mi je bas lepo legao Bozic Herkula Poaroa..... Juce sam procitala Ubistvo u Mesopotamiji, a za sutra planiram Smrt na Nilu posto vec ide na TV sutra pa da malo uporedim utiske...:)))
Andje,
imas drustva! :D
Poslije novogodisnje pauze, vracam se i tom zadovoljstvu:
"Misteriozni gospodin Kvin" - A.K.
Trenutno-Hadrijanove memoare!
'Uvali' mi qma (buduci profesor knjizhevnosti) Zekov 'Zaliveni fiuks'...Ona je odushevljena...Aj, da joj vjerujem... 8)
Fikus je bez pretjerivanja odlican
Kur'an
i
"Ivanhoe"
da ne pominjem finansijsko pravo...
Definitivno pocinjem nocas zadnje od Eka "Tajanstveni plamen kraljice Loane". Zao mi je sto je nemam na italijanskom :(
"Mimesis" -A.Nikolaidis .. progutan sinoc u par sati
sad U.Eko " Razgovor o kraju vremena" ... ne brojeci krivicno :roll:
preporucite mi nesto od Spahica ,.. ne mora ovo poslednje
Kakva je "Sve to"? - Nisam bas sigurna da se tako zove
Manfredi - Aleksandar sin sna
*Bracu Karamazove*, spremam se za istrazivacki rad na zadatu temu, i slicno... (:
Nice, very niceeeeeeeee :lol:Quote:
Originally Posted by AIRBoy
Hahaha, sto ne kazesQuote:
Originally Posted by apsolutno_nemoguca
'been there, done that'
:)
Dance, dance, dance - Haruki Murakami
Ivo Vojnovic - Psyche
Nadao sam se, ali opet onaj karakteristichni osjecaj nedorechenosti kakav mi uvijek ostane poslije Vojnovica... :roll:
William Faulkner-Sartoris
'Mozhemo li dvo'ica na dvije karte' - Cico Popovic
"Klimt"-Zhil Nere
Uz to i neurologiju :(