mislim da je do CDM-a jer Tapatalk koristim za jos jedan forum i na njemu imam taj dodatak :)
http://i42.tinypic.com/oiukgi.jpg
Printable View
mislim da je do CDM-a jer Tapatalk koristim za jos jedan forum i na njemu imam taj dodatak :)
http://i42.tinypic.com/oiukgi.jpg
Onda oni imaju zadnju verziju Tapatalka a mi cemo da je instaliramo brzo.......
I još nešto u vezi Tapatalka:
Skarabudžite nešto, da ne kida postove u kojima ima ''šđžćč'' slova.
Probao sa više telefona, sa više verzija Tapatalka, vazda kida post. I napisani, i kvotovani.
Na drugim forumima gdje postujem, radi bez problema.
Goran je zaključao topic koji sam postavio, pa samo da pitam ođe i to će biti kraj te teme (što se mene tiče)...
Je li moguće da će zbog samovolje jednog ili dva moderatora ispaštati cijeli forum...? Valjda je svima jasno kakvo je mišljenje VELIKE VEĆINE forumaša o datoj temi... Čuo sam hiljadu puta priču privilegija, a ne pravo... Šta če se desiti kad sa tim stavom oćerate većinu aktivnijih forumaša...?
I sam sam moderator na više foruma, potpuno su mi jasna pisana (i nepisana pravila), da jedni druge štitite i podržavate, ali ne mogu da vjerujem da idete kontra većine...
Kako god hoćete, ovo je Crna Gora i na ovakve stvari sam navikao, mislio sam da je ovo mjesto đe se poštuju bar neki osnovni principi, ali sam se prevario... Kao i sa svim stvarima u životu, sa tim se moram pomiriti, ali sam morao iznijeti svoje razočarenje...
Medo, ovo tvoje pisanje je klasicno okretanje price, pa ako se preskoci nekakva uslovna situacija da ti branis kolege spamere, a ja kolege moderatore pogledajmo taj principijelni dio na koji institaras.
Nije to samovolja "jednog ili dva " moderatora jer tamo su ukupno dva moderatora ito dva najbolja,
pa su intervensili ko zna koliko puta bez ikakvog efekta i bez postovanja dogovora koju su tvoji "stićenici" predlosili. Kad ni to nije bilo dovoljno sve su objasnili i dva dva admina 1 2, a kad admini reaguju onda je znak da se prevrsila svaka mjera i da ipak nijesu u pitanju samovolje moderatora.
Posto tvrdis "ogromna većina" to zavisi sa koje strane gledas jer za moderatore je ista takva većina onih koji prijavljivaju debilne sale sa mrtvim i poginulom, pozive na nekakve jurise i osvajanja... a poslije izgovor "to je bila sala", "izbrisi to ostavi ono..... Postoje valjda i granice sala, a ovo nije forum casnih sestara pa da se ljudi ne voli nasmijati, ali vala nije ni mjesto da se pod izgovorom sala pisu razne bolestine.
Za spamovanje i diskusije tipa hahhaha huhuuuuu... zbilja je jako vazno vazno da li se tema zove "kafana, tice prepelice ili nekako drugacije" a najbolji bi bilo da se otvori pedeset tema i da se cijeli forum pretvori u sprdnju. Sumnjam da nesto tako dozvoljavas i na forumu dje si moderator, ali ne mogu tvrditi.
Mozda nije bas na mjestu da ovo pisem i obraćam se tebi jer nijesi od forumasa koji bi se mogli prepoznati u tome, ali kad već principijelno branis da se pogleda i principijelna stvarnost.
Nema straha da će forum napustiti većina forumasa jer oni koji ga "defitino napustaju" o jadu zabavise moderatore sa ko zna koliko nickova i sve gorim i jadnijim diskusijama, provociranjem onih koji bi da normalno pisu o nekoj temi ili "samo tek onako" usput minirali temu sumnjivim upadicama. Vjerovao ili ne, ali oni koji napuste forum upravo navode razlog nacin diskusije u ciju si odbranu stao.
Stvar je sopstvenog misljenja i ośećaja ali kad već pominjes Crnu Goru ja sam na primjer ubijedjen da u drzavi vlada red ka na forumu bilo bi super. Moguće da poneko misli bas kao i u nasoj drzavi da su demokratija i anarhija sestre rodjene, ali ipak smo mi malo patrijarhalna sredina pa se na forumu pazi da ne bude ono "ubi nas prejaka rijec."
Mozda pomalo staromodno, ali ono geslo "privilegija a ne pravo" je staro taman koliko i ovaj forum. Tada je bilo par desetina forumasa, a sad ih par desetina ali hiljada sto znaci da nije bas tako lose i nije tjeralo već privlacilo, mada to nikako ne znaci da i svako sasvim suprotno misljenje nije legitimno bez obzira koliko nema realnog uporista.
Hari, ja sam siguran da si bolje upućen u temu, budući da si moderator i možeš viđeti pobrisane postove kao i žalbe... Ali treba da shvatiš da mi kao obični useri to ne možemo... Vjerovaću ti na riječ, jer nemaš razloga da lažeš, ali bih volio kad bi ti koji su se žalili na humor na pomenutom topicu, to uradili javno, da vidimo svi šta im smeta... Zbog toga sam i otvorio onaj topic sa glasanjem, da vidim smetaju li "noćne 'tice" ljudima ili je to samo problem administracije... Niko nije svetac ođe, svi možemo pogriješiti, ali konstantno brisanje i banovanja nijesu rešenje, jer kao što sam kažeš stvara se kontraefekat... Par minuta za registraciju novog nicka, i onda namjerno spamovanje... Bolje da se liječi uzrok ne posljedice...
Znam da je zamorno objašnjavati zašto se nešto briše i zaključava, jer za taj posao niko nije plaćen, ali kad to pita 10 forumaša, valjda je red da se da konkretan odgovor (ne marovićevski)... Prećeralo se jeste par puta, ali je i dosta stvari obrisano nepotrebno... Radi jednog uvredljivog posta se pobriše 5 stranica, đe je tu logika...? Nemamo svi isti smisao za humor, to je jasno, ali pojedini su izgleda majke tereze, pa ih sve vrijeđa... Da su Buxovci napravili emisiju o kengurima pola CG bi se oduševilo, jedino se ođe može desiti da se to pobriše... Isti ti kojima smetaju kenguri se smiju na sprdanje o trafici na Rumiji i Ristu, a te šale su mnogo ozbiljnije i prije će se zbog njih neko naljutiti...
Spam na forumu jeste veliki problem (vjerovatno i najveći)... Moje je mišljenje da ga je manje kad postoji tema đe se može to slobodno raditi... Slažem se da je ime teme potpuno nebitno, zbog toga ne vidim razlog da se ista ne preimenuje, jer očigledno nekim ljudima to ime znači... Zašto da se jednostavnim potezom ne riješi to "veliko" pitanje... Znam da su ljudi i na jednoj i na drugoj strani izgubili strpljenje, ali eto na kraju bih zamolio da se bar pokuša ponovo poraditi na tome... Mislim da bi se svi složili oko toga da se dozvoli ta poslednja šansa, ali da to bude stvarni početak, ne situacija u kojoj moderatori čekaju prvu grešku da bi sve pobrisali i dičili se sa tim kako su bili u pravu... Ovo samo ukoliko imate strpljenja i ukoliko ste spremni da upozorite prije brisanja i zaključavanja... Znam dosta likova sa te teme i svi su normalni momci koji će sigurno prihvatiti upozorenje i kritiku, ali ne na način na koji se to do sada radilo brisanjem... Ako ne da smo zdravo, preživjeće se i bez toga... :)
P.S. Ne rekoh ja ništa protiv tog gesla, čak šta više smatram da je potpuno ispravno... Ali gubi smisao ako se koristi na koncu svake rasprave...
Medo niti ja pisem da te nesto ubijedim niti znam zasto je nekom smijesno mjesto necije pogibije i zasto se sprda time, niti znam zasto neko neko prijavljuje postove stiskujaci onaj trougao a ne rece autorima posta da je to sto pisu debilno, a ni zbog toga da tebe ubijedim u nesto sto ti mislis suprotno. Prica "radi jednog izbrisano pet strana..." je... a logika mijenjaj temu dje će se spamovati "jer nekim ljudima to znaci" je priznaj pomalo smijesna. Ako je neko zbog spamovanja na forumu pa mu nedostaje tema koju je bas on zamislio garant će naći mnogo prijatnije i prijaznije mjesto za spamovanje od ovoga.
Tih "zadnjih sansi o kojima pricas bilo je tacno 5 komada pa se zapitaj koliko je uopste ozbiljno i misliti o tome ili se dogovarati sa onima koji ne postuju ni sopstvene zelje, zahtjeve, datu rijec....
Ocigledno nijedno objasnjenje nije dovoljno racionalno ni dovoljno dobro, a tu su bila objasnjanjenja i molbe moderatora tog podforuma i objasnjenja admina cijelog foruma pa je iluzorno da sad ja objasnim, a nijesu oni koji se bolje razumiju i koji pazljivije pratili desavanja.
Najbolje je da ostane na dosadasnjim objasnjenjima i da smatramo da je ta prica prepricana.
Moje skromno misljenje je da treba da postoji tema dje ce bit iskljucivo spam tako da ce i moderatorima bit lakse, tj. nece imat nikakvu glavobolju ako obrisu spam iz teme koja za to nije predvidjena.
E vidis...nece biti tema na kojoj ce da bit iskljucivo spam. Spama, trolovanja .....itd ne znam ni sva ta imena nece biti. Ako neko ne zeli da daje svoje misljenje ili normalno da se suprostavi necijem drugom....nece ni pisati na ovom forumu. Neka slobodno ide na neki svoj forum jer cemo nekako prezivjeti svaciji odlazak.
Ne znam ko je od vas ovdje od pocetka...ali ja se sjecam nekih koji su bili u ovome mnogo bolji od vas i od mene....pa odose... i prezivje forum...pa i kada vi i ja odete...prezivjece forum....tako da lamenti nad odose najbolji me lagano ne uznemiravaju. Hari i Medo su se ispricali i smatram da je tema zatvorena. Ako im je merak mogu da nastave na PM....
А постоји ли могућност да се отвори нови подфорум који ће словити са именом ''Друштво,, не видим гдје би се могло расправљати о опште-друштвеним питањима.
https://forum.cdm.me/forumdisplay.php?9-Drustvo forum-drustvo , ne vidim dje ga nema?
А има ''категорија,, друштво, али опет он је подјељен на неке усковезане теме типа љубав и путовања (???), али ја говорим о ''подфоруму,, друштво, гдје ће се расправљати о друштву уопштено. А опет неке теме које су везане за подфорум ''друштво,, којег немамо отварају се у неким подфорумима са којим и нису баш толико сродни нпр. ''Религија и филозофија,,.
Nemamo plan da sirimo listu podforuma....
Hoce li mi ko reci zasto mi se OVO desava stalno na ovom forumu? Tacnije, ovo google ispod svakog posta skoro mi se pojavljuje.[COLOR=#fafafa !important]
[/COLOR]
http://www.google.com/uds/css/small-logo.png
Edit: a i cesto mi se desava da, kad krenem da izlazim iz nekog podforuma, pita dali stvarno zelim da izadjem. Kao da sam kucao poruku a ad je nisam poslao.
Imas neki virus :)
Evo par propusta...
Kad se piše odgovor na forum i klikne se backspace kursor pomanita u vrati se na početak rečenice u IE, Chrome i Operu?!
Isto kad se stavlja link i krene da se piše nova riječ nakon toga na prvo slovo riječi se veže link!?
Rijesio si sam problem to sto pisalo ispod posta, a ponekad to sto pita "oces li da izadjes" desava se (bar meni) kad dugo pisem u Quick Reply
Fora je u tome sto se to meni desava i kad ne pisem nista, nego samo procitam nesto i krenem da izadjem i pojavi se. A za ovo google, da tako kazem, u potpisu, ne znam kako mislis da sam sam rijesio. Ja nekad editujem post da bih izbrisao to,a i tako ga nekad izbrise, a nekad ne.
Edit: Evo upravo mi je uspjelo da ga izbrisem kad sam editovao.
https://forum.cdm.me/showthread.php?...ndroid/page122 dajte vise zaista, ova tema, nokia tema, ennejt ennajn kako bijase tema, ocel ko regulisat ovu ekipu koja se non stop vrzma ciji je veci , dosadise i bogu i narodu nidje vise veze sa pricom o telefonima i korisnim informacijama
Moze li administracija foruma ista da uradi po pitanju novoregistrovanih duplih clanova, koji zadnjih nedjelja svakodnevno spamuju sve topice, i plus prave cirkusijadu sa ljubavnim pricama i humoristicnim pokusajima od topica. Mislim da bi moralo da se uvede pravilo kao i na svim ozbiljnijim forumima, da prvih 20 ili 50 postova mora da bude provjereno i odobreno od strane administracije prije nego sto osobe moze da otvori topic, ili pise po ostalim forumima bez provjere. Zanimljivo da se ovi topici uvijek javljaju nakon ponoci, kad vecina administracije nije prisutna, mislim da ne treba mnogo rada da bi se uocio dupli IP pojedinih clanova koji se registruju po 10 puta.
samo banovat ip adresu i mirna bachka
ima vise ljudi koji iz pojedine firme izlaze na net s jednom ip adresom, tako da ne mozes banovat adresu radi nekih maloumnih ljudi koji kreiraju po 5-6 naloga i kurcobecaju se po forumu. to se mora drugacije rijesiti.
Upravo zbog toga je i najjednostavniji nacin nije vazda i najbolji. Te umotvorine nekad stoje par minuta, a nekad par sati, ali se rijese jednim potezom i sigurno će prije dosaditi veseljacima koji trose vrijeme na registraciju, smisljanje i osmisljavanje takvih tekstova, pisanje i smijanje se sami sta su napisali, nego moderatoru koji to jednim potezom makne i sav mu trud propadne.
Želio bih promijeniti email koji sam unio pri aktivaciji forumskog accounta.
Negdje ranije na forumu je bila priča da su dozvoljeni samo gmail i t-com.
Da li to važi još uvijek?
https://forum.cdm.me/images/misc/quote_icon.png Originally Posted by zocak https://forum.cdm.me/images/buttons/viewpost-right.png
Drugari, registrujte se ovde, uzima vam 2 minuta a ako je sve ovo tacno moze se nesto zaraditi a nista se ne radi a ako ne bude tacno izgubili ste samo dva minuta. Registrujte se i zovite prijatelje da se registruju. Koliko prijatelja toliko dolara. Evo vam link http://signup.wazzub.info/?lrRef=3c248
josh nije banovan :)
što ne daš link od njegove teme ili nick-name?
vidis li nick "zocak"
zvoncice mila :)
zezaš me??? :mrgreen:
kad se post prijavljuje da se link od usera ili od teme ili oba, svejedno...da znaš za ubuduće, da ne tražim:)
Sto se tice duplih naloga, lik koji je postao poznat pod nickom UFO je definitivno nenadjebiv, u ovom trenutku ima oko 5-6 naloga, da ne pominjem one koji su mu vec banovani.
kad oce co'ek da pokloni nekom pozitivnu reputaciju a youtube video je u sljedecem komentaru, nemoguce je, jer video preklopi polje dje se kuca komentar na reputaciju i posalje. Ili je to mozda samo userima sa dugackim nickom.
Radi to ispravno bez obzira na duzinu nicka i ocjenjianog i onog koji ocjenjuje. Na onom "pjesme za dusu" dje su jedoino youtube videa.
postoji li opcija davanja reputacije sa telefona ,tj. sa Tapatalk-a ?
Mislim da Tapatalk nije predvidio tu opciju
http://www.facebook.com/CdMForum?ref=ts
Je li ovo oficijelna stranica CDM-foruma na FB?
Nije.....mi nemamo Facebook stranu..........imamo forum :very_drunk:
zasto mi na google chrome presporo reaguje forum,steka,spor je...na mozilu odmah sve otvara...nije mi do racunara jer na sva 3 danas na koje sam sjeo je isto