dzabe...
Printable View
dzabe...
Je li to q 6600, intel core 2 quad? Ja ga imam od 2008. godine, jedina mana mu je sto se masu grije, na pojedine igre je dostizao i 100 stepeni celzijusa ali sam ugasio u bios da ne pisti i samo bucaj... :) Ozbiljno, i pored nevidjenih muka sto je prosao radi kao sat.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Da taj. Kolega mi je ga prodao,imao sam prije toga e7500.
Kaze da je odlican procesor. Meni i ovaj do sada ok bio,ne igram igrice na komp vise,internet hdmi na tv. Znaci osvjezio sam malo komp. Super
Pisi Milijana Vako
Jel za racunar player? Ako jeste VLC player automatski ucitava titlove ukoliko se zovu isto kao fajl (film.mp4 i film.srt). VLC podrzava i mp4, mkv i avi a za *.vob fajlove navedeno nece raditi ni na jednom playeru. VLC ima svoje kodeke, radi na razlicitim platformama tako da nikakva dodatna instalacija kodeka nije potrebna. Inace na Windowsu ja koristim PotPlayer.
E da, ima programa koji omogucavaju da se ubace titlove u mkv i mp4 (ali ne i avi) bez video rekompresije (znaci relativno brzo moze da se odradi, a ako se radi rekompresija onda mora da se ceka).
Moze li mi neko objasnit dje se cuva sajt i promjene koje vrsim kad radim u Joomla-u? Gore mi pise localhost/nesto.
Zavisi. Koji lokalno web server koristis. Tipa ako je wamp ides c:\wamp\www
Mada kakve izmjene trazis. Podataka, templejta...
Instalirao sam wamp, prekopirao sam joomla folder u www folder. Nedje ranije, davno prije, sam ovo radio ali sam pozaboravljao. Uglavnom, pokrenuo sam Apache i MySQL, posao na phpmyadmin, kreirao bazu i korisnika. Mislio sam da instaliram jooml-u tako sto cu kliknut na folder Joomla u okviru Your Projects na home page-u wampovom, cini mi se da se to nekad tako radilo, ali nije moglo. Onda sam ukucao http://localhost:80/joomla/installation/ i krenula je instalacija. Kao Host Name sam stavio localhost, username mi je joomla, ime baze (isto kao na wamp) portal. E sad, nekad se kucalo localhost/portal/administration da pristupim administrativnom dijelu joomle. Medjutim kad se zavrsila instalacija i kad sam kliknuo na Administration povelo me na localhost/joomla/administrator. I sad, kad ukucam localhost/joomla/administrator povede me tamo u kontrol panel, i sve mogu da mijenjam, dodajem tekstove, module, brisem a nije mi pokrenut wamp. Mislio sam da mora bit wamp pokrenut.
Pa mora biti pokrenut Web server da bi funkcionisalo. Jedino ako se wamp nije ugasio kako treba. Pogledaj u servisima ili task manageru. Ajde sto za joomlu treba web server, treba i mySql tako da ti je sigurno sve upaljeno u pozadini
U pravu si. Iako nisam pokrenuo wamp preko njegovig šortkata vidim u task menađer da su mi aktivni apache i mysql. Takodje, sve sto sam kreirao se nalazi u www folder.
Menadjer lol
Menadjer bolan.
Ugasio mi se racunar tokom rada danas, nakon toga radilo sve ok, i ja rekoh aj taman nocas da otvorim i maknem malo prasine, jer se vjerovatno pregrijava. Ocistio prasinu, makao ventilator i ocistio koliko se moglo rucno. Vratio ventilator kako je i stajao, povezao ga na maticnu. Upalim racunar, pokrene se Windows, radi jedno 4-5 minuta i opet se ugasi. Stigao sam da ukljucim Speecy i uopste ne prikazuje temperaturu za CPU, posto imam Ubuntu takodje instaliran, ni tamo nema temperature za CPU i jednako se gasi kao i u Windowsu. Sto je muka, da nisam kakav senzor poremetio ili iskljucio?
U Biosu pročitaj temperaturu, pa javi.
Poslato sa Huawei P8 lite
Skinuo sinoc opet ventilator, vratio ga, pricvrstio sve. Sad kad upalim, ostavih ga neko vrijeme nije se gasio. U BIOSu temperatura procesora bila tu oko 70C, al' cini mi se sa tendencijom rasta.
Malo ti to velika temperatura za nikakav rad CPU. Kad si vracao procesor,jesi li stavio termoprovodnu pastu. Ako je ICore procesor idle temperatura ne bi smjela da predje oko 45-48
Nisam, samo sam ventilator odvajao, ne citav kuler. Ali ocigledno da mu treba zamjena paste, raste temperatura poprilicno. Imate li neku preporuku gdje bih ovo mogao odraditi?
Sam brate, ako si umio skinut i vratit ventilator, umiješ i pastu namackat sto posto.
Послато са Redmi Note 2 уз помоћ Тапатока
Probace se onda samostalno kad velite. :D
Negdje ranije (za drugi racunar), sam trazio po gradu pastu i htio to sam mijenjati, al' sigurno u 3+ radnje je nisu imali.
Imaš u Click ili Modro sigurno.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
http://img.tomshardware.com/us/2006/...box_cooler.jpg
Evo ovako nesto. Ja sam skidao ovaj crni dio (ventilator), ocistio ova krilca i vratio kao sto je bilo (ima ove zljebove koji se uklapaju na hladnjak).
Zamijeni ti termalnu pastu na procesoru i radice kao nov... Vjerovatno ti je starija masina, pa se stvrdnula pasta koja je trenutno tu.. A moguće i da si malo pomjerio taj aluminijski dio kad si skidao ventilator, pa se napravio negdje vazdusni dzep...
Da ne gatas, kupi neku termalnu pastu i zamijeni to. Ne zaboravi da alkoholom i vatom skines stari sloj termalne sa procesora i sa kulera (NE GREBI taj sloj bilo cime, skinuce se samo sa alkoholom i vatom, a ako je zapeklo, budi malo uporan).
Kako da podesim laptop da mi sheruje wifi? Pratio sam ove korake.
https://youtu.be/Qn2YdavN_Q8
Telefon nakon ovoga pronadje wifi koji sam konfigurisao ali kad krenem da se konektujem pise no internet conection.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk