Dajte podesavanja za dns ta dje radi
Sent from my p30 pro using Tapatalk
Printable View
Dajte podesavanja za dns ta dje radi
Skida preko torenta u ful brzini ali stranice nikad za nikad da otvori
Speedtest sve normalno.ali stranice nista
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e8f3e3302c.jpg
Ovo je kriminal.
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Kod mene fenomen, otvara youtube a nista drugo ne moze :D
Meni nece ni speedtest da pokrene
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Od kad se makoh sa mtela pocinuo sam. Na T-Com optika radi odlicno, cak i sad u vrijeme ove krize vrlo blaga usporenja se mogu osjetiti i to rijetko. Imao sam i problem sa servisom ali su tehnicari to sve rijesili prilicno solidnom brzinom, dok sam se sa mtelom natezao mjesecima. Koristio sam ranije i Telemach koji je za razliko od mtela ok, ali kako nije bila optika ipak je to bio losiji kvalitet servisa. Za sad ne planiram Telekom mijenjati do daljnjeg... a na mtel vise nikad. Ne bih sad pricao o tome koliko su prevara pokusali da naprave prilikom raskida ugovora kako bi sto vise para oteli. Ali ipak, ima neko i iznad njih.
Telekom postao dobar ? E bice nesto
da se ne šalimo, Telekom je imao malo više problema u zadnjem periodu, posebno sad kad je bio ovaj zemljotres u CRO... Pa ne znam kako ti je tih par dana radio, isto perfektno?
A ja nisam bio doma cio dan, i vidim sad radi sve OK?
Opet isto jutros...
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
I mene evo izbaca svako malo
Sent from my Redmi 6 Pro using Tapatalk
Bilo jeste problema, ali su se svi rjesavali u roku od najvise 1-2 dana, dok se kod mtela problemi ne rjesavaju ni na nivou vise mjeseci. Kod telekoma isto tako pojedinacna konekcija moze izvuci punu brzinu dok kod mtela to nije moguce ni kad najbolje radi, a ne koristi svako torrente za download.
Nije Telekom savrsen, da me ko ne shvati pogresno, ali u odnosu na moje iskustvo sa mtelom mogli bi se reci da je neuporedivo bolji. Mtel se ne trudi da optimizuje svoju infrastrukturu vec samo da poveca broj korisnika. A ostalim petljavinama ne bih ni govorio.
Za mene postoje Telekom, Telemach i eventualno Telenor kao Internet provajderi.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ima li dje knjiga pohvala za Mtel?2020,april,neta ima na svakih 4 sata po 10 min...
A uplatu su trazili iako se izac nije moglo iz kuce,pasmtr
to je konkretno tvoje iskustvo, da nema megatopika o problemima sa Tcom internetom, sa 12315 postova do sad, i činjenice da je velika većina nas koja je prešla na mtel nekad (htjeli ili ne) bila na T-comu i dobro zna koliko (ni)su ulagali u infrastrukturu, sve dok ih konkurencija nije malo digla iz mrtvih, pa da ti povjerujemo da je tvoje iskustvo i iskustvo vaskolike CG ;)
Moji problemi sa T-comom, kao recimo pucanje konekcije na svakih 360 sekundi (plus minus 30 sec) nisu rješavani mjesecima, a kad su se riješili sami od sebe, svalili su ih na "vjerovatno je bio neki hakerski napad u pitanju". Problem kad su mi, greškom njihovog servisera, spalili par hiljada eura tehnike doma nije riješen nikad, svalili su sve na višu silu.
Mislim da nema potrebe da komentarise bilo ko detaljno Telekom na ovoj temi,bilo sta preko prostog poredjenja je suvisno... Za telekom postoji druga tema
poz
Juce sam uveo mtel internet. Htio bih da pitam je li normalno da mi signal ne vata do sobe? Osnovni sam paket, internet je brz, odlican za moje potrebe, ali pokriva mi bukvalno radijus od nekih 7,8 metara sto mislim da je preslabo. Napomenuo bih da su mi stavili neki bijeli ruter koji nema antene, a komšija isto ima mtel njemu je drugaciji, i ima 2 antene. Mogu li ih zvati da mi donesu takav ako je do toga?
Hvala brate. Zvacu ih ujutru.
ja imam netis bijeli sa 3 antene, a mislim da imam i neki dlink crni... Mogu provjeriti koji. Koji je bolji, isto nisam prezadovoljan sa jačinom signala, posebno na 5GHz je samo u toj sobi, a na oba telefona mi i u sobi daje nekonzistentnije i sporije brzine nego na 2.4, apsurdno...
5ghz je brzi protok a slabiji domet bukvalno samo u toj prostoriji, a 2.4 ghz je slabiji protok prosjek oko 45 mbps ali veci domet... ko zeli da mu 5ghz bude po citavoj kuci to sigurno nece moci da se odradi sa jednim ruterom i naravno za 50 eura :)
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
meni 5GHz ne radi normalno ni na jednom uređaju koji sam do sad probao, i kad su u istoj prostoriji (PC, smart TV i bar 3 telefona). Edimax (ili kako se već zove) bijeli, sa 3 antene
Dok sam koristio Edimax kkd Mtel-a isto sam imao problema sa 5Ghz, od kada sam presao na Telemach sa njihovim uredjajem nemam problema. Vjerovatno su problem ti Edimax uredjaji.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Ja sam imao problem sa svim ruterima dok mi nisu stavili crni Dlink sa 4 antene,evo vise od godinu dana nemam ni jedan jedini problem
tako je inace taj dlink kosta ili je kostao oko 70 eura....
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Ako vec mislis da kupujes u svojoj reziji onda uzmi mikrotik...
Sent from my P 30 pro using Tapatalk
Ja sam uzeo Xiaomi Router 3G, i zadovoljan sam.
raspada li se veceras net jos nekome?
Box all4
https://www.speedtest.net/result/9343442050.png
Ima li iko normalan u ovom mtelu da vide sta im se desava sa ovim smecem od interneta?
Može li se kako promijeniti ova javna IP adresa, na crnu mi je listu na mnoge servise, pola sajtova ne mogu otvorit....
Ja sam prije 2 godine uzeo ruter Tenda AC10 preko ali expressa i radi odlicno....hvata full signal na drugi sprat kuce (sprat je oko 100 metara kvadratnih), sve pokriva
Stabilnost interneta? Sta je to? Misaona imenica za mtel posle 23h
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Imao sam problem samo onih dan-dva kad je bio globalni problem sa internetom,jedino sto mi svaku noc tacno u 1:09 nestane totalno internet na nekih 20ak sekundi,to jedino ne mogu da provalim o cemu se radihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b6c209aad4.jpg
Zvali me iz mtela da produzim ugovor, istekao prije neki mjesec (dvogodisnji). Inace sam skoro 15 god pod ugovorom sa Mtel. Pitah za povoljnosti, sve nesto bezveze, veli duplo brzi internet, nesto manje 3 eura, kupovina nekog uredjaja bez avansa....pojma nemam, mogli su mi reci sto bilo jer nisam u toku
Citao sam odje da je bila ona akcija 12 mjeseci bez pretplate ili euro, toga nema vise ?
Javi se @straus,imacesh povoljnosti garant :)
Ljudi, imam problema sa otvaranjem portova na Netis routeru. Prije par mjeseci je sve uredno radilo kako treba i onda kad sam promijenio router (uveo u mrežu TP-Link M4 Mesh i postavio ga da radi kao router) valjda sam izgubio javnu IP adresu i portovi su se zatvorili. Sad sam taj TP Link postavio da radi u AP modu a router od provajdera vratio na svoje mjesto da radi ispred njega (Netis WF2780) i podnio zahtjev za dodjelu javne IP adrese, dodijeljena mi je odmah (109.xx.xxx.xxx) ali nema šanse da mogu da otvorim portove. Šta može biti problem, ništa mi ne pada na pamet ? Gasio sam firewall, F-Secure... ?
kloniraj staru mac adresu