Shta je sa primorjem? Tivat,npr?
Privatne kuce?
Printable View
Shta je sa primorjem? Tivat,npr?
Privatne kuce?
A HN ? ima li dje nas na spisku ? :)
http://www.telekom.me/Press.aspx?akcija=488&id=1839
Naselje Bajkovina, dje god to bilo :)
iha, ovo je jos bilo 2009...mozes mislit sto sad tamo ima.
Isto to :) Mozda je jos neka zgrada, ali stanari su sigurno dobili reklamne letke i potrebne informacije o ponudi i nacinu prijavljivanja.
Ovo je super topic, bar se razmislja o ovome! Ne dovoljno siroko, ali se razmislja...
Da je ikome u drzavama, ne samo nasoj, jasno sta ustvari treba operateru a sta drzavi svima bi bilo mnogo bolje....Drzavi treba prihod od poreza, jednokratnih dazbina, kazni...Operatorima ambijent za investicije...Korisnicima jeftinije usluge. Pa kad se to troje ukrsti, dobije se da drzava toliko poskupi investicije operatoru,da ovaj ni ne razmislja o uvodjenju nekih novih stvari ( ili pokrivanju manjih cjelina), jer zbog male cijene koirisnickih servisa nema varijante da se oporavi od investicije, dok drzava nije kompetentna da sama izgradi infrastukturu, dovoljno upotrebljivu za operatora.... I tako u krug
Najbolji primjer: Obilaznica oko PG ili put HN-Zabljak. Da se ne sjeti neko od genijalaca iz drzave da postavi bar samo kanalizaciju za telekomunikazionu opremu?
... Naravno da ne. Inzenjeri koji su crtali projekat su prespavali taj cas kad im je predavano o tom dijelu projekta, a niko ih nikad nece pitati zasto drzava ne zaradjuju 1000de evra za iznajmljivanje optike po kilometru puta...
nema sto no da se uzdamo u EPCG...
p.s treba smao procitati prvi post na ovoj temi i sve ce biti jasno - koliko je t-com odmakao za ove 2 godine.
mene niko nije anketirao, evo dvije godine :D
mene jesu aktivirali prije dva mjeseca ali za sada nista vise od toga :P
Evo u mojoj zgradi u PTT ormaricu vec neko vrijeme cuci provucen opticki kabal i dalje niko ne zna, a anketari su bili jos prije 2mjeseca i mislim da u ulazu imaju dovoljan broj saglasnosti...Na 1500 pojma nemaju,u shopu one nevjeste misle da ih pitam o suncanim naocarama...Ima li iko pravu informaciju
Koja zgrada? Tek predstoji posao provlacenja kablova do stanova, pa strpi se malo.
Evo sad sam dobio inf. prije dva mjeseca su pokusali da provucu kabal ali je na jednom dijelu TK kanalizaciona cijev bila slomljena i trebalo im je vise od dva mjeseca da ponovo dodju i malo se pomuce(problem je rijesen u pola sata).Zgrada Dakoma (Blok6)je u pitanju...
Dolazili su i kod mene zbog ankete i/ili saglasnosti... I ništa od onog što su mi rekli mi nije bilo jasno (mada mi ništa konkretno nisu ni rekli) :) Ključni dio razgovora:
- ... bolja slika i stabilnost, neće biti ometanja zbog nevremena, mogućnost priključivanja do 5 televizora po jednoj pretplati...
- Da li to znači da se na jedan uređaj povezuju svi televizori ili se svaki televizor može priključiti na zasebni uređaj (i da li i to ide na jednu pretplatu)?
- Može i na jedan.
- Ali to onda znači da će svi televizori biti na istom kanalu na kojem i "glavni".
- Ne, već će raditi samostalno.
:!:
:confused:
Svaki dodatni STB moras da platis i za svaki jos pretplata 3 eur mjesecno.
evo ispod gorice milion letaka...optika do kuce. brzina 20/2...jedan mjesec besplatne pretplate za nove korisnike, besplatni hd kanali...
sad cu da zovem da pitam za cijenu.
HD kanali ? Sale???
cijena vam je 40 eura, ja sam potpisao za saglasnost ali odbio uvodjenje jer je preskupo, cekam da se spusti ta cijena :)
Koje su šanse da Masline (koje su na 2 minuta od centra grada autom) dobiju ovo... Nikakve nema zgrada....
Male, evo i ovamo dje su odlucili da provucu optiku ide kilavo. Prvo su poslali promotere da nas animiraju da damo saglasnost, pa se cekalo 2mjeseca da provucu kabal do ormarica u zgradi, sada to tako stoji vec mjesec dana, pa kad se nakane da provucu kablove kroz zgradu, pa ce i to da cami jos 2-3mjeseca dok krenu prikljucenja. Samo me cudi da nisu vec racune poslali sa uvecanom pretplatom za tripleplay, na osnovu saglasnosti za FTTH
Imam konstruktivan prijedlog, posalji na p.m naziv objekta, tj. adresu stana (ulica, broj ulaza,stana, ...) pa da provjerimo gdje, zasto i kada. Moze postojati mnostvo razloga zasto se ''kasni''. U narednim postovima o tome. Mozemo svi da doprinesemo da ova stvar ide brze!
Pojasnjenje svim posjetiocima foruma:
1. Ukoliko se nalazite u objektu, tj. zgradi u kojoj je vec PRISUTNA bakarna infrastruktura, a door2door agenti su vas posjetili sa izvjesnom ponudom za OPTIKU, uslov koji korisnik treba da prihvati jeste:
a) Koriscenje Internet paketa, OPTIKA 20 (20/2Mbps) - 32.99€ (PDV ukljucen)
- Instalaciona taksa: 0€
- 1 mjesec bez pretplate za nove korisnike (0€)
- Ugovor na 24 mjeseca
b) Koriscenje paketa TRIO OPTIKA - 46.95€
- Instalaciona taksa: 0€
- Ugovor: 24 mjeseca
- Oprema (ONT, STB): 0€
- Struktura paketa: Komfor + Optika20 Internet paket + Extra TV Start
- Npr. u ovom trenutku nazovimo vec standardna preplata za popularni ExtraTrio Flat 5 iznosi: 44.95€
Naravno,podrazumijeva se da se od korisnika predhodno dobije saglasnost za izvodjenje radova, tj. uvodjenje - instalaciju FTTH prikljucka u njegovom stanu. Samo prikljucivanje servisa kod korisnika (instaliran FTTH prikljucak!) traje nekih par minuta :).
2. Ukoliko se nalazimo u objektu (u pitanju nove zgrade!) u kojima nije prisutna CT bakarna infrastruktura,odnosno gdje imamo prisutnu OPTIKU, ''biznis pravila'' su drugacija u odnosu na predhodne.
Nakoliko dopunskih info.:
*** CT je u ovom trenutku ''pokrio'' 15-20 stambenih objekata u Podgorici (npr. Toloska suma,Blok 15,Maksim,izvjesni broj zgrada preko puta Hrama, ...) odnosno zavisno od broja NOVIH zahtjeva ide u implementaciju,tj., povecavanje broja fizickih povezanih FTTH prikljucaka.Imamo mnostvo novih objekata-dakle,samo optika (nema bakra!), i izvjestan broj objekata gdje se prijavilo mnostvo korisnika za migraciju servisa sa bakra na optiku (korak1!).
Naravno, dijelom smo prisutni i u Baru, Budvi, Herceg Novom, a od prosle nedelje i u Tivtu (PortoMontenegro!).
*** U toku su promocije u Bloku5, kojima prisustvuju i tehnicka lica iz CT od kojim se mogu dobiti svi detalji, dopunske informacije i sl.
*** Zavisno od broja zahtjeva po lokaciji gdje je prisutan bakar (ulazu) ''ide'' se sa ''dovodjenjem'' optike do objekta/ulaza/sprata/korisnika
*** Kvalitet servisa, ... hm :). Ako se moze tako napisati ''cistih'' 20/2 Interneta, i ako npr. imamo veliki stan moze i 5TV,tj. STB-ova, ... Posle vrucina se nadam i HD kanalima.
Stojim na raspolaganju,pojasnjenja, ...
Naravno, za vise detalja, precizne info. - posjeta nekom od T-Centara ili pozivanje Call centra.
Mene zanima, u kojim zgradama u Bloku5 je uvedena bakarna infrastruktura ?
I kako prelazim sa postojeceg adsla i extra tv-a na ovaj novi da nazovemo "oprticki" paket ?
Gdje (to) nema bakra? :)
Dakle,konkretno za Blok5 se organizuju posjete door2door agenata koji ce izmedju ostalog ostaviti flajer sa osnovnim podacima,prezentirati mogucnosti/benefite/cijene,... Takodje,krece se i sa prezentacijama/promocijama sa stanarima ulaza zgrada, ...
Svi zainteresovani potpisuju saglasnost da su zainteresovani,odnosno da pristaju da im se u stanovima izvodje FTTH prikljucci.
Zavisno od broja zainteresovanih u ulazu/zgradi odlucuje (CT) se da li ce zgrada biti u ovom trenutku ''pokrivena'' sa OPTIKOM.
Korisnik koji ima servise na bakru (kao sto ste vi - jer primjecujem da pisete o koriscenju ADSL,IPTV servisa) treba da uzme neki od raspolozivih paketa: OPTIKA 20, TRIO OPTIKA.Naravno, preduslov preduslova je da se instalira FTTH prikljucak.
Rado bih zakacio i neke slike lokacija,iz stanova, ... ali nesto bas i ne uspijevam - kao da je do skripte na forumu ili cega vec.
Ne kazem da nema bakra, vec pitam gdje ima?
Konkretno me zanima zadnja zgrada Bloka5 preko puta Ruskih kula
Bakar je kod tebe u stanu :)
Ocigledno sam napravio permutaciju i samim tim gresku pa sam vas zbunio.
Zanima me da li je u mojoj zgradi dovedena optika ?
Posto zivim kao podstanar (i ukoliko b bila dovedena optika) ja svoj "opticki" paket koji bih uzeo ne bih mogao da setam gdje god hocu jeli tako ?
Tesko da ce ta cijena padati any time soon. Pogledajte koliko kosta recimo 4Mbps kod Cablinga - 43 EUR (see http://www.cabling.tv/index-2.html), a kod T-Coma se radi o ExtraTv+Internet 20Mbps+Telefon za 40tak EUR!
Ovome paketu sto se nudi kao promo je realna cijena sigurno preko 70 EUR.
oce li biti optike u ruskoj kuli 1 posto su bili davno oko saglasnosti pa da li ima nesto novo oko toga ako zna ko
Kada ce se moci ochekivati optika u djelovima Tivta osim Portomontenegra?
Da ne grijesim dusu, znam da je moje selo na kraju jedne civilizacije, ali me nesto kopka :
Da li je poznato da je optika spustena do Njivica (Herceg-Novi) ?
Pitam, jer je svojevremeno dok sam bio u Bg, bila plasirana prica da se spusta optika pored puta. I to pored puta je iskopano, i zakrpljeno. Ja licno mislim da nije optika, ali daj da pitam.
Ako optika nije spustena do Njivica, je li realno ocekivati do 2013-e ? (Ipak svi drugi pojedu kapacitet linka, sem mjestana sela )