Ima svakakvih... Znam jednu koja kaže da neće imati đecu jer bi to značilo da bi se morala posexat, a to joj je pregadno... :p Nego sad je mirna, vantjelesna oplodnja, pa će je njen đetić razdjevičit... :mrgreen:
Printable View
Ima svakakvih... Znam jednu koja kaže da neće imati đecu jer bi to značilo da bi se morala posexat, a to joj je pregadno... :p Nego sad je mirna, vantjelesna oplodnja, pa će je njen đetić razdjevičit... :mrgreen:
meni je za postovanje sto postoji takva osoba... jer smo svjedoci gdje vode te cari tjelesnog odnosa ranije, pocevsi od nezeljenih trudnoca, nasilnih brakova(zbog trudnoce), abortusa, a i svakakvih bolestina.. poneko i zna da pazi, ali od djece od 14god (to su ipak djeca) ne mozes ocekivati da budu informisana (na pravi nacin) o sredstvima za kontracepciju...
'Ranije'? Nije isto ranije kad kazes sa 13 godina ili sa 20 godina. Mislim da postoji velika vjerovatnoca da je djevojka od 20 godina fizicki i psihicki sazrela da ima seksualni odnos, za razliku od ove od 13 godina. A u ovom slucaju pricas o osobi koja ima 25 godina, tako da ne vidim kako je u isti kos stavljas sa 14ogodisnjakinjom. Valjda ona zna ponesto, osim ako ne zivi pod staklenim zvonom.
Eh da zaboravih, ova što je pomenuh ima 24 godine, a kad će ne znamo...
svi ti problemi dolaze od roditelja, a sve shodno onom vicu kad je "ponosni" otac rekao buducem bogatom mladozenji ako bude pobacila onda ima da je j*** opet...
ovako, ne branim ja nju prijatelju. imam 2 misljenja po pitanju njene nevinosti_jedno je to da se bzvz cuva nadajuci se da ce je neko zbog toga vise postovati, takve cure se vise na zalost ovog drustva ne postuju, vec pljuju kao da su najgore. samo gubi vrijeme uzalud! a drugo, rekla sam vec, apsolutno za postovanje.
upravo zbog takvog razmisljanja djeca stupaju rano u sexualne odnose.
steta sto nemamo zakone, po tom pitanju, kao u americi, nego daleko je sunce!
zasto bi je iko postovao zbog onoga sto ona sama sebe (i svoje potrebe) ne postuje?!
http://media.animevice.com/uploads/0...rail_super.jpg
moram ti iskreno rec da je ovo jedan od najglupljih postova koje sam procitao od kad sam forumas. Moguce da ja nesto nijesam dobro razumio, pa cu ti postaviti par pitanja, mozda mi nesto bude i jasnije.
1. Objasni mi nacin na koji bilo koji zakon moze da regulise da dvoje 15togodisnjaka ne mogu da imaju seksualni odnos?
2. Koji to zakon u Americi zabranjuje dvoje djece od 15 godina da stupe u seksualni odnos?
3. Ko odlucuje koje je minimalno godiste za stupanje u seksualni odnos, i koje je to godiste?
4. Na osnovu cega zakljucujes da je u Americi sunce, jesi mozda bila tamo u srednjoj skoli, ili imas statisticke podatke sa koliko godina prosjecno pocinju seksualni zivot, koje bi mogla da uporedis sa CG?
ljudi,danas je doshlo vrijeme da se shibaju djeca ka luda na zalost,nekad se djevojka nije mogla udat ako nije nevina a danas shto joj je veca rupa to je bolje,sve je otishlo u qq....
hahahhahahahha
Juan, dodjavola sve!
I sta tu ima lose?
Vjerovatno ima narod komplekse sto im se nije dalo kad su bili mladi pa sad... :p
to su frustracije samo takve...
Silovali babu, i na sudu pitaju je: -Bako sto vam je bilo najteze?
-Kad mi digose noge, a ono trunje iz opanaka sve u oci.
:)
Citajuci ovu temu i analizirajuci ove mudre poruke, izvodi se nedvosmislen zakljucak da je sex nesto jako lose i ruzno, i da ga treba izbjegavati, i konzumirati u minimalnim kolicinama. Problem je sto je to u suprotnosti sa onim sto gotovo svi forumasi jako zele, a to je da kecaju sto cesce i raznovrsnije.
zato ja ne citam te mudre poruke :)
1 i 2.zakon mame i tate koliko mogu..a ako je jedna osoba punoljetna, a druga maloljetna, ili kako lijepo ti rece dijete, drzavni zakon!
3.zdrav razum prijatelju odlucuje, svaka osoba sama za sebe, ali ako je tebi ok (normalno) da se djeca od 15god(psihicki i fizicki nezrele osobe) je*u po svim coskovima onda ti razum i nije bas 'jaca strana'...
4.treba imati mastu (da ne kazem treba biti bistar) pa shvatiti da sam figurativno mislila 'daleko je sunce', daleko smo mi po svim pitanjima od vecine svijeta! u srednjoj skoli jesam-sasvim slucajno zamisli, pa eto znam...
prosetaj neki dan do privatnih klinika, ginekoloskih, il do kbc'a, da vidis koliko smo mi postali savremeni!
nego, svako ima pravo na svoje misljenje, kakvo god ono bilo!
Mislim da si odgovorila sama sebi. Strasni zakoni "mame i tate" u Americi ( koji nama trebaju ) cine da oni ulaze u seksualne odnose kasnije? Mi srecom nemamo te zakone, a statisticki u odnose ulazimo mnogo mnogo mnogo kasnije od amerikanaca. Ako si mislila na zakone o pedofiliji, ti zakoni itekako postoje i kod nas, a to je vec druga tema. Moje misljenje o tome sta je normalno i kako bih ja volio da jeste cu ostaviti za neke druge teme, ali drago mi je da razumijes da nijesam zdravog razuma na osnovu 4 pitanja koja su proistekla iz tvog bisera o zakonu. Inace imam i ja pozamasnog staza u obje drzave, pa eto znam kako funkcionise. Ego... gadna stvar...
Inace obavezno pogledati statistiku:
Yet, despite these trends, about a third (34%) of young women become pregnant at least once before they reach the age of 20 – about 820,000 a year,1 and
approximately four million teens contract a sexually transmitted disease (STD) each year.
In 2003, 62 percent of 12th graders had had sexual intercourse, compared with 33 percent of 9th graders.
smijesno je sto ti dok se pravis pametan svojim pitanjima sam sebi odgovaras..pedofilija i silovanje su 2 razl.stvari! ako si bio u usa znas sto znaci, i do koliko se god smatra jedno, a od koliko se god smatra drugo kao pocinjeno krivicno djelo! mogla bih se ja raspravljati do kad hoces, ali imam pametnija posla! :) cilj mi je bio da vidim kakvo je misljenje po pitanju nevinih cura, zato sto je jedan decko postavio to pitanje...
ego, mnogo gadna stvar!
zašto bi ateisti bili srećni Božijim darom kad ne vjeruju u njega? :)
Ima li sta da se preskube u ove kasne sate? :D
Jesi ga to tele nazvala?
Da me je sramota!
pustiditis je, vidislidis da je prisvojilidis topikus?
kontradikujes...
zakon mame i tate???
pobogu koliko ti imas godina?
da taj zakon sto vazi ne bi se nevinost gubila prije braka, jer realno to je zakon koji jos uvijek u nasoj sredini svi roditelji bi voljeli da nametnu...
sto je vec receno zakon o pedofiliji vec postoji il da to prevedem kao zavodjenje maloljetnika da bude razumljivije...
nema tog zakona koji moze odredit djetetu, momku, curi, babi... kad ce da imaju ili nemaju sexualne odneose, sve je licni izbor i licni stav...
u americi nema ni jednog zakona koji moze odredit vrijeme za taj cin, kao ni kod nas, a itekako tamo mladji nego ovdje stupaju u isti i sa mnogo vise opustenosti po tom pitanju...
jer ko nema u vugla ima u gugla, moras znat sve moguce jezike ako nisi znao ;)