BTW, da vidimo kako ce shumi da se probije do podijuma (iako ne krece zadnji, kao sto je Kimi)
Printable View
BTW, da vidimo kako ce shumi da se probije do podijuma (iako ne krece zadnji, kao sto je Kimi)
Rekao sam ja da oni imaju Cosworthov motor. Najbolji V8 motor trenutno u F1.Quote:
Originally Posted by ShAq_Ct
Schumacher, Massa, Coulthard, Barichello i Ralle -10 mjesta.
Dobra trka. Jak Ferrari ali Renol je undertaker!
Jadan Kimi je li moguce da ga pokupise vec poslije 4 krivine. Montoya kulira na stazu kao i uvijek, i dalje se Baton sprda sa njim. Od Ferrarija sam ocekivao mnogo vise. Odlicna taktika Renoa.
Evo Ferrari najavljuje da ce bit bolji na evropski trkama pa da vidimo i to. Sljedeca je u Australi pa cemo vidjeti.
Dakle nakon 2 trke imamo 9 sjebanih motora:
Ferrari 4
BMW 2
Honda 1
Toyota 1
Cosworth 1
Ovi zadnji nisu znali da imaju problema s motorom, Nico e samo par sekundi prije eksplozije dobio naredbu da stisne Montoyu, dakle telemetrija sigurno nije do zadnjeg momenta nista lose pokazala...a stvarno mi je zao za Nica.
Webberu nije crkao motor nego hidraulika.
Steta sto nije Ferrari imao pun rezervar.
A Sato, dobra voznja!
jes siguran da mu je crkla samo hidraulika? Hidraulika generalno ne explodira (ko sto je tamo) i ne ostavlja dim za sobom (edit: sad vidjeh, ipak jeste hidraulika) A Ferrari bas "jak".
Zanimljivo da McLaren posle 2 zayebane trke nema problema sa motorom! :)
Pa dobro Kimi je prakticno vozio jednu :yipiiii:
Ko bi reka' cak 4 ferrarijeva motora u drache! Mercedes 0 Ferrari 4(and counting!!)Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
Shaq, Mercedes 0 Ferrari 4?
A sto je ono bilo pretprosle godine?
Patuljasti, pa i nije lose, krenuli su sa 14 i 16 pozicije i stigli do pete i seste.
Ferrari ima los start, ne znam zasto nema TC kao Renoli i BMW.
Cosworth zaprasi stazu protiv komaraca ...propalo se a imaju strasno ubrzanje :(
Neko mi rece da cossy ima V10 motore ogranicene? Zvuci mi panglu al mi rekose tako...
Istina. Broj obrtaja je limitiran na 16 800 rpm a daje 935 KS.
Bernard Ferguson, Cosworth: "With it being the second race for the Cosworth CA2006 V8 engines in both cars, we knew it would be tough, especially in the hot conditions. Unfortunately Nico's engine expired on lap 7 due to an as yet undiagnosed problem. We need to get the failed engine back to our Northampton headquarters as quickly as possible so we can analyse the failure."
Too late. Vec su zavrsili trku!
a dokle vishe? Prosle godine ste se pozivali na proslu godinu, ove godine na pretproslu, get over it! :mrgreen:Quote:
A da je loshe, jeste prilicno, Kimi je u proslu trku sa zadnje pozicije stigao do trece, a Shumi Gumi je sa 14-e imao losiji plasman cak i od timskog kolege, i to uz sva silna odustajanja, bez kojih ne bi bio ni medju prvih 8! A obije staze je Tilke dizajnirao i prilicno su slicne po kolicini mjesta za preticanje.
greshis sinak, ovaj, silno gresis!Quote:
Cosworth ima 2 motora, 1 V8 i 1 V10 (za Toro Rosso)
alo ljudi honda je imala najaci moktor prosle godine sa 920 konskih snaga,ferrari 900 a reno 850 samo da se zna ,ako ne lzu ovi na diskoveri kanal,a ne vjerujem,gledao sam emisiju 2 sata samo o motorima. a sto se tice obrtaja svi su je imali najvecu sngu na oko 18000 18500 obrtaja,
a sad kosvort da ima 936 na 16800 mi je malo nemoguce,jedino ako nisu nedje sakrili mali kompresor da se ne vidi i ne cuje :P
Quote:
iiii jos jedna ispravka: Massa je krenuo 21, ne 16-i! Gumi, pokri se ushimaaa! :mrgreen:
kakvih 900 i kusur konja cosworth?!?
taj motor sto pokrece STR je limitirani V10 sa limitatorom snage i obrtaja i mislim da ne prebaca 750ks...
Niste normalni.
Cosworth V8 daje 750 KS pri 19 000 rpm.
Cosworth V10 daje takodje 750 ali pri 16 800 rpm.
Sta vam nije jasno??
Quote:
Shat shat oli mi dat, srolaj jedan na brzinu moli te brat...Quote:
ovo je samo prljava laz i namjestaljka opozicije, sa namjerom da narusi ugled fabije i Crne Gore pred referendum! :mrgreen:
Zna li neko shto bi' s onim krilcima na ferrari?
Znas koliko meni boli **** za refendum i slicne gluposti!? Nikad necemo bit nezavisni i nikad necemo bit kao svijet. Danas me zaustavlja policajac i veli mi da upalim svijetla (u Fabiolu svijetla se pale cim dajes kontakt), i gledam ja na instrumentablu stoji znak kratkih svijetla. Izadjem i gledam, svijetla rade i sve OK kad drot oce da me ubijedi da su to pozicije.Quote:
Originally Posted by patuljasti_dvometras
Sve sam mu rekao, sve i posle se drka: prodajes li auto?
Dobro to, gore sam pogrijesio i nisam vidio moju gresku, tek sad vidjeh.
Sorry guys....
http://img399.imageshack.us/img399/2...protest0tm.jpgQuote:
Originally Posted by ShAq_Ct
Kreteni!
Quote:
Opet ista prica.
Mi smo navikli na najbolje i samo to, a vi tek ucite kako je to biti. I mi ne prizanjemo prosjecnost, to nas ne zanima, a vama je svejedno (barem vam je bilo onih 6 godina) (''je8o Formulu, to je dosadno, kad se zna ko ce pobijediti''), a sad se dizete u visine samo zahvaljujuci FIA-i i njihovim kretenskim odlukama.
Pitali su jednog amerikanca koji je dotada navijao za Coultarda:
Zasto sad navijas za Buscha i zasto ne pratis vise F1?
Pa...F1 je jedan dosadan sport. Po jednoj kruznoj stazi se trkaju 20 bolida a uvijek Schumi je pobjednik.
http://www.f1racing.net/en/photolarg...atID=1105-1833
http://www.f1racing.net/en/photolarg...atID=1105-1833
Evo Fabia pogledaj poredjenje s Tojotinim zadnjim spojlerom. Tojota ima dio na sredini koji ga ucvrscuje dok je Ferari to mangupski makao, nasli su rupu u pravilima i to je to.
1. JBG, svi su kreteni, samo je Ferrari u pravu :mrgreen:Quote:
2. Ako ste navikli na najbolje, a ne na prosjek, milo mi je da se sad zadovoljavate sa 5-6-im mjestom (kazes "Ferrari ponovo jak"). Sta bi bilo da ste uzeli jedno od prva 3 mjesta necu ni da pomisljam :mrgreen:
3. Pozdravi mi toga Amerikanca, taj 2 godine nije gledao F1 :rolleyes:(a i inace, neke sezone su rjesavanje u zadnjoj trci) E da, zivio "Busch" :D
PS Cak vas ni Reno ne smatra za ozbiljne protivnike :DQuote:
Raikkonen is Renault's biggest threat - Symonds
21 March 2006
As is becoming clear after two races, the 2006 World Championship is destined to be closely fought by up to four teams, and that means two factors will be crucial: reliability, and development, as the team's technical chiefs explain. In pure pace terms Renault's biggest concern is Kimi Raikkonen and engineering chief Pat Symonds revealed that once the Finn was out of the Malaysian Grand Prix, things got much easier.
Nije on mislio na George Bush nego na jednog vozaca Nascara, Busch.Quote:
Posle kvalifikacija u Bahrein, Ross je rekao da mi mozemo da budemo jos brzi a to ce bit u prvoj trci u EU.
Do tad.....
do tad ce i Super Aguri bit brzi ;)
A vama se i na ovim brzinama motor raspada, no vidjecemo dje cete izvuci dodatnu brzinu (ocigledno jedan spojler nije bio dovoljan :D )
Cuo sam da je neki lik sa Cetinja narucio V10 motor Mercedesa jer nema dima i vatre bez Mercedesovog motora. To je vrhunska sprava sa susenje prsuta.
da, da... Ne moze Fabia a da ne prica o proteklim sezonama. MB motor nije zakazao ni na prvoj ni na drugoj trci, a vi cete brzo stici do dvocifrenog broja otkaza, mnim
A meni je moj djedo prich'o da kad je Nuvolari vozio Ferrari 1930 i neke, e ondaaaa... :mrgreen:
ukratko: ne znate sta vas je tacno strefilo! :lol:Quote:
Ferrari team principal Jean Todt has revealed that piston problems were the cause of the engine changes that compromised the team’s performance in Sunday’s Malaysian Grand Prix.
A total of three changes prior to the race - one for Michael Schumacher and two for Felipe Massa - meant that both Ferrari drivers were handicapped by grid penalties, with Schumacher starting 14th and Massa 21st.
"The problem has been around the piston area,” confirmed Todt. “We have a specific failure that comes from the component so it's around that. However, sometimes the final problem is a result of different combinations.”
Ferrari’s decision to swap V8s was, however, vindicated by strong race performances from both drivers, with Massa climbing all the way from the back row to finish fifth, one place in front of his team mate.
“The new engines were of a different specification,” added Todt. “At the moment we are still analysing the problems, before making a final judgement. We need to have very accurate analysis."
Slusaj, ovo je nesto novo za nas, nikad nismo imali problema sa bolidima, uvijek smo bili najbolji, imali smo najboljeg vozaca, najbolji bolid, najvise bodova, najvise para i eto ti 50 godina Ferre u F1.
A kako si ti ili neko od Vas rekao da MC Laren ne moze da ima dobar bolid 2 godine zaredom (a ja taj bolid nisam vidio (nadam se da ni ti nisi), onda i ja mogu da recem da ni mi nismo magionicari da imamo najbolji bolid 7 godina zaredom.
ja mislim da mi sa Hakkijem uzesmo titule 2 godine za redom. Vjerovatno jedne godine sa dobrim, a jedne sa loshim bolidom. No, vi ste i tad imali najbolji bolid i najboljeg vozaca; ko sto kazes i samal vas FIA mrzi. A gledajte tek ovo koliko vas FIA mrzi: vidjeli su da Ferrari ima ocajan motor, i sad su rijesili da zabrane razvoj motora u sledece 3 godine :lol:Quote:
vijek smo bili najbolji, imali smo najboljeg vozaca, najbolji bolid,
Quote:
A freeze on engine technology for three years from 2008 has been agreed by the FIA, Formula One's ruling body.
FIA president Max Mosley proposed the radical idea for 2008 to cut costs, which he says are too high - with top teams spending more than £200m a year.
The plan was accepted by F1's legislative body, the FIA World Motorsport Council on Wednesday.
It was aldo agreed that teams must sign up for 2008 in a 10-day period starting on Thursday or risk losing their place.
Hakkinen je uzeo dvije titule jer Schumi nije bio dobar, tada je slomio nogu.
A zasto je onda Mika otisao kuci? Da cuva Huga?
Nije nego da vozi u cirkus ono biciklo na jedan tocak, monocikl se zove cini mi se :DQuote:
noga nije mogla da ga sprijechi da uzme titulu nikako,nije izgubio motorne osobine sigurno,tj osjecaj i kordinaciju pokreta,da je izgubio ili poremetio vjerovatno bi zavrshio karijeru.sigurno ga nisu nespremnog pustili da vozi trke
naravno da nije noga, nego gume, kao i uvijek :lol: Evo su i na zadnjoj trci dali Massi neke ultradobre gume, pa je bio 5-i, a krenuo 21-i, a Gumiju neki shkart uvalili, pa je sa 14-og tek 6-i :lolblue:Quote:
Originally Posted by WOODSTOCK
Wood, tu je nesto drugo ali OK.
Patuljko, i mislis da je to los rezultat? Sa 21 na 5 mjesto? Ferrari los?
1. Kimi je sa zadnjeg bio treci, pa ga ne dizes u nebo
2. Loshe je sa 14-og na 6-to, Massa se daleko bolje pokazao. Mis'im, najbolji vozac, najbolji bolid, najvise para... I dzaba! :lol: