Tako je, uz dodatak da štelovanje računa radi Duboka država i njeni podanici.
Printable View
@bitrate što bi na kraju? Je li krvnik protočni bojler ili nije?
HaHaHaHaHa 70e ovaj mjesec - ovo je prizor što rade sa računima.
A nije protočni izgleda sad provjerih oznaku, plus koliko vidim troši kao upaljač?
https://www.eldomcat.com/boiler-hotp...product/507225
Stavio san da mjeri ali ne troši ovo ništa koliko vidim...
Sent from my Mi 10T PRO using Tapatalk
nov19 49€, nov20 56€, kuca, 120m2
iskljucivo grijanje na struju... jos smo sad non stop kuci od kad je ova muka...
Jeste mjerili ketlere/brzinska kuvala za vodu?
Sent from my Huawei P30
Ih, troši bogomi, niđe veze ovo sa specifikacija mada i ovaj moj bojler ne izgleda kao ovaj sa slike iako je oznaka ista. :D
Evo koliko je potrošio sinoć u jednom ciklusu punjenja, i to mislim da je na 20% tople vode odvrnut samo. Troši otprilike kao manja konvektorska grijalica, mogu da zamislim samo kakva bi to fešta bila da je odvrnut do kraja. :joy:
https://i.ibb.co/7tptsPF/viber-image...4-08-49-35.jpg
Onda j emoj bojler n akomsijsko brojilo, drugo ne znam sto je haha.
Jeste kad bi se na računu prikazivao kilovat samo. Bojler se dopunjava par puta dnevno jer tople vode mislim da ni 2l nema u ovom režimu. Računaj da ovo malo ***** potroši 20e mjesečno sigurno, malo li je, ođe ima računa za cijeli stan za manje... [emoji23]
Sent from my Mi 10T PRO using Tapatalk
Uzmi račun i podijeli ga sa brojem utrošenih kilovata. Meni je račun bio 80€ a broj potrošenih kilovata 760, dakle cca 10.5 centi po kilovatu.
Slično je i kod tebe, a zavisi od odnosa VT i NT. Meni je od 760 kw 530 VT a svega 230 NT
Pušti ga jedan dan da radi. Ovo je onaj mali u kuhinju protočni? Uf, mnogo jada. Čudi me da ako si renovirao stan, a nešto mi je u glavi da jesi, da nisi pravio centralni bojler za cijeli stan. Ako je veći stan sa dva kupatila, pa i tamo imaš bojlere, plus ovaj mali protočni eto đe se budži račun.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Možda bi trebalo te mjerače od 10-15€ "izmjerit"
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Zavisi koliko ga koristis toliko ce da ti potrosi. Prijatelj imao ista kvadatura stana,svaki put 20-30e mu je struja bila veca od moje,a nema sudo-masinu . Sreca htio da renovira kuhinju,a zid ga odvaja od kupatila i rekoh mu povuci cijev od velikog bojlera do kuhinje. Ovaj mali izbacio,i sada su mu racuni zadnjih godinu dana slicni kao moji.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Pa znaš kako, testirao sam ga odmah na neke stvari za koje znam koliko stvarno troše (računar, Xiaomi grijalica), prikazao je onoliko koliko treba.
meni je npr bojler non stop ukljucen....imam neki ariston sa digitalnim kontrolama i ono sto sam uradio prvog dana(prije 6 godina) sad drzim tako...zimi je podesen na 60c, a ljeti ga spsutim na 50c. ljeti je voda iz vodovoda toliko topla da ne bih ni morao da palim bojler...i taj bojler se koristi za kupatilo, wc i kuhinju...
dok npr uredjaji kao ves masina i masina za sudje se pale preko noci u 90% slucajeva....
Sad htjedoh da napisem da ovo nije protocni bojler. Protocni bojler za kuhinju je mozda 25x10cm jer nema kazan i najcesce je oko 2 do 3kw. Da vam najlakse objasnim, to je slicno onoj delimano cesmi. Voda se grije dok prolazi. Sad je diskutabilno koliko je potrosnja manja ili veca. Ukoliko se stalno koristi na max onda jeste.
Sad koliko je potreban ljeti ili toplijih mjeseci zavisi od domacinstva.
Neka prozivka? :D
https://i.ibb.co/KXF8Df5/nov.png
zivite li vi u te stanove pa vam dolazi po 15e za struju
ne zive nego zivotare :)
Meni prvi mjesec racun u kuci od 100 kvadrata 80 eura za 25 dana. Grijanje na multisplit inverter.