Kartica ide u resiver, mislim da ne moze kartica u ci slot
Poslato dimnim signalima
Printable View
Kartica ide u resiver, mislim da ne moze kartica u ci slot
Poslato dimnim signalima
Moze kartica u CI u TV sa DVB-C
Aj objasni kako sta i dje :) Dje ide kabal, u ulaz od zemaljske ili satelitske antene? Kako doci do adaptera za karticu koji ide i SI slot? Cisto da isprobam, da vidim koje su bolje mogucnosti
Kako doci do modula, preko mtela ili se moze kupiti?
OK zahvaljujem, Dako budu usluzni da mi daju da probam dan dva i vidim sta je bolje za koriscenje. Bzvz je sto to ne nude odma pri instalaciji da se izabere.
EDIT
Za one koji tek treba da uvedu mbox pakete a imaju CI slot na TVu nek sami traze umjesto resivera modul jer sad meni traze 20e za zamjenu. Kazu to se racuna kao preseljenje opreme :) Mozda bih i dao tih 20e ako su bolje mogucnosti preko CI nego preko resivera ali nema mogucnosti testiranja pa ne mogu macku u dzaku uzimati.
Risiveri uglavnom imaju pokoju opciju vise od CI modula kao sto je snimanje npr ali CI modul je komforniji jedan daljinski manje na stolu i jedan uredjaj manje na komodi kao i jedna uticnica za srtuju vise slobodna
Sent from my Lead 1 using Tapatalk
Znači na CI nije moguće snimanje? Ovi u call centru kažu da jeste :)
Ima li ko da potvrdi iz iskustva?
Mislim da to ima veze sa TVom. Moj ima mogucnost snimanja sa digitalnih izvora (preko HDMI, SAT antene) a nije mogao snimati sa obicne zemaljske antene. Mislim da bi mogao i sa CI.
Preporodio sam se od kad sam uzeo m:box, internet od 15mb/s i kablovska za 26e, dok me prije koštao samo internet oko 23 eura i to samo 2mb/s. A kao drugo neko je pitao za stabilnost, ne da je bolji od t-coma, nego je ubica za njih. Evo 15dana od kako imam internet i ni jednom nisam morao da restartujem router, a na t-com minimum 3 puta dnevno jer wifi nestane iz cista mira, pa se diži po cio dan da ga restart. Ping je isto možda malo bolji. Što se tiče kablovske, odlična je, veliki izbor programa, slika bolja nego na total sigurno, da li je sad to jer mi je kartica direktno u tv ne znam, ali je bolja slika. Sve u svemu, za manje pare dobijate puno više i kvalitetnije, lako je odlučiti. Inače ugovor sa totalom mi još nije prošao, ali isplatilo mi se samo zbog bržeg interneta da ga uvedem, pa eto imaću SK dodatno do ljeta dok ugovor ne dobije krila :D
Jesi od njih trazio karticu za tv ili kako?
Nisam ništa tražio jer se ne razumijem u to, samo su mi rekli monteri da mi ne treba resiver za taj tv nego je ta kartica dovoljna i to je to.
Bili neki koji se razumiju. Meni su ovi dva puta dolazili i ne sjetise se da ponude modul, a ni ja ne pitah jer nijesam znao da moze njihova kartica u CI. Tek sam kasnije kad sam ovdje procitao da moze skontao da su mi rekli da nijesu uparene kartice sa resiverima i da ih mogu prebacati iz resivera u resiver zbog razlicitih paketa. Logicno je bilo onda da moze na CI ali godine stisle pa mi mozak sporije radi. Ako neko iz NK uzme modul molio bih ga da mi pozajmi na pola sata da isprobam kakve ima mogucnosti i isplati li mi se davati 20e za zamjenu resivera za modul.
Poslato dimnim signalima
Modul samo omogucava da ti vidis kanale i sve ostalo (snimanje, pauziranje, EPG, sortiranje kanala, brzina promjene...) zavisi od modela TV
To znam ali ne znam kakve su sve mogucnosti mog TVa preko CI pa zato bih i da isprobam. :)
Poslato dimnim signalima
Vi koji ima TV njihovu, recite mi da li kanal Discovery World ima exyu titl? I ako ima, koji je jezik?
I ima li neki kanal strani da nema exyu titla i koji su to kanali?
Sad sam tek vidio ovu njihovu ponudu za 26 eura Box duo 2 i dobra je. Jedino im cijenama može parirati Telemach, ali njih nešto nema da se šire sa mrežom.
Poslato sa Huawei P8 lite
Discovery World nema exyu titl, a ima jos stranih kanala bez titla. Nijesam danas kuci pa da ti navedem koji su.
Bolji ti je paket box duo3 od 29.99e jer za 4e razlike dobijas brzinu neta umjesto 15Mb/s 25Mb/s i HDpaket, a samo HD paket kad bi ga doplatio na Mbox duo2 je 5e.
Poslato dimnim signalima
Bravo. Nisam to znao da je za te pare još bolje.
A molim te kad dođeš kući vidi mi koji sve kanali su bez exyu titla. Ne računam naš titl, ako je slovenački oli makedonski, jer jbg ne razumijem ništa.
Kako ide to provlačenje kablova. Oće li brzo kroz Zetu završavati. Evo prođe treći mjesec kako rekoše.
Provlacenje im ide nerealno brzo, dje god da prodjem cini mi se vidim one njihove kablove, bas su napali ruralna podrucija maximalno i svaka im cast, dobro se neko $etio vise...
Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
Da taj dio su odradili ali od toga nisu mrdali
E ne znam dje si ali znam da piče fino sa kablovima. :) Pitah montera veli u prosjeku mjesec-mjesec ipo treba da prodje od momenta kad provuku kablove do puštanja interneta.
Zasto se desava da se telefonska veza preko Vibera stalno prekida a internet je od 15 Mb/s ?
Npr kad podjem kod druga kod kojega je brzina nekih 5 Mb/s (nije u pitanju Mtel internet) veza radi odlicno.
Je li stabilnost u pitanju ? Kad god testiram brzinu na Speed test daje mi uvijek blizu 15 Mb/s (preko Wifi),ali veza na Viber opasno sjecka....
@Pterodaktil probaj na laptopu ili telefonu da skines neki veci fajl ali koristi wifi i vidi da li ce doci do prekida. Moze da se desi da je do routera.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Komšiji stub za struju upada u sami ćošak od dvorišta i to je ok nije mu smetalo. Ali sad bez ikakvog pitanja mu nakačiše tu kutiju metar sa metar skoro, valjda ce tu bit cvoriste, razvodna kutija ili kako li vec. Nesto mi se ne cini da to imaju pravo, prije no preduzme nesto, jel ima neko iskustva sa ovim? Dal da im trazi bedza/umanjenu pretplatu za servis? :P
Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
Konkretno za ovakve situacije, zemlja je u vlasništvu, nisu stvari koje idu iznad kao kablovi i sl.
Stub je u vlasništvu distribucije i sve što je na tom stubu ne može im zabraniti.
Jedino šta im može zabraniti je ulazak u dvorište da bi se recimo popeli na stub da intervenišu, kao što su oni u Zagorič zabranili pa je podgorica bila bez struje par sati jer nisu mogli radnici dalekovodu prići.
Dokle su dosli sa ovim... zna li iko oce li ovo uskoro u Momišićima biti?
Ima li neko informaciju za Konik/Vrela Ribnička?
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
koliko sam ukapirao oni nemaju plan za veci dio naselja vec su samo na brzinu razvukli kablove pošto je i telemach odlučio da istim putem pokrije naselja. Ono sto bi trebalo da se desi je da, nakon sto svuda provuku kablove, sve ekipe pocnu da ugradjuju...
uzeh ovaj mbox paket sa internetom od 25mb i imam problem kad zakacim kabl na laptop ful brzina na wifi a udaljen sam po metra od rutera brzina ne prelazi 15 stim ako neko stane izmedju rutera i laptop brzina je izmedju 2 i 3 mb.ako nesto neko zna nek pomaze.
Slab ruter. Trazi zamjenu.
Taj ruter nije bas predvidjen za ima dobar wi fi. To jedino mozes rijesiti dodavanjem jos jednog rutera sa wi fi antenom,externom. To je jedini nacin.
Probaj u lap top uključiti kabl od rutera, dakle poveži to dvoje, a privremeno ugasi na lap topu Wlan, pa onda izmjeri na lap topu brzinu. Ako je isto mala brzina, onda je problem u lap topu, vjerovatno softverske prirode.
A ako je brzina oko 25, onda probaj neki drugi lap top pozajmiti da probaš sa njim, sa Wlan izmjeriti brzinu, možda je ipak samo do tvog lap topa. Zadnja je solucija promjena Rutera.
Koje je marke taj ruter?
Ima li vidljivu spoljnu antenu?
Evo mjerim brzinu svako malo na mobilnom, uzeo sam flash 15 a brzina od 0.5 - 6 Mb/s.O čemu se radi?Zašto toliko varira?
Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Nemoj da mjeris na mobilnom preko wifi veze vec direktno kablom sa rutera na komp.