Originally Posted by
Mojsije
Nezaposlenost je presla prag od 20%, i nema tendencije da ce ostati na tom nivou, ili padati, tamo do proljeca... Preko 3000 ljudi je vise nezaposleno na kraj novembra, u odnosu na kraj oktobra. I to sto se zvanicno vidi. Hiljade ljudi koji su na crno radili takodje su bez poslova ostali.
Pad BDPa ce biti preko 15%, znaci nekoliko stotina miliona... to je kontrakcija koja drzave baca na dupe. Mi nemamo eure da stampamo, tako da ce ustede morati bit ogromne u budzetu za 2021. Zato su ministri i dali sebi fore do marta 2021 da precesljaju svaku stavku koju je DPS pripremio, jer ce sigurno gledati da minimizuju nepotrebne stavke, jer od ovih 700 miliona zaduzenja 500 ide na stare dugove, 200 u razvoj, skoro nista u tekucu potrosnju...
Nikad veci nije bio broj kompanija u blokadi, zivih para slabo ko gleda, sve neke kompenzacije...
I onda pitanje svih pitanja. Sezona 2021. Tu nam udje zivog kesa 1 000 000 000+... ako budemo bili na 50-60% treba da skacemo, ali kakve su najace, izgleda da ce 50% prometa iz 2019 bit vrhunac. Sto znaci da ce bit 500 000 000 manje zivog kesa...
Ja bih gledao da radim bilo sto, ne bi me puno brinulo ocu li u ovakvim okolnostima raditi nedelju ili ne. Ovo je vandredno stanje, situacija koja se desava jednom u 100 godina, nema mjesta komunizmu, nego svi da se ustanu i da zapnu koliko mogu, na celu sa Vladom koja nece imati odmora 365 dana, 20 sati dnevno.