Originally Posted by
Gagarin
Nešto novo, a opet toliko očigledno. Došlo je do smjene generacija, brzo će se to u potpunosti oposliti. Da li su nova pokoljenja bolja od starih, vidjećemo. Mladi bi rekli jesu, stariji da nisu, ništa novo.
Sada imamo nekoliko wanna be Milo u DPS, Dritana i njegove šaljivdžije u URA odakle su se stariji samonicijativno povukli pred velikim znanjem i iskustvom mlađih, neke mlađe likove i u DF i naravno Demokrate uniformisane nekad u crvene kravate, danas u dva broja manja odijela.
Bez životnog iskustva naravno u te godine, bez radnog ponovo naravno. Jer politika je u suštini prečica do nekog šefovskog mjesta. I vjerujte, za one koji su se dokazali u poslu ne previše atraktivna ako nećeš da kradeš.
Npr ministri i poslanici imaju koliko šefovi filijala i rukovodioci službi u bankama, osiguranjima, pa i telekom operaterima. Pomoćnici ministara kao neki specijalisti&referenti u tim ustanovama.
Isto važi i za druge profesije, npr inžinjere, programere, ljekare svaki sa nekom privatnom praksom, pa čak i solidne novinare koji su izgradili ime da imaju neke tezge sa strane.
I potpuno je prirodno da tamo idu najgori, koji ne mogu da uspiju u privatnom sektoru.
Kad uporedim elokvenciju i ponašanje poslanika sada i prije 20+ godina rekao bih da sada, čast izuzecima uključujući tu meni dragog Pipuna, nemamo u Skupštini poslanike već ljude koji ispuštaju zvukove koje ih je naučio neko iz stranačke PR agencije.
Ipak, treba imati u vidu da sam možda ostara. Al recimo Šoć, Miko Iličković, Slavko, Miro Vicković, Kilibarda, Rakčević, Krivokapić, Bulatović... Eto neki favoriti... kakvih je tu bilo intelektualnih i retoričkih bravura... Ovi omladinci u poređenju sa njima me intelektualno i retorički podsjećaju na morske krastavce. Eto kad je u skupštinu najzanimljivije Ljaljovo nosanje fotelje. Mada, odavno ne gledam skupštinu, tako da možda nešto propuštam. Npr... hapšenje Brana i zatvaranje Splendida?
Maniri nekad... Uvreda nije bilo. Sprdanja naravno. Kolike god tenzije bile, nikada se nije prelazila granica da se posle replika ne može zajedno ručati. I dosta puta se zajedno ručalo u skupštinskom restoranu i o tome su mediji pisali. I bili su zabavni ručkovi, jednom prisustvao sticajem okolnosti. Kvalitetna međusobna peckanja. Danas se Joković pravda po medija što je kafenisa sa Janovićem.
Pravi sam matuf koji je odlutao od teme. Kako sam ostara...