Ponuda poslije smrti u svim religijama se svodi na isto, Raj ili Pakao...konačne destinacije.
Šta nas čeka tamo?
Kako je u raju?
Koliko je vruće u paklu?
Printable View
Ponuda poslije smrti u svim religijama se svodi na isto, Raj ili Pakao...konačne destinacije.
Šta nas čeka tamo?
Kako je u raju?
Koliko je vruće u paklu?
Само ће у Рају, у вечном животу човек познати тајну страдања, схватиће да су овде, на земљи, жалости, напори, болести и туге велики благослов Божји: човек пије чашу из које је пио Сам Господ Исус Христос. Због тога ћемо у вечном животу захваљивати нашим непријатељима, захваљиваћемо клеветницима, онима који су се према нама неправедно односили, зато што су они, сами то не знајући, помагали нашем спасењу.
Овде, на земљи, нам је много тога нејасно, али овде видимо само прву страницу Књиге која ће се открити у вечности, а тамо ћемо схватити сву дубину премудрости Божије, сву силу Његове љубави. -
Архимандрит Рафаил Карелин
Кажем, они који се муче у паклу, муче се, јер не могу да поднесу да их неко јарко воли...Потпуно је нетачно мишљење да су грешници у паклу лишени Божије љубави.Љубав је подарена свима једнако... Али љубав има двојаки учинак: она је мучна за грешнике, док је уживање за оне, који су живели у складу са њом.
Свети Исаак Сирин
A ево и једне пјесмице на ту тему
http://www.youtube.com/watch?v=njGINmpaHSI
ove su mi nekako ljepse
e da ovu sam zaboravio :D
atto bi i bilo najbolje objasnjenje dileme raja i pakla :D
Recite mi sta vam ovo znaci? ima li nekog smisla ?? !!! A sto gubite vrijeme s glupostima??
Mislio sam da će ibn sinan i ihtus biti mnogo prisutniji na ovoj temi...
Ovo je njihov fah da prijete sa paklenim mukama...
То си заиста лик за испитивање :)
Шалиш се мало,а :)
Чак ми је сад синула идеја о теби да се сними и неки филм :)
Zar nema nijedan prikaz raja?
Zar nijedan post vezan za temu, da ne postave teolozi ibn sinan i ihtus777?
Je li moguce kako da ako prihvatim Islam posle smrti dobijem 74 iskusne djevojke a ne djevice, ili bar pola pola ako moze?
Hvala unaprijed.
bila je slična tema. opis vizije pakla i raja
https://forum.cdm.me/showthread.php?t=49682
.
Attachment 40342
hmmmm....pa hajde daj neki opis...
Koliko će da bude čega i kako?
Šta je Bonnob, i ti počeo da se smiješ? Smiješ se tome što si neupućen aaa? Koliko su muslimani zaista dali nauci govori i činjenica da je Engels izjavio da je spaljivanje biblioteka u Bagdadu i Kordovi-Granadi unazadilo ljudsku civilizaciju za 1000 godina. Kada su muslimani imali sapun i wc u Engleskoj su vršili nuždu u posude koje bi prosipali sa prozora.
kada su muslimani imali wc?
Misliš na Water-Closet ? AHAHAHAHA
Ah da u 7 vijeku ljudi su masovno srali u objekte koji su namjenjeni za te svrhe...pitam se ko je unazadio 'istok' gdje se od pojave Islama svelo na primitivne države, gdje kamenuju ljude, sječu glave po ulica itd...HUH
Misliš Jovanove vizije u kojima đavo mahne repom i sa neba poskida trećinu nebeskih zvijezda koje skidajući razbacuje po zemlji:
I pokaza se drugi znak na nebu, i gle, velika crkvena aždaha, koja imaše sedam glava, i deset rogova; i na glavama njenim sedam kruna; i rep njen odvuče trećinu zvijezda nebeskih, i baci ih na zemlju. (Otkrovenje 12, 3:4)
Kako je moguće da na zemlju može stati trećina nebeskih zvijezda? Čudne neke vizije, sve neki rogovi, glave, aždahe i krune.
Daj Gaule ispričaj mi ukratko i detaljno kakav je hrišćanski pakao? Kako izgleda, kako će se ljudi u njemu kažnjavati, čime i na koji način će se kažnjavati, ima li još nešto osim ognjenog jezera, hoće li ljudi u paklu umrijeti i da li će se u raj povratiti? Ko će ljude u paklu kažnjavati, da li Bog zvani ljubav ili će to nekom drugom prepustiti, kakav će kraj sotonin biti ili kraja sotona neće imati?
Pa ne znam kako izgleda pakao.
Zato sam postavio teme da razni teolozi Hrišćanski i Muslimanski to pojasne. Pošto vi znate apsolutnu istinu, valjda znate i te sitnice kako izgledaju objekti za mučenje ili uživanje.
Haljde mabuse..hehehehe...đelji...
Potšo si ti Musliman daj nam prikaz muslimanskog objekta za mučenje...a ihtusu ostavi ihtusovo tumačenja...
AHAHAHA
Totalno si infatilan...