ma honda ce najbrza da bude ja garantujem,bar u pocetku.samo oce li to iskoristit ona dvojica
Printable View
ma honda ce najbrza da bude ja garantujem,bar u pocetku.samo oce li to iskoristit ona dvojica
Za Buttona sam sogiran da oce a za Trullija....pa mislim da je i on dobar vozac!
aj biliv in Alonso
A jeli ziv Sato? heheh :)
Jes,no se bojim da ostalih nece mnogo ostat posto ludak i ove godine vozi!!!Quote:
Originally Posted by Condor
Sato je legenda, vozice onaj stari Arrows 23 za Super Aguri.
lik je sato,barem zna da ulece u druge,mora da je u mladosti vozio previshe auta na sudaranje :) nij zanimljivo bez njega
Renault - Glavni favoriti za naslov
Novi Renault F26 je opremljen novim V8 motorom koji daje 720 KS pri 18 000 rpm. Frank Williams je rekao da je lose kad znas da krajem godine odlazi najbolji vozac tima pa mu ne smijes dopustiti da sve vidi i zna a istovremeno od njega ocekujes najbolji rezultat.
Carlos Ghosn je rekao da Renault ce bit u F1 dok ne bude pobjedjivao.
Mc Laren - Brzi ali ranjivi
Za Mc Laren postoje 2 vijesti, dobra i losa. Novi bolid je brz a aerodinamika je efikasna ali motor je los. Nije izdrzljiv. Garry Paffet i Pedro su radili kao mravi i kad je dosao Kimi, probao je novi bolid, maske su pale i javno je rekao da Bolid je u redu ali motor nije ni priblizno tamo gdje bi trebao biti. Taj motor daje 710 KS pri 18 400 rpm.
Ferrari - Veliki povratak Scuderije
Novi bolid je drugi samostalni projekt Alda Costepod nadzorom Roryja Byrnea koji je tehnickisavjetnik. Prva testiranja pokazuju da F248 je brzi i pouzdan. Motor se smatra jednim od najboljih, daje 750 KS pri 18 500 rpm. Kod njih ima nesto novo, mjenjac sa dvije lamele a to je promjene brzina
bez gubitka prijenosa snage, dobitak po krugu je oko 0,4 sec.
Toyota - Velika ulaganja
Prica se da ovogodisnji budzet Toyote je oko 600 000 dolara. Mike Gaskoyne je mozak svih tih ulaganja i on je najodgovorniji za proslogodisnji napredak. Oni su ovogodisnji bolid presdstavili prosle sezone tako
da su otkinute sve greske. Vec je za Monako najavljena B verzija njihovog bolida. Velika novost je prelazak na Bridgestone. Bolid je opremljen V8 motorom koji daje 740 KS pri 18 800 rpm.
Williams FW28 - Nema vise BMW-a
Novi dobavljac motora je Cosworth a dobavljac guma je Bridgestone. Prica se da ovaj motor je najbolji, ja sam to rekao prosle godine kad sam uspio da nadjem video clip. Motor daje 760 KS pri 19 000 rpm a vrti se preko
22 000 rpm. Honda je priznala da njihov motor nije ni blizu Coswortha. Williams razvija mjenjac sa dvije lamele.
Honda - Nema vise BAR-a
Ovako je bolje, Honda je sama, i sasija i motor su by Honda. Motor je jedan od najboljih, daje 750 KS pri 18 850 rpm.
Na testiranjima, Honda je bila tik do Renaulta sto je dobar znak. Tu su Button i Barrichello. Prica se da aerodinamika je dobra ali neko je priznao: da "imamo Cosworthov motor, bili bismo najbrzi".
Red Bull - Opasni
Solidna aerodinamika i Ferrarijev motor sa 950 KS.
Testiranja pokazuju da novi bolid je brz i pouzdan.
BMW - Opet od nule
Sad BMW je sam. Kupovinom Saubera BMW konacno dobije svoj tim. Bolid se zove F1.06 koji je proizvod Saubera ali moze da prihvati BMW-ov motor koji daje 720 KS pri 18 500 rpm. BMW trazi strucnjake kako bi osnazili tim.
Testovi pokazuju da BMW nije najbolji, ali nije ni najlosiji.
Midland - Dolaze Rusi
Midland je kupio Jordan i rusi u ovoj sezoni ulaze sa svojim bolidom. Midland MF16 je prvi njihov bolid u posllednje tri godine. Motor je Toyotin a gume Bridgestone. Vozaci su Christian Albers i Tiago Monteiro.
STR - Minardi dobio krila
Red Bull je kupio Minardi i dobio drugi tim.
Novi bolid se zove STR-01 je opremljen V10 motorom koji daje 750 KS pri 16 500 rpm. Vozaci su Scott Speed i Vitantonio Liuzzi.
Super Aguri - Trka s vremenom
Najpopularnija prica je ona o Hondinom B timu koja je formirana samo da ne ostane bez posla kamikaza Takuma.
Za pojavu na prvoj trci, od Paula Stodarta su kupljene 4 godine stare sasije bankrotiranog Arrowsa i oko njih je pocela gradnja prelaznog bolida koji ce se pojacit na prve tri prekomorske trke. Novi bolid SA06 dolazi u Imoli. Bice opremljen Hondinim motorom. Za razvoj novog bolida na raspolaganju imaju 3 mjeseca!!! Vozaci su kamikaza Takuma i Yuji Ide.
odlican post :wink: :wink:. Koje su novine u pitanju?
Auto Blic.
Fri Prac I:
http://www.formula1.com/race/result/751/9.html
Fir Prac II:
http://www.formula1.com/race/result/751/10.html
Ferraristi, izgleda da smo se vratili!
jedva cekam da pocne :D
uf sto je schumi zeljan da se osveti za poneke stvarcice prosle godine ;)))
sad se zavrsise kvalifikacije. slusam nesto zvuk kako radi Ferrari ove godine i mogu vam rec da me vec frka vata... ono je nenormalno!
Schumi, Massa, Button prva 3
Raikonen krece zadnji... yebo ga otac, a Montoya 5. e veselo....
Iako navijam za McLaren, zadovoljan sam kako sve izgleda. Ima dosta konkurentnih timova, sto je super. Sve u svemu bice zanimljivo!
Ne mogu da vjerujem s kojom lakocom se upravljaju Ferrarijevi bolidi.
A vidim da ce bit dosadno ove godine!
Ferrari je opet napravio masinu izgleda.
nemojte govoriti prije vremena
ne treba yaboravit da je ferrari testirao u bahrain 10 dana u februaru..
ali, definitivno uzbudljiva trka je pred nama..
u nedjelju ću postaviti hi re fotke..
A vidi, izgleda da Schumi je sad mladji nego prosle godine.
http://img50.imageshack.us/img50/3769/schumi2fq.jpg
evo fotke da bolje vidis..cini se da manje bora ima ;)
Prosle godine Rosa je bio najbrzi, 1:31:447 a ove godine Schumi sa -200 KS.......1:31:115 cini mi se.
E da, pada jos jedan rekord Ayrtona Senne.
Schumi je sad posvmu BR:1
nije jos, na sljedecoj trci ce biti 66-a i novi rekord ;)
Sad se tek vidi koliko je ferariju hvalilo cheshce mijenjenje guma... jer su one od prosle sezone najveci krivac bile za njihov rezultat...
steta sto se kimiju desio onaj peh, pa nismo mogli vidjet dje je on u svemu ovome, ali ocekujem veoma zanimljivu sezonu :)
Masa me malo iznenadio, ocekivao sam da ce biti dobar u ferariju ali ne ovoliko, zamalo uze pol poziciju shumiju...bice dobra trka sjutra :D
Jedina stea ove sezone je sto nema prenos na TV IN. Zanimljiviji su komentatori.
E, Shumi. Osjetio je vrijeme za penziju, pa da ucini jos jedno dobro djelo ove godine :) Vidjecemo! Mozda i bude zanimljivo.
On ce ostat jos u F1, mozda jos 3 godine. Ko zna...
A Massa je mnogo dobar.
Novi sistem kvalifikacija je koma. Treba vratit stari sistem.
Millos, prosle godine Bridgestoneove gume su bile pretvrde jer su trebale da izdrze preko 300 km. Radnu temperaturu su dobile tek kad je Alonso zavrsio poslednji krug a to je bilo prekasno.
Svaka cast Ferrariju,izgleda da im je bolid jedan od najboljih,a McLaren ne bi napravio bolid BAR 1 trku da valja,sacuvaj boze.Tesko mi je da priznam,ali izgleda da ce dosta djelova s njh otpadat' ove sezone....
Plastic surgery... :lol: :lol: :lol:Quote:
Originally Posted by mihael
''Mogli smo ici brže''
Tehnicki direktor Ferrarija je ustvrdio da ovonije sve što smo vidjeli od Ferrarija.
Navodno, prave perfomanse Ferrarija cemo vidjeti tek na trkama, a sada su dva vozaca ''crvenih'' vozili samo onoliko brzo koliko je to bilo potrebno.
Strijala upozorenja upucena je rivalima: ''Nismo ugrozili taktiku za trku da bi osvojili prve dvije pozicije.''. Naravno, i pored dominantnog nastupa, Brawn je oprezan: ''Ne znamo kako ce se timovi na Michelinu ponašati u samoj utrci. To je za sada nepoznanica, ali sada imamo jako pozicije da iz ove situacije izvucemo maksimalnu korist. Odabrali smo radikalniju taktiku, i nismo pogriješili.''-izjavio je Brawn
Quote:
Originally Posted by ShAq_Ct
bojim se da je tako. Kazu da ce ako ovako nastave, McLaren i Mercedes da se razidju. To mi se nikako ne svidja. A Kimi ce sigurno da ode!
Fabia znam ja sve to da su morali da prave gume koje ce izdrzati cijelu trku,a li to su morali svi da rade ali su se brigstonke najgore pokazale, jer bilo je greshaka u sastavu smjesa za njihovo pravljenje sto su japanci i priznali na kraju....
Quote:
Originally Posted by Mirage
Ako si navijac McLarena to bi trebalo itekako da ti se svidja. Ako si navijac Merca jbg koji ce moj u F1 fabrika koja je stekla slavu na smrdljivim dizelacama.
Mislim da se nece razici,jer mercedes ima preko 50% akcija(bar mislim da je tako)Quote:
Originally Posted by Mirage
Ron i jos jedan imaju 60% a Merc "samo" 40%
A jeste li idjeli kako se vozi, sa 22mjesta na 3. To samo Kimi moze!
Nije to tesko, zamisli, do desetog mjesta imas samo dizelase.
Ferrari jak i bez problema, svaka im cast. To nisam ocekivao od njih.
A vozac dana mi je Nico. Svaka mu cast!!!
evo se ferrari vraca na svoje...ja sam u svakom slucaju srecan jer je i sam michael izjavio da ce ferrari bit na nivou tek kad dodju u evropu tako da je ovo super...ipak mu je hvalilo samo pola sekunde da dodje do pobjede...
naravno i mclaren je odlicno prosao....
Odlicna trka za McLaren.Kimi heroj,ka' vazda kad startuje zadnji,Montoya je moga' bolje.Najvaznije je da nije bilo kvarova....
Ali Cosworth-ov motor je8e na pravcu....najjaci i najbolje se vrti. Steta sto ga nisu zvali DF V II!
Montoyin bolid nije bio dobro izbalansiran.Quote:
Originally Posted by ShAq_Ct
Jesi li vidio sta mu je radio Dugme?