Ja Imam Kingston DataTraveler 2.0 iz ja mislim 2008.g.
Danas dan to čudo tehnike radi bez problema, nikad zaštekala nije.
Printable View
Ja Imam Kingston DataTraveler 2.0 iz ja mislim 2008.g.
Danas dan to čudo tehnike radi bez problema, nikad zaštekala nije.
Pa i ploce koje podrzavaju 3.0 se isto mogu samtrat' standardom danas...
Ma nevezano za nju... A ne nuzno i za cijenu... Ima fleski od metala, od plastike, od gume, od cega god zamislis ali nije sve ni u tom 'oklopu'. Imao sam vise fleski dje crkne sami port, iskoci iz lezista ili se pin-ovi razyebu od cistog koriscenja, nikakvo fizicklo maltretiranje...
Kao sto rekoh, zavisi od licnih potreba.
Ako se prebacuje par manjih fajlova apsolutno je nebitno oce li to trajat' 10 sekundi ili cak duplo vise - 20 sekundi.
Ako pak skidam film u 4K (recimo jedno 4-5GB) ili cak sezonu neke serije (nerijetko i 10-20GB) na flesku koju cu metnut' u TV da gledam to... onda ta brzina moze znacit' ocu li film/seriju gledat' za 10-ak minuta ili za sat vremena...
To mi je slicno sa mojim SD karticama na foto aparatu recimo... Za moje potrebe trenutno mi ne treba uopste neka ultra brza kartica niti ultra brzi citac. Ako je full-irana ja cu je ostavit' pa neka preko noci prebacuje, nikakva frka. Ali da se profesionalno bavim time i da ih svaki dan punim i praznim sigurno bi gledao da imam sto vece brzine kako bi znatno ubrzao sam 'workflow'...
Kingston nije više što je nekad bio, kao i mnogo drugih proizvođača, na žalost.
Nema te fleške na koju bih čuvao podatke od kojih nemam rezervnu kopiju. Isključivo za instalacije i prenos neke veće količine podataka od tačke a do tačke b. Fleške su totalno nesiguran medij, crkavaju bez ikakvih indikacija i simptoma kad se najmanje nadaš.
Šta je danas siguran medij? [emoji2]
Cloud :-D
Itekako
Kad padne server, vidimo se. [emoji16]
Kako koji. A i kad padne, digne se :-D
Eto tako.
Za čuvanje mnogo podataka NAS, tipa freenas sa zfs-om, ali to je druga priča, za čuvanje sitnih stvari još uvijek se mnogi oslanjaju na fleške što se pokazalo veoma pogrešno i pogubno.
Makar su fleske sad jeftine. APACER 32GB AH35A USB 3.1 flash srebrni je 6eura.
Preko cmd Diskpart opcije mozes da osposobis flesku ali samo ako pobrises sve sa nje. Tj postoji sansa, ako kvar nije hardverske prirode.
Trebalo bi dati nekome da je otvori i da vidi lemove, mozda je zato vidi na sekund.
Koji je neki best buy za wireless slusalice do 200e?
Komfortnost i noise cancelling su prioriteti.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Ja koristim jednu Apacer od 32GB iz 2009.
Odradila je instalacija i instalacija.
Oprao sam je 3x u mašini, ima nebrojeno sati rada...
Ali radi ubija.
Poslato sa kompaktne pisaće mašine Note 8 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Kad se priča se o fleškama, ima li neko ideju šta joj je riknulo ( sistem je ne prepoznaje, a nakon 5 minuta ista se zagrije do usijanja)
https://www.bhphotovideo.com/images/...000_650764.jpg
Tapatalk
Cipovi izdahnuli.
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Dje da nadjem displej (sa touch screenom) za tablet Vivax TPC-800 Dual OS? Dijete od sestre ga je skrsilo...
S obzirom na to da je u pitanju hrvatski brend koji samo na gotove proizvode stancuje svoj logo, siguran sam da bi i od nekih drugih identicnih uredjaja (razlicitog logoa, tj brenda) mogao odgovarati taj displej.
Sad, treba samo znati pod kojim brendom se ovaj tablet jos proizvodi...
Imate li vi kakvu info?
od 2009. do danas sam bar 20 kom ostavio po računarima gdje sam nešto radio, 10 sam izgubio na ovaj ili onaj način, bar 10 sam poklonio i 4-5 kom mi je crklo samo od sebe. Trenutno nemam ni jednu koja je starija od godinu dana. Najduže mi je trajala ona što mi je bila na ključeve od auta, jer kad bi došao da auta vidim da mi fali "nešto" :)
Mogu li ovdje traziti pomoc oko sastavljanja konfiguracije >?
Naravno, pucaj [emoji23]
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Da li je "Arctic Cooling MX-4" termalna pasta ljepjljiva (da li radi i kao ljepilo) ??
link: https://www.ebay.com/itm/Genuine-Arc...cP1ka#shpCntId
Šta su ovo svi digli cijene ssd-ova? Ovo neki dogovor ovih naših lopovskih it trgovina. E da se oće dogovorit da makar uvoze normalnu robu a ne ovo smeće...ali za to treba mozak. Za ozbiljne stvari uvijek se mora tražiti vani. Kad nam ovakvi debili vode državnu politiku šta očekivati od ove kriminalne "biznis" boranije.
Znate li ikoga da radi VOIP GSM Gateways uredjaje? Ima li servis za njih u CG? Vjerovatno su neispravni citaci SIM kartica.
Gdje bih mogao da nadjem nov ili polovan punjač i ekran za Lenovo laptop u Podgorici? Oznaka je B590; model name:20206
zar nisu cijene svih komponenti pa i ssd diskova u padu
Sent from my POT-LX1 using Tapatalk
Da ne filozofiramo mnogo, cijene kod nas jesu malo veće ali ako uzmemo u obzir veličinu tržišta i konkurenciju, zakonske obaveze da se kupcu daje garancija od 2 god. za proizv. čija je proizvođačka garancija 12.mjeseci, troškovi transporta i špedicije , zar očekujete kineske ili američke cijene? Naručujte brate sa neta , ko vam brani ? Otvorite prodavnicu pa iskoritite visoke cijene i prodavajte jeftinije i obogatite se. Kupite kod Džonbalegaja MSi gaming za 130 eur prodajte ga za 700 :).
240ssd 35eur je sasvim prihvatljiva
Ne uzimajte ovaj najjeftiniji Kingston, tj. A400 seriju. Šugavi kontroler u njemu ne podržava interno keširanje pa usljed neke veće rabote na računaru, pod opterećenjem performanse na tome disku znaju biti ispod performansi običnog mehaničkog diska.
Što se tiče Kingstona, minimum UV500, on je mnogo bolji izbor. Podržava hardversku enkripciju, bolja memorija i kontroler (ne podržava ni on klasično keširanje ali simulira memoriju za keširanje što radi skroz ok).
slazem se za ovaj u400 model gledao sam bedavno na yt video u vezi toga ako zelite budzet verziju onda neki biostar ili patriot burst
Evo mi nesto ventilator na graficku vrti manito, cas sporije cast 300 na sat, izludje me.....ODjednom pocne, cini mi se, maksimalnom brzinom, pa onda smanji pa za seknud opet, pa tako drzi neko vrijeme, pa onda uspori, pa opet...nema neko pravilo ....Poaveta me.