Zao mi je onoga Alonsa izlece a momak ih je peglao za koju godinu ce da bude medju prva dva vozaca formulu......
http://shin.bit.ac/cg/f1/i-s/i-f2001-s.pngFORZA FERRARI
Printable View
Zao mi je onoga Alonsa izlece a momak ih je peglao za koju godinu ce da bude medju prva dva vozaca formulu......
http://shin.bit.ac/cg/f1/i-s/i-f2001-s.pngFORZA FERRARI
kod mene pise dream....i to sam uzeo iz jedne knjige o ferrariju....da ne bude da sam izmislio ;)Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
A vidjoste li koliko je schumi bio brzio od brata??
Na onu pravinu je ishao 309.9 a brat mu 301. A voze isti bolid...
Schumcher je simbol formule 1, i taj choek se nikad nece zaboravit...
Ne voze isti bolid nikako. Ono je BMW a ovo Ferrari 8)Quote:
Originally Posted by baki
da da...BMW vs Ferrari na prawinu...nnnnikako!!Quote:
Originally Posted by Desert Eagle
BMW Williams = Ferrari :!: :!: :!: :!: :!: :!: :?: :?: :?: :?: :?: :shock: :roll: :x :( :evil: :trashcom: :hammer: :ass: :D
Poshtovani chitaoci, za 19 minuta treba da pochne Malysian Grand Prix 2004.
Sad je neshto prichao Coultard (*****), on rekao da sumja u Mercedesov motor.
Sve cu da prenosim, ostanite pored malih ekrana i chekajte...boom ili vrh!
Bruka za Raikkonena, u toku kruga za zagrijavanje, on proklizava i okrece se za 180 stepeni pa neki Williams zamalo da ga udari!
Slab pochetak za njega!
U pochetku sve je OK, Ferrari vodi...
Ljudi, Barichello proklizava, Montoya pretica njega a mislim da brzo i Scumija.
Montoyin najbrzhi krug: 1:39:335!Shumijev najbrzhi krug: 1:36:894!
Barichelo ima problema jer i Raikko je 3!
52 krug. Webberu je puknula guma a Sato je letio.
I Webber je zavrshio trku jer je izletio, hteo je da ide u Pit Lane ali...uuuuuuWebber na drugo mjesto, u qrc!
Ralfu je eksplodirao motor a bolida je stopirao tachno kod vatrogasca!
Na 27 krugu Schumi je priticao neki Sauber za cijeli krug!
Finish za Heidfelda, problemi! :cry:
Opet Raikkonena zajebava motor, VVVRRRHHH! :D :lolblue: :respect: :bravo: :ass: :blah:http://www.click-smilies.de/sammlung...smiley-001.gifhttp://www.click-smilies.de/sammlung...smiley-007.gifhttp://www.click-smilies.de/sammlung...smiley-016.gif
Eto, to sam chekao, to smo chekali!
Neka je sa srecom!!!!!!!!!
Takvo lezanje, takvo ubrzanje ja josh nisam vidio!
Zna se ko je gazda!
jos jedna pobjeda......mozda i bolje sto nije toliko ubjedljiva kao u australiji ali ostali moraju jos mnogo da rade da bi stigli ferrari a posebno mclaren...zao mi je kimija...mislio sam da ce momak osvojiti koji bod....weber nije imao srece a tek onako los start nego sreca da se neko nije zakucao u njega....alonso opet ima dobar start vidjeli ste koliko je napedovao na startu istina protiv slabijih timova.....barikelo je zeznuo stvar sa taktikom koju su mu vjerovatno promjenili tokom trke kako bi izvukao ovo 4 mjesto inace nista uzbudljivo jedino dueli trulija i butona
i fabia mozda bi mogao da prekines sa direktniom prenosima trka...jer cisto sumljam da iko to prati ;) a ako ti je dosadno tokom trke pisi nesto drugo....jer moram posle tebe da skrolujem 2 strane da vidim dje smo stali ili barem na kraju sve to u jedan post
ole ole ole :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
majstor je ponovo pobijedio
Vidjeste li Buttona kako ga gari do 19.200 rpm 8)
Ali sasija BAR-a je dosta losa, McLaren u kombinaciji sa Hondinim motorom bi OTKINUO Ferrari :lol:
Meni ovo vec posle dvije trke postaje dosadno.....http://jm.g.free.fr/smileys/annoyed.gif jedino mi je milo za BAR,a neko mi se cini mi se na pocetku sprdaohttp://jm.g.free.fr/smileys/smiley_abzw.gif
pa da znas da bi onako mclaren ima onaj ostar nos....pa kad ga zaletis 300 i uletis u popijeko parkirani ferrari vjerovatno bi ga okinuo :) ;) i dobro kazes nema snage za to mercedes ;)Quote:
Originally Posted by NSX
:bravo: I jos jednom je dokazano da FERARIJU niko ne moze da se primakne! Forzza Schumi, Schumi is the best! :yipiiii:
Schumi is KING!!!!!
Zhao mije za Merca, a za Kimija nimalo jer on je hteo da pobjedjuje Schumija proshle godine!
ono sto me razocaralo mnogo je to kako je kimi odgurnuo onoga kad je prisao da mu pomogne ili ga uputi kuda da ide....mislim jasno je da je covjek razocaran i da je puno ocekivao pogotovo zbog prosle sezone ali onakvo ponasanje....ja da sam na bernievom mjestu ne bi prosao bez neke kazne...ne mrzim kimija i isto bih rekao da je schumi nesto slicno uradio...
evo trenutno stanja posle malezije
Rezultati:
1. Michael Schumacher (Njem/Ferrari) 1:31:07.490 (204.384 kmh)
2. Juan Pablo Montoya (Kol/Williams-BMW) 5.022
3. Jenson Button (VB/BAR-Honda) 11.568
4. Rubens Barrichello (Bra/Ferrari) 13.616
5. Jarno Trulli (Ita/Renault) 37.360
6. David Coulthard (VB/McLaren-Mercedes) 53.098
7. Fernando Alonso (Špa/Renault) 1:07.877
8. Felipe Massa (Bra/Sauber-Petronas) 1 krug
9. Cristiano da Matta (Bra/Toyota) 1 krug
10. Christian Klien (Aut/Jaguar) 1 krug
Poredak vozači:
1. Michael Schumacher 20
2. Rubens Barrichello 13
3. Juan Pablo Montoya 12
4. Jenson Button 9
5. Fernando Alsonso 8
6. Jarno Trulli 6
7. Ralf Schumacher 5
8. David Coulthard 4
9. Felipe Massa 1
Poredak konstruktori:
1. Ferrari 33
2. Williams-BMW 17
3. Renault 14
4. BAR 9
5. McLaren-Mercedes 4
6. Sauber 1
Koji crni Mclaren... Milo mi je shto je BAR dobro proshao, a Ferrari opet pokazuje svoju dominaciju. Shto se tog incidenta sa Kimijem tiche ja ga ne bih kaznio jer je momku prekipjelo vishe. Proshla sezona ochajna, pochetak ove katastrofalan... Takav vozach zasluzhuje mnogo mnogo bolji tim od Mclarena.
Sumi je bog formule 8) ......,a Mclaren katastrofa :roll: :roll:
FORZA FERRARI
nemoj tako to je vasa omiljena firma koja je napravila slr-a :twisted:Quote:
Originally Posted by VIERI_32
ma mclaren je super....mercedes im je slaba tacka... :D bolje bi im bilo da opet pocnu saradnju sa bmw-om pa da iduce imamo i wiliams i mclaren bmw :)Quote:
Originally Posted by 2_fAsT_4_YoU
U BMW fale vozace ne fali nista drugo.
'ebes ti to kad su vozaci nezadovoljni a voze.
Respect za ferari
Strasno mi je milo za bar-hondu. Mislim da ce honda i toyota u buducnosti da cudo naprave.
E koliko cu samo da cekam dok wiliams ne skine ferari sa trona :)
Quote:
Originally Posted by FrojD
nacekaces se.... :)
wiliams bi mogao da bude sampion ako ne 2005 onda 6 da stariji sumaher vozi za njih
Ma onaj je treba da ga nabode onamo jednom :twisted: no mu je kaciga smetala :mrgreen: Niko mu nije kriv sto ne umije da vozi pa se obrce po stazi u toku kruga za zagrijavanje i sto gori motor jer nezna da salta :lolblue:Quote:
Originally Posted by E_K_V
Ma zeznuo sam se ljudi :oops:Quote:
Originally Posted by Zabranitty
Htio sam rec njegovog kolege :P
Vidjoste li da je raikonen imao najvecu top speed 325, a schumi ~315...
Ali Schumi je legenda....
Enzo-Ruls!!
Quote:
Sledeća trka je u Bahrainu. Niko od timova ne zna što ga čeka tamo sem Williamsa, za sad jedinog ''rivala'' scuderie.
Bernie Ecclestone je u Melbourneu, nakon Ferrarijeve dominacije, izjavio da je to katastrofa za F1 pa je odlučio da ''malo'' pomogne Williamsu.
Na otvaranju nove staze u Bahrainu, Bernie Ecclestone pozvao je tim Williams da odvozi koji krug. To i ne bi bilo toliko čudno da Williams nije poslao svog test vozača sa prošlogodišnjim bolidom koji se inače koristi za testiranje.
Jean Todt, na to je imao samo da izjavi: "Zamislite što bi naši protivnici rekli da smo mi uradili nešto takvo".
Da li je Williams u prednosti. Patric Head je to potvrdio ali braneći se: ''Odvozili smo samo 25 krugova i to će nam pomoći u prvoj polovini prvog testiranja u Bahrain, ali ostali timovi brzo će nas sustići.''
Samo 25 krugova!!! Na prva dva Grand Prixa rijetko koji tim je na oba testiranja zajedno, u petak, odvozio preko 25 krugova. Ako je to dovoljno da se izaberu gume za cijeli vikend onda Williamsova prednost i nije baš mala.
i jos jedan odlican text sa mihaelovog sajta schumacher club
Quote:
2002-e bila je nadmoć Ferrarija u odnosu na druge. M.Schumaher je osvojio titulu čak šest trka prije kraja sezone. Tim iz Maranella pobjedio je na 15 od 17 trka. Pobjedio bi i na ove dvije da nije bilo sudara Schumachera i Montoye na samom startu GPMalezije đe je Michael izvukao deblji kraj (lom prednjeg stabilizatora), i GPMonaca, staza na kojoj je nemoguće prestizanje uprkos Schumacherovoj ubjedljivo većoj brzini od Coultharda (čak dvije sekunde po krugu).
Na kraju te uspješne Ferrarijeve sezone usljedila je uzbuna kod čelinih ljudi Formule 1 i FIA-e. Slijedi čuvena izreka Bernia Ecclestonea: ''Ovakva sezona se više nikad ne smije ponoviti!!!''. Tim Ferrarija zbog svog dobro obavljenog posla postao je glavni krivac za ''neuzbudljivost'' šampionata. Usljedilo je nešto nevjerovatno za jedan sport: ''Kazniti onoga što je najbolji'' i što je najžalosnije u svemu tome otvoreno je rečeno od strane FIA-e: ''Moramo promjeniti pravila da bi ostali sustigli Ferrari''. I počelo je smišljanje novih pravila.
Koliko je Ferrari izgubio novim pravilima za 2003-u sezonu?
Ferrari je svoj novi bolid počeo razvijati već sredinom ljeta. Znalo se da će biti novo pravilo o zabrani elektronskih pomagala (LC i TC) od 2003-e, te je tim razvijao svoj bolid u tom pravcu. Krajem oktobra donešena su nova pravila, između ostalog kojim se TC i LC zabranju od GPVelike Britanije, i svi su se složili s tim. Ferrari je svoj F2003-GA razvijao tako da što manje izgubi zabranom elektronike. Izrađen je bolid sa dužim međuosovinskim rastojanjem te se tako poboljšava stabilnost bolida u dugim brzim krivinama, ali se gubi na kratkim destinacijama (kvalifikacijama). Međutim, taj gubitak Ferrari je planirao nadoknaditi premještanjem balasta. Na kvalifikacijama balast bi više bio koncentrisan na prednjem dijelu bolida što bi dovelo do boljeg grijanja prednjih guma i bolje stabilnosti. Dok za trku balast bi bio premješten više da ''čuva'' gume i poboljša balans, odnosno ''ležanje'' bolida.
Ali, uvodi se novo pravilo, koje je preko noći izmišljeno, bolidi se ne smiju dirati poslije kvalifikacija. Tu je već nastao problem za Ferrari. Jer razmještaj balasta između kvalifikacija i trke više nije moguć. Morao se naći kompromis između prihvatljive pozicije na startu i balansa bolida za vrijeme trke. To je prouzrokovalo da Ferrari nikad nije imao idealan set-up bolida ni za trku ni za kvalifikacije.
Tu nije kraj. Prije samog početka sezone McLaren i Williams traže od FIA-e da ne ukida TC i LC zbog sigurnosti vozača ili će je tužiti!!. Nevjerovatno!! Isti ti timovi, samo svega par mijeseci ranije, podržali su ukidanje elektronike. Tada se spekuliše u javnosti da su engleski timovi uložili oko 25 miliona funti u razvoj nove elektronike. FIA da se ne bi sudila sa timovima odložila je ukidanje elektronike. Za Ferrari je već kasno. Bolid je izrađen a elektronika se nije mnogo razvijala. Uslijedio je niz problema kad se stiglo na evropskim trkama. Ne rijetko Ferrarijevi vozači imali su loše startne pozicije a na samoj trci gume, usljed veće vazdušne temperature i ne idealnog set-upa, gubile bi grip. Uz to, Michelinovi timovi od Monaka imaju nove gume, čak 16mm šire od dozvoljenog.
Sve je to dobro prikrilo pravi potencijal F2003-GA, uz to i Bridgestone je dobro posustao. Međutim, titula je, teško, ali ipak osvojena.
sad cu prekrsiti pravilo.....o velicini slike ali sam ovo morao da postavim.... :lolblue: jos se smijem
http://www.bihferrariklub.com/cartoons/z9995.jpg
:lolblue: a ovo je dobra fora! Pa jedino bi ovako i mogli ostali da se primaknu ferariju, ALI posto ovo pravilo nije jos uvedeno :finger:
nikad ne reci nikad mozda uvedu ovo pravilo za bahrein :lol:Quote:
Originally Posted by X3M