Moze li se kako uc a da se ne placa? I dje se sve naplacuje? Biogradska i Zabljak jel? I Lovcen, pretopstaljam
Printable View
Moze li se kako uc a da se ne placa? I dje se sve naplacuje? Biogradska i Zabljak jel? I Lovcen, pretopstaljam
Placa se i za krstarenje Skadarskim jezerom 4 eura po osobi
Ko kaze da nema naroda na zabljak laze ka pas. Puno je krcato i velika vecina su stranci. Nije moguce naci parking mjesto u centru grada. Pozdrav sa zabljaka.ojha.
Sent from my HTC One using Tapatalk 4 Beta
Aj ne zajebavaj, oćeš da kažeš da više vjerujemo ljudima koji su na Žabljaku nego njihovoj kristalnoj kugli...?
SVI SMO MI MINJO!!!
:) :) :)
Pozdrav,
U Bijeloj je danas bio udes i totalni kolaps saobracaja. Udes je bio oko 3ipo, kolona je duga kilometrima jos uvijek, sad je 15 do 7. Subota je, smjena turista, ogromne guzve i bez sudara. Vjerovatno su se stvorile ogromne kolone na cataru. Nece stranci biti bas odusevljeni ovom situacijom, mozda je trebalo saobracaj preusmjeriti na donji put. Isto se desilo jutros u Dubrovniku, takodje nepregledna kolona.
Evo kako je to izgledalo
http://img845.imageshack.us/img845/2980/tcoy.jpg
Zato kupiš helikopter i nema brige!
Nije Ranko Boca lud te je kupio helihopter,sad se zaza pilotirajući po zalivu :)
Jutros vozio par mladih Engleza za Budvu. Trebao ih je čekati vlasnik apartmana koji su rezervirali putem interneta. S njim su se čuli sinoć, ali danas se nije ni javio ni pojavio. Traži ga, zovi, lutaj i tako sat i po vremena....ma uzalud. Evo sam ih prije sat vremena iskrcao u Srebrenom u apartman moga prijatelja.
e čuj jutros, nek puste čoeka da spava
Braco, nećemo banalizovati...nijesam ja tvoje riječi izvlačila iz konteksta niti banalizovala išta što si rekao pa mislim da nije fer ni da ti to radiš...rekao si u prvom postu da je bila nezadovoljna tretmanom u policiji, rekao si da je žurila jer je brod trebao da isplovi i da je bila bijesna....posle si dodao da su joj JEDVA dali zapisnik.... ali niej imala kad da čeka jer joj je brod isplovljavao....zato je morala malo da ih pogura...složiću se da su službe kod nas vrlo, vrlo spore, ali se nikako neću vjerovati da je IKO ignorisao problem i da NIJE HTIO da joj da ono što je sleduje... Da li je to ono što je bakica očekivala? To je drugo pitanje! Moguće da je očekivala da joj momentalno nadomjeste sve što je izgubila, na riječ....Da, vjerujem da nije htio da izađe, ni meni nijesu došli kući kad su mi bicikla kom 2 ukrali ispred vrata ali su me uputili kako da napišem prijavu i đe da je predam, onda su na osnovu te prijave napravili zapisnik i arhivirali moju prijavu...to je kod nas divljaka procedura koja traje nekoliko sati, nažalost...i naravno da mi je smiješno da jedna bakica insistira da cijeli svijet zbog njene nepažnje stane i još se toliko naljutila da nikad više neće doć...baš je mislila i inače je u Kotor došla rad Kotora a ne zato što je brod prolazio kroz Kotor...
p.s. evo sad pročitah ovaj post u vezi Engleza...:lol: ili tebe sve zapadaju neki neobično talični turisti da ih voziš , ili ođe ama baš ništa ne funkcioniše:D
Zvoncice, neces vjerovat ali sve je krcato. Juce su iznad moje kuce cio dan u autu provele tri familije od jutra do mraka jer nijesu krevet nidje mogli naci.
Mislim da je u Dubrovniku isto, jer citam na dubrovnik.net da je posada Vuelinga koji se pokvario na Cilipe, morala spavati u Hn. U Dubrovnik nije bilo mjesta ni za njih ni za 170 putnika.
Braco je ispravno postupio, pa nece on sa Englezima lutati na vrelinu po Bd, vec ih je poveo kod svog prijatelja. I ja bi uradila isto da me je u Du neko ispalio, dovela bi ih odje. Toga Budvanina bi trebalo prijaviti inspekciji.
Sent from my HTC One using Tapatalk 2
Ako prijavis policajcu (koji je vidio cijeli dogadjaj, i stajao je 20m od mjesta dogadjaja) da iz vozila u pokretu (DU tablice) iz kontra pravca tebi pukla jabuka na sofersajbnu, on ce ti ispisati prekrsajnu prijavu protiv tebe za remecenje reda i mira, i jos ce te povest u policijsku ispostavu da das izjavu. Prstom mrdnut nece da javi patroli koja je bila km prije da zaustavi i legitimise vozilo radi prijave. Mjesto desavanja : Cilipi. Godina 2006-a. Mjesec : Jun.
Dakle, stoka svugdje kako god da okrenes, postoji. Kako ce se kome pojaviti koji oblik stoke, drugo je pitanje.
Po prilogu sa RTCG-a ( jutros na jutarnji program ) reklo bi se da ljudi dolaze u Budvu da spavaju i na ulice.Sa Žabljaka Krsto Čabarkapa javlja da se narod ne može mimoić ulicama od gužve.
Pa u BD su puni smjestaji sto se toga tice.
Ima naroda, al nema Crnogoraca kolko proslih ljeta.
Što se tiče bakice završio sam diskusiju. Za nju je to bilo vrlo loše iskustvo, za CG loša reklama i to je to.
Što se tiče Engleza takve se stvari događaju i u Hrvatskoj, ali ja pišem o onome čemu sam ja jučer svjedočio. I vjeruj mi da ne pišem ni pola onoga što viđam po CG a što vam ne ide u prilog. Ima tu i pozitivnih stvari ali samo kritike mogu popraviti situaciju. Jučer su recimo gotovo svi s kojima smo bili u kontaktu pokušali pomoći. Netko je dao mobitel za poziv, netko ustupio tablet za internet, netko zvao nekoga svoga da im nađe smještaj, a radnik na benzinskoj ih počastio coca colom.... Ja ih više nisam mogao čekati jer nisu jedini koje sam jučer vozio, a oni nisu htjeli ostati bez riješenog smještaja pa su, nakon što sam im ja riješio smještaj za ta 4 dana, krenuli sa mnom nazad prema Dubrovniku. Inače plan im je bio ostati 4 dana u Budvi, 3 u Dubrovniku, pa su tako i rezervirali smještaj. O njihovom razočarenju neću jer nema smisla, ali što jedan pokvari ni deset drugih ne može popraviti.
p.s. Čitao sam mailove gazde apartmana. Čak im je obećao bocu hladnog vina i voće u apartmanu.
Ovakvi dogadjaju su razlog što sam sa radošću dočekao Milovanov thread "O kukavno čojstvo ugašeno"....
Kad pozoveš NA RIJEČ, "NA BRK" dvoje starih ljudi da zapiče hiljadu ili više km i da ti budu i mušterije i gosti, PA NESTANEŠ KAO "NIŠTA ROBA", onda nisi samo podrumaš u smislu gradjanske etike, nego si osoba KOJA BRUKA PRETKE I TRADICIJU OVE CG. Ja ne znam da li umišljam, ali Crnogorci su ipak imali zavidan ugled, kao ljudi koji poštuju svoj obraz....pohlepni-da, beskrajno ambiciozni-da, uspješni ali beskrupulozni lideri-da, ALI SU ČUVALI TU RIJEČ I OBRAZ U KLASIČNOM SMISLU, NISU UDARALI NA "NEJAČ", A STARE LJUDE SU POŠTOVALI MOŽDA NAJVIŠE OD SVIH NACIJA U EVROPI!
E sad smo dočekali da za noć, radi 5-10€ ekstra zarade, prevare ljude sa kojima su ugovorili na riječ posao! Ovo kažem zato što se 90% radi o minimalnoj razlici u cijeni smještaja koju je ponudio neki drugi gost, jer sam čuo da mjesta nema nidje...a koliko to može biti? Desetak eura! Eto toliko vrijedi naša riječ i obraz danas!
A što se tiče tretmana u policiji, oni nisu zaduženi za propagandu turizma, nego za poštovanje procedure po zakonu i zato se slažem sa Zvončivom....bilo bi divno da su imali osjećaja za to dvoje starih i prevarenih ljudi, ALI ONI IPAK NISU DUŽNI DA GA IMAJU, nego da rade svoj posao po zakonu i da poštuju propisanu proceduru...kao što bi proceduru poštovali i Englezi i Amerikanci na isti način, u takvoj situaciji.
Pozdrav,
PS
Volim ovaj forum zato što zaista mnoge teme mi otvorimo.....
Zabljak je pun puncat. Bukvalno se mora cekati da se popije pice u bilo kom kaficu, a o parkingu da ne govorimo. 90% turista su stranci (makar tako utvrdih letimicno posmatrajuci tablice) iz svih krajeva Evrope, od Skandinavaca, preko Ceha, Poljaka, Francuza, do Italijana. Ma, nema odakle ih nema, da ne nabrajam sad... Pogled s Momcilovog grada, sa blizu 1900 mnv, je nevjerovatan, zaista ostavlja bez daha. Dovoljno je reci da se po lijepom danu u potpunosti i jasno moze vidjeti Sinjajevina.
Durmitor je fenomenalan i ko voli aktivni odmor, penjanje, planinarenje, setnje, prirodu, bolje u Crnoj Gori (a i sire) tesko da moze naci. Ne da vrijedi 3e, nego 333 (iako danas izgleda sluzbe za naplatu nisu radile, pa prodjoh bez globe). Ko voli voznju, izazovne puteve i divlju ljepotu obavezno nek' proba trasu Pluzine-Trsa-Zabljak, posebno ako ste se na motoru.
Zamjerki ima i odnose se na cijene (koje ne odstupaju mnogo od primorja), ljubaznost ugostitelja i turistickih radnika, infrastrukturu, malo udarenog policajca na kojeg mojom nesrecom naletjeh i sl. Sve to moze bolje, ali meni licno nije puno smetalo. Moguce zato sto me planina na i oko koje boravim preko 20 dana toliko ocarala :) A i ne volim nesto organizovani masovni turizam...
Da rezimiram, topla preporuka za Durmitor, Pivu i Drobnjak :)
Podsjeti me ovo na jedan moj boravak na Žabljaku od prije 10-12 godina. Sjedimo na jednoj terasi podno Savinog kuka, gužva, narod naručuje a samo jedan konobar radi vidno izbezumljen. Sto pored nas neki ljudi naručuju 5-6 kafa, nekoliko sokova - svaki različit i još koječega. Konobar puca po šavovima, ne znam zašto ne zapisuje, uglavnom prima porudžbinu k znanju i kreće dalje. Kad dovikuje mu žena za istim stolom "... i jednu kiselu s limunom", a on uzvraća vičući "jes, kako ne, i burek s mesom!"
vjerujem naravno, zašto ne bih vjerovala, ali pošto su se ovdje prognoze davale da nema nikoga da je prazno primorje, pa ja krenuh neki dan na more i rekoh da je gužva posprdaše mi se....zaato sam pitala "nije valjda da je Budva puna"....a što se tiče naših ugostitelja, tj vlasnika smještaja, dok nema države, može im biti da to rade!!! Inače, da se ja što pitam, s obzirom da turisti imaju mailove, da imaju napisane rezervacije u mailovima, odgovao bi vlasnik samo tako i takvu kaznu platio, da bi mu propala cijela sezona izdavanja apartmana, tako da mu ne bi više nam palo da bukira pa da prevari nekoga!
svakako da nose loše iskustvo i da će se po tome sjećati ovoga ljeta...i to ne sporim, kao što ne sporim i da bi naša policija morala da bude ekspeditivnija i uslužnija, i nepoznavanje jezika je doprinijelo maksimalnom nerazumijevanju, ali vjerujem da će se i to popraviti.
A ovo je katastrofa oko ovih Engleza! Naravno, mogu misliti kako su se ljudi iscimali i to je sramota i to treba iskorijeniti. Inače, čudi me da niejsu prijavili turističkoj inspekciji, znam da postoje i valjda im je to svrha...no možda bih i ja u njihovoj situaciji slično postupila, tipa, samo da vas ne gledam više!
E, upravo sam na takve stvare mislio. Konobara nema dovoljno da odgovore traznji, a ovi sto su tu su mahom pedesetogodisnjaci, priuceni, ljudi iz okolnih sela koji jednostavno nisu za tu djelatnost. Nemaju slifa, agilnosti, pa, vjerovali ili ne, ni engleski ne znaju koliko bi trebalo da znaju. A sve su to stvari koje su potrebne za obavljanje takvog posla. I onda ide frustracija, neljubaznost itd.
Nama, uslovno receno, lokalcima, i nije tako strasno, ali nekom Francuzu ili Njemcu ce te stvari dobro da zasmetaju. Danas, recimo, prisustvovao sam sceni kad je jedna turistkinja dosla do kelnera sa mapom da priupita za neku stazu, a ovaj, da oprostite, magarac, je pogledao i demonstrativno (ljutito) joj okrenuo ledja, u smislu, vidis li koliko posla imam jadna, pusti me.
A cijene su kao da vas sluzi osoblje Hiltona :)
Usluga... pa to je esencija turizma, turisticke ponude. Nikakvi hiltoni i cuda. Zasto je hilton hilton? Ne sigurno zbog onih zgrada sto izgledaju kao iz socijalizma. No zbog toga sto imaju osoblje koje radi po standardima Hiltona.
A kod nas dok se turizmom bave frustrirani ljudi koji jedva kraj s krajem sastavljaju, nema srece. Ne mozes ti bit ljubazan i nasmijan i usluzan kad ti zivot boba ne valja.
e zato sam ja svake godine ne ručku bila u hotelu SOA dolje kod hotela JEZERA i da vidite samo kako su konobari ljuazni!!! I uslužni i meni je konkretno ovaj objašnjavao što znači Durmitorska soa...i to vrlo temeljno i vrlo kulturno i ljubazno! Iako mu je bila puna terasa...a da ne pričam koliko je vremena proveo da mi preporuči jelo i dezert i da ispuni neke moje ćefove kad je hrana u pitanju (ne volim domaći sir pa mijenjam sastav jela)! Oduševili su me, prvo prije dvije zime, pa sam onda i na ljeto opet išla tamo i na zimu i opet ću ovoga avgusta!
Trazenje smjestaja preko interneta ti nikad nije pouzdano nikad ne znas sto ces dobiti.Sjecam se kad sam isao u Bugarsku na Crno more na sajtu stoji jedan hotel sa luksuznim prostranim sobama sa pogledom na more i nasmijanim osobljem ti dodjes ono te docekujeuska soba sa pogledom na komsiluk dje kedva dva kreveta stanu i mrzovoljna baba.Da je to tako jednostavno turisticke agencije bi ostale bez posla.
Ja do sada sve sam uzimah i do sada nisam imao kiksa. Da ne nabrajam dje sve bih ali nidje me ne ispalise. Evo prije neki dan super smjestaj u Kotoru.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
ljudi su po svijetu naučili da preko interneta obavljaju sve transakcije....što znam....moji prijatelji u Njemačkoj kad idu na ljetovanje ne pomaljaju se u tur agenciju nego lijepo sve dogovore preko neta i obave, samo se određenoga dana pojave na aerodromu...a obišli su svijet i safari i maldivi i kuba i karibi...svake godine druga destinacija...ove godine su čak sebi organizovali putovanje u ameriku bukvalno su sami odredili destinacije koje će da obiđu, poslali mailom agenciji koja im je bukirala i rezervisala sve karte, smještaje, avione, renta kar i sve što im treba za putovanje po americi 20 dana:) i sve je bilo kako je dogovoreno, računajući i renta kar koji ih je čekao na aerodromu u americi:)
a mi čekamo kad će nas ko prevarit telefonom odavde do mora:mad:
Kakav nonsens.
Za sve zivo imas recenzije. Booking.com, hostelworld, hotels.com, tripadvisor i ostali. Milioni ljudi sirom svijeta. Kad rezervises smjestaj preko nekog od ovih sajtova automatski dobijas upitnik da popunis o tome kakav ti je bio boravak i da ocijenis sve. Ako oces iole manji napor da ulozis da procitas sto drugi pisu, tesko da mozes omanuti sa nalazenjem smjestaja online. Ja se jos ne prevarih, cak sam se nekoliko puta i prijatno iznenadio kako je sve ljepse uzivo izgledalo...
Turisticke agencije nece nikad ostat bez posla jer ima dovoljno ljudi koji misle da je neka prevelika filozifija sam sebi organizovati putovanje i itinerar. Ili su prosto lijeni. A pripremati se za putovanje, istrazivati o tome sto ces istrazivati, je cak jednako uzbudljivo kao i samo putovanje.
Vratio novac i dokumenta turistima iz Francuske
16. avgust 2013. Share
http://www.portalanalitika.me/images...t_15/16kol.jpg
Rade Lutovac, vlasnik restorana "Merak" u Podbišću, prijavio je u utorak prije podne mojkovačkoj policiji da su gosti iz Francuske u njegovom restoranu zaboravili žensku torbu koja je pripadala Pirieti Rajković iz Francuske. Prema riječima Lutovca, torbu je u restoranu pronašao njegov sin Nikola, pišu Dnevne novine.
U torbi jr bio novčanik sa u kome je bilo 980 eura, lična karta, vozačka dozvola, pasoši, bankovne kartice i vizit kartice. Lutovac je otišao u mojkovačku policiju gdje je napravljen zapisnik.
On je kazao da je u poslijepodnevnim satima u njegov restoran došao čovjek, sav usplahiren, koji se predstavio kao Mišel Rajković, a zatim i upitao da nije u restoranu zaboravljena ženska torba.
Lutovac mu je reka oda je torba pronađena, te da je predata policiji do koje su zajedno pošli kako bi je Rajković preuzeo.
Rade Lutovac je naveo da je normalna stvar što je vratio novac i dokumentaciju, te da bi to uradio svaki ugostitelj.
Izvor: Dnevne novine
Moze biti sve kako ti kazes ali eto meni se desilo to sto se desilo iako je to bilo prije 6-7 godina tako da se ne sjecam ni sajta preko kojeg sam uradio rezervaciju.
Što se tice praćenja recenzija ukusi su razliciti ono što je meni lijepo, jeftino,interesantno tebi mozda nece biti tako da to ne treba da bude sigurni putokaz za planiranje putovanja ali moze da pomogne za bolju informisanost.Npr ja sam u ovom slučaju koji sam pomenuo bio nezadovoljan sa smjestajem ali sve drugo (provod, plaže, hrana) je bilo na vrhunskom nivou.
Super je sve to ali mnogo ljudi nema vremena da organizuju sami sebi putovanja.Nije stvar jel neko lijen vec jednostavno neko zeli da mu se ponudi ispalanirani odmor zato postoje agencije.Mada se slažem sa tobom da je pravljenje odmora u sopstvenoj reziji bolje ali i pomalo zahtjevnija stvar.
Uvijek mi je bila zanimljiva pojava da ovakve stvari osviću u novine. Našao torbu pa je vratio. Svaka čast, ali mora li se hvalit cijelom narodu preko novina kako je pošten? I mora li se svaki put objavit detaljan popis sadržaja izgubljene torbe ili novčanika, da se pojača utisak kad se sazna koliko je nalazač mogao da se okoristi a nije? Kad god zamislim sebe u toj situaciji, ne bi mi palo na pamet da se hvalim mimo najbližih čeljadi, a posebno ne preko novina. Čak i kad bi taj koji je izgubio javio događaj novinarima da me javno pohvali, moja reakcija bi bila da ne želim da se stvar budži po novinama a pogotovo ne da im poziram za fotografisanje. Uzgred, pošto je torba zaboravljena u ugostiteljskom objektu, bilo bi prilično providno da je vlasnik čim su se ovi vratili rekao da nema pojma. Sve je moguće, ali oću da kažem da sve i da je umjesto njega bio neki manje pošteni, teško da bi mogao drugačije postupit.
prije 30ak godina ovo i ne bi bila neka vijest ali danas svakako jeste, ovdje hoce da te zaje8u i pokradu i oni kojima ucinis nesto a ne...