Cekaj, biznismene, kazes coeku da isprska auto sa kiselinom za felme?
Printable View
Cekaj, biznismene, kazes coeku da isprska auto sa kiselinom za felme?
soda kaustika je za rjesenje tako se mislio odrazit Biznismen.il mozda vozi auto bez farbe....naravno ponavljati proces dok se sve ne ukloni..
ima ova nova sona kisjelina,skin friendly,ne trebaju rukavice i naocare,ako pretekne sto od kola,vele valja se cojek i umit.
OT:
Ranije sam nedje pisao,Pezo 206 ,i pored serva,jako tezak volan. Vukao je malo na lijevu stranu pri voznji,pa sam bio da odradim reglazu,i ovaj lik snimi situaciju i vidi da nesto nije u redu.
Em sto vuce u lijevo pri voznji,em sto kad koci,volan ide u desno (nekad i u lijevo), a kad smota puni ,volan se tesko vraca u centar.
Kaze da je to povezano sa ovim sto je volan tezak i da moze biti ili solje amortizera ili glava upravljaca.
Je li ko imao slican problem/iskustvo?
Sto mislite vi ovako,teoretski?
10c čistom vodom skvasim
20c bačim pjenu
10c pištolj za felne
uzmem sunđer iz gepeka i istrljam
50c ispiranje voskom ili osmoza kakokad
10c patosnice
50c usisivač sa sve gepekom
20c crnilo za gume (tankam u bočicu od pola kile i mažem sunđerom)
magla.
nama ne sto auta malo trose nego mozemo i oprat ga perfektno za 50centi. pa sto se zalite na plate ljudiiiiii
on topic- na kalimero. za 1.20 spolja (sampon i ispiranje) i usisavanje 20centi. dvim se ljudima koji dodju i potrose 5e a za iste pare su mogli ostavit auto nekome da im ga opere. naravno 5 puta bolje
ja operem auto kod jednog momka na tivatske strane za 7e,e kad ga uzmem poslije toga da vozim,gledao sam muvu koja je scela da mi sleti na haubu,klizala se do kraja haube,i bubnula na asfalt.....
Jel joj bilo što kad je pala sa haube?
nadam se da nije,odlecela jeste sa poda al sa smanjenom snagom rotacije krila...
- prva stvar je da ne treba uopste prat auto sa vrucom vodom
- na koju foru vi "operete" auto ispod 1.50-2 e mi nije jasno uopste
- treba covjek jos da ima jelensku krpu,magicnu za unutrasnjost,krpu za stakla,tecnost za stakla,sprej za unutrasnjost(s njim se mogu i gume naprskat)
minimum 1.5e za pranje i 0.50-1e za usisavanje
Nema srece dok se ne uzme sundjer u ruke
Kod mene je ovako:
0,5 za pjenu;
1-1,5e pranje s praskom;
sundjerom;
1e vosak i ispiranje/osmoza;
Ljeti mi treba 20do30centi plafon. :) Jer nema kisa auto mi je uvijek cisto pa ga samo isperem da maknem prasinu i ponovo namazem gume. :D
Tacno tako.Samo pratiti navedena upustva. :)
Znas li koja muka ga je bila / grebali su ga kljucem 2/3 puta igrali iks oks pisali 4es na vrata a sija i dalje / farban prije 7/8god....
Ja ne znam kakva su vam to kola / usisavanje 50c - 10centi je jedan minut 50centi 5minuta..Ja da mogu ubacio bi 5centi za pola minuta. :)
1.Fabia ta pjena previse bespotrebna.
2.Vosak 20centi plafon za njega samo se auto pretrci sve vise od toga je cisto precerivanje.
3.ispiranje takodje sve preko 50c je precerivanje jer posle voska nema nikakvog dugog ispiranja jer voda sama bjezi.
Najvaznije je pranje vruca voda sve ostalo je bukvalno pretrcavanje sto bi se reklo.
ti da mozes je*o bi se za 5 centi
na ispiranje treba mozda i najvise para,jer treba iz svih coskova,izmedju svih vrata,gepeka,sofersajbni maknut(trunje,prasinu insekte,lisce i sl.)jer ako ga dobro ne isperes pa uzmes da ga brises i u krpu pokupis prljavstvinu pa citava kola izgrebes.
pricamo o pranju,ne o prskanju sto 90% ljudi uradi.dodju isprskaju kola,upale masinu i odu.i onda im se nakon 10m zalijepi sva prasina na vlazna kola.i onda mi kazu iso sam da perem kola,a mislim se sta si opro vidi na sta to lici
Attachment 137940Zna li ko sta signalizira ova lampica pod brojem 28?
hvala
Esp .
Ti dobro mrvis u to auto. :D Kad ga toliko usisavas. :D
E nzm kako ga peres ali je to za mene previse. :)
E u to se ne razumijem. :)
HAAHAHHAHAHAHAHAHAHAA Ja od kad se otvorila ona perionica preko puta pecurke prije 5/6godina od tada perem kola na ove perionice i ta ekipa je presla ovamo na ovu i onda sam se i ja prebacio kod osmanagica i doktorirao sam pranje.
Sad nmg ja ucit nekog kako da pere kola ja kad iz dosade ubacim euro ruka me zaboli i otvorim pa perem motor. :)
Tako da sa lednom vodom nista ne mozes da napravis bez da maknes sapunicu glib ne mozes..
Ako ti je auto glibavo ubacicu ti 10e za ispiranje pa da vidim oli 1% gliba maci...
Pranje je glavno ovo sve ostalo bukvalno pretcravanje pogotovo posle voska / nema ni susenja kola bez ako je nekom merak kao meni. :D
50/60/70c za pranje ako vam je auto bas glibavo vosak 20c i to je mnogo. :D i ispiranje 40c plafon..
Ne pratis,jer da pratis vidjeo bi da sam napiso da bez sundjera nema srece.
opet ti o pranju s vrucom vodom,i da li ti je jasno da vruce pranje unistava lak?
Velis pranje je glavno ostalo bukvalno pretrcavanje?nema ni susenja kola? i ti to zoves pranjem.(ti si u onih 90% sto sve urade ali kola ne operu)
ovo oko cijene necu komentarisat jer opet sam sebe demantujes po ko zna koji put
s ovim zavrsavam ovu pricu,jer imam osjecaj da djeca od 3 godine vise razumiju i ozbiljnija su od tebe
Nema bez sundjera to ja znam.
Pa prvo pranje je vrela voda. :)
Ja jedno 58838473882949483948x sam oprao kola i jos ne makoh taj lak nego sijaju kao da su juce farbana. :) bez ako ti ne primaknes na 1cm onaj pistolj.
Kad ga isperes bez voska nema potrebe za susenjem jer voda nema kamenac a tek kad ga voskiras prije se auto osusi..
Meni drug drzi rekord od preko 20e :) njemu je merak kad pere da ubaca po 5/6e min.
Auto mi je pokafenjelo od gliba kad ga operem vidjeces kako sija i necu prebacit 1.2 1.3€
1e ti je 4min pa ti vidji koliko peres auto. :D
Zna li ko za koliko se moze ofarbati A klasa? Koliko nije mnogo dati para za to?
Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока
Rekao Fabia najbolje prat vozilo kod Osmanagica, ljudi procitali i danas svi na Osmanagic.... :)
https://s24.postimg.cc/adm2fvlp1/201...chtone_HDR.jpg