JPM u top3 ;) [ako ne pregori kochnice :cool: ]
SHTA JE MAJSTOR REKA JUCHE!!!!!
Printable View
JPM u top3 ;) [ako ne pregori kochnice :cool: ]
SHTA JE MAJSTOR REKA JUCHE!!!!!
Idemo crveni. Konacno :D
Aj Fiziko Fiziko novi jaci motor i tek 11 mjesto. Cccc.
Sa koliko li su goricva posli ovi danas da mi je znat :D
Koliko ce da traje?Quote:
Originally Posted by WOODSTOCK
Heki, mislim da Kimi je bio prepun i mislim da ce dobit kroz box.
jesam rekao da ce shumi da razbije Imolu? jesam rekao da cemo uzet sampionat? E samo gledajte svi vi ostali! :p
Ne znam da li nas gleda fer....pardon Pahuljasti dvometras.
e vec postajes dosadan s time! :p Ako oces, mozemo da se upoznamo (pahuljastog vec znas licno, pretpostavljam). Javi se na private da ti dam broj telefona, pa se mozemo nac nedje kad budem imao pauzu na poslu.Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
A inace bi volio da patuljasti ovo cita, i da se nervira, jer mclaren njegov i kimi juce tek 8-i! :p
ahahahahhahaahahhaahQuote:
Originally Posted by ferarista
ahahahahahahahaahhah
:lolblue: :lolblue: :lolblue:
:lolblue: :lolblue: :lolblue:
haha,ja nijesam veceg optimistu reo do sad...Quote:
hristos voskrese,srecan uskrs svim koji pravo slave :P
Srecan Uskrs svima.
A Schua....sta nje bilo s njima? Ovaj nas posrani Speed ne prenosi trku.
Ferrari se ustao iz mrtvih a cujem da je penzioner vozio fenomenalno ali drugi set guma je usporio bolid.
Goooooooo Schumi madafaka! :respect:
vaskrsnu i Schumacher :D
mada je bilo gusto, posle boxa ka' da su mu naftu usuli...
Aaaaa duso moja:
http://www.f1total.com/news/images_big/13199.jpg
Boze, od Suzuke 2004 cekam ovaj trenutak:
http://www.f1total.com/news/images_big/13198.jpg
SHTA JE MAJSTOR REKA' JUCHE!?!?!
JPM u TOP3 :) :)
optimista, optimista, al mi uzesmo trece mjesto! :p A da nije bilo problema sa gumama, uzeli bi i dopiettu, no samo cekajte nurburgring!Quote:
crveniiiii,
crveniiii,
aleeee
aleee
aleee!!!
A i super mi je kad je trka u italiju, tamo reziseri znaju sta treba da se prenose, citavi drugi dio trke su davali Shumija i Alonsa, umjesto smarachine sa borbom za neko shnj mjesto! Jedino ostalo sto je vrijedjelo vidjet je ono prevrtanje na pocetak:mrgreen:
Sjecam se kad sam u italiju, u bari, sa 20 ferarista u studentsku menzu gledao trku, e to je navijanje! Mislim da imam i slike nedje...
pa jedan od nikova mu je bio i pahuljasti_dvometras, ne znam sta je tu cudno? mada, on je smijesan lik sam po sebi :DQuote:
Originally Posted by mc_esseny
zao mi je batona,zajebao ga je onaj glavni inzinjer ili loly pop man,mislim da ce da dobije otkaz zbog one greske,montoya je odlicno vozio ali steta sto nema dje da se pretice jer bi alonso bio prvi mada ovako je bolje da bude zanimljivije
simpa mi je lik , neshto nalik tebi :cool:Quote:
original :roll:
Quote:
Originally Posted by mc_esseny
neka paljevino :lolblue: :lolblue:
Ja nisam gledao trku ali sam citao da da je bila neka druga staza Schumi bi zavrsio drugi jer su mu stavili neke plasticne gume.Quote:
putpisujem za gume, al ne i da bi bio drugi!Quote:
bio bi drugi sigurno,pratio ga je alosno 20 krugova sve ispod pola sekunde,a kad je stavio te gume stizao ga je od sekude pa do dvije po krugu.a baton je bio treci pa je ushao u pit i krenuo iz pita sa crijevom u bolid,zezuo ga onaj sto drzi tablu ili glavni inzinjer,pokazao da krene dok je crijevo bilo unutra i tu je baton izgubio 20-30sec pa je pao na osmo,to ti je to :P
Zasto? I prosle godine Schumi je imao isti problem, bio je brzi od Alonsa ali nije imao mjesta za obilazenje, i Alonso je probao da ga pretekne ali nije bilo mjesta. Ova staza mi lici na Monaco.Quote:
zato sto sam siguran da bi sumi, sa normalnim gumama, pobijedio na svaku stazu, a ne samo na Imolu, zato ti prica pada u vodu :)
pa objasnite to sa gumama,mislim imao je dobre gume i sve je islo kao po loju pa su mu stavili loshije pa su ga stizali,mislim koja je svrha da eksperimentisu kad su prve gume bile provjereno dobre
Kako je bolesna konfiguracija staze!!! Na Monako prosle godine su bila cak 2-3 preticanja,a na imolu NI JEDNO.Ako je neko vidio neka mi kaze...
nema tu nikakvih eksperimentisanja sa gumama...vrsta guma, mjesavina, je potpuno ista u sva tri dijela trke..ona se bira na testiranju u petak i subotu ujutro..pred kvalifikacije se konacno izabere i nema mjenjanja..
e sad, sta je problem..pritisak i temperatura guma..pritisak u gumama kod F1 bolida znatno je manji nego kod obicnih auta..odnosno, pritisak guma je svega oko 1.1 bar..optimalna radna temperatura je oko 100-110C..temperatura guma ima uticaja na pritisak u gumama (zato vozaci idu cik cak da bi odrzali temp u gumama)..pad pritiska u gumama od svega 0.1-0.2 ima velikog uticaja na perfomanse..
temperatura staze tokom trke bila je oko 5-6 stepeni veca nego sto se ocekivalo..temperatura staze raste tokom trke (ako su normalni vremenski uslovi)..zbog toga, kada je schu uzeo nove gume, ne zagrijane, (odnosno zagrijane samo sa grijacima sto nije dovoljno), sta se desava? temperatura unutar gume i po povrsini gume nije uskladjena(znatno je niza unutar gume) i nastaje pojava koju oni nazivaju ''graining''..ta pojava unistava perfomanse guma..grip je znatno losiji..a dok se unutrasnja temperatura guma poveca skine se veliki sloj povrsinske gume i nikada srece od tih guma..
dali sam malo pojasnio?:rolleyes:
Da je imao bolje gume....da je moja tetka imala mu....Quote:
mihael, a zasto onda Alonso nije bio sporiji?
zato sto on nije imao problema sa gumama..a zasto nije imao problema? michelin i bridgestone su potpuno razlicite konstrukcije i mjesavine...nije samo schumacher (i ferrari) imao problem tokom sredine trke sa gumama..imali su i u williams, i u toyotu..ali ko je to primjetio gledajuci trku?
brzo postizanje optimalne radne temperature u gumama nije nimalo lako i zavisi od mnogo stvari..od aerodinamike, tezine bolida, suspenzije, i uopste od same konfiguracije guma..ferrari je i ranijih godina imao problem sa brzim postizanjem radne temperature guma..ako se sjecas koliko je samo ferrari imao problema sa kvalifikacijama kada se vozio samo jedan krug..
Nisam gledao trku pa ne znam, samo lupam.
imao je 20 krugova da ih zagrije,svo vrijeme je alonso bio po 0.3 sekunde iza njega jedino je jednom doshao na 2 sec jer je napravio gresku ali je poslije 2 kruga opet vratio na 0.5
e pa to je problem sa tobom, nekad znas da lupas, a da i ne odgledas trku! A coek je fino objasnio da je do GUMA, i to detaljno, breQuote:
Znaci za 20 krugova nije uspio da zagrije gume?
ja lijepo napisah...
stvar je u tome sto postizanje optimalne radne temperature guma treba odraditi u prvih 3-4 kruga..ako vec tada nije unutrasnja temperatura guma jednaka povrsinskoj temperaturi dolazi do pojave ''graining''..odnosno velike potrosnje povrsinskog sloja guma..dzaba ti nakon 10 krugova imas dobru temperaturu guma kada si gume ojadio za tih 10 krugova..sa tom situacijom vozaci se cesto susrecu..cak i vozaci istog tima..jedan nema taj problem a drugi ima..F1 je mnogo slozen sport i veliki broj kockica treba da se slozi da bi se doslo do pobjede jer sve je povezano jedno sa drugim..pogrijesis jednu stavku u podesavanju set-upa bolida i ona povlaci mnoge druge
recimo, mozes ti set-upom podesiti da ti gume odmah postignu radnu temperaturu..medjutim, sta se desava..ubrzo ce se desiti da ti unutrasnja temperatura guma predje nivo povrsinske temperature i nastaju plihovi po gumama te je prijenjanje za asfalt lose..
renaultu je michelin dizajnirao zadnju suspenziju i zato oni odlicno funkcionisu..iduce godine, kada reno predje na BS vidjeces koje ce probleme imati sa gumama
yesssss!!!!
Quote:
Ferrari offers Schumacher two more years - report
25 April 2006
Ferrari has given Michael Schumacher a contract for two more years and included an opt-out claise if he wins another title before the deal is up, German newspaper Bild has reported.
The newspaper says that Schumacher has been offered a salary of 35 million Euros per season - thought to be the same as his current deal. Schumacher is expected to decide on his future by June.
ja nemam pojma sta se deshavalo,ali onako coek da uspori nesto mi je sumljivo,mozda su odlicili da u nastavku smanje broj obrtaja ,da shumi ne przi mashinu posto se zna da imaju problema sa klipnjacama sto im ih radi neka firma iz njemacke tj jedino oni imaju drugog proizvodjaca klipnjaca dok svi ostali timovi imaju svoga,mada ne znam imena firmi.ferari je pokusao sa novom firmom da rizikuje u nadi za boljim performarsama ali su se zajebali i pukla su im 3 motora za 2 dana kada su forsirali preko 20 000.tako da me ne bi cudilo da je shumi malo smanjio gas da mu ne bi riknuo motor
a to za gume,onakva promjena mi je nemoguca
Mozda su krili prave performanse :D
Ma vazno da smo bili prvi e sad inch or mile, winning is winning.
tako te volim, ljubi te Ferarista! :DQuote: