ako ja lazem, laze i www.f1.com! FIno sam link postavio, "djecace" :finger: !Quote:
Originally Posted by hercules
Printable View
ako ja lazem, laze i www.f1.com! FIno sam link postavio, "djecace" :finger: !Quote:
e to je to, samo vi farbajte noseve! :lolblue: Prosto me blam sto nismo papu ozalili, sram nas bilo!Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
priznajem, sa ova 2 "trijumfa" u zadnje trke, FERari je sve bacio na koljena! EVo, masemo bijelom zastavicom, odustajemo od ove sezone i spremamo se za sledecu, nadajuci se da se ova "Dominacija" Ferarija nece nastaviti i naredne godine!Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
FAbia, tako si promucuran, jos jednom si dokazao da si "Najobjektivniji coek na one forume", sad nam je zao sto ti nismo vjerovali, kako smo se samo zavaravali sa svim onim prvim mjestima ALonsa i KImija, kad je vec ocigledno da se Shumi vratio u "velikom stilu" :yipiiii:
Kakvi ste vi kraljevi!!!!, svaka vam cast ;-)
1. odakle ti to da su se shumi i barikelo sloziloi sa predlogom??? A kazes da je ferari prihvatio, nista se ne bi promijenilo? Pa sto se nsiu solidarisali sa svih DEVET ostalih timova??Quote:
Originally Posted by E_K_V
2. Kako si zamislio to da svi voze TACNO 200 na sat kroz tu krivinu? Nema elektonskog limitera koji bi mogli da ukljuce na dugme, neko bi vozio 198kmh, neko 202kmh, sto bi posle 70+ krugova odlcilo sva mjesta. Pa cak i da je moguce voziti 200kmh, kako odluciti ODAKLE TACNO da se pali ta blokada od 200kmh? U pitovima imas tacno crtu, pa je lakse.
Quote:
Prvo, odakle si uopste ovo quote-ovao?? Ja citiram priznate sajtove, kao sto su BBCjev, CNNov, F1.com, ovo mi izgleda kao tipican post nekog ferarijevca sa nekog inostranog foruma, toliko o objektivnosti! Nego, redom:
1. Kako to da se tek SAD saznaje za taj "tajni" poziv na sastanak, i to se ne pominje ni na jednom zvanicnom sajtu?? I sta je moglo biti dogovoreno na tom sastanku sto bi promijenilo situaciju u USA?
2. CNN i BBC kazu da je ferari ulozio veto, neki ferarista sa nekog bzvz sajta tvrdi suprotno, kome vjerovati, hmmm?? :???: Nego, opste je poznato da je za ovakve stvari potrebna saglasnost SVIH timova, ako se Ferari suzdrzao, isto mu dodje na kraju, isti racq, drugo pakovanje, tumaci kako hoces, veto ili uzdrzavanje.
3. Stoddart (ne Stoddard, ko sto ovaj lik pishe, toliko o upucenosti) je OTVORENO kritikovao FIA-u, kakvo smjeskanje, kakve gluposti? I obezbjedivanje budzeta za cijelu godinu sa nekom sicom od bodova, ne znam okle? :P Nego:
Quote:
Minardi boss Paul Stoddart has launched a stinging attack on Formula One chief Max Mosley following a US Grand Prix that featured only six cars.
Stoddart said: "Formula One lost sight of anything other than politics.
"The cure was there and it was not taken up by the top person in F1 who had the power to allow it to happen."
(...)
But Stoddart, whose team claimed their first double points finish for 16 years, said: "It was anti-safety - putting in the chicane was a safety measure.
"The argument could have been about whether it was a points-scoring or non points-scoring race, but we would have still entertained the crowd.
"In any other business there'd be calls for the person who did this to resign."
Stoddart also defended his team's decision to race.
"The only reason the Minardis went out was because Jordan didn't adhere to an agreement they'd made earlier about not racing and that left us in an impossible position," he added.
[QUOTE=ShAq_Ct]"Većina Michelinovih timova juče bi se trkalo da je dozvoljena izgradnja šikane na krivini trinaest. FIA je odbila takav zahtjev iz bezbjednosnih razloga i jednostavno zbog toga što je nedopustivo mijenjati oblik staze zato što neki timovi imaju problema sa perfomansama.
Može se reći, da je Flavio Briatore, od samog početka bio glavni čovijek u predvođenju Michelinovih timova u borbi sa FIA-om. Dok su Williamsovi i BAR-ovi vozači bili zadovoljni sa gumama, Kimi Raikkonen takođe, a i Felipe Massa je morao pratiti naređenja inače bi on vozio jer su mu gume bile ok, iz Renaulta su se oštro protivili. Svakako, poznato je i zašto. R25 je bolid koji ima velikih problema sa potrošnjom zadnjih guma. Briatore je energično tražio da se uvede šikana i da se trka ne boduje, što naravno to njegovom timu izuzetno odgovara, a da se timovima za kompenzaciju daju prvih šest startnih pozicija. Izuzetno fina ponuda kad bi neko bio ograničenih mentalnih sposobnosti. Jednostavno, koliko bi Minardi i Jordan zadržali svoje pozicije? Do prve krivine?
FIA je odbila takav ultimativni zahtjev, jer staza se ne može mijenjati jer nekim timovima nijesu dobre perfomanse. S druge strane, uvođenje improvizovane šikane neposredno pred trku je izuzetno opasno jer vozači ne znaju zonu kočenja i set-up bolida, odnosno aerodinamika i kočioni sistem, nije podešen za tu šikanu."QUOTE]
sad ispade da su svi bili zadovoljni gumama, sem briatore?!?!? Okle vi ljudi kopate ove podatke?? Da ponovimo, timovi na michlenu su bili spremni da se trkaju pod uslovom da im se omoguci da zamijene gume sa onima iz spanije, ili da se postavi sikana, s tim sto bi se odrekli SVIH bodova, te bi i poredak ostao vjerovatno isti, i tabela kao sto je i sad, a ferari bi opet uzeo doppiettu! E sad, kad god vama ne bude nesto odgovaralo, slobodno dajte neki ovakav predlog i odreknite se u startu svih bodova sa te trke, da vidimo hoce li vam timovi na michelinu dati podrsku ili ne?? ;) Kao i obicno, jedini Ferari kontrira, u dogovoru sa FIAom, a onda se prosipaju odje price kako FIA radi sve kako bi ukopala ferari! Ahaaaam! Da ne pominjem kako je Ferari trebao biti diskvalifikovan zbog guma bez shara i Shumi zbog mijenjanja gume (ako ne laze www.f1.com !).
I ovaj podatak, odakle ti?? ne pratim previse zakulisne radnje u F1, ali Max Mosley i ostali F1 glavashi su def. najomrazeniji ljudi F1, Briatore je poznat po tome sto je unio glamur u F1, po zurkama koje pravi, po lezernosti u svom timu... i po tome sto je izmuzao Shumija, pa ovaj jos pizdi zbog toga, a vi se solidarishete :) Mislim, toliko je omrazen, da vazi za glavnog kandidata za naslednika Maxa, zar ne? A citao sam i boigrafiju i intervju u Playboy-ju, nesto mi ne izgleda da ga bas toliko mrze :-)Quote:
inace, ako ovo nekome odgovara, onda je to FIA. Ionako se vec duuugo zalazu na vracanje na samo jednog snabdjevaca gumama, a ako vam do sad nije bilo jasno koji bi to proizvodjac bio, evo:
http://www.velikanagrada.com/adm1n/p...hp?idVesti=228Quote:
FIA je upozorila, da će Michelin iduće godine biti suspendovan i da će biti samo jedan snadbjevač guma.
Ups, evo ga opet:Quote:
http://www.formula1.com/race/news/3207/740.htmlQuote:
The only two problems centred on the need for Schumacher’s left rear Bridgestone to be replaced in his first pit stop, possibly as a result of a spectator throwing a beer bottle on to the track; and the near collision between the Ferrari drivers as Schumacher left the pits after his second stop and just beat Barrichello into the first corner.
Samo citam kao sto je napisano, nisam otpratio taj dio trke :P Aj sad pali!
evo sad vidjeh, to mora da si zakljucio po izjavi sa pres konferencije:Quote:
Za neupucene, "NO" znaci "NE", a ne "DA" ;) . Zasto pokusavate da se pravdate bez pravih podataka??? Ferari nije direktno kriv za sve ovo, ali da mu odgovara , itekako mu odgovara, da je miljenik FIA-e (ma sta vi pricali), jeste, a da je dao podrsku kao ostalih 9 timova, nije, ni tim kao tim, ni njegovi vozachi, to mozete sami sebe da ubjedujete!Quote:
Q: Michael and Rubens, I only want to know if it's true that this morning you agreed with the other drivers that a chicane was needed.
MS: No, we didn't agree on anything like this. It is not our position to agree, it's the FIA's position to agree on this, not us.
Paljevino- ponekad valja pogledat trku pa onda iznosit stavove. A cudno dajes link sa FIA sajta kojeg ti ono okarekterisa kako - kao subjektivnog kako li bjese? Ipak nije ti relevantan. Aokkkk opet si sam sebe pljunuo u lice :yipiiii:Quote:
Originally Posted by pahuljasti_dvometrash
Soryy ali na greskama se uci, nego to tebe nesto sporo ide :lolblue::lolblue:
Niste normalni...hahhhahhahahahahh.
Sve sam prochitao i stvarno se pravite kao djeca sa vrtica.
Moji Ferraristi, pustite ljude da se igraju.
X3M, vishe vrijedi tvoj zadnji post nego svi drugi sa 88 stranice!
Ovo lagano dovodi do propasti F1, tu pomalo igra politika a Mosley je prava *****china. On je mogao da kazhe "ILI SVI ILI NIKO".
Ali postoji josh neshto, dok je Bridge bio u qrcu niko ih nije pitao shta vam treba ili kako mozhemo da vam pomazhemo a Michelinu...kako da ne. Sa njima rekli "Momci, ili vozite ili idu bodovi" oni bi odvozili tu trku!
Ferrari kriv? Zashto? Za to shto se sprdao sa Minardijem i Jprdanom. Shta je trebao da radi? Da ih pushta! A onda kakva bi to bils pobjeda? Aaaaaaaa onda bi smo rekli MINARDI JE TREBAO DA POKLANJA SCHUMIJU 10 BODOVA!
Sigurnost: FIA je u pravu, ako ti pukne guma pri 330 ili 350 km/h onda bye bye.
Pukle su dvije gume, puvucite sve bolide. Ferrariju su pukle 2 gume, prednja i zadnja a oni nisu ni rijech progovorili. Kimi, Alfonso...su bili brzi tokom cijelog vikenda a pred pochetak trke MICHELIN JE **** i svi nazad!
A jeste vidjeli amerikance sa flashama, to je bilo ispod svakog nivoa jer i Barichelo je mogao da unishti desni Bridge.
Opet tu vidim neshtpo drugo....Norbert Haug pricha kako mu ne radi mikrofon koji je crvene boje.
A zashto da mijenjaju shikanu zbog Michelina koji je tuda proshao prije trke i dopremio te gume, mozhda Bridge je dopremio gume tvrdje gume zbog te shikane pa su ispali jos spori posle izmjene shikane.
Slushaj pichkice:
Quote:
"Michelin teams should have agreed to run at reduced speed in turn 13"
A slushaj Shefa:
Quote:
After Sunday’s controversial United States Grand Prix at Indianapolis, Jean Todt clarified Ferrari’s position in the run-up to the situation which led to 14 Michelin runners peeling off into the pits at the end of the parade lap, taking no further part in the race.
But first Todt admitted that “I feel sorry about what happened, but I mainly feel sorry for all the supporters who were here, for the American supporters, for the TV viewers but it was not our decision.”
Quote:
Todt did say that Bernie Ecclestone had talked to him about “different proposals, including a chicane, but again, it’s a matter of the FIA, it’s not a matter of the commercial rights holder (Ecclestone’s position). And I said that for me it was up to the FIA to decide.”
[QUOTE=pahuljasti_dvometrash]Quote:
Originally Posted by ShAq_Ct
pa aj sad reci je li se iko drugi zalio na gume sem renoa...a normalna odluka timova je da ne voze kad ih miselin upozori!!! isto je rekao sumaher da ne bi vozio da bridzston uradi isto...
pahuljasti evo ti koliko se ferari pitao oko svega
At one point, a chicane was suggested in the quick banked corner at the end of the lap, where one of the Michelin tyre failures took place during practice. Todt explained that he was not consulted on this.
We were never involved with those discussions,' said Todt. 'Never involved. We were never asked about that. Whether we would have agreed or not is another question, and I tell you right now, to be sincere, we would not have agreed, but we were never asked about that. But is it serious to decide to put in a chicane half an hour without nobody testing it? It's ridiculous.'
evo izjave frenka wiliamsa
Team principal Frank Williams believes World Champions Ferrari were completely innocent of any wrongdoings during the United States Grand Prix fiasco.
The FIA rejected a request from the Michelin teams for a temporary chicane to be installed before the final banked turn to reduce speeds. Ferrari said they were opposing the move but that the decision was for the FIA to make.
Ferrari won Sunday's 'race' with World Champion Michael Schumacher leading home Brazilian teammate Rubens Barrichello in what was effectively a two-car contest.
Williams said the Italian team, who use Bridgestone tyres, were blameless for everything that happened at Indianapolis.
"They were totally innocent in this affair entirely," Williams told Reuters. "They had no reason not to race."
You have to have some respect for the man compared to the likes of Stoddart and Ron Demise.
Sad ce ti Mr. banovani reci da to nije validan site sa koga si kopirao informaciju :lol:
zaokruzi tacan odgovor:Quote:
1. Laze Hercules
2. Laze www.f1.com
vrlo zanimljivo, aj da zanemarimo jedan medij koji je toliko pristrasan i koji prosto mrzi Ferrari, kao sto je BBC, sa kojeg sam ja stavljao citate, nego cak i citat koji je Fabia stavio:Quote:
i koji si ti stavio:Quote:
Todt did say that Bernie Ecclestone had talked to him about “different proposals, including a chicane, but again, it’s a matter of the FIA, it’s not a matter of the commercial rights holder (Ecclestone’s position). And I said that for me it was up to the FIA to decide.”
A sta radi taj Todt, djavolak jedan! :respect: KOntrira sam sebi! Nego zbilja, trebao bi postovat linkove kad skidas citate, jednostavno su mi automatski neozbiljni cim se pomene "srew you, michelin!" i kad Ron Dennisa zovu Ron Demise (demise=propast). To jedan CNN i BBC nece sebi dopustiti!Quote:
Todt explained that he was not consulted on this.
We were never involved with those discussions,' said Todt. 'Never involved. We were never asked about that.
FIA je tuzila sve timove na Michelinu.Sastanak im je 29-og u Parizu
Sreckoooooo.... posto nisi gledao trku da ti ja recem. Sumaher se u prvi pit stop zadrzao oko 16.5 sekudni, ali mu nijesu mijenjali zadnju desnu gumu, nego su je duze pregledali, tako da ova lupetanja koja kupis ko zna gdje mozes da ponese kuci. Razlog u tome je sto vjerovatno nisi dobro procitao ili lose znas engleski pa nagadjas nesto.Quote:
Originally Posted by pahuljasti_dvometrash
Stoga voziii misko. Da si gledao trku znao bi o cemu se radi. Ovako paliii
Vjerovatno ce ih kazniti oduzimanjem bodova....Quote:
Originally Posted by ShAq_Ct
Kako je vama dobro :)
Quote:
to nema nikakve logike
Ima bogami. Prelistaj istoriju pa ces vidjet slicnih kazni :)Quote:
Nadam se da ih nece kaznit, jer ce bit da je ferrari nezalsuzeno stiga do prednosti i bla bla bla nekih slicnih gluposti.
a lijepo sam ti ponudio: opcuija pod a ili pod b! Neki ljudi bas vole da komplikuju :PQuote:
ma to FIA sve radi jer mrze ferari, i oce da im se osvete na svaki nacin, a znas kako kazu, "cudni su putevi FIA-ini"! :)Quote:
jedino ovo zadnje ima smisla:Quote:
Renault, McLaren, Williams, Toyota, Red Bull, Sauber and BAR have all been summoned to appear at an FIA hearing in Paris on 29 June.
In an identical letter sent to all teams, motorsport's governing body has charged them on several counts.
These range from not having the right equipment to damaging F1's image.
In the letter, the FIA's sporting secretary general Pierre de Coninck told the team owners they had:
# "Failed to ensure you had a supply of suitable tyres";
# "Wrongly refused to allow your cars to start the race";
# "Wrongly refused to allow your cars to race subject to a speed restriction in one corner which was safe for such tyres as you had available".
It went on to detail a more general accusation that the teams "combined with other teams to make a demonstration damaging to the image of Formula One by pulling into the pits before the start of the race".
The teams will face a further charge of contravening F1 protocol by not informing stewards of their intention not to race.
Za ovo ne bih imao prigovora ako ih kazne, mada mislim da nema potrebe. Al sto kaze Fabia, Bog (Bog=FIA) je na strani Shumija, te ce on izgleda i ove sezone "dominirati", htjeli - ne htjeli.Quote:
• failed to notify the stewards of their intention not to race, in breach of Article 131 of the FIA Formula One Sporting Regulations.
Article 131 states: "The starting grid will be published four hours before the race. Any competitor whose car(s) is (are) unable to start for any reason whatsoever (or who has good reason to believe that their car(s) will not be ready to start) must inform the stewards accordingly at the earliest opportunity and, in any event, no later than 45 minutes before the start of the race.”
Uf, kad ce ta 2008-ma! :)