zar se na sledece EP nismo direktno kvalifikovali kao prvaci prosle godine? logicnije bi bilo da igramo kvalifikacije za sledece OI ili naredno SP
Printable View
zar se na sledece EP nismo direktno kvalifikovali kao prvaci prosle godine? logicnije bi bilo da igramo kvalifikacije za sledece OI ili naredno SP
Trajkovic ce prvo da se izvini (zna on kome), inace mu ova sezona nece bit' ni malo prijatna!
Jes pojacanje (u jacim utakmicama on NECE igrat klasicnog centra), ali mi nije drago da novljanin dolazi kod nas jer ga jhn vec godinama ignorise! Ne znam sto je to Capro vidio u njemu tako posebno!
Azeveda sam ranije naglasavao kao najvece moguce pojacanje, ali...NE MOGU PREZALIT VJEKOV ODLAZAK!
Ako Filipovic dodje u novi onda cemo imat minimalne sanse protiv njih, u suprotnom, ako Gojkovic ponovi ovako losu sezonu - tuci cemo ih!
Cestitka srbima na tituli, nasi... Uh. Dobro da sam bio daleko.
Pozdrav iz UAE.
Pa Cataro, cekam ko ozebli sunce. Daj retrospektivu prvenstva.
Solitudo drugi put za redom pobjednik Divlje lige.
* Solitudo - Čingrija 5:2
http://www.divljaliga.hr/?page=vijest&id=227
vec odavno on nije novljanin...:)
a sta je to bilo s trajkovicem i bestijama? posalji na pm, ako nije za javno pisanje.
filipovic u novom? prvi put cujem za to....
i ne znam po cemu je to gojkovic imao losu sezonu...to sto je lose igrao 2 utakmice ne moze nikako biti mjerodavno, al ajde...to je tvoje vidjenje.
ipak je budva najjaca...tamo govore dolazi perez, hinic, nikic, ovo ono, i dovedu pekovica, hahaahha. stvarno su prejaki.
Bilo je svasta sa Trajkovicem,ne znam koji ce nam moj bez da igra protiv bijele i medvescaka......A ova sezona ce mu bit zanimljiva ako se ne izvine....stoka
auguste druze tezina si...
kad smo vec kod divlje lige dokle smo mi stigli?danas cuh da su galaktikosi iz kamenara prvi...
Solitudo prvi u Divljoj ligi - prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu, već sam napisao i dao poveznicu na ovoj stranici.
http://www.youtube.com/watch?v=bFEIVGgpILs
http://www.divljaliga.hr/?page=vijest&id=227
Kad počinje Jadranska liga 2009./10?
Zavrsena ljetnja liga:
1. Kamenari
2. Risan
3.Bokelj Baosici
Po meni, ocekivano, galaktikosi iz Kamenara su imali najbolju ekipu na papiru, to su dokazali i u bazenu :D
Dana 26.08 (srijeda), u Transfuzijoloskoj sluzbi Opste Bolnice u Kotoru, organizujemo akciju dobrovoljnog davanja krvi ,od 7.30h do 12h. Svi su dobrodosli !!!
Sve informacije u vezi akcije, na PM.
SP za juniore u šibeniku je u punom jeku. izvještaj s sinoćnjih utakmica. znate li zašto su se igači i vodstvo cg veselili na kraju utakmice? jesu li stvarno mislili da su prvi, ili su željeli bit drugi? ali ne bi se tome veselili.
tako se jednom u vodstvo naše reprezentacije prepačunalo. igrali smo protiv sr jugoslavije i mislili da nam je dosta nerješeno za proć, ali su zaboravili da kad je nerješeno i protivnici dobiju jedan bod :) i nak raju utakmice naši čuvaju loptu i na isteku vremena veselje, a "jugoslaveni" nas prvo čudno gledali, a onda se oni počeli veselit. tek nakon 10ak minuta (valja su im objasnili protivnici) našima došlo u glavu da se nemaju zašto veselit.
Juniori se plasirali u polufinale sv. prvenstva, dobili italijane 10 : 6.
Bravo đeco
Nesto mi pade na pamet legendarni spanski golman Hezus Roljan. Sta je bilo sa njim? Koliko mi se cini tragicno je skoncao, ali se ne mogu sjetiti sta se tacno zbilo?
rollan se ubio, čini mi skočio kroz prozor.
danas u 20:30 hrvatska - crna gora 1/2finale juniorskog SP-a
Ima li prenosa?
Hrvatska pobjednik SP-a.
Ima li negdje da se prati rezultat CG-Hrvatska?
Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Svetskog prvenstva u Šibeniku od Grčke rezultatom 6:5 (1:1, 1:1, 1:2, 3:1).
Srpski vaterpolisti boriće se u nedelju za bronzu sa poraženim iz meča Crna Gora – Hrvatska, koji se igra od 20.30. Srbija je u poslednji period ušla sa prednošću, ali su Grci u finišu uspeli da preokrenu i dođu do mesta u finalu.
Dva gola za Srbiju na bazenu "Crnica" postigao je Nikola Dedović, a po jedan Strahinja Rašović, Srđan Vukašinović i Nemanja Ubović.
Junak grčke pobede bio je Marios Kapocis, koji je postigao 4 gola, a po jedan pogodak postigli su najmlađi u bazenu Konstantinos Guvis (1994) i Konstantinos Genidunijas (1993), koji je čak 4 puta blokirao udarce naših igrača.
Srbija je tri puta imala igrača više i to iskoristila jednom, Grci su dali 3 gola iz pet takvih situacija.
Pre meča Srbija - Grčka igrani su dueli polufinalne faze u borbi od petog do osmog mesta, Italija je pobedila SAD 9:8, a Španija Australiju 9:5.
CG-Hrvatska 6:8
Steta,sjutra za bronzu sa Srbijom......
evo nekoliko slika s utakmice (link)
inače grci su zabili 6 sek prije kraja utakmice za pobjedu
Izgleda da smo izgubili od Srbije za bronzu.
Svejedno, momcima svaka cast!
za 3. mesto:
Srbija - Montenegro | 7:6
za 1. mesto
Hrvatska - Grčka | 9:8
Hrvati prvaci
Ili sam se ja nesto preracunao ili sam pogresnu informaciju procitao: ovo je bilo SP za momke do 18 godina :confused:
Zasto smo onda mi na Univerzijadu vodili 20-ogodisnjake :confused:
Cestitka hrvatima na prvom mjestu, nisam nezadovoljan 4. mjestom na svijetu.
NIJEDAN od ovih 18-ogodisnjaka nije medju prvotimcima nekih od nasih najboljih klubova. Igraju manje uloge u Valu i Bijeloj.
Dakle, nijedan extra talenat.
Usporedbe radi, znate li dje su nasi A reprezentativci bili sa 18 godina? Vec su imali po par prvoligaskih sezona iza sebe...
Kad pocinje JL?
Bas to sad procitah... Isto tako, vidjeh da nam je prosjek bio ispod 17 godina i da su momci namucili hrvate. Da ako ispliva neki igrac iz te generacije. Novski dio te ekipe je do unazad 2-3 godine dosta obecavao...
JL počinje neđe u listopadu. neki dan je bio članak u hr novinama kako sponzor još nije ugovoren i da se time stavlja upitnik nad JL (piso je debil bauer pa je teško razaznat, ali vjerojatno je mislio na budućnost ne na ovu sezonu, iako on piše ono što mu kažu pa je to vjerojatno bukićev pritisak na cg savez koji je navodno dobio u zadatak nać sponzora). definitivno će bit 13 ekipa i cattar je već uplatio nekave iznose (za gostovanje svih 12 klubova još jednom u cg, odnosno 9 jer vjerojatno nije trebalo plaćat za cg klubove) koje su mu bukić i kompanija postavili kao uvijet nastupa.
kod hrvatske isto niti jedan igrać ne igra u seniorskoj ekipi, osim nešto malo dvojac milaković i kolar u medveščaku, ali to nije ozbiljan vaterpolo. sad je ključno da dobiju šansu. mislim da će ivanković (najigrač SP-a) dobit u juga jer je upražnjno mjesto odlaskom azeveda. macan je ogromna nada jer je prava rijetkost da neko dvije godine mlađi toliko dobar da u ovim godinama zaslužuje igrat sa straijima. još su bautović i benić u juga i ne znam koliko će bit ptilike za njih pa bi ih se možda trebalo poslat na posudbu u neki prvoligaški klub.
izvještaj s finala
Grčka – Hrvatska 8:9 (3:1, 1:0, 2:4, 1:2; produžeci 1:1, 0:1)
izjava Ratka Rudića nakon finalne utakmice:
"Ovo je veliki uspjeh hrvatskog vaterpola. Ovi mladići su zaista jako željeli, imali su ogromnu motivaciju. Utakmica je bila vrlo vrlo teška, neizvjesna do samog kraja. Opet je početak bio isti kao i na svim utakmicama i opet smo se na kraju mi podigli. Baš u jednoj dramatičnoj završnici tim golom riješili smo utakmicu. Hrvatska je zaslužila, igrala je tijekom prvenstva najstabilnije i osvojili smo tu zlatnu medalju. I mislim da smo na neki način zaokružili jednu izuzetno uspješnu godinu hrvatskog vaterpola sa medaljama i na Svjetskom prvenstvu seniora, Svjetskoj ligi, Univerzijadi. Gdje god smo bili uzeli smo medalju. Ostaje još Europsko prvenstvo juniora. Ali već sada možemo reći da je ovo sigurno jedna od najboljih sezona hrvatskog vaterpola. Ovo je naša budućnost i sigurni smo da ćemo imati dobre rezultate i u narednom razdoblju".
izjava Perice Bukića:
"Ima li šta ljepše u Crnici na ovom prekrasnom novom bazenu u ovakvom ambijentu, krcat bazen, ambijent predivan i u jednoj prekrasnoj utakmici gdje smo zaista počeli tako da nitko od nas nije bio baš preveliki optimist. Grci su poveli sa 5:1, ali svaka čast ovim momcima, odigrali su do kraja, muški, na produžetke, na kraju zabili gol koji, rekao bih, zasluženo nas diže do naslova prvaka svijeta. Mogu biti samo presretan kao predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, ali i kao Šibenčanin što smo to uspjeli napraviti ovdje u Šibeniku."
Najbolji igrač finalne utakmice bio je hrvatski reprezentativac Kristijan Milaković sa 4 gola, Jerko Marinić-Kragić i Andrija Vlahović su dodali 2 gola, Ivan Jukić skupio je 7 obrana; kod Grka Georgios Papadogiannis 9 obrana, a Peraklis Genidounias je dao 3 gola. Točno dvije sekundi prije kraja prema grčkim vratima opalio je do tada neprecizni Marko Ivanković, inače najbolji igrač Hrvatske na ovom prvenstvu. Ništa mu do posljednjih sekunda nije polazilo za rukom, ali kad je bilo najpotrebnije preuzeo je odgovornost na sebe, opalio i dvije sekunde prije kraja lopta je završila iza leđa grčkog vratara Papadogiannisa za konačnih 9:8.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je hrvatski reprezentativac Marko Ivanković, najbolji vratar je Grk Georgios Papadogiannis, a najbolji strijelac Mađar Bentze Batory. Zlatne medalje novim svjetskim prvacima, reprezentativcima Hrvatske, uručili su Perica Bukić, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog Saveza i Gianni Lonzi, predsjednik Tehničkog odbora Fine.
Prvo kolo JVL, 3. listopada
* Jug CO - Medveščak
* Jadran HN - Jadran ST
* Mladost - Primorje EB
* Budvanska rivijera - Šibenik NCP
* Mornar BS - Primorac
* Cattaro - Rokava (Koper)
POŠK će pauzirati u prvom kolu, Triglav nije uključen.
Prognoze?
Sve lake utakmice za favorite,sem ove posk-triglav,tu je vjerovatno manje-vise isti kvalitet.Moze li ko dat link za kompletan kalendar,sva kola?
mladost je puno lošija nego lani. imaju odlične sidrune (hinić i muslim) dobrog golmana, a ostale pozicije su im loše pokrivene. otišli su im burić, antonijević, vrdoljak, herceg, franković i paškvalin, a došo nije niko ozbiljan
Ipak, Triglav nije uključen, 13 klubova samo, 24 kola, u svakom kolu netko pauzira. Moja prognoza:
* Jug CO 99, 99% - Medveščak 0, 01%
* Jadran CKB 99, 98% - Jadran 0, 02%
* Mladost - Primorje EB 93% - 7%
* Budvanska rivijera - Šibenik NCP 50, 5% - 49, 5%
* Mornar BS 0, 01% - 99, 99%
* Cattaro - Rokava (Koper) 96% - 4%
Inače, iz znatiželje sam napravio proricanje kartama. Jug sve pobjeđuje do prvog poraza doma od Primorca 8:11. Još biva poraženim (najveća blamaža) od Medveščaka u gostima 8:9 (doma pobjeda 19:2, nad Koperom najuvjerljivije 26:3), od Jadrana CKB 3:6 te od Šibenika i Primorja. Primorac prvi, Cattaro drugi, Mladost treća, Jug četvrti. JMedveščak peti (uspjeh), tek sedmi Jadran CKB, Budvanska rivijera i Šibenik 10. i isto negdje pri kraju, POŠK 6., posljednji Jadran. U poluzavršnici "Final Foura" u produžecima pobjeda nad Primorcem 7:6. U drugoj poluzavršnici Cattaro - Mladost 3:8. Za treće mjesto razočarani Primorac gubi od Cattara 4:10 (velika većina pogodaka Smodlake), Jug pobjeđuje Mladost 10:9 u petercima.