razlika je bila 1.1secQuote:
Koja je bila razlika izmedju Schumija i Kimija na kraju trke u Montreal?
Printable View
razlika je bila 1.1secQuote:
Koja je bila razlika izmedju Schumija i Kimija na kraju trke u Montreal?
1.Koje je mjesto 5boda?????????
Set-up je vozachev stil voznje i vjerujem da shumijev set-up ne bi odgovarao mnogima a mozda i obrnuto (vjerovatno se slazesh), a evo chovjek ti je naveo primjer webera koji je sigurno veci uspjeh (splet sretnih okolnosti ili ne?)!
A razlika na kraju trke je onolika koliku je kimi zelio i velika tachka.
Malo je smjeshno kad shumaher nema konkurentan paket pa je 2. mjesto uspjeh!
Prirodno je da ga branite i kad je losh a da ga napadate kad je dobar kao fino vaspitani!
A sigurno nije fino vidjeti ne atraktivnog shampiona i pored toga shto je sveobuhvatno najbrzi vozach zadnjh 10god!
I batalite podsjecanje te prve trke one godine kad je senna poginuo!
Senna se dokazao na istom autu protiv prosta (najslichnijeg vozacha shumiju)!
Shumi nema sa kim da se trka (jer je timski kolega samo njegov sluga) ili je ferari dominantan ili nije i od toga zavisi jeli shampion ili nije!
Pa i 99 je zamalo Irvajn osvojio titulu na ferariju iako su pola sezone prije povrede favorizovali shumija!
Super, znaci mi sad mozemo za Shumija da pishemo da je p*ckica, govedo, blavor, smrda, gabeljche (...), sve dok se ne registruje odje? Banja 8)Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
Daj majka mu stara, KO je to rekao, KAD i daj quote tih silnih postova dje mi tvrdimo da je Shumi losh vozach???Quote:
Opet: KO je to rekao, KAD i daj quote!!! To si meni te rijeci ugurao u usta, a ja ih nikad nisam napisao!Quote:
Nego, sa pressa me odushevila ova izjava Barikela:
NEma sta, jak ovaj Ferari, i Minardijeve pozicije opasno ugrozava! :lolblue:Quote:
It was actually difficult at the beginning to overtake one of the Minardi cars, which was quite fast on the straight
Eto, lik je rekao da Kimi je najbolji posle Senne.Quote:
Originally Posted by Shaq_Ct
Pahuljasti, zashto mu nisi rekao da to nije istina?
Ali sigurno nisi vidio post jer odmah ga je oditovao chim je vidio shta je napisao.
Koliko krugova su vozili jedan iza drugog? Ko je tu bio brzi, Schumi ili Kimi?
Dobro ****m ti eto ti Sumaher je najbolji.Eto i ti Sumaher nema preko vas niko batali vise zivotati.KIMI JE BIO BRZI,jer da NIJE,Sumaher bi ga stiga'.Bio je brzi uprkos tome sto mu je formula vukla u lijevo!!!Quote:
Fabia,nema smisla pricati o proslosti.Ovdje se samo raspravlja o tome kakvi su bili vozaci prije 2-3 godine.To nema smisla.Mozemo i mi sad kukat i pricat kakav je bio McLaren prosle godine itd ,a mozemo i pricat kako je mp4-13 dra' sve zivo.OVE GODINE FERRARI NE MOZE NISTA,ZATO PRIHVATITE TO TAKO KAKVO JESTE!!! Nemojte se vadit sad,Sumaher 7x prvak ferrari ovo bio ferrari ono bio,to vam nista ne znaci.Nemate nikakve rezultate ove godine lise 2 druga mjesta i zato batalite te vase price.Prihvatite to da vas McLaren i Renault DERU!!!
i Honda i BMW i RBR ponekad :)
Znachi ne smijemo da prichamo za proshlost Formule 1!? Pa ljudi, treba i to pomalo.
Ufff...danas je chetvrtak, sjutra snimak trke....jedva chekam....
Ali tebi je 99% price o proslosti!!!U pravu si,treba ali POMALO.Evo koliko vidim odje niko nista napisa nije za Indy... a $utra pocinju probeQuote:
Vidicemo, ja sam trebao da budem tamo, a nisam imao sigurno auto da vozim 5-6 sati pa za to nisam posha.
a bogomi ja ocekujem mclaren u vrhu a reno bogomi je pitanje kako ce zavrsiti jer staza nije ni malo laka za gume a vidje li ste kako se ponasaju njihovi bolidi u drugom dijelu trke.....ferrari...jedino sto moze da iskoristi trenutno je brzina koju sigurno imaju..jer se najveci sio staze vozi pod punim gasom....a nadam se da nece uprskati kvalifikacije makar morali voziti i sa praznim bolidom :)Quote:
Originally Posted by ShAq_Ct
Mislim da vishe ne startuju sa vishe benzina.
Konachno neko !!!!Quote:
Originally Posted by E_K_V
Moje misljenje,ne navijacki nego realno:McLaren sigurno na vrhu,sad Montoya ima motiv ogromni,em zbog toga sto je pobjedjivao ovdje kad je vozio indy car,em da malo ublazi onu bruku od prosle nedjelje,mada i kimi ima jaci motiv jer mora da stize alonsa.Slazem se sa EKV-om oko Renoa posto ih jebu gume u drugom dijelu trke.Ferrari ce sigurno biti jak,sad je pitanje koliko ce srece imati na trci,Red bull bi trebao biti malo jaci,BAR neznam nesto su mi cudni ove sezone,ne bih moga' dat neko predvidjanje,Sauber ka' vazda,po sredini,nista vise,vrijeme je i da Toyota malo jace krene.Ostatak grida je stvarno bruka komentarisat,ali mi je banja sto je konacno neko gori od Minardija :p
a BMW si zaboravio :)
Quote:
sam si sebi odgovorio na prvo pitanje :lol: Nisam vidio, jer je decko odma editovao post, i mislim da je stvarno nisko prozivat nekoga za nesto sto je napisao i ODMAH pobrisao (kao sto sam kazes). Na kraju krajeva, i sam Kimi je demantovao takva poredjenja. A neka Senna, sta bi tek mi trebali da kazemo za izjavu:
~"There's nothing faster than light, with possible exception of Schumi"??? Obije izjave su jednako "ozbiljne", pa mi ne pod*ebavamo EKVa zbog njegovog signaturea ;)
Inace, evo Feraristi, stize vam mozda vec za Indianapolis novi motor, pojacan za nekih 30bhp, ako vam i to ne pomogne, e propalo se! A i RBR dobija novih 30-40bhp u USA.
Inace, mislim da ce se na ovoj trci Montoja konacno pokazati (ako ne grijesim, on je vozac sa najvecim iskustvom na ovoj stazi, jos od indy 500 i sl), mozda i maznemo neku doppiettu ovaj put! :) Reno nema sta da trazi, narocito jer krecu sa kraja za kvalifikacije, a Ferari ce takodje biti jak, (ovaj put ce Bridgestone vjerovatno imati i bolju gumu , jer je konzistentnija na duge staze), kao i BAR. Vidjecemo...
@Ostali McLarenovci: ovaj put je na vas red da platite pivo ;)
a bogami se Barikelo zalio i na Minardi da ga je jedva pretekao ;)Quote:
Originally Posted by SFU
Ja ochekujem josh jednu pobjedu MC Larena, Bridgestonove gume su kao i ranije - slabe a od Toyote ochekujem 4 i 6 mjesto.
Opet Renault je konkurentan ali vi kad vidite jednom neshto loshe onda mislite ETO TO JE KRAJ ili vidjeli ste da je Ferrari bio dobar pa sad mislite da ce on bit i dalje konkurentan.
A mora se i Alonsu desit neki mehanicki kvar red je vise na 8 trka jedino ga je zajebalo ono prosle nedjelje i u Monako gume.Neka i njemu jednom opane poluosovina u zadnji krug :) :) :) :)
Meni je Alonso bio mio dok nije pokazivao ono 4 4 4 4... kao da je pretekao kimija u zadnjem krugu!
Pa chak je izjavio da mu je to bila najmilija pobjeda ove sezone jer je vodio samo zanji krug! (nekako sam mislio da je pametniji)
A nije mu se ljepshe moglo vratiti...(na njegovu greshku dok ga je cerao MF Montoya)
A neshto te nisam najbolje svatio patuljasti to za BAR????
Shumaher je imao pravo kad je rekao da pobjeda ne nosi dovoljno bodova u ovom novom sistemu bodovanja (zbog sezone kad je kimi zaostao 2boda sa samo 1ili2 pobjede) mozda bi trebali staviti 10-7-6... ili 12-8-6...
Meni se svidja ovo 10-8-7-....
A sad pratim Practice GP Indiana....De La Osa je zavrshio krug i odmah mu se pokvario bolid, izashao iz bolida i pichio.....isto ka Schumi 1996 sa kantom od bolida...odvozio je cijelu trku, izvukao maximum iz bolida, zavrshio trku kao prvi i zaustavio se posle 400 metara...zamisli to..... http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile06.gif http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile06.gif
fabia trenutno je 10-8-6 ;)Quote:
inca kad smo pricali mi o tome svi ste se sprdali a sad i mi mozemo da iskoristimo prednost novog bodovnog sistema :) ipak bi bilo smijesno da je kimi sa 1 pobjedom uzeo titulu :)
Quote:
Originally Posted by E_K_V
Sorry, nisam znao. http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile04.gif
Schumi je bio neshto sporiji od De La Rose, chak na srendnjem sektoru je bio brzhi od njega za -0.182.
Gledam Montoyu kako pricha sa likom iz Michelina i zakljucio sam da on je drogiran!!!
First Friday Practice:
http://www.formula1.com/race/result/740/9.html
Schumi bi bio malo brzi ali ga je sjebo neki Minardi.
Kimi je izashao iz staze.
Od MC-a ochekujem najvishe i naravno josh jedan pad Ferre.
Second Friday Practice sad u 3. http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile01.gif