Koji su to forumasi bili protiv vitamina D?
Printable View
Koji su to forumasi bili protiv vitamina D?
niko nije rekao direktno "vitamin D ne valja" ali nisam ni ja rekao "vakcina ne valja" pa sam antivakser
indirektno svako ko je umjesto vitamina D propagirao lockdowne, a to je bilo mnogo ljudi
Kakva je ovo namucena logika? Ja sam vitamin D koristio od starta, recimo. Ali imam dovoljno svijesti da znam da u trenutku kad su lockdowni bili aktuelni nije bilo naucnog konsenzusa oko djelotvornosti vitamina D. Prosto nije bilo nikakvih nezeljenih efekata uzimanja vitamina D a inicijalna istrazivanja su obecavala. Plus se radi o jeftinom suplementu. To su bili jedini osnovi i razlozi da se taj suplement uzima. Ali odluke koje se ticu zivota drugih ljudi ne treba olako donositi na bazi rekla-kazala, nego na bazi jasnih podataka.
lol a koji su bili jasni podaci za lockdown? koji su bili jasni podaci za ono silno reklamiranje domestosa, čišćenja kvaka, cipela, cegera iz prodavnica i svega živog?
Brzina i nacin prenosenja virusa i stopa smrtnosti u kombinaciji sa ogranicenim medicinskim resursima. Lockdown je inace i kroz istoriju koristen kao jedno od sredstava borbe protiv pandemije, tako da se radi o prilicno standardizovanoj praksi. Zar si vec zaboravio da je poenta bila da ne dodje do preopterecenja u zdravstvenom sistemu? Nemamo neogranicen broj doktora i bolnickih kreveta, a to sto imamo ne moze da radi 24/7, respiratore nismo ni imali a svakodnevno smo slusali brojke umrlih u Italiji i Spaniji. Pored toga, nisu covid bolesnici bili jedini pacijenti, a za pojedinim pacijentima je apsolutno morala da bude obezbijedjena sredina sa sto manje rizika od prenosa covida, zbog drugih bolesti od kojih su patili. Lockdown je bio apsolutno vise nego opravdan i ne bi smjelo pamcenje ovako kratko da ti bude.
zato što je u Italiji i Španiji virus bio aktuelan zimi, da smo u proljeće i ljeto pustili da ljudi preleže to na zimu bi sasvim sigurno imali mnogo bolju situaciju nego što smo imali
reagovalo se strahom i emocijama a to uvijek dovodi do pogrešnih odluka
Reagovalo se na bazi dostupnih podataka i iskustva drugih drzava. I kako da pustimo? Jos jednom pitam, kako je moguce da si zaboravio kakvo je stanje bilo u zdravstvu? Sistem je morao da funkcionise a ne bi mogao da funkcionise u slucaju prevelikog broja hospitalizacija. To se nije smjelo dopustiti. Ocekujes li s tvarno da se igraju sa ljudskim zivotima i da u sred pandemije eksperimentisu pored provjerenog metoda koji je koristen u prethodnim pandemijama?
kojim prethodnim pandemijama? do prevelikog broja hospitalizacija zimi je došlo zato što ih je ljeti bilo malo, poenta je ravnomjerno rasporediti opterećenje a ne da zimi krene nalet na populaciju koja skoro uopšte nije preležala virus
Na primjer boginje u Americi u 18-om vijeku, spanski grip, Ebola u africkim drzavama.
Kako da ih rasporedis ravnomjerno kad se virus siri takvom brzinom? I usput da rizikujes pojavu jos opasnije varijante. Kako da odlucis ko smije a ko ne smije da se zarazi? Ko da zivi a ko da umre? Podsjecam te i da se cekala vakcina. Koja je, uprkos raznim pokusajima da se dokaze suprotno, spasila milione zivota. Je li drzava trebala da odluci da ignorise rad na vakcini i da pusti ljude da se zaraze ne znajuci koliko njih ce umrijeti ili imati trajne posljedice?
porediš pandemije sa virusima čija je smrtnost 30% sa ovim od koga je 0,3% ako i toliko
vakcina svakako ne bi stigla do zime, virus se širi brzo ali su ljeti daleko blaže posljedice, ko smije a ko ne smije da se zarazi odluče ljudi individualno pa ko je u opasnosti nek se izoluje, jedini koji ne bi imali izbora su osjetljive grupe koje su bile u bolnici i koje su zakačene zimi svakako
cijela "strategija" je urađena na osnovu straha emocija i politike
Ispod 0.1% za osobe mladje od 60. No smrt nije ni najveci problem ovdje, problem je sta potencijalno radi virus long term za organizme a za to ne moras da imas tezi slucaj... No ajd, ni to niko ne istrazuje detaljno, nema veze sto je 2022. u vecem dijelu ("zapadnog") svijeta na vec 16%+ vise smrti (non covid) nego prosjek ranijih 10 godina...
---
Inicijalna strategija je i imala smisla, *bg, nesto novo, nepoznato, zatvoris koliko moras na jedan period i onda krenes u istrazivanje.
Informacije su kljucne, informacije do kojih se dolazi istrazivanjem a sva istrazivanja koja trebaju da se dese se nisu prakticno ni desavala (politika i kapitalizam = glavni krivci) i onda imamo situaciju kakvu imamo... Imamo situaciju da su pojedini upozoravali sta ce se desiti na dugi rok ako se nastavi sa zatvaranjima, da ce sve doci na naplatu za imuni sistem (pogotovo kod djece, sto i vidimo - na zalost)...
Sada je vise i nego jasno da je COVID19 bio prisutan daleko, daleko ranije nego sto se mislilo. Postavlja se logicno pitanje... Kako to da pandemija nije magicno buknula i ranije? Oh wait... Il' mozda i jeste?
COVID-19 vaccine boosters for young adults: a risk benefit assessment and ethical analysis of mandate policies at universities
https://jme.bmj.com/content/early/20...me-2022-108449
https://twitter.com/KevinBardosh/sta...7FbUX1G5A&s=19
Journal of Medical Ethics is co-owned by the Institute of Medical Ethics and BMJ
Ova 'Rajfajzer' je definitivno za napalm: https://www.logicno.com/hrana-zdravl...-nanoboti.html
A evo joj jednog dokumentarca o dobrobiti vakcina protiv Kovida:
https://odysee.com/$/embed/@JakaKozm...9Tm4BFwiy smd8
(Inache za muzicku shpicu je uzeta stvar koja se zove "Sheep" (Animals/Pink Floyd))
https://i.postimg.cc/J4ZXbZ1N/Screen...214-122726.jpg
They found that the unvaccinated people were 72% more likely to be involved in a severe traffic crash—in which at least one person was transported to the hospital—than those who were vaccinated. That’s similar to the increased risk of car crashes for people with sleep apnea, though only about half that of people who abuse alcohol, researchers found.
The excess risk of car crash posed by unvaccinated drivers “exceeds the safety gains from modern automobile engineering advances and also imposes risks on other road users,” the authors wrote.
Of course, skipping a COVID vaccine does not mean that someone will get into a car crash. Instead, the authors theorize that people who resist public health recommendations might also “neglect basic road safety guidelines.”
Why would they ignore the rules of the road? Distrust of the government, a belief in freedom, misconceptions of daily risks, “faith in natural protection,” “antipathy toward regulation,” poverty, misinformation, a lack of resources, and personal beliefs are potential reasons proposed by the authors.
The findings are significant enough that primary care doctors should consider counseling unvaccinated patients on traffic safety—and insurance companies might base changes to insurance policies on vaccination data, the authors suggest.
https://news.yahoo.com/people-skippe...GIOMzVRJuGC6GD
https://media.tenor.co/images/0489fb...e2712682fa/raw
A da nam odma' poništite vozačku, za svaki slučaj [emoji38]
https://www.youtube.com/watch?v=USKDUvKmN5Q
I ovo je doktor.
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
nije meni sto se neki zaludnici bave ovim glupostima, no što vi, i vi koji propagirate vakcinu i ovi drugi gledate ovo, upijate i vjerujete ovim glupostima, zavisno ko ih servira tj kome vise vjerujete....drogirate li se vi?
Što fali drogiranju? [emoji846][emoji846]
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Što ne bi potrošili malo vremena na stvari koje se tiču našeg zdravlja. Svakako ga trošimo na veće gluposti. :)
Fali dilerima očito barem ovome kojeg lika iz ovog video-a što Rada postavi snabdjeva jer napriča čovjek u prvi minut toliko gluposti da nije realno.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..
Koju je glupost rekao, da ne vraćam sad opet klip?
Napominjem da je i on ljekar.
Trudim se da zaboravim tako da neVR majNd.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws..
Reci, hajde.
Ne možeš tako da baciš špicu i onda never majnd.
Da je testirano samo na miševima, je li to?
Pustih evo sad opet.
Za to bih se složila da je baš glupost, ali je nažalost istina.
Ma on je nebitan čak mi izgleda kao neki naivni entuzijasta iako je doktor zaveden nekim drugim kolegama koji ozbiljno zarađuju na svojim platformama šireći svjesno laži.
Valjda bi trebalo nekako da se reaguje već jednom recimo u slučaju Malone-a, jer on definitivno nije nimalo naivan.
https://youtu.be/-8ZGpLFH1l4
veli, pij hidrogen 3% da ocistis vakcinu iz organizma
Ima svega no meni nije jasan mozak prijemnik koji na to nasjeda.Šta je to, kakav je to oblik svijesti uopšte..
A kako se zove ovo što radiš?
Ko je pozvan da kaže ko je bitan a ko nebitan?
Čovjek je iznio neke argumente. Prvo kažeš da su gluposti, onda da ne znaš šta je rekao, a onda da je nebitan.
Meni to liči na ponašanje petogodišnjeg djeteta. Kod odrasle osobe ne znam kako prokomentarisati. Pogotovo kod nekoga ko misli da je popio svu pamet ovog svijeta.
Jos se prica o vakcinama :)
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Tako naziv teme kaže. :)
A može manje bitan u odnosu na Melone-a?U oktobru 2021.objavio post na svom blogu upoređujući američki odgovor na pandemiju COVID-19 s počecima Trećeg Reicha Adolfa Hitlera,a to je cijela jedna grupa gdje su bitniji likovi koji su započeli sve to poput Melone-a.Nije teško nekome ko je javna ličnost "otvoriti" fajl, pa kad neko izjavi ovu rečenicu koju je on izjavio meni je to sasvim dovoljno da vidim iz kakvih krugova zaluđenika dolazi.
Kod mene "filtracija" ipak ide malo drugačije da bih nekoga do kraja odslušala tako da mu ova rečenica koju spomenuh je sasvim dovoljna da dobro prodrma temelje kredibiliteta znajući iz kakvih krugova dolazi.
Samo sam pustila par rečenica da vidim jel rekao evo griješio sam, pričao sam svašta izlazim iz svega toga..ali ne, on nastavlja.
"upoređujući američki odgovor na pandemiju COVID-19 s počecima Trećeg Reicha Adolfa Hitlera"
zatvaranje ljudi u kuće ako nemaju "specijalnu dozvolu" i gušenje istih maskama zbog izmišljenog tj. prenaduvanog problema se i ne razlikuje puno od onoga što je hitler radio ako uzmemo u obzir istorijski kontekst
Ti to porediš sa holokaustom, ni manje ni više? Odnosno za nijansu drugačije? Ne razlikuje se puno zapravo?
Okey, ne znam šta bih na to rekla.
"ako uzmemo u obzir istorijski kontekst"
takođe holokaust se nije desio na početku trećeg rajha, poenta autora je očigledno u represivnim mjerama
ti ga ono baš prećera! Sramno je genocid nad jevrejima uporediti sa bilo cim sto zivimo u danasnjem vremenu, na ovom nasem cg prostoru! Gusenje maskama poistovijetiti sa gasnim komorama?! Zabrana kretanja...jaoj NSX! Poceo si, nazdravlje tebi, kao popovi što uporedjivahu stradanja nekih nacija po cg grdjim stanjem no što im je bilo pod NDH...nemoj molim te to, bas mi se ne dopade