davidenko dobi lagano nadala 6-2,6-4
Printable View
davidenko dobi lagano nadala 6-2,6-4
Nasa Dejvis kup reprezentacija plasirala se u 2 grupu evroafricke zone. Najbolji crnogorski teniseri pobijedili su danas Madagaskar i sa cetri trijumfa i porazom plasirali se u visi rang takmicenja.
Volimo Crnu Goru
ANA IVANOVIĆ I JELENA JANKOVIĆ ZA "VIJESTI"
http://www.vijesti.cg.yu/_slike/1209165535.jpg Na konferenciju za novinare u zagrebačkom "Muzeju umjetnosti i obrta" došle su kao što priliči zvijezdama svjetske klase - uz bezbroj fotoreportera koji su se sjatili oko njih, sijevanje bliceva, tišinu koju su prekidali samo njihovi osmjesi i šala koja je polako opuštala atmosferu. Ana Ivanović i Jelena Janković - boginje svjetskog tenisa! I obje sa crnogorskim korijenima...
- Meni je deda iz Crne Gore, tamo imam i rodbinu, ali, nažalost, posljednji put u Crnoj Gori sam bila prije četiri-pet godina. Rijetko dolazim i u Srbiju, jednostavno nemam vremena. Međutim, baš bih voljela da ugrabim malo vremena i skoknem do Crne Gore - kaže Ana za "Vijesti".
Sa posebnim ponosom i uz izraz lica koji želi da naglasi šta će reći, na Aninu priču o "dedi iz Crne Gore", nadovezuje se Jelena, uz osmijeh pogledujući ka drugarici iz reprezentacije:
- Moj otac je iz Crne Gore, takođe imam rodbinu u Crnoj Gori. Bila sam dolje prošle ili pretprošle godine, ne mogu tačno da se sjetim. Nezgodno je što smo non-stop na putu, ne stižemo da uradimo sve ono što bismo voljele, kao što je odlazak na crnogorsko primorje. Volim Crnu Goru, imam pola crnogorske krvi na oca, kao što imam drugu polovinu srpske krvi na majku koja je rođena u Beogradu - ističe Jelena.
Dok na domaće igračice koje će danas u Zagrebu protiv njih igrati u Federejšn kupu niko nije obraćao ni najmanju pažnju, reprezentativke Srbije dijelile su osmjehe, šalile se, opušteno čekajui žrijeb koji je nešto kasnije odlučio da će i danas i sjutra Ivanović igrati prva, a Janković nakon nje. Planirano je da igraju zajedno i u dublu, što je Jelena iskoristila za poseban komentar vezan za njihovo učešće na Olimpijskim igrama, najvećem sportskom takmičenju ove godine:
- Nijesmo planirale da igramo dubl u Pekingu, ali nikad se ne zna. Možda zaigramo zajedno, a u tom slučaju išle bismo na medalju. Recimo na zlato. Ako već možemo da biramo, neka bude zlato rekla je Jelena.
Nastup u Pekingu i juriš na medalju potvrdila je i Ana.
- Sigurno ću igrati. To je moj veliki cilj, jer Olimpijske igre su nešto posebno. S jedne strane predstavljaću svoju zemlju, a s druge imaću priliku da vidim kako treniraju i kako se takmiče drugi sportisti zaključila je Ana.
ZAMALO VELESILA
Osim što crnogorske korijene imaju i Ana i Jelena, čak je i trener ženske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš porijeklom iz Pljevalja. Dakle, moglo je da se desi da Crna Gora ima vjerovatno najjaču žensku reprezentaciju na svijetu (u njoj bi bila i trenutno najbolja crnogorska igračica Danica Krstajić).
Na pitanje da li je postojala šansa da igra za Crnu Goru, Ana je samo kazala:
- Ne bih to komentarisala, sada igram za Srbiju i trudim se da ostvarimo što bolji rezultat.
Inače , ne mogu da shvatim da ove dvije djevojke niko nije kontaktirao ni pokušao da ih privoli da igraju za nas!
Ipak bez obzira na sve ja ih tretiram kao NAŠE i svaki njihov uspjeg će biti i NAŠ!
Danas u polufinalu Monaca Djokovic - Federer i Nadal - Davydenko.
Steta samo sto se u isto vreme igra i Chelsea - Manchester :( pa cemo morati da mixamo obe utakmice : ))
Vodi Federer 1-0 (6-3).
Edit 2-2 u drugom setu
Predade Đoković meč... nešto s njim nije u redu...
Clanak je izvrnut, ne odgovara istini; nigde nisu rekle da "vole cg" (ne kazem da ne vole, ali nigde to nisu rekle) dalje; Ana je izjavila da nije bila u cg 5 - 6 god... (sve pise u jutarnjem listu)
i ono sto je najvaznije; i hrvatski i srpski novinari su ta pitanja protumacili kao provokaciju i kao nekorektna.
Cemu sve to?
Bilo je pokusaja da se one privole da igraju ne samo za cg nego i za mnoge druge zemlje ( svajcarska, australija...), ali one su to odbile i igraju za srbiju. a zasto? pa verovatno zato sto imaju jak osecaj pripadnosti bas tom narodu.
Zasto je Novak predao mech? :(
Đoković: Nisam želeo da rizikujem
</B>Srpski teniser Novak Đoković rekao je da se već tri dana ne oseća dobro i da ima problema sa grlom, zbog čega je u subotu predao meč Rodžeru Federeru u polufinalu turnira u Monte Karlu. "Već tri dana se ne osećam dobro. Budim se sa bolovima u grlu. Mislio sam da neće biti ništa posebno. Kada se, međutim, sastajete sa najboljim igračem na svetu, igrate duže poene i vraća vam se više lopti i jednostavno nisam mogao da sakupim dovoljno energije", rekao je Djoković.
Federer je dobio prvi set 6:3, a u drugom je vodio 3:2, kada je najbolji srpski igrač predao.
"Trebalo mi je mnogo vremena i jednostavno sam odlučio da ne rizikujem ništa. Osećao sam malo vrtoglavicu u poslednja tri dana. Ne znam. Lekar na turniru nije mogao da mi da pravu dijagnozu", kazao je Đoković.
Reprezentativac Srbije u februaru je predao meč Dejvis kupa Nikolaju Davidenku. Tada se žalio na vrtoglavicu i nedostatak daha posle borbe sa gripom.
E ,moj Nole!
Loše ti je obrazloženje.
Đoković uvijek predaje meč,kada je izgubljen jer ne želi dozvoliti protivniku da se istinski raduje!
Moraš naučiti da gubiš, dobri moj Nole!
Nadal igra već mjesecima sa povrijeđenim koljenima, Federer je do juče imao mononukleozu a tebe je boljelo grlo...
POGINI MUŠKI NOLE!
Rafa plaknu Federera u finalu opet 2:0 - 7:5 7:5.
Eo naidjoh na ovo listajuci vijesti i saopshtenje na milanovom sajtu... :D
MILAN - A heartfelt good luck wish goes to Milan fan Novak Djokovic, the second finalist of the Masters Series of Rome. The Serbian will face Stanislas Wawrinka from Switzerland in the final of Internationals of Italy.
Tipsarevic u 2. krugu Hamburga pobijedio Blakea, 8. na ATP listi. :)
Najbolja teniserka svijeta Žastin Enan saopštila je u srijedu da se povlači iz profesionalnog tenisa.
- Ovo je kraj predivne avanture, ali već dugo razmišljam o tome, kazala je Enanova na konferenciji za novinare, a prenijele svjetske agencije.
Belgijanka je u karijeri osvojila sedam titula na grend slem turnirima, od kojih četiri na Rolan Garosu.
Enanova je na Rolan Garosu koji počinje za dvije nedelje, trebalo da brani titulu šampiona, koju je osvajala u prethodne tri godine.
Prošle godine, Enanova je osvojila 10 turnira, ali ove sezone nije uspjela da nastavi sa uspjesima.
Belgijanka koja će 1. juna napuniti 26 godina, u karijeri je osvojila ukupno 41 titulu u singlu, a 2004. je u Atini osvojila zlatnu olimpijsku medalju.
Evo vam malo slika sa danashnja 2 mecha S.Williams - A.Bondarenko i J.Jankovic - F.Penetta :)
Sto je slatka ova Jelena, pogotovo na ovoj zadnjoj slici, kao da je neko lupio peglom po glavi.
Nemojte tako...
Ali definitivno ima nekog pretka iz Mongolije...:devil:
stetno...nema sto ;)
Ao, uzhivo je josh ruzhnija... Samo shto je skroz pozitivna i opaljena, pa je nekako simpatichna... :)
A tek Serena... ZHIVOTINJA!!! :) Zato kad sam vidjela Venus u bijelim helankama i tangama, sa onim crnachkim dupencetom i nogama do grla nije mi bilo dobro... :)
Aoo pa sto ne zoomira sestru, ali samo do glave.
Vinas Vinas, kam, kam. Aj em jor fans sto bi rekli Italijani...:lol:
Igraju Novak i Nadal polufinale Hamburga. Ako novak dobije bice 2. u svijetu, ako izgubi nece.