6 dana,ne racunajuci vikend ,se vrtim oko ckb poslovnica.ne mili mi se stat u red dje su natrpani vrat u vrat jedno na drugo
dje god prodjem, kada se dzabe djele krediti , kolona po 50+ ljudi
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Printable View
6 dana,ne racunajuci vikend ,se vrtim oko ckb poslovnica.ne mili mi se stat u red dje su natrpani vrat u vrat jedno na drugo
dje god prodjem, kada se dzabe djele krediti , kolona po 50+ ljudi
Meni nije jasno šta toliki ljudi rade u bankama? Lično više od jednom godišnje ne pođem u banku čak ni toliko.
Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Nece i/ili ne znaju da koriste eBanking i kartice. Misle da ce neko te silne novce da im ponese ako imaju mBanking. Idu po salterima poste i banaka da placaju racune...
A sve moze sa telefona da se zavrsi.
Tako je kolega. Ljetos 40 stepeni ja jedini ispred CKB u Vektri udjem u onaj veliki prostor desno koji je prazan. Opominje me salterska radnica da izadjem a za njom i stazar. Ja rekoh vruce je ljudi imajte obzira. Ne moze vele nikako. Eto tako. Inace odnos sluzbenika banke prema obicnim klijentima je ponizavajuci.
Nisam ispratio jesu li mijenjali skorije, ali je bankama naređeno da može 1 klijent na 10m2 prostora poslovnice pa sad računajte koliko može ljudi unutra.
Dodatno, ljudi uđu unutra i neće da se pridržavaju razmaka između ljudi, sjede na svaku drugu stolicu i slično. Ima i onih koji neće masku unutra da nose, i naslone se na onaj pleksiglas preko drugog lijenta: a ja samo da nešto pitam i sl.
Zato je i praksa banaka koliko šaltera i referenata, toliko ljudi unutra i najčešće da niko ne sjedi unutra i čeka.
Gužva u CKB je očekivana zbog spajanja dvije banke i što narod po starom dobro običaju sve radi u zadnji tren. Sad je svima bitno da vide što i kako za račune a do prije 10 dana se većina obrnula nije za tu tematiku.
Dodatno oko 20tog su penzije i mora da bude gužva.
Prođem često ovih dana tuda, i što mi je poražavajuće dosta mladih ljudi, mlađih od 40 godina čeka u red.
Kapiram da je mnogima u crnogorskim uslovima puno na godišnjoj bazi dati minimum 30ak eura za nakadu za usluge iz paketa.
Osim toga za većinu zaposlenih raspon plata je između 300-400 eura, a u situaciji gdje se dio prima na ruke a dio na račun, tu nema baš komocije da se plaća online. Kad znamo da same režije za prosječnu porodicu često nadmašuju visinu jedne plate, plaćanje kešom na šalteru se čini kao je jedina opcija.
Sent from my Huawei P30
Kartica za podizanje na bankomatu košta 90c.
Kada uzmemo u obzir da ta kartica može biti Premium garantujem povrat od tih 90 centi kroz trgovinu u CG.
Napravi račun u Voli od 30e i dobićeš 90c.
Naoravi račun u HDL od 45e u dobićeš 90c.
Napravi u Aromi dobićeš isto.
Ne postoji domaćinstvo koje neće napraviti račun u nekom lancu u trgovini hrane gdje će dobiti pretplatu nazad..
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
To ne opravdava to da banke trebaju da imaju besplatan osnovni racun sa eBank i karticom za one koji primaju platu preko njih. Jer i previse uzmu na provizijama od POS.
Nista dok CBCG ne izda neku “Perper” karticu sa minimalnim medjubankarakim i POS provizijama. Do tada ce se novac iznositi u vrecama
Ne može biti nikada kompletna usluga besplatna.
Pa kartica se izdaje svake 2 godine i košta 7e. Taj trošak je A klijenta free a banka ga plaća.
Na to ode 30c mjesečno.
Takođe podizanje novca sa bankomata (napajanje, internet, osiguranje, dostupna usluga) nešto košta i to korisnik plaća.
Takođe sms poruke se plaćaju a korisnik ih dobija džabe.
Ali za 90c čekati nekoliko puta mjesecno red po nekoliko sati je neipslativo. Pa maska za jedno čekanje košta 30c.
Jel moguce da u Hr kosta ebanking 5kuna(0.66 centi od prilike)?
Nisam gledao na google njihove banke,al jedan poznanik kaze da je toliko kod njih. Nesto ne vjerujem.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Uplata pazara, moja supruga sada zna da čeka i sat vremena ispred CKB-a za tu prostu operaciju.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Nikada mi nece biti jasno da se to ne moze napraviti, kao bilo dje u svijetu, da se placa na bankomatu i da dobijes ovjerenu uplatnicu koliko si platio
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Mislim da u HB MOŽE, meni su nudili... Valjda naprave ti karticu i onda uplatiš, mada ne znam sto kažete kako priznanica izadje? Il na mail stigne izvod?
Jedan poznanik koji je naš državljanin i koji godinama živi i radi u inostranstvu hoće da otvori račun u nekoj banci i da položi novac, nešto oko 25-30.000e, da li će imati problema da položi taj novac odnosno da li ce vršiti neke provjere odakle mu novac jer se radi o usteđevini i u kojoj banci najbolje da otvori račun?
Послато са SM-N986B помоћу Тапатока
Najveća banka u HR je PBZ i kod njih je 12 kuna odnosno 1.60€.
Besplatno nije.
300RSD koliko je Intesa Hit račun mjesečno nije besplatno. Mobi podzanje karticom 2% ili 200 RSD a starter račun je 150RSD.
I da ne idem dalje.
Svakako uvijek je najbolje uzeti paket usluga jer je u više od 90% slučajeva jeftiniji nego kombinacija posebnih usluga banke.
Hit paket jeste 300 din, a osnovni 195. U oba dolazi ebanking. I nema provizije za instant placanja. Samo devizni racuni su besplatni, pa i uz njih moze da se aktivira ebanking besplatno.
Mobi ima klasik racun sa dina karticom koji je besplatan i naravno i e/mbanking. I nema provizije na njihovim bankomatima. Uz progresiv racun od 300 din sve je ukljuceno (i instant placanja) i podizanje novca na svim bankomatima. Uz super spoj sa telenor postpaid broje dobija se 50% popusta i odlican kurs.
OTP racun 395 din i uz potrosnju od ~400 eur nema ni tih 395... i tako jos 23 banke.
Nego tema su banke u CG, a ima ih 12...
Kada spomenu OTP Srbija, ima 8 mjeseci da primam Email obavjestenja za nekog lika odozgo. Tri puta sam im pisao na Email za zalbe da su stavili moj Email i da kontaktiraju klijenta, nikad odgovor i dalje primam njegove notifikacije i mjesecni izvod transakcija.
Ohoho, pretpostavljam da je stanje u CG isto, jer zakoni su vjerovatno više-manje slični.
Vrhovni kasacioni sud (VKS) je potvrdio svoj stav, o nedozvoljenosti naplate troškova obrade kredita
http://efektiva.rs/aktuelnosti-efekt...a-pravna-lica/
To je to.
A u CG je li smiju naplacivati?
Nek položi manje iznose u više banaka.
Kasniš dosta. Imaš i u CG nepravosnažne presude na istu temu https://www.paragraf.me/dnevne-vijes...8-vijest3.html
Nije zabranjeno zakonima.
Provjerava se na nivou sistema ili bi makar trebalo ali dobro :)
Svakako ako dođu pare iz inostranstva mogu mu tražit izjavu da je to ušteđevina, ali vjeovatno neće jer je pretpostavka da je banka iz koje se šalju pare već uradila provjeru.
E banking u CKB za pravna lica start paket 9 eura dzabe
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
MJESECNO??
Au. :D
Dođe ti kao pretplata za internet.
Šta je sa glavom tima koji je smislio taj paket, a šta je i sa komisijom koja ga je odobrila.
100e godišnje za online plaćanje u drugoj dekadi 21. Vijeka pod Koronom...
Samo da jos malo prikupim info od drugih za pravna lica pa cu najvjerovatnije u Hipotekarnu...
U HB uzmes ovaj paket za 5 i to je to.
https://www.hipotekarnabanka.com/privreda/biznis-paketi
A ali onda nisi član OTP grupe...
Nerealno šta pokušavaju...
Odakle ti ovaj iznos? Jer na sajtu stoji ovo:
https://ckb.me/upload/Kompanije/eBan...avnih-lica.pdf
Što nije realno? Pokušavaju da iskoriste činjenicu da preko 50% paltnog preometa CG ide preko njih, i da primame externa plaćanja u OTP mrežu u regionu. Može im bit jbg :)
Jes, samo njemačka ima 80 miliona stanovnika i 3.5 miliona kompanija pa ekonomija obima omogući da sniziš cijene paketa :)
Neuporedivo sa CG u svakom smislu.
Pa ako cemo o proporicji u crnoj gori ima 14 banaka plus 2 koje su stecaju.t.j 13 od kad su spojene podgoricka i ckb.borba za klijente bi trebalo da snizi troskove odrzavanja racuna.samo sto je kod nas regulativa centralne banke nakaradna, i ide u korist banaka a ne klijenata,svaka se ponasa kao da je monopolisticka, nazalost.deru od obrade kredita do naplate odrzavnja racuna ,kao da ih na ledja nose.zato im se i moze sve ovo
Direktno sa saltera CKB banke, ugovor na min 12 mjeseci , cijena imaju 2 paketa jedan od 9 eura i drugi od 12 eura, plus 2.5 odrzavanje racuna ono sto svi placamo ...
Mislim nije skupo za velike firme ali sto placati skuplje ?