Fabia, da ti pojasnim, nije ga kupovao za zenu nego za prodaju ali to je naravno dio price, bas kao da je taj motor i taj mjenjac jedan u hiljadu, a sve u cilju prodaje po nenormalno visokoj cijeni.
Nadam se da sam pomogao,
Pozdrav.
Printable View
Fabia, da ti pojasnim, nije ga kupovao za zenu nego za prodaju ali to je naravno dio price, bas kao da je taj motor i taj mjenjac jedan u hiljadu, a sve u cilju prodaje po nenormalno visokoj cijeni.
Nadam se da sam pomogao,
Pozdrav.
Pa znam to, auto koji se prodaje na plac, ali kao kupljen za zenu.
mozda je taj kupljen za zenu ali je isto tako svaki kupljen od zene iz italije. bas ga je pazila... qq to su legendarne price. i jedan od poznatijih prodavaca u pg je svako kupio tako samo je jedno uzeo od muskarca.a to je bio pop iz italije. tako da to dodje jednako
interesuje me imaju li se popravit dje po podgorici,jer mi majstor kaze da mu dolazi neki tip sa zlatibora ili odakle vec i nosi da popravlja to,i daleko je od jeftinog pa da vidim da se nema dje drugo to vidjet ?
Treba mi mala pomoc, većina vas je ovo sigurno radila. A i čitao sam na forumu slične teme, no zaglavih oko detalja. Ocu ovih dana da prevedem auto na sebe, taman mu i registracija ističe vrlo brzo. Poslije odjave auta od strane bivšeg vlasnika, ja plaćam procjenjeni porez poreskoj upravi. Onda dobijam neki dokument od poreske uprave da je porez plaćen i da sam vlasnik auta. Za to su mi rekli da se čeka 7 dana.Sa svim tim papirima (probušena odjavljena saobraćajna, moja lična dokumenta, i to iz poreske) idem u neku kuću koja radi registraciju vozila.
e sad, šta konkretno oni završavaju?
da li me oni upućuju na tehnički pregled, da li se on radi u sklopu njihove usluge ili to ja radim u svojoj režiji, kako uopšte vozim i da li smijem voziti auto kad je saobraćajna odjavljena, postoji li neki dokument koji mogu pokazati saobraćajcima u slučaju eventualne kontrole?
zahvaljujem unaprijed na pomoći
again same story, ne smijes da vozis i tacka, iskoristi do tehnickog samo nekako da te ne vide i to je to , uputice te kuce na tehnicki, ili ce imat isti u sklopu ponude
tehnicki pregled rade kuce za registraciju vozila, ne smijes vozit bez tablica. tacka
Baron, uzmi probne tablice i cao.
ima li hyundai predstavnistvo u crnoj gori, ime firme i gdje se nalazi,ako neko zna?
G.A.B. HYUNDAI - PODGORICA
Auto saloni Crna Gora, Auto saloni Podgorica
Mahala b.b., Podgorica020/872-820 [email protected]
valjda je to to
da, sad se sjetih to je ono u golubovce pored puta...
jeli moguce da nemaju sajt ?
owako...ocu da naruchim blokadu diferencijala za pajera..znachi naruchujem je iz australije cijena 290usd+postarina oko 65usd...e sad placam li na tu cifru neku carinu...i ako placam kako se to carini ako ide poshtom...?
na robu u vrijednosti do 150€ sa transportom ne placas carinu....sto znaci ako ce ti prodavac napravit fakturu dje su ti dio+transport < 150€ onda si miran, tj ne bi trebalo da bude problema... ali to moras da provjeris sa prodavcem
a ako prodavac ne bude htio da mi napravi fakturu za manji iznos..kakav je onda postupak..koliki je pdv a kolika carina i kako ih placam i dje
onda imas da ja znam troskove carine..a kolika je za tu vrstu robe moras se raspitati...ali ono sto ja znam izmedju 1-15% ali pretpostavljam da nije ispod 5%....+ PDV 17% i imas jos da platis speditera...20€ + PDV....i mozda bude jos nesto.... tipa otkup tovarnog lista i sl...a to je izemdju 10-30€ ...mislim da tako ide i za fizicka lica...tako je makar za firme...
Ovako. Bezolovni kod nas 1.37e, u Trebinju 1.20e a u Dubrovniku 1.29e.
Dje da sipam? 70+ litara staje pa bih da se natankam k'o coek. Najradije bih u Trebinju ako im nije gorivo lose jer je najjeftinije, no ja to ne znam.
Ti bi da ides da sipas tamo ili ti je to usput?
Mislim da u HR imaju najbolje gorivo.
Usput brre, idem do Cilipa pa reko da iskoristim da obradujem makinu :p
Hvala ;)
http://www.amazon.com/Bosch-15733-Ox.../dp/B000BZG8ZU
ima li kod nas da se nadje ovo ?
P1105 Barometric Pressure Sensor Circuit High Input C-002
P1105 Barometric Pressure Sensor Circuit Low Input C-002
P1105 Barometric Pressure not plausible with Boost Pressure B-047
P0638 Electronic Throttle Control High Voltage C-019
P0638 Electronic Throttle Control Low Voltage B-022
P0638 Electronic Throttle Control Circuit open B-022
P0638 Electronic Throttle Control Powerstage High Temperature C-019
P0380 Glow Device Circuit High Voltage C-033
P0380 Glow Device Circuit Low Voltage B-020
P0380 Glow Device Circuit Open Circuit C-033
P0380 Glow Device General Error C-033
P0380 Glow Device Powerstage High Temperature C-033
Zna li ko sto o ovome?
rekao bih da je to senzor pritiska na "magistrali"
pedala gasa
i grijaci
sta se desava sa autom?
edit: koje je auto u pitanju?
Trile, mislim da Castellana prodaje te stvari, Bosch.
Chochek, ja mislim da je prva stvar povezana sa drugom, tj. klapna je problem.
bravo,99%
pade mi napamet da kazem to,no nisam citao ranije postove,pa ne znam je li napisao sta mu se desava
dakle auto je sinum 2.0dti. Auto radi normalno, makar ja ne osjecam neke promjene. Ima jedan senzor kao leptir izgleda i on kad se raskaci auto je ok a kad se vrati na dzek auto se odmah gasi. Ja sam bio kupio novi i zamijenili ga u osmanagic ali nije pomoglo posle sat vremena ista prica. Ako znam koji mu je djavo samo znam da mi smeta ona lampica namrtvo. ne zamjeri fabia vec sam te sa ovim crnjacio cini mi se
Jesu li ti radili kalibraciju (ako si kupio klapnu, mada ti kazes da je senzor)?
Mora da se radi kalibracija, AFAIK.
Sta bre "ne zamjeri", tu smo da pomognemo, ali chochek will give you all the details.
nema sto iskreno slab sam znalac ovih zezancija. Ne volim da crnjacim narod ali moram kad oni u osmanagic veze nemaju sa zivotom. Nisam siguran sto su cinjeli ali vjerovatno nisu nesto sto treba cim je problem i dalje tu. nema sto idem kod rasovica pa dako oni rijese problem
Ma ne znam zasto ne idete kod njega, svi, pa cak i kad vam krame rade OK?
Dovoljno je sjesti s njim.
Lik je genije.
Chochek, potvrdi.
rasovic ce ti rijesit problem sigurno.
ali trebalo bi u osmanagic sa znaju da odrade kalibraciju,a ako su stavili novio dio i odradili kalibraciju,a javlja se opet isti problem onda je vjerovatno do instalacije nesto,ili ne daj boze do motornog racunara koji je povezan sa svim tim sto si naveo.
ne bi trebalo da je tesko dijagnosticirat problem,a ni da se rijesi,samo treba vise stvari tu ispitat prije nego se dio naruci i ugradi,ima neki redosled kojim mora da se ide.
hvala idem prekosjutra kod rasovica pa dako se rijesi
Ma podjes kod njega, ostavis mu auto i broj, recice ti da li moze da ga sredi, i dace ti okvirnu cijenu.
Valjaju li ista ove zimske gume Barum?
Cujem da su OK.
Ljetnje su odlicne.
koje bi ti preporucio za dimenziju 195/55/15
skupe su masu nesto gume ove godine,ranije se za 70-ak eura po komadu mogla kupit dobra guma,sad nema sanse.
Pa od ovih jeftinih - Barum.
Od skupih imas Conti, Pirelli, Toyo i Blizzak.
uzecu onda sad dvije Barum,da vidim kako ce se pokazat,a one su kod Vujacica 86 eura komad.
a ove ostale su sve preko 100 eura,a ionako ce kod nas brzo zima proci,pa ce opet morat ljetnje da se uzimaju.
ajd neka neko posalje broj na pm ili nek napise odje, one radnje vulkanizerske u trebinje te se pominjala ranije, valjda su jeftinije gume tamo no odje.
listam forum po ure oci mi ispadose ne mogu nac.