Nesto tako sam i ja razmisljao, zahvaljujem.
Printable View
Pitaj ovaj servis, nalazi se u NK, imaju neku mašinu za mijenjanje ulja, a i potrebne filtere i ulje..
http://www.ravenol.me/
nidje veze
5w40 i 10w40 na radnu temp su potpuno ista gustine i cst
Jel zna neko da mi kaze majstora kod kojeg mogu zamjeniti korpu kvacila na C4 automatik?Objasnise mi da treba da se neki program steluje na njega kad se to mjenja..Ja nikad nisam cuo za to.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Razlike u cijeni između Monteprca i Skode za Golf 4 TDI.
F.nafte 18€-35€
F.vazduha 15-27€
F.ulja 5.5-10€
F.kabine 15-25€
Ulje 8-11€
Plus ruke ne znam koliko su.
Ja uzmem filter ulja original jer je najkvalitetniji a ujedno i najbolje filtrira. Razlika u cijeni zanemarljiva.
Ostali filteri su dosta skuplji, tako da njih uzmem ili Mann ili Bosch. Tj. svaki servis mijenjam marku jer mi je interesantno. Sad mi je trenutno Bosch.
Čak mislim da je Mann za naše tržište Made in Bosna. 😁
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
koji bi broj onoga ivanovica sto reparira trapove?
067542888
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
zahvaljujem
Pravi mi malo vakuma na auto na onaj actuator od turbine kad maknem crijevo pa stavim prst osjeca se da uvlaci vazduh, na VAG pokaza da vise nego sto treba turbina prima pritiska a to je do n75(tako mi rekose)
Kupio sam nov pierburgov pa reko sjutra da ga zamjenim.
Zna li neko da mi objasni gdje ide koje crijevo?
Nasao sam na net nesto ali ne znam gdje da kacim broj 2 i 3? https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3fa510e171.jpg
Skidaj i stavljaj jedno po jedno crijevo
Znam to nego reko mozda ni ta nisu kako treba pa svakako da provjerim prvo crijeva nego ne znam 2 i 3 dje se kaci.
Na taj 2br spoji sa vakumom koji vodi na vakum pumpi ispred imas jedan ventil crnobijele boje proveri i njega...
3br spojis sa ATM oznakom koja vodi na filter vazduha...
1br ide na vakum aktuator turbine...
Koje greske je davao daj oznake Pxxx ili vag oznake greski.. :) pripremas li ga za tjuning valja ga malo naturpijati... :)
Na VAG je iZbacio gresku da previse zraka prima turbina pa je zato iskljuci ponekad i ode u safe mode, ovaj drug mi rece crijeva da provjerim ili n75 ventil, kad maknem crijevo sa aktuatora pa stavim prst osjeca se da uvlaci vazduh na ler a ne bi smio.
Necu da ga tjunuram uzimam uskoro drugo auto. Hvala ti komsija.
Da je ti gresku za previse pritiska turbine...
Na leru treba da vuce taj vakum nekih 25% pod vecim gasom i obrtajima dolazi do 95% iznad toga ide u safe...
Mislim da nije do n75 ventila turbine...
Barum Bravuris 3HM vs Uniroyal RainExpert 3 ljetnje obije, iskustva, misljenja?
Koje sredstvo od Liqui Moly je dobro da malo ocisti DPF?
Uzimao sam neki kao 3-4€ ali to je kao neki protektor.
Drugari, preporučite mi nekog bošistu.
Treba da vidi boš pumpu na golfa tdi... trza u određenim obrtajima(između 1800-2000), shebaću stope i cio trap...
U Bar ima Alen Perazic,odlican je...
Moze to lako protokomjer bit ako ga imas...
Nije protokomjer... sumnjam na elektroniku boš pumpe.Trza samo na tim obrtajima i trza ujutro kad se upali-dok se malo ne zagrije.Zamijenjen mu je davač temperature,nije do njega.
Inače, paljenje ima odlično,dim minimalan,rekao bih solidan motor...
Dizne-tri su provjerene a četvrta nije, i to baš ona na koju ide struja... nijesmo je mogli otpuštiti,spekla je potpuno.
Egr ventil skinut davno,zatvoren usis i izduv... ide fenomenalno..ali zato i jače trza jer bolje vuče na manje obrtaje nego prije sa EGR-om...
Inače u pitanju je golf 3 tdi 90 konjah... :D
2.0 CR TDI 140ks, 2014 god, kada se gasi motor ponekad zavibrira jedno pola sekunde dok se gasi, nekad ne, zatrese uglavnom cijelo auto...
Nisam neki ekspert za VW, ali mi ovo liči na onaj problem sa klapnom za gašenje motora, ispravite me koji je tačan termin za to...
Koliko je to komplikovana popravka i koliko otprilike novca?
Da...
Dobro vakuume isprovjeravaj Hari,svako crijevo i one plasticne cjevcice isto.
Maksimalno sam zadovoljna brzinom interneta kod vas!
+1
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Sto ste ono rekli za akumulatore, koji je best buy i sto bi tacno preporucili za Astru H 1.7CDTI, nedje mi jeneko rekao da obratim paznju na tu udarnu snagu ali se ne mogu sjetit sto i kako tacno mi je receno?
I naravno dje je najbolje zamijenit stari za novi...
Topla - kod mene je dvije godine, a kupljen prije 3, ja prezadovoljan.