Moze li neko stvarno postavit odluku skupstine glavnog grada i obrazlozenje zasto se ovo moralo uraditi?
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Printable View
Moze li neko stvarno postavit odluku skupstine glavnog grada i obrazlozenje zasto se ovo moralo uraditi?
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Meni su danas napisali zbog bjezbednosti saobracaja.To im je odgovor. Ja napisah da treba uklonit ove stubice barem zimi da se moze funkcionisat. Oni mi odgovorili do sad su trake bile zauzete parkiranim kolima i nisu se svakako koristile i ako vas predlog uzmemo u obzir saobracaj nece biti bezbjedan.
Top odg.
Platili krecenje,miniranje trotoara,platili onda opet na magistralu i platili opet da se prekreci staza na trotoar. A najjace je sto ce na kraj opet micat i ove sa ulice hahahaha
isti posao po 6x
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Pa ovo je mozda i najgori moguci potez koji su napravil strucnjaci naseg grada
@bitrate jedna traka za 3 pravca. Idealno.
@stefke priviđa ti se i dalje. Ti si samo protiv bicklista. Tu je vazda bilo parkiranih auta u gužve non stop!
Uostalom zar ne vidite koliko je biciklista na ove 2 trake trenutno.
@Djalac to je taj model povećanja bezbjednosti u saobraćaju i rješavanja nepropisnog parkiranja farbanjem traka u crveno.
zna li neko od prije koliko je kostao mugic a koliko kosta ovaj vukovic?
Dobro da je gradonačelnik obišao radove na kaldrmi u Staroj Varoši, možda i oni vremenom dobiju biciklističku stazu na onu širinu od ulica...
Stvarno je ova ukica Brastva i jedinstva pakao od parkiranih auta u obije trake, bilo koje doba dana il noći.....
Strpi se, brzo će i nju u crveno da farbaju da bi se riješili nepropisno parkiranih :heart:
Dašak Amsterdama i Kopenhagena vs. podgorička kultura autom na relacije od 100m. [emoji6]
Sent from my Huawei P30
https://podgorica.me/vijesti/554
Ova tema je aktivna samo kad su nove staze aktuelne. :D :rolleyes:Quote:
Osim toga, u nacrtu budžeta Glavnog grada za 2021. godinu predloženo je povećanje subvencija za javni prevoz, ali i 5 miliona eura za kupovinu novih autobusa u cilju povećanja kvaliteta usluge javnog prevoza.
Odslušah bisernu konferenciju.
Neće grad da osniva preduzeće, nego privatnicima da daju te autobuse. Neisplativo je, reče dr Vuković, to je pokazala i praksa velikih gradova.
Samo još da vidimo model poslovanja.
A ko nije lijen neka pogleda par gradskih prevozničkih preduzeća (Beč, Pariz, London, Rim, Milano) sve gubitaš do gubitaša. Nego dobro, tako je i Belgija vojno neutralna zemlja bila.
Ima posebna tema o gradskom prevozu https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
Sent from my Motorola 8400
Biciklisti podrzavaju biciklisticke staze? Nemoguće. Čudno baš.
Pa koliko to ima biciklista u Podgorici ????
Sad si me zatekao ovim pitanjem i pođoh na fb profil biciklo.me koji se piše da je Neprofitna organizacija. Vidim da oni sarađuju sa ovim iz PG opštine.
Uglavnom 8,915 ih prati na facebook-u.
Kad su "critical mass" organizovali ne znam je li ikad bilo više od 1,000 učesnika ali neka bude i 5,000.
Eto toliko biciklista ima u PG. Naravno, trend rasta je obavezan, sad će to na ove nove staze da se omasovi još više.
A sad malo nazad na temu. Osim nedostatka vizije u kom pravcu i kako treba razvijati saobraćajnu infrastrukturu glavnog grada, reklo bi se da Glavni grad ništa ne radi po pitanju renoviranja ulica po naseljima.
Tipičan primjer je ulica Miladina Popovića. Ulica je prekopana po sredini da bi se Vodovod prikačio na kanaliziaciju. I samo zakrpljena.
Vožnja tom ulicom je blago rečeno neuslovna. Dodatni problem su napravili vizionari koji su sagradili zgradu Vodovoda na lokaciji nekadašnjeg Ratara, i nisu predvidjeli parking za svoje zaposlene. Epilog tome je saobraćajni haos i parkiranje na sve strane ulice.
Život su ljudima oko Vodovoda uništili u cjelosti.
Pauk nikada nije došao, iako sam ga zvao nebrojeno puta. Pitah čak i na fb stranicu grada ali mi obrisaše taj post tada.
Vjerujem da imaš još ovih ulica u naselju koje su u očajnom stanju. Bilo bi dobro da negdje ima plan rekonstrukcije ulica?
Jer smo sitani presvlačenja bulevara i farbanja traka.
Neće da završe glavnu ulicu od Weldera do Maslina, treba im 100 godina da se nakane, a ne te sporedne ulice kroz naselja
Pa ulica Džordža Vašingtona je prekopana kod pješačkog, fino tresnete i tako danima. A ne sporedne ulice.
I dok se sve to dešavalo - udes, uviđaj ili dogovor, čišćenje i slično, prošlo je ukupno 0 biciklista.
Ovdje je trebala isto bic. staza ako koji slucajem se u onu traku preko puta cuknu biciklisti pa da ne bude kolaps da onda idu ovuda. :)
https://i.postimg.cc/JhTbpr9N/20201114-203038.jpg
https://i.postimg.cc/mDt7Jxs0/20201114-203054.jpg
Ovako stanje je uvijek bilo od Zabjela ka Krivom mostu. Isao sam tri puta nedeljno ovim putem i uvijek je guzva bila identicna ovoj u 19:30h (tada su mi treninzi bili pa znam :) )
Krivi most mora da se rijesi i skretanje posle Krivog ka Delti, to ce se desiti onog dana kada prosire Vojislavljevica :)
bilo je kad nije bilo korone, viđećeš kako će bit kad puste škole i ostalo, pogotovo kad pane kiša, stizaće se brže od Zabjela do mora nego do City kvarta
nije ovoliko vEEEruj mi :D
ja dok nisu ukinuli 2 trake nikad nisam vidio tu da je kolona do tehnomaksa... stoje 2 semaforma kod skole nema naprijed...
fakat i tad je bilo dosta auta, ali rasporedjenjih u 2 trake pa se moglo manevrisat
upravo to - stizace se prije preko zagorica :D
Niko nije naveo 2 nova ležeća - kod nikića i sat kule.
https://i.postimg.cc/nzH3zjFf/20201114-203016.jpg
Prodjoh ulicom Baku oko 4 ure. To je katastrofa. Kolona do studentske. Ja se u to vrijeme ne krećem inače nikad po gradu jer i ej posoa blizu stana. Možda je to normalno.
od kad su napravili onaj nastavak, sad je uglavnom tako....
jedan od razloga je sto ej dosta saobracaja preusmjeren preko mareze, mada i to kad prodje ne vjerujem da ce nesto znacajno biti bolja sitaucija....jer ja rekoh i ranije, od ulice dzordza vasingtona do mareze nije postojala uredjena ulica koja spaja gornju goricu/city kvart ovamo sa blokomom 6/9 i tolosima...
danas na ovu petrol pumpu petoro čeka da se uključi...ovo samo genijalci mogu napravit ovako
Mora da je i kroz Baku gužva zbog biciklističke :D
Ne znam. Zato i nisam to napisao. Samo kažem kako će se gužve riješiti za godinuipo dvije. Stay tuned.