Originally Posted by
NHM
E pa pošto se nešto desilo u prošlosti, logično da više nikad ne može da se desi. Siguran sam da je, recimo, drugi svjetski rat u stvari samo drugo poluvrijeme prvog svjetskog rata. Jer zašto bi Evropa i svijet strahovali od svjetskog rata kad se prvi svjetski rat već dogodio? Doduše, tada se nije zvao prvi svjetski rat.
Koliko je nebitno to što mi nismo nikome prijetnja, teško mogu riječima da opišem. Valjda je nemoćniji protivnik pogodniji za napasti ga od nekog jačeg. Sve su Otomani strahovali od Crne Gore kad su nas jahali 500 godina. Valjalo je da Turrci izdrže toliki strah i da nas peglaju toliko dugo vremena.
Zar nije moguće da se velike sile namjerno ne umiješaju da bi od nas napravili primjer? Niko nije rekao da su velike sile fer. Između ostalog, zato se i zovu velike SILE, a ne veliki filantropi, humanisti, branitelji nejači i svega ostalog.
Potraži malo koliko je najduži period bez rata bio u istoriji čovječanstva. Ne u praistoriji, nego u istoriji.
Odavno nije bilo nelogičnijih i besmislenijih argumenata za neki stav. Bilo koji stav o bilo kojoj temi. A po forumu je bivalo dovoljno tema o gej paradama.
EDIT: Da ne bude zabune, da mi može kako bit, ne bih ni u EU ulazio, a ne u nato.