Nisam mislio na topicu, nego sam čuo svakakve komentare dok sam sjedio i gledao utakmicu u kafiću..
Takvi likovi me samo iznerviraju još više, kao da ovaj poraz nije dovoljan no se nadju i ti stručnjaci..
Printable View
Sta da se radi,borili su se koliko su mogli,nisu imali ni srece.Za naredni ciklus imam velike nade,a gledajuci nasu mladu reprezentaciju danas,siguran sam da cemo u dogledno vrijeme imat dosta vecu sirinu nego trenutno.Bakica,Djordjevica,Vukcevica,Alica i jos po neke treba sto prije prikljucit A timu i dat im sansu prije nego Drincicu,Beciraju,Kasalici...Samo da nas zrijeb za EURO ne nagrdi,a kad smo vec kod zrijeba
http://www.football-rankings.info/20...eeding-20.html
Dobro bi bilo da mi tu utakmicu ipak dobijemo,da ne zavrsimo nekako u cetvrtom sesiru.
Samo sam dosao da se poklonim najboljem crnogorskom reprezentativcu:
http://www.pobjeda.me/wp-content/upl...2/11/Boske.jpg
:respect:
Drugo nista pametno nemam reci.
mislio sam na takmicarski znacaj unutar grupe.
kapiram da nam je pobjeda vazna za rang listu i nadam se da ce momci ostvariti na kraju istu, iako ce ih biti bas tesko dignuti nakon ovog poraza veceras.
volio bih da stadion bude pun, i da jos jednom pokazemo da ovaj tim ima podrsku svih nas i kad gubi i kad dobija.
zasluzuju to svi odreda...
Fino bi bilo napunit stadion protiv Moldavije. Da se zahvalimo momcima. Sto se tice utakmice od boljih smo izgubili jbg ovo ie nas maksimum
Sent from my LG-MS870 using Tapatalk 4
Koliko vremena ćemo biti mlada reprezentacija ?
Hrvati su uzeli bronzu čim su izašli na svjetsku pozornicu, a imali su manji fond igrača od nas.
Ovim ne "pljujem" po igračima
Svaka mu čast na konstataciji. Ako je tačno ono šta je pisao neko o pravilima za sljedeće kvalifikacije i FK Zabjelo bi imali šanse
Jes vala, bas je ovo maksimum...Evo ce Island da se plasira u baraz najvjerovatnije, Bugari isto...Ukrajinci prsli su smijenili trenera posle 3 utakmice i onda sve pocistili, uzeli skoro maksimum bodova...Da im je ostao Blohin **** bi ga prosli...isto tako i mi da imamo normalnog trenera i mi bi prosli, no je ova zemlja prokleta, ne mijenja se nista i kad tonemo
Problem je....niti para za nekog proslavljenog trenera...a domaceg trenera da valja ni za lijek. Ili se varam?
Samo da pohvalim momka, koji treba da je primjer svakom mladom igraču..Kakva klasa, kakva dominacija terenom. Ali NE. Narod ništa ne primijećuje osim jebeni.ih golova.
Svaka ti čast doktore, živio nam 100 godina i vodio ovu repku do uspjeha.
http://www.vijesti.me/data/slika/32/317657.jpg
A ja da pohvalim navijace koji su se u vise navrata culi pored 90000 engleza... :respect:
Prije svega, svaka cast velikoj vecini igraca za sve od 2007 do danas. Drugo se i ne ocekuje od njih. Emocije koje su nam pruzili ja nikad necu zaboraviti...
Sad cu da budem kamenovan i razapnut na stub srama od strane forumaskih stratega i znalaca, ali evo moja 2 centa o ovim kvalifikacijama. Mozda sam lud, ali..
Poraz od Ukrajine je dogovoren mec na poluvremenu. I to je jedna bolna, tuzna cinjenica, a evo zasto i kako:
Ukrajina je jedan od organizatora Eura, zajedno sa poljskom. Nije bilo MOGUCE da nijedna od tih reprezentacija ne podje u Brazil. Sa biznis, sportskog i svakog aspekta.
Do pocetka meca, CG je bila blagi favorit, domaci teren, prethodni mec i liderska pozicija. Citajte sad cvrste cinjenice..NA POLUVREMENU IMAMO IGRACA VISE, 5 PUTA BOLJU IGRU. I sto se desava? Nenormalan pad kvote na ukrajinu kod svih velikih svjetskih kladionca. Znaci SVA KOCKARSKA INDUSTRIJA je primila OGROMNE kolicine novca na pobjedu Ukrajine. Ne dupla sansa, ne x..CISTA JEBENA DVOJKA, sa igracem manje i bezidejnom igrom...Sledece sto znamo izmedju izmjena, bezvoljne igre par igraca, face Deja savicevica i sl..Crveni karton volkova..Mislim 2 zuta na 70 metara od gola bez ikakve potrebe..Volkova boli murica za CG, on je placenik. Najgora utamica Bonje ikad...Ali taj pad kvote, nijesam ocima mogao da vjerujem..kao npr sa 4.00 na 2,60. U takvim okolnostima to je nenormalno..Bukvalno su milioni uplaceni na Ukrajinu. A to ne bi uplatio niko ko ne zna sto ce se dogoditi. ostatak je poznat..Volkov, izmjene, zalaganje par igraca..
Jednostavno su dobijene instrukcije da Ukrajina mora da dobije mec i to je to. A ne zavaravajte se, da smo poveli na Vemlbiju nocas odma bi se svrirao penal uz crveni karton. Jer da Engleska ne podje, ciji ce milioni navijaca da potrose milijardu eura...Ljudi, fudbal je odavno nerealan biznis. I CG je u ovom ciklusu koleteralna steta.
Svi pricaju kako je Brnovic moga da ostavi jednoga igraca na sredinu i naredja 4-5 spiceva..Pa nije on LUD (haha), on je stara musterija ove igre..Gledao je on trenere EPSKE, ucio od njih..To mu je bio najlaksi nacin da preda oruzje. Vjerujte mi, kad vidite ovakav pad kvote kod svih bukmejkera, to moze da znaci samo jedno - dogovoreno.
Za sledeci ciklus bi trebalo angazovati Grofa da vodi repku, pocerati Volkove, Kesalice, Beciraje i njima slicne. Zahvaliti se Dzudovicu, Pavicevicu i sl.
Ali naravno to je Dejo Savicevic, tako da ce umjesto Grofa na klupi A selekcije biti Crni Djurisic, dok ce mladu repku da vodi Braco ćurka.
Bošković (a možda i Poleksić) bi trebalo da odgleda ovaj gol - valjda bi mu bilo lakše :)
http://www.youtube.com/watch?v=_y6lJMkpuio
Prođe i to.
Finih godinu i po, realno.
Haha. Razumijem razocarenje, poslednjin mjesec dana sam icsekivao utakmicu, zadnje 3 noci sanjao rezultat O-1. 1-2 golove damjana ,jovete... svaki njihov od 10 kornera mi skracivao minute zivota. Golovi sate... Brna godine. Jos pozelim da sanjam i probudim se u petak ujutro. Ali dok se kumare pitaju ovo je MAKSIMUM. Ajd sve nego se i napih. Da je vjecna Crna Gora
Sent from my LG-MS870 using Tapatalk 4
Prizemljenje. Nazalost.
@accessdenied
Iskreno ne znam šta da mislim o tome svemu.
Nelogično bi mi bilo da su namjestili a da ostatak ekipe to nije nekako saznao.
A da su to znali nema šanse da bi se ovoliko borili na svakoj sledećoj utakmici.
Kako god. Brna ih je u toj utakmici ukopao svakako.
kad se pogleda isto ova reprezentacija ima lijepu sansu slijedece kvalifikacije, Vucko ce jos biti tu i Basa isto posto 31 32 god za stopera su dobre godine za igru.
Pavicevic, Dzudovic, mozda i Jovanovic posto je u padu forme i tesko ce se dici za godinu dvije sto se odbrane tice ne mozemo tu racunati na njih.tu su nam za sada pored Savica i Base, Kecojevic i Simic na poziciji stopera. sto se bekova tice tu je mnogo veci problem. mislim da bi trebao vise isforsirati Vesovica jer iz mlade za sada niko ne odskace da bi mogao igrati za A tim i tu cemo bas imati veliki problem.
sto se sredine tice Boskovic, Drincic , Novakovic idu sigurno i na njih ne treba vise racunati. jer igraci u tim godinama na srednjega tesko mogu pruziti neke kvalitetne partije posebno ako nisu neke ekstra klase kao Lampart i sl. Vukcevic i dalje ima godina za jos jedan ciklus ali ne znam ima li fudbalske pameti za to posto njeu karijera ide samo ka dole. a za Volkova necu nista komentarisati , besporebno je to.
od mladjih tu je Bakic ( ako nastavi ovako nista od njega) Kosovic, Vukcevic , Boljevic, Batrovic i ovi sto su standardni vec sada kao Krkotic.
u napadu smo vec malo mirniji sem sto bi trebalo izbaciti Kasalicu pod obavezno a Delibasicu su ovo zadnje utakmice dok Boske pored sve moje zelje i on ce uci u vec solidne godine pa cem tesko moci racunati na njega. tu im se jos moze pridruziti Djordjevic i ako ko od ovih mladjih bljesne.
uz nekog malog ozbiljnijeg trenera ova se reprezentacija moze lijepo podmladiti i uz par iskusnijih igraca da bude sasvim solidna kao sto je i bila do sada.
Bez odbrane (Basa,Savic,Dzudovic) jednostavno ne postoji sansa da jedan ili dva gola mogu donijet rezultat protiv jacih reprezentacija i to je valjda svakome jasno!!! Tuzan kraj jer je djelovalo da u prvo mozemo da napadamo a mi smo cekali da nam se tanka odbrana umori pa da jurnemo sa 4 napadaca i popijemo 4 kom. sto je vjerovatno i bila neka proekcija ...
Uzivao sam prvo poluvrijeme.U tom dijelu pokazali smo da ravnopravno mozemo da igramo sa Englezima.U drugo je vec na snazi bio breaking bad.:tears_of_joy:Iako je rezultat visok,mislim da smo muski poginuli.
Previse je bilo povrijedjenih i igraca bez kluba da bi se moglo vise ocekivat protiv kompletnih engleza.
Za sledeci ciklus su nam potrebne promjene.Strucni stab prije svega.Ne smeta nam da nam igra pjani igrac,a smeta nam je pjani selektor.Svaka cast Jovanovicu za sve sto je uradio do sad,ali ono sinoc je bilo neozbiljno.Jedini je luta u prvo poluvrijeme..ali dobro..Savke je bio to da zakrpi.Onaj momak je za bajern minhen.
Najbitnije sad od svega,bitno koliko i ovo sinoc je mlada repreyentacija.Od predsudnog znacaja je da podjemo na sledeci turnir,i da momci okuse konacno taj nivo.Dobra nam je mlada selekcija,trebalo bi makar 5-6 njih da se prikljuci seniorima.
Do sledeceg ciklusa...AJMO CRNA GORO!
Iskren da budem, moje razocaranje nakon sinocne utakmice nije ni priblizno kao ono nakon utakmica sa Ceskom u barazu. Ja sam se jos nakon utakmice sa Ukrajinom pomirio sa tim da mi vise u ovim kvalifikacijama nemamo sta da trazimo, tako da sve sto bi eventualno uradili nakon toga bio bi samo bonus. Sto i rece Sofro sinoc, da nam je igrao remi sinoc, mozda bi ga i izborili. Ali s obzirom da su obije ekipe na poluvremenu saznale da im samo pobjeda igra, ovakav rezultat je bio neizbjezan. Dobro, mozda je realnije bilo 3:1 nego ovako jer je previsoko, ali hvala Kecojevicu za to. Po meni igracima se nema sto prigovorit, pa ni onim najgorima koje sam i ja nerijetko prozivao ovdje, jer su svi oni igrali maksimalno koliko su mogli. Problem lezi (tj sjedi) negdje drugo. A bojim se da ce sjedjeti jos dugo.
Mozda se ponavljam, ali ne mari : najbitnije je u ovom trenutku pobijediti tu Moldaviju da ne bi nekako skliznuli u cetvrti sesir, posto vidim da smo na samom rubu da nam se to i desi. A mislim da ni to nece biti lako u ovakvom trenutku, i zbog toga se nadam da ce stadion u utorak biti pun kao da cekamo plasman na Mundijal. Mislim da su i igraci zasluzili to. Druga bitna stvar je da se ne dopusti osipanje tima i pucanje po savovima, jer bi trebali ovaj kostur zadrzati za makar te jos jedne kvalifikacije, a sjecamo se da su nakon oba dosadasnja ciklusa kvalifikacija bila talasanja odredjenih igraca da napustaju reprezentaciju. A najbitnije je zadrzati okosnicu ekipe, a tu najvise mislim na Basu i Vucinica. Naravno, neki su objektivno zreli za penziju, prije svih Pekovic i Dzudovic su sa 36 i 34 godine. Takodje bih im pridodao Mitra Novakovica koji ima 32 godine ali je (igracki) ostarao kao da su mu 40. Posljednje informacije govore da ce njemu i Delibasicu sledeci klub biti iz kazahstanske lige, tako da... Sto se ostalih tice, Damjanovic bi trebao da moze jos jedan ciklus, za Pavicevica nemamo pravu zamjenu tako da bi i on trebao da bude tu, za Boskovica, Vladimira Bozovica i Delibasica takodje znak pitanja. Uz svjezu krv iz mlade reprezentacije, koji su juce pokazali da ima itekako kvaliteta medju njima, to bi trebalo da bude okosnica za sledece kvalifikacije. Takodje vratiti i neke prerano otpisane, poput Balica i Grbica. Ali bice vremena da pisemo i o tome.
Kad smo vec kod mladih igraca, izgleda da je PSV kaparisao i Cmiljanica , pored jos ranije Boljevica. Tek da malo skrenemo temu.
Ima reprezentacija i kvalitet i potencijal, samo sto je potrebna svjeza krv iz mlade rep ( jer ima momaka koji posjeduju kvalitet vec sada), i novi selektor. Novi selektor je pod moranje..
Nadam se da ce Stevan Jovetic dozivjeti jedno veliko takmicenje u dresu CG, momak je olicenje kulture, vaspitanja, a juce je dokazao da je fenomenalan igrac, za sve one kriticare koji su ga redovno pljuvali jer ne trese mreze.
Sta reci? Sta reci posle GENIJALNOG poteza naseg MAGA, izmjena Jovetic/Kesalica??Sem ako Joveta nije trazio a saznacu to koliko je danas! Pa je li moguce ono ljudi??? Momcima svaka cast, istakao bih Poleksica (kome se vidjelo jos dok je pjeva himnu da ce da pogine na golu, i tu me kupio odma!) i Savica koji je izrastao u slobodno mogu rec, stopera za bilo koju ekipu na svijet!! Jovetic takodje klasa, Damjanovic...Hah, pa onaj coek je ubica!!! Ja ne mogu da vjerujem da njegove reakcije i kretnja na terenu ostaju nezapazeni kod skauta/menadzera. Ne mogu da vjerujem da onakva klasa igra u supak od svijeta... :(
Cinjenica je da nas je Brnovic unistio u ovom ciklusu, coek nije mozda lud nego je totalni debil. Oce li mi ko objasnit izmjenu dje izlazi Savo a ne ocaaaajniii Jovanovic, koji je gradjom sad taman ka i ja koji ne izbijam iz kafana. Oce li mi ko objasnit to???
Ja Deja ne mogu da razumijem nikako...Ne moze se rec da ga boli ***** za reprezentaciju jer em nema centa koristi od toga em je pun para vec. Da ga boli ***** ne bi se bakca sa tim.
Ako vec Dejo oces kumari da ucinis, daj brate otvori mu neki striptiz klub ili javnu kucu pa ga postavi za menadzera tamo, pa neka tamo rotira i mijenja kurve. Vjerujem da ce se bolje snaci.
Tuzno je sto mozemo samo da gledamo i da se nadamo da ce Deju doc iz guzice u glavu. Jos tuznije je sto imamo ogranicene novinare bez ikakve doze pozitivne drskosti, koji će nesto pokrenut, ne daj Boze, kakvo li mu pitanje postavit i napasti ga na kakvu konferenciju. Jedino coek da se nada da ce se nedje grdno Vucinicu zamjerit pa da ovaj postavi ultimatum ili ja ili Brna. E jedino bi ga tad mora ocerat... Dejo urazumi se kumim te kapom! Dosta je bilo!
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Sto se tice izmjene Jovetica, nije mi nelogicna s obzirom na povredu koju je imao, realno izasao je kada vise nismo imali sansi i trebalo ga je sacuvati za Moldaviju. Drugi je problem sto taj Kasalica izgleda posto poto mora da udje , a nikad nista ne pokaze.
A evo i sto Brnovic (ne) kaze:
Mozda bi se mogao promijeniti poll s obzirom da ovaj vise i nema smisla, pa da vidimo koliko ljudi je za ostanak Brnovica, ako takvih uopste i ima...Quote:
Sa njim ili bez njega, Brnović nije odgovorio...
"Da sačekam meč sa Moldavijom, pa ćemo pričati o tome".
Završen san "sokola" o letu u Brazil: Bacili ih lavovima
http://www.vijesti.me/sport/zavrsen-...-clanak-154246
Je li moguće da su stavili ovakav naslov?
Kakvi su to cigani, sve im najgore želim..
Samo znam da nijesam nijednom strahovao da Poleksić neće neku loptu uhvatiti i slično, toliko je siguran. To sa Božovićem nije slučaj, njemu zna da se odbija od grudi ka' od trampolina.
"Prepolovljena i ranjena Crna Gora bačena je lavovima na londonskoj areni, a Englezi su je raskomadali do kraja."
Je li realno ovo ljudi???Autoru teksta zelim sve najgore i platu djeci na ljekove da trosi!!!
Btw eo ladno na ove vijesti raspale, komentar kako treba dovesti Vlaisavljevica za trenera, da postepeno ubaca mlade. Zemljo otvori se!!!
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Ono što me raduje za sledeće kvalifikacije je:
Dobili smo konačno još jednog lidera u liku Jovetića. Momak svaki meč pretrči najviše, trudi se..a, sad je preuzeo ulogu nešto kao Runi u Engleskoj. Sinoć pravi lider i konačno je možda zapušio usta svim seljacima koji fudbal samo kroz golove gledaju.
Dobili smo Savića, koji je izrastao u dobrog igrača i još će da napreduje. Neka Brnović traži sad beka, jer Baša-Savić moraju da budu štoperski tandem. I biće mnogo dobar tandem.
Dobili smo Damjanovića, još jednog špica koji daje golove u nizu. Sjajan njuh, u nekim situacijama odiše čistom klasom, pa neka igra po tim Korejama i Vijetnamima.
Timski duh nije opao ni u jednom trenutku, krasi ih i dalje ona sloga iz prošlih kvalifikacija. Pravi su tim u punom smislu te riječi.
Ono što smo izgubili:
Pekovića, meni međ omiljenim igračima. Nikad nežu zaboraviti kad je 'upao' na istok kad ga je Delibašić dao Englezima.
Džudovića, koji je toliko svjetskih imena stavio u džep, da me je sramota.
Sava, koji je opet odigrao sasvim dobro svoju ulogu. Pamtiće se stavljanje Bejla u džep.
Boškovića, koji je odjednom vaskrsnuo, odigrao dvije dobre utakmice..iako nikad više na njega nijesam računao.
Gubimo i tog SImona, koji nikad ništa nije uradio korisno za ovaj tim. Trčao je trudio se, to mu niko ne može osporiti. Ali vrijeme je da ide, da ga naslijedi neki đakon.
Gubimo dosta i ostankom Brnovića. Neke je utakmice vodio taktički perfektno, kao protiv Ukrajine u Kievu. Sve ostalo je...
Nadam se da ćemo dobiti:
Par mladih igrača...kao što je Kosović. Kao što je Bakić. Odigrao je odlično juče protiv Njemačke. Baš nam fale igrači na sredini. Takođe imamo još neke mladunce koji možda u budućnosti mogu da igraju za A tim. Đorđević, Jovović...vidjećemo kako će im se razvijati karijera. Kao i Zoriću, što da ne.
Prolaz na veliko takmičenje, jer ova ekipa je samo zbog svog jedinstva odigrala još jedne dore kvalifikacije, bez obzira ne nestručnost selektora.
Odlazak menadžerski guranih igrača, kao Volkov, Kasalica, Bećiraj, Simić. Svi neka se gube. Dajte igrače iz U21 repke. Svi podmlađuju malo po malos astav, samo mi guramo neke izmišljene igrače iz turskih i rumunskih liga, preko menadžera. Trebaju mladunci da stasavaju uz Jovetu, Mirka, Bašu, Savića...samo tako možemo da se nadamo nečemu, nikako sa ovim bravima.
Beatlesi vjerovatno nisu bili bas priljezni fudbalski navijaci. Da jesu, vjerovatno im se film ne bi zvao Hard Day's Night, nego obrnuto-Hard Night's Day. Neposredno posle neuspjeha, uz 8-mo pivo i malo old-fashioned psovanja svega po spisku svima od selektora preko treceg golmana do cistacice na stadionu, situacija se pregura. Sledeci dan je zajeban-tada dolazi u punoj velicini saznanje da si (evo,u ovom konkretnom slucaju) poslednjih godinu i po dana podrzavao neuspjeh, a takodje si stoprocentno siguran da je to jedina ispravna stvar koju si mogao, i morao da uradish.
Tako, posto svi znamo da je tim i dalje vrijedan podrske, a rezultati govore da se desio debeli neuspjeh, u nekog se mora uprijeti prstom. Znam, u Crnoj Gori ljudi dosta cesto misle (ne samo kad govorimo o fudbalu) da je upiranje prstom nesto u najboljem slucaju crnjacki a u najgorem sramotni eksces, ali to nije tako-odgovornost je u svim normalnim drustvima izuzetno bitan koncept. Pogotovo u sportu-gdje su uspjesi/neuspjesi opipljivi i lako mjerljivi.
Crnogorska reprezentacija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu personifikovala je klasicnu dilemu: da li tim sastavljen od nekoliko kvalitetnih pojedinaca i ostatka prosjecnih igraca, citav pun motiva, zelje i zalaganja da se nadje na velikom takmicenju, moze, racunajuci samo na pomenute kvalitete, prevazici lose do ocajno rukovodjenje timom na svim nivoima? Kao sto smo vidjeli, odgovor je ne, a kao sto svima nama dolazi polako u glave, vjerovatno je uvijek i bio ne.
O mnogobrojnim greskama se dosta raspravljalo, pisalo i elaboriralo-tako da cu ovdje napisati samo kratak podsjetnik: reprezentacija igra na nedovrsenom prilicno neuslovnom stadionu, vodi je selektor koji je prije ovog ciklusa imao iskustvo od ravno tri takmicarske utakmice, najjaci protivnik u pripremnim utakmicama joj je bila fudbalska velesila Letonija, izlozena je hiljadama raznoraznih vanfudbalskim uticajima koji u najblazoj varijanti izazivaju nervozu a u najgoroj direktno uticu da selekcija tima ne bude najbolja, predsjednik pokroviteljske organizacije reprezentacije je covjek koji Tijeri Anrija zove "Henri", Dani Alvesha "Deni Alvez" a kome je hobi da u tri sata ujutro u teshko alkoholisanom stanju divlja ulicama vozeci 150 na sat i ugrozavajuci zivote prolaznika.
Cinjenica da je ekipa u takvoj atmosferi, plus mucena problemima sa povredama uspjela da pobijedi 4 utakmice je samo omazh potencijalu koji ona ima, potencijalu koji bi u zdravijoj sredini i vodjen iskusnijim fudbalskim strucnjakom(cima) danas svakako imao makar obezbijedjen barazh. Dovoljno je samo spomenuti dvije situacije: aktivni rezultat protiv Poljske sa igracem vise, aktivni rezultat protiv Ukrajine sa igracem vise. Sest bodova iz te dvije utakmice, umjesto jednog, koliko smo uzeli, bi znacilo da ekipa utakmicu protiv prezaljene Moldavije ocekuje na prvom mjestu. Cetiri bi znacilo obezbijedjen barazh i cekanje eventualnog kiksa Engleza protiv Poljske. Mi smo uzeli jedan bod.
Ipak, pogresno bi bilo svaliti svu krivicu na samo jednog covjeka-Brnovica. Ponavljam, iako je sinoc navijacima poklonio jos jednu horor-predstavu uvodjenjem Beciraja i Kasalice i, josh vaznije, cinjenicom da nije prepoznao momenat kad su Englezi prakticno bili u psiholoskom knockdown-u, taj je covjek teshki posao za koji od pocetka nije bio kvalifikovan odradio najbolje sto je mogao, i imao je nekoliko solidno do dobro vodjenih utakmica: Ukrajina u Kijevu, Engleska u Podgorici, Poljska u Varsavi. Naravno, zbog pomenutih kikseva snosi on dobar dio odgovornosti-ali ne citavu.
Lavovski dio krivice mora se pripisati predsjedniku FSCG, Dejanu Savicevicu, koji je zahvaljujuci vidljivim falinkama u karakteru i obrazovanju stvorio u Savezu (citaj, oko reprezentacije) atmosferu nepotizma, neprofesionalizma, neodgovornosti i prosto, sto bi Podgoricani fino rekli, shishnjarluka koji nas je i najvise kostao u ovim kvalifikacijama. Savez i reprezentacija su postali mjesto gdje rodjacke i prijateljske veze predstavljaju garant cvrstih pozicija i visokih plata, gdje se pet godina unistavanja generacija nagradjuje novim ugovorom, a gdje se odsudne odluke za buducnost crnogorskog fudbala i reprezentacija donose u kafanama "Coach" i "Crazy Clock" uz deutsch kafu i razgovore sa lokalnim kamatashima, prevarantima i (polu)mafijasima. Prost primjer-pricajte shta bilo, ali odbijam da povjerujem da Branko Brnovic, koji je mozda pocetnik u trenerskom poslu, ali koji je 10 godina igrao fudbal u jednoj od najkvalitetnijih liga na svijetu, ne umije da vidi da jedan Filip Kasalica ili Vlado Bozovic po kvalitetu trenutno ne mogu da spanu u U21, a ne u A reprezentaciju. Umije i te kako, ali mu, sto bi se reklo, ne moze bit'-cinjenica da su ta dvojica ne samo pozivani, vec manje-vise standardni prvotimci je jasan pokazatelj vanfudbalskih uticaja na selekciju tima.
Tako da, iako smatram da se Brnovicu treba zahvaliti (i naravno, imati ga u vidu za kasnije kad stekne neophodno managersko iskustvo, zashto da ne? ), samo promjena selektora nece donijeti nista korisno. Cisto da se zna, sumnjam da ce do promjene selektora uopste doci, ali razmatram hipoteticki. Sama promjena selektora, bez neophodnih pratecih koraka vezanih za promjenu kompletnog rukovodjenja Savezom i selekcijama, eradikaciju koncepata nepotizma klijentelizma i usluga, a uvodjenje koncepata profesionalizma i odgovornosti za (ne)postignuto, moze da dovede do dva scenarija: izbor nekompetentnog strucnjaka koji ce prakticno biti Brnovic 2 i jednako nesposoban da se odbrani od uticaja kao i verzija 1, ili izbor kompetentnog strucnjaka koji ce prije ili kasnije uci u sukob sa predsjednikom Saveza i ekipom oko njega, sukob koji ce neminovno dovesti do otkaza (i naravno, postavljanja podobnog kandidata). U oba slucaja, i dalje cemo biti na nuli ili u stagnaciji.
Kad se sve ovo uzme u obzir, a na to jos doda cinjenica da dosta bitnih igraca lagano pocinje da takodje stagnira zbog prosto starenja, iskreno mogu reci da nisam optimista za sledece kvalifikacije. Kao sto, ako se sjecate, nisam bio optimista ni pred ove-iako je ljudski nadati se i iako cu, isto kao i u ovima, pred svaku utakmicu da ocekujem i nadam se pobjedi nashih-na kraju krajeva, to je sustina navijanja. Ali realno gledano, teshko da ce doci do sistematske promjene (bilo u domenu personalnih resenja,sto bi bilo najbolje,bilo u domenu promjene mentaliteta-sto je takodje dobro ali tesko izvodljivo) u rukovodjenju timom, od predsjednika Saveza pa do asistenata u strucnom shtabu, koja je neophodni preduslov za postizanje rezultatskih uspjeha, olicenih naravno u kvalifikovanju na veliko takmicenje, Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Naravno, dosta toga zavisice i od cisto fudbalskih razloga kao sto su zhrijeb ili napredovanje mladih igraca-ali generalno, a realno gledano, bez pomenutih korijenitih promjena nas fudbal ocekuje dalja stagnacija ili nazadovanje, a iskreno receno ne vidim ni zrno volje u odgovarajucim strukturama da se u takve promjene krene.
Tako za sada, ono sto nas ocekuje je jos motiva, truda, povremeni radosni trenutak i povremeni kao sinoc i danas-i to je to, bukvalno. Jebeno steta sto ti momenti tesko da ce se prozivljavati u ljetnjim mjesecima parnih godina...
...ma on je sam u pokušaju da bude "novinar" i to će i ostati,samo pokušaj...
Dobro to, ali ''bacili ih lavovima''
Ovim člankom se uopšte nijesu dotakli prošlih rezultata nego samo ove utakmice, totalna neprofesionalnost..
Umjesto da ih podrže, novinarski smradovi ovo rade.
Ima li neko snimak jucerasnjih intoniranja himni?
E da, moram pomenuti: izvodjenje himne na Vembliju je daleko najljepse izvodjenje himne u njenoj istoriji. Svaka cast duvachima i orkestru.
nemas sto nasu slusat.po mojem misljenju,nikad gore nije izvedena..
hahah recordare,meni je ono bilo bzvz
Slazem se sa Recordare, mislim da je imalo smeka sa live izvodjenjem, orkestrom, sta li je ono vec..