Nebitno, trebalo bi da provjeravaš nalaz iz krvi. Niko nije savjetovao da treba prećerivati sa vitaminom D.
Ja koji sam bio u deficitu nikad nisam pio toliko. Zimi sam išao sa 3000-4000, sad na 2000 dnevno.
Printable View
A trenutno nemam nalaze kod sebe ali otprilike, ako je referentna vrijednost 15, meni je 17....a D vitamin sam počela da pijem po 5000 IJ dnevno kad sam koronu dobila, sredinom februara i pila ga do juna...i to kad je ljeto počelo sam prestala jer ja dosta na suncu provodim pa reko' da odmorim...nalaze sam radila jednom negdje krajem maja a drugi put sad prije desetak dana kad sam i D vitsmin odradila. Odradila sam i hormone i svi su ok i paratiroidni...mada imam hipotireodozu, pijem i hormone ali sve je u redu čak i antitijela...
Ja sam htjela da ponpovo počnem da pijem D vitamin nedje krajem septembra ali neki dan slusam na RTS ima ona divna emisija gdje svašta lijepo možeš naučiti i baš su sad enki dan o D vitaminu pričali i tu sam čula ovo za kalcijum a danima se preispitujem okle mi taj kalciju povisen....ići ću ljekaru nego sad vadim kontrolne nalaze i snimanja pa treba vremena za to
jesi li provjerila magnezijum? Izvadi nalaze i ako ti je nizak magnezijum onda ti je do toga...
Normalne vrijednosti kalcijuma u krvi su 2,2 do 2,7 mmol/L. Ako je ispod 2,9 ne bi trebalo da je za brigu, ako je preko toga onda bi morala kod doktora specijaliste da se vidi sve.
Ako se sumnja na hiperkalcemiju zbog vitamina D onda se radi i nalaz kalcijuma iz urina tokom 24h.
To oko kalcijuma je prva stvar zbog koje ne treba pretjerivati sa vitaminom D što sam i ranije upućivao, ali postoje i druge okolnosti zbog kojih kalcijum može da bude povećan. Rekoh ranije da je hormon paratiroidne jedan od glavnih krivaca a obično je povećan zbog manjka vitamina D.
Možda unosiš dosta i mliječnih proizvoda.
prije 4 dana sam dobio temperaturu i bol u leđima, pošto ne pamtim kada sam imao temperaturu odmah sam posumnjao na koronu. Drugi dan sam otišao da se testiram sa brzim testom koji je bio negativan. Pošto mi je bilo to čudno danas pođem opet, kad test pozitivan. Danas mi je četvrti dan kako imam simptome, možete li mi reći koliko još dana mogu preneti virus na druge , je či sve dok imam simptome ?
prvih 7-8 dana možeš sigurno nakon toga svakim danom sve manje, nakon 15 dana šansa je minimalna
Ljudi, jos se nijesam vakcinisao, i najradije ne bih, ali u petak imam jednu svadbu, u restoran se moze uci samo sa potvrdom da si vakcinisan ili sa negativnim testom, ali posto prosto vidim da je vakcinisanje nesto sto se ne moze zaobici, i da cu se morati vakcinisati kad tad tj prije ili kasnije, prelomio sam da se vakcinisem.
E sad, posto nijesam pratio ovu temu i ne pada mi na pamet da vrtim i pratim diskusiju od pocetka, u toku sam otprilike da su se kao najbolje pokazale ruska vakcina i Fajzer.
S kojom vakcinom mi preporucujete da se vakcinisem, i zbog cega?
Ako ne bi da se vakcinišeš uradi brzi test za tu svadbu...15 eura...Ako budeš pozitivan, ušteđećeš barem 35, ako nisi kumara..
ja bih ruskom..ako je ima đe uopšte
Ako vec moras gledaj da uzmes neku koja je priznata u EU da bi mogao eventualno putovat s njom. Jer par vakcina nije priznatno, pa ono "dzabe su te pelcovali".
Ako ne moras bolje odradi test ako bude pozitivan ne ides na svadbu i imas potvrdu sa kojom mozes na druge svadbe i koja ti vazi 180 dana.
mnogo manje se žale na nju nego na fajzer što potvrđuju i podaci iz Mađarske đe su korišćene i jedna i druga (iako je i za fajzer mala šansa da ti prouzrokuje neki problem ali nije se igrat sa tim), a i jedva bi čekali zapadni mediji da je ocrne
P.S. daju se 2 različite doze tako da je imunitet dosta širi pogotovo protiv novih sojeva
Pfizer dokazano djeluje, bez obzira na malo jače simptome kad primiš. Suludo je primiti rusku ako ima ove, sem ako su bitnije teorije zavjere od zdravlja.
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
Pa i ruska dokazano djeluje. Kad imaš 2 vakcine koje dokazano djeluju a jedna je bezbjednija ne vidim zašto bi neko rizikovao osim ako ne planira da putuje na zapad.
Fajzer ili AZ (zbog putovanja eventualnih).
Za AZ navodno ima neka minimalna šansa za komplikaciju, ako si mlađe žensko. Pošto nisi žensko, onda slobodno.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
"Bezbjednija" po bapskim pričama samo, a mRNA vakcine imaju veću efikasnost protiv delta soja, koji sad divlja zbog sezone. Po meni je rizik primiti bilo šta drugo, a na njemu je koga će da posluša, statistiku iz prve ruke ili ove babe koje tvrde da su se namagnetisale i kače se na bluetooth.
radili su Mađari istraživanje odnodno njihovo Min. zdravlja, ako su oni namagnetisane babe koje se kače na BT onda OK...
https://www.thepharmaletter.com/arti...witter-account
Na linku nema ničeg ako se ne registruješ. U svakom slučaju nije niko rekao sa Sputnik ne radi, naprotiv. Samo se ja s njom ne bih zaputio na svadbu u sadašnjoj situaciji ako mogu da biram, i to je to.
Ja primih jutros Fajzer u Univerzitetski, sve lagano proslo.
Dosli u 7 ipo, bilo malo reda. Malo su kasnili sa broijevima, podijelili oko 8 i 20 i u 9 sam zavrsila vakcinaciju.
Za sad je sve ok, vidjecemo danas i sjutra.
Mene je prva 3 dana malo glava boljela od Sinofarma, revakcinacija - jedan dan se nisam budio i to je to..
Idem danas da se testiram, jer već 4 dana imam simptome. Ono što me interesuje, ako budem pozitivan da li će mi izolaciju računati od dana prvih simptoma ili od danas i da li cijela porodica dobija rešenje za izolaciju?
Ako se sta nije promijenilo nedavno, izolacija pocinje danom testiranja i vazi za sve ukucane.
Neko je pitao za vakcinu zbog svadbe u petak, potpuno je svejedno kojq jer ako je zbog ulaska na svadbu vakcina ionako nece raditi do tada.
Tako je, nikakvog efekta nema...