Ja sam ljubitelj cetvorke (stare prave cetvorke) a ovu novu su mi po fotkama ukakili, ostavljam prostor da se predomislim uzivo. Petica je pristojna, simpa..
Printable View
Ja sam ljubitelj cetvorke (stare prave cetvorke) a ovu novu su mi po fotkama ukakili, ostavljam prostor da se predomislim uzivo. Petica je pristojna, simpa..
Tu do 40 i neke iljade ne postoji ljepse auto od Rafala. To sto je u njega 1.2. tri cilindra je druga prica potpuno, ali izgled je boli glava.
Nova Mazda 6e isto moćno izgleda, ali je full EV. Kome to ne smeta (i ko ima para toliko da se pruzi ofc) moze da vidi u Ekofond za subvenciju od 7.5k.
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Ova zuta je dojadila
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Bio sam u Toyoti prije neki dan, da vidim Yaris Hibrid (cc 20k€) i Corolu Sedan (cc 19k€) uživo.
Oduševila me politika Toyote, garancija 10god/200.000km, asistencija u zemlji i inostranstvu (šlep), garancija na gume (pukne ti guma, zoveš njih, oni dodju da gumu zakrpe/kupe novu ako joj nema spasa u najbližem servisu).
Redovan servis cc 250€ (za održavanje garancije).
20€ mjesecno dakle, da bi imao garanciju...
Kad plaćam tv/internet 50€, mogao bih i ovo....
(kako reklamiram Toyotu, bruka)
Podjoh u Škodu, garancija 4god/120.000km,
podrška na putu = nema je.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
e, al tojota ima bas gubave plastike unutra ja to ne bih mogao...
Za te plastike iz Toyote ima mast ili vazelin pa namastiti da izglega kao premium segment...
Dojmim se idejom da sebe pocastim nekim Lexusem izdam svoje pleme njemacko.... ;)
Korak 1) uzmeš auto koje želiš, može i Škoda.
Korak 2) Uzmeš kredit u Alter Modus od 200e. Vraćeš 250e ili 20e mjesečno.
Korak 3) Potpišeš ugovor sa Lovćenom za 100e za 10ak šlepa godišnje. Ako ti pukne guma više od 10x godišnje imaš neki drugi problem.
Korak 4) Ostalih 100e izađeš u grad i pričaš kako te Škoda častila izlazak.
I tako svake godine jedno 10 godina.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
ta corolla sedan je jedini normalni auto koji se može uzet ispod 20k danas
Kia Sportage nova 26k ili Tiguan 2.0 2022 da uvezem iz Njemacke [emoji848]?
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
Nije to baš tako.
Iako logika načelno stoji, Kia je auto koje je jedno od najosjetljivijih na gradsku vožnju. I benzinski motori imaju partikularne filtere (sa ostalim zabavnim stvarima) koji traže regeneraciju, u nekim slučajevima, svake 2-3 nedjelje.
A drugo, neko je već pomenuo, redovni servisi su prilično skupi (jedan od skupljih ovlašćenih servisa).
I takođe, ne završava se priča na garanciji. Uvoznik u CG ne radi zamjenu staro za novo, a prilično slabo drže cijenu kao polovnjaci na tržištu.
tako je bas uzas
Meni je ona tucsonova prednja maska kao da je sa temu-a. Mozda grijesim dusu za to auto ali nakon te maske ne mogu ni da nastavim da ga gledam [emoji23]
Tucsson je ubjedljivo najljepsi SUV napravljen u poslednjih 5 godina u tom cjenovnom rangu
Sa svake strane auto izgleda odlicno
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Razliciti ukusi, sve 5 sto bi u Zagrebu rekli. Meni je pri dnu ljestvice.
Da nisu ukusi različiti svi bi kupovali ista auta. Meni je Sportage isto komad ljepsi od Tucsona, mada nije ni Kia neki sad pojam ljepote. Ako izuzmemo Kineze Austral mi je mozda najljepši u tom cjenovnom rangu, ali 3 cilindra 1.2 [emoji33]
Opet kažem, ukusi su različiti, a svako treba da vozi ono što mu se svidja.
Propustio si jednu kljucnu stavku u mom postu - (osnovna bez doplate).
I dalje drasticno smijesna osnovna garancija, te nenormalno skupa doplata za dodatnih dvije godine u poredbi sa svim ostalim brendovima na nasem trzistu. Ne moramo ni otvarati topic koliko su doplate za neke druge brendove u poredbi sa tom ludorijom koju si naveo.
6 godina, meleon eura. Ovo ka da se neko sprda.
Ja mislim da u Eu brzo ide na usvajanje zakon da svaki proizvod mora imat garanciju minimum 5 godina.. pa bio to frizider, fen ili bmw
Zanimah se da pretražujem sajtove sa cijenama novih vozila, malo komplikovanosve nać
Ako je neko skorije išao da gleda nova vozila, šta se nudi od novih vozila do 25k?
Da je 4 cilindra, benzin ili dizel nebitno.
Audi je 4 u CG i Srbiji (osim ako nisu nesto mijenjali u zadnjih godinu dana).
Sve je to jedan veliki, da prostis, mindfuc*, pogotovo na Ex Yu prostorima. Recimo, VW inace ima 2 godine garancije u DE ali u CG/SR/MNE ima cak i do 6 godina u zavisnosti od drzave (iako mozes traziti ponudu i samo sa dvije). Audi je neko vrijeme imao i garanciju od samo GODINU dana u Srbiji i Crnoj Gori, prosto nevjerovatno. :D
Nije bas skorije ali zadnje potrage su mi bile pocetkom 2025. tako da sumnjam da se pretjerano mnogo mijenjalo. Ovo sve naravno debelo, debelo zavisi od paketa opreme i agregata (gura cijenu i do +70% u nekim slucajevima).
- Skoda Fabia, Kamiq, Scala ti se sve uklapa u tu cijenu
- Renault Clio
- Mazda 3 (najosnovniji paket bez icega dodatnog :D)
- Kia Ceed & Kia XCeed
- Hyundai i30 (atmosferac, u CG se ne moze naruciti T-GDI iz nekog nepoznatog razloga)
- Seat Leon / Ibiza
Merc: Sva nova Mercedes-Benz vozila dolaze sa dvogodišnjom fabričkom garancijom/saobraznosti na novo vozilo. Ona dopunjava zakonsku odgovornost za materijalne nedostatke i pruža Vam sigurnost u prve dve godine.
BMW: Uz produženu BMW garanciju, možete produžiti 2-godišnju garanciju na period od 3 do 5 godina ili na razdaljinu od 200.000 kilometara.
Vozila marke Audi kupljena kod ovlašćenih dilera odnosno ovlašćenih prodavaca privrednog društva Porsche SCG d.o.o. Beograd imaju garanciju na ispravnost u trajanju od 1 (jedne) godine ili do pređenih 10.000 km (u daljem tekstu: osnovna garancija), kao i dodatnu garanciju u naredne 3 (tri) godine nakon prestanka osnovne garancije ili do pređenih 120.000 km (bez ograničenja kilometraže u prve dve godine), u zavisnosti od toga koji uslov pre nastupi.
Ovdje nesto smrdi, jer sto ne bi napisali garancija je 4 godine i cao.
Austral je stvarno lijep... Što se tiče kvaliteta to već ne znam, nisam stručan pogotovo ne za francuze.
Vozio sam captura do skoplja i nazad skoro i prilicno sam pozitivno iznenadjen... Mislio sam da je do dosta veca kanta po izgledu. U Austral sam usao u alliance i ti materijali unutra nisu zajebancija
@pauki
Pored ovog sto je kolega naveo imas jos Suzuki S Cross (ne znam koliko je garancija), Toyota Corolla (manual 5 +5 garancija), Dongfeng Mage (suv u A Drive -od Alijansa firma onamo preko puta Ashley namjestaja) 5 godina garancija, MG vise modela mada on mi je bas nesto ruzan full, Chery Arrizo8 7 godina garancija, da dodamo ovog Kia Sportage isto 7 godina (mada je mjenjac manual) mada on prelazi 25 za iljadu.
Ne pominjem C3 Aircross jer je 3 cilindra i slicne.
Za mazdu 3 navijam odje :)
Kuda dalje sa F30? Ne isplati se dodat jos 15 hiljada i vozit G20, isti auto samo jos malo vise zaobljen....
Gledam Jaguar XE 2.0 R-sport i Alfu Giuliu 2.2...Nisu valjda gori za odrzavanje od n47
Za 15-16 hiljada se moze uzet relativno mlad auto