https://s27.postimg.cc/f33x1whj7/image.jpg
Printable View
Hahaha,kamuflaza.
Ne, ja ne zagadjujem,ja sam from Korea
Aha, Hyundai je iz Tokija inace.
Evo ispravih profesore:dispirited:
Hyundai Group was a multinational chaebol headquartered in Seoul, South Korea.
Uporedi VW pod upravom gospodina Piha kada je koncern (mada je većinu radnog vijeka proveo u Audiju) imao zaista dugoročne planove, i na koji je način ,,ispraćen''. Hoću da kažem,uzalud sposobni ljudi (koje VW sigurno ima) kada nema ko da ih vodi. Jednostavno je to tako, što je veći sistem tako su bitniji rukovodioci sektora no pojedinci.To je jednostavno tako.
Oni imaju jedan veliki problem (mada nisu sami), prvo profit pa ostalo.
VW se ponasa bolesno prema vozacima svih auta.
"Kako navode nemački mediji, u toku je policijska racija u središtu Volkswagena u Wolfsburgu i to po direktnom nalogu državnog Tužilaštva.
Sve se odvija kao u akcionom filmu, a upravna zgrada VW je u potpunoj blokadi. Cilj akcije je da se obezbede, odnosno zaplene svi bitni dokumenti, dokazi i elektronska dokumentacija koja je u vezi sa aferom prevarantskih softvera.
Uporedo sa time policija ispituje i direktne učesnike u procesu implementacije i plasiranja na tržište turbo-dizel motora sa lažno deklarisanom emisijom izduvnih gasova!"
Dovedite tih 11 miliona dizela kod nas na na onaj plac izmedju Plantaza i Carine......kola su kriva za sve pa da ih malo set on fire!
Tako se to radi 10dana posle afere. :D
http://www.dodaj.rs/f/3y/Vg/4H8zLCjt/20151008184734.png
E,ali nije to opstina Budva da mogu nesto sakriti.
Bice ovoga u narednom periodu itekako,a posledice su vec nesagledive,tamo nema kumova I rodjaka.
Oni su kao prvo osramotili Njemacku.
Osramotili Njemacku i sve njemacko.
Ali nije samo VW, Njemacku su osramotili svi njemacki proizvodjaci automobila.
Meni je od svega ovoga najcudnije da je to bilo koji inzenjer, programer ili ko li vec uspio da napravi takav softver bez pomoci ovih koji sprovode te testove. Da bi proizveo takav softver moras da poznajes i te sprave koje testiraju do u najsitnije detalje. Kako su mogli to sve da znaju i da naprave tako dobar sofver da ga godinama ne provale?
Softwer je napravio Bosch i jos 2007. G. Ih obavijestio da mogu da ga koriste samo u testovina - da nije road legal.
Hahaha pa oni su to bukvalno shvatili onda [emoji14]. I koristili su ga samo u testovima, cim izadje na put onda se softver gasi :D salim se, shvatam poentu. Vidjecemo kako ce se izvuci na kraju iz svega ovoga. Gledao sam danas na bbc kako ispituju u sudu glavnog covjeka za vw u usa. Zamisli taj preokret, juce si takav gospodin sa tako dobrim poslom a sjutra se nadjes na optuzenickoj klupi. Naravno on je tu samo davao neke izjave ne mogu jednog covjeka optuzit za sve ovo. Ali generalno su ga debelo zaglibili sa ovim, ali njemci su to, mislim da ce prevazici nekako sve ovo i opstati i dalje.
Da ne zna neko kooliko kosta veliki servis za golf 6 1.6 dizel dje najbolje odradit
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Prepoznaje kada se vrte tockovi a ne dira se volan.
Pošteno od njih.
http://www.dodaj.rs/f/1m/oH/4i08H2XI/20151009110651.png
Ponudio ponudio, no izgleda nije prihvaceno/ne prihvata se.
Dojche Welle chlanak:
http://www.dw.com/en/vw-america-this...ion/a-18771484
Kao, Horn objasnio da su neki inzinjeri pod pritiskom sefova, da isporuche ultra chist a snazan-male potroshnje dizel motor, bez znanja high overlordova, ugradili dzidzu.Quote:
Volkswagen's US chief Michael Horn doesn't believe his bosses in Germany orchestrated the emissions scandal. The US Congress isn't buying that explanation and is demanding massive compensation for dealers and customers.
Kongresmeni nijesu imali prihvatanje na tu nekakvu tezu.
Fallout:
I ovo je samo u USA naravno. Evropa tek slijedi.Quote:
Several members of Congress told Horn that Volkswagen should consider buying back the 500,000 diesel vehicles with the defeat device. At $40,000 a piece (35,500 euros), a buyback program would amount to $20 billion, according to Representative Collins. So far, Volkswagen has set aside 6.5 billion euros to deal with the scandal.
"6.5 billion euros is off by an order of magnitude," Collins said. "If you told us today you had set aside 68 billion, I'd say you were probably in the ballpark."
Ako ne zavrse ovo, kako se vec ovako nesto zavrsava, "bogatim donacijama" i sl. forama. Ovo bi moglo bit gadno za VW, bas gadno.
bogate donacije jedino upale kod nas kad se namjesta tender zastupniku i za druge stvari. gore sigurno nece moci, nego ce zestoko da isplate i da zaborave USA trziste na jedan duži period sto se dizela tice.
Buyback bi bio dobra stvar, evo brat se zaglavio sa jednom Jettom 2009 sa EA189.
je li ovo u roksped? interesantna je ova akcija dok se u njemackoj pretresaju kancelarije...
ovo bi trebalo da bude u SR, kod nas je +500e
Rasprodaja.
Inace dobra cijena, ali ne bih ga kupio posle skandala...
15,500 u roksped... Znaci 1500e vise, ok...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Opinion: VW's state of emergency
http://www.dw.com/en/opinion-vws-sta...ncy/a-18773478
Jako dobar osvrt. Posebno detalj, gdje se navodi da je postalo jasno da tvrdnja kako je za prevaru odgovorno tek par inzinjera pod pritiskom, veze nema Smozgom, jer je software morao da bude prilagodjen za svaki model posebno.
Drugim rijechima znali su svi sve.
I ulty pretpostavka/hipoteza, (ovo bih volio samo zbog Wilija, smijao bih mu se forever :D:D:D), gdje chovjek navodi interesantnu mogucnost, obzirom na interesovanje IT divova Apple & Google za auta. Da bi u sadashnjoj situaciji, Apple lako mogao da kupi VW :D! (nego kao to je malo vjerovatno, jer je VW previse konzervativan/dosadan).
No nije nemoguce, radio je to Apple vec, Beats Electronics (Beats by Dre) najgore slusalice ikad, kupili podavno i onda kao kvalitet na nivou :p:D.
(Ne poredim VW i Beats naravno, VW je i pored ove otuzne brljotine jedan od naj proizvodjacha.)
http://www.volkswagen.rs/saveti_kupovina/posebni_i_akcijski_modeli/
- Golf 1.2 TSI Trendline (63 kW), 14.990,00 €, odnosno 13.990,00 € uz Porsche Mobility podršku;
- Golf 1.6 TDI Trendline (66 kW), 17.490,00 €, odnosno 16.490,00 € uz Porsche Mobility podršku. - 1000 skuplje nego u roksped
Je li istina da ovi 1.2 TSI motori i nisu nešto izdržljivi ili je to samo mit?
Kako kako? Da prebacis slike iTunes?
Aj Ćunes xaxaxaxa
Poslato sa Garret turbine.
Слику, пјесму, небитно, нешто најглупље што је свијет видио, ITunes
Sent from my HTC One_M8
Za takve stvari ja koristim wifi.
Ne znam bas za to, eto bimma drzi RR od kad, a englezi i njemci -uh. (A kakav je RR simbol ostrvljana, treba li prichat). Takodje VW ima zabare, chehe, spance pod svojim kisobranom, pa nikom nista. A njemachki T-mobile chini mi se treci provider mobilne u USA.
Tako, nemoj bit presiguran, eto jamerike i kompanija im vise po Kini, no doma, 3 puta.